Времето е ценно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Времето е ценно
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 704 пъти
Напоследък мисля често за времето. С каква лекота си позволявам да го пилея вършейки занимания, които не продуцират нищо съществено, освен да доставят моментно удоволствие (или по-скоро стимулация на допамина).

Някой ще си каже - радвай се, че не си затрупан от работа и задължения. Може и да е прав, но прекалено много свобода не е на добре и за пореден път се убеждавам в истината на златната среда и това да пазиш баланса във всяко нещо.

Всъщност е уникален късмет, че сме живи. Но колко живи сме в действителност? Защо е нормално да се движиш на автопилот, пренасочен от обществени норми, медията, културата, традициите?

Не можем да изберем къде и кога ще се родим, нито родителите си. Средата ни изгражда като личности и въпреки това нямаме много голям контрол върху началните си детски години, тъй като сме ограничени от правила и надзор (разбираемо, все пак не сме достатъчно адаптивни към света).

До тук - нищо ново. Искаме или не, живеем във времена на свръхстимулация и пренаситеност от информация. Вярно, има си позитивите, но постоянно сме разсеяни от нещо и често използваме всякакви методи да "избягаме".

За някой са видео игрите, за други - алкохола, телевизия, клюкарстване и тн. Няма нищо лошо да изпитваме удоволствие, но не бива да забравяме, че почти всяко от тези неща носи последствия и идва с лихва.

Но ако попаднем в такава безцелна инерция на лутане и имане на едни и същи дни, подобно на хамстера, който се върти в колелцето, бягайки на едно място - това е знак от съдбата, че ни е нужна Промяна!

Ето едно просто упражнение: След като прочетеш следващото изречение си затвори очите и си представи случката: На погребението ти има Х човека и те изнасят речи за качества и постиженията ти. Какво биха казали? Как искаш да бъдеш запомнен/а?

Ако си направи труда да прочетеш до тук, поздравления! Ти имаш скрита сила в себе си, която чака да и позволиш да излезе. Сега направи нещо, колкото и да е малко то, което ще те отдведе 1 крачка по-напред към живота, който би искал да живееш и човека, който би искал да бъдеш!

Ако успееш да го правиш ден след ден, ти си на правилния път към един по-ефективен и пълноценен живот. И не забравяй - докато си строиш живота тухла по тухла, имай търпение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: e5b92fa7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Безумно прав си.Чак сега като слязох надолу се учудих,че няма нито един коментар.После погледнах най-горе и видях,че е четена само 28 пъти.Пък темата за курвите има десет пъти повече четения,за количеството коментари не говоря.Явно другаде са приоритетите на народонаселението,ти си тръгнал тук за някакво си време да говориш,което дори още не е дефинирано точно какво представлява,часовника де факто не измерва времето.Но от потребителска гледна точка си прав.Мисля си ако всеки един жител на планетата днес отдели 5 мин. да сътвори нещо красиво или да направи нещо за другите или пък просто за живото същество Земя да направи нещо колко много би се променил света,нали?Все пак 5 мин. не са много,нали?Една изпушена цигара по-малко.Ама къде ти и защо ти някой да го прави,нали сме господарите на света,пък едно червейче ни направи на мати маскара.Благодаря ти за хубавата статия.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e22f8aaa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип си прав, но пък ще ти кажа и аз какво мисля.
Разсъждавах, като теб, докато не установиш, че всичко е илюзия. Да, представи си, че има определен брой хора на погребението си изнасят реч за теб.
Тези хора ще те помнят, но образът ще започне да избледнява двн след ден. Всичко е само илюзия в този живот. Колко и успял да си, каквото и да си постогнал пак попадаш с най-големия неудачник на едно място. И ви забравят и двамата по един и същи начин.
Всичко се свежда до собственото удоволствие, дори и нещата, които искаш да постигнеш.
На никой никога няма да му пука за теб, колкото на теб самия си. Гледай да се чувстваш добре каквото и да правиш. Няма празен живот, защото в един момент всички стигаме до едно и също място.,което е най-смешното. Не се напъвайте излишно, защото това се изиисква от обществото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker