Защо София е толкова грозен град? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо София е толкова грозен град?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2613 пъти
Не знам защо, но София не е хубав град. НДК е ужас, Графа винаги ме е потискал. Хубаво е единствено около Ал. Немски и някои квартали като Яворов, части на Оборище, Заимов, Изток при парка. От другире квартали всичко е прехвалено и грозно. Левски Г е като Париж пред Дружба, Люлин, Зоните, Овча купел и подобни гета. Центърът на Пазарджик изглежда по-добре от този на София. На Монтана също. Е да Пловдив е още по-грозен в кварталите, но поне има хубава стара част. За протокола от София съм, но има малко по-мръсни или грозни градове като Перник и Враца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 04e551c979
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Ми то България като цяло си е дупка. София, Перник, Пловдив все си е дупка.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ffc2058702
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Ломбардия е красиво. Що не минеш натам, ахахаха

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 66dcf4002c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Не си от София, но си прав. Грозен и мръсен е заради всички селяндури, които се изсипаха тук последните години. Те цапат и трошат всичко тук защото знаят, че не е тяхно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 20857ecb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз съм от София, ненавиждам този град, по-скоро това, в което се превърна. Гето, заден двор, мръсотия, кал, кучета, лайна, дим, коли, тълпи народ, бутаница, псувни, митинг от хора и кучета, котки. Най-приятната част е към Яворов, Плиска, Изток. Града издъхва вече от народ и мръсотия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: eaed2284d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Грозен и мръсен е заради всички селяндури, които се изсипаха тук последните години.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 468c8128e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Направо ме разби с Александър НеМски!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 79d5712a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нарича се Александър Невски. За другото иначе си прав/а.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6bce1b4f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

11.   А на мен ми е писнало от простотията на кореняците. Толкова самовлюбени и прости хора са. И все още не разбирам как аз от центъра на Пловдив съм селянка, а "софиянецът" роден и отгледан в Надежда е кореняк, едва ли не със синя кръв. София е грозен град, а хората изключително неприветливи. Добре, че в Канада ме приемат добре:) Хем ми е спокойно, хем ми е красиво, хем няма кореняци да ми показват колко синя им е кръвта и колко са велики.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 09348874b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Да наистина НДК е много грозна сграда, ама си е строена през соца, а тогава архитектурата е била тип Ле Карбюзе. Наистина центъра не е нищо особено. Обществената среда за живот е много зле, те друго освен молове и втора, и трета тангента нямат. Всичко е направено с много ужасно качество, за съжаление. Други градове с в пъти по- малък бюджет постигат по- голям успех.
Да ви кажа само че у вас много се краде, не знам как софиянци я избират тая марионетка Фандъкова (фандък значи кяр, печалба).
Не разбирам хората които бягат да живеят в София, това не е град, а едно голямо село.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 09348874b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Също така забравих да кажа че софиянци, не знам коренни или селяци, но са изключително нагли и прости! Да не говорим, че им настроиха магистрали... към Гърция, към Сърбия, към Турция, сега към Варна.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d7de4b7070
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   София е единственият град в държавата. Всичко друго е от селски тип, включително и Пловдив.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 116ba684de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Селянията не я ебе къде сте раждани.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a974d73456
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   На мен ми харесва най-много Александър Австрийски.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c2aff54f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Защото се прави на парче от интелектуални инвалиди, краде се за световно, а ние сме си свикнали на кочинка и дори не се опитваме. Погледни само как се санира - мърляво, тука има-тука нема, кой как свари. Просто сме мърлячи, а управниците са извадка на народа. Никъде по белия свят не съм виждала така свинщина и безотговорност към историческото наследство и градската среда изобщо. Отвратително е. Каквото не унищожиха войните и комунягите, ще унищожим ние. Гледам снимка от блога на "Стара София" и ми се реве.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1d0840bee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Всеки, който дори е стъпвал на север от Белград си е задавал същият въпрос. И то не само за София, а за цяла България. За мен отговорът е еднозначен - не е до беднотия, а до манталитет.
На Запад хората някак имат вкус, който е култивиран с поколения. Този вкус го пренасят какво в оформлението на собствените си къщи, така и в цялостната инфраструктура. Както знаем, в много от "уредените" държави, има закони за градоустройството, които стриктно се спазват. Там не е възможно да не си си оправил двора или фасадата на къщата, защото съседите ще те докладват на общината и моментално ще те глобят. Мотивацията на всички е, че колкото един имот е по-добре поддържан и има по поддържани и красиви съседни имоти, толкова цената му е по-висока. Никой не понася съседи мърльовци, защото свалят цената на собствения му имот, който си е инвестиция. В този смисъл...всеки е мотивиран да поддържа имота си в максимално изряден, според възможностите си, вид.
От друга страна работещите в градоустройството и архитектурата в общината постоянно работят по благоустрояването на градската инфраструктура и се мисли как да е по-удобно за гражданите. Ценят се иновативните, естетични и елегантни решения.
У нас - всеки знае какво е. Градовете ни са олицетворение на целия ни манталитет и ориенталско мислене. В общините цари тотално безхаберие и далавераджийство. Понеже са ужасно зле платени - на служителите не им пука, гледат да вземат някой рушвет и удобството и красотата на градската среда им е последна грижа. Освен това тотално липсват подготвени кадри, които да могат на проектират и изпълнят красиво един градски инфраструктурен проект. Ремонтът на Графа беше абсолютния красноречив пример за това. Въпиюща некадърност и при проектирането и при изпълнението. Да не забравяме, че тук действа и вездесъщата корупция и схемата с "усвояването на едни пари". Обществена тайна е, че поне половината пари по всеки приект се крадат - например с пейки за 10 бона :)
Друг проблем е по селата - всеки е виждал, че на практика нямаме нито едно българско село, което дори на 10% да се доближава до някое немско, френско..или дори унгарско и хърватско село. Тук, за мен, проблемът е изцяло в главите на живущите там, дори не е въпрос на доходи. Липсва чувство за естетика, както за архитектурата, така и за оформлението на къщите и дворовете. Цари абсолютна грозота и липса на креативност. Аз лично отдавам това на липсата на сериозно развитие на изкуството и чувството за естетика по българските ширини. При нас не е имало Ренесанс в истинския смисъл на думата - с много малки изключения като Копривщица, Стария Пловдив и още няколко...ние на практика нямаме свои архитектурни стилове и традиции, които широко да са се пренесли и запазили в цялата държава. Да не говорим, че и малкото красота, която имаме, не я поддържаме...скоро бях в Копривщица...ами и там си е мизерно и неподдържано...типично по нашенски.
По тази тема има да се изпишат цели романи. Изводът е - докато се краде и всичко се прави, за да се отбие номера, България ще продължава да изглежда като гето. Държавата ни е огледален образ на съдържанието в главите ни.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 22dc56b0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Ами то имаше хора с красиви проекти за това как да се оправи града и поне малко да стане по-хубав и удобен, ама пак си избрахте Фандъкова... И изобщо не обвинявайте хората, че са се наблъскали в столицата - така е във всяка една държава. Стига с тази злоба :)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8fab9656af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Грозен е защото само преди 150 г. населението е нямало 12 хил. души, към него момент градоустройството е било като на едно голямо село, респективно не сме имали достатъчно опитни, можещи и знаещи архитекти, нито средства да организираме добър облик. Няма много исторически архитектурни забележителности. Работило се е на "парче", без особено планиране, а социалистическото строителство съвсем е довършило грозната картинка. Безумието продължава и до днес. Всяко свободно пространство се застроява без никакава идея за обща визия, панелните квартали няма да ги коментирам. Отделно няма практика хората да поддържат междублоковите пространства. Доброволно много рядко някой ще декорира градинка, а и да го направи, столичани с полегати чела веднага разрушават направеното. С две думи - ниска архитектурна, градоуствойствена и поведенческа култура. Сиво, грозно и мръсно, също като населението си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6b16e55a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Потърси снимки на София от 1900 годита до към 1940. София не е изглеждала по начина, по който я познаваме сега.Централна гара е била супер красива и прилична на гарата във Виена, била е обаче малка за нуждите и е разрушена ня мястот и построяват ... да онова, което ние всички сме виждали. Просто така се е получило и постройките, които на нас ни изглеждат грозни са били супер модерна архитектура за времето си. А относно блоковите комплекси в града, трябвало е да се построи спалня за бързо нарастващото градско население. Никой не е мислил да е красиво, но като погледнеш Тази част от Берлин сполетяна от нашата съдба ше намериш доста прилики, само дето блоковете са санирани, защото голяма част от тях са държавни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5219dce193
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Цяла България е дупка. Като почнеш от социална система, здравеопазване, самите хора и завършиш с грозните сгради и улици из цяла България. Аз съм от Русе, след като завърших училище отидох в София, живях там две години и заминах в чужбина, по-правилно решение не съм взимала. Сградите, че са в пъти по-красиви и не те водят до депресия със сивотата си, е ясно, но те нямат особено отношение към качеството на живот, все пак това е важното. Но и животът е в пъти по-добър. :)
Ж21

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e91c77ecbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Казано е, че красотата е в очите на гледащия. Като човек обиколил доста държави и градове поставям София някъде по средата в класацията си. Not great, not terrible както е модерно да се казва сега.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1dc075af34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Щото е град строен от славяни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b630fad620
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Според мене София, останалите български градове и като цяло градовете в почти цяла Източна Европа са такива заради комунистическите режими, които като са властвали не са се интересували много много дали града трябва да е красив и не са гледали как проектират много от кварталите да бъдат разпиляни, с криви и грозновати сгради. Моя квартал в Пловдив прилича на село. Има няколко сгради, половин километър кални поляни, после пак няколко сгради и така са повтаря. Но наскоро попаднах на един клип, който ме обнадежди. Клипа беше за София от 2012-та до 2017-та и много сгради са бяха променили от стари грозни социалистически съборетини до нови, красиви и модерни сгради. Може в България и в Източна Европа да имаме грозни градове, но тва не значи че ше са грозни цяла вечност.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 449517712c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   В София са Ок само старинните сгради от преди соца. Аз съм родена в София и избягаха от там. Българите ми се чудят защо. Хората в провинцията си мислят, че като идваш от София все едно идваш от Ню Йорк... Горките... Само тези, които са живяли в нашата "столица" знаят реално за какво иде реч. А именно-мръсно, лайняно гето, пълно с полу-цигани и напълно цигани, жалката столица на една жалка държава. Това е тъжната истина. За това предпочитам провинцията. И туристическите градчета. Малко, но поне в пъти по-красиво и дори по-чисто. Като идват туристи ще е най-добре да се направи така, че да не минават през "великата" ни столица, че да не се излагаме твърде много...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b02cc3877a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Чара на България не са градовете а нейната естествена красота като гори ,планини, реки, как се вика пейзажите на майката природа. Къщите строени преди комунизма също са доста красиви. Строени от добри майстори и богати собственици. Дебърската школа също остава отпечатъка си във архитектурата на България. Проблема е , че нямаме добри архитекти днес. И сега да се роди някой е малко късно за нещо старо и красиво. Някой държави имат собствена архитектура. ЗА тази цел трябват едни 10-15 доста добри специалисти във тази област. За Жалост ние не помня да сме имали такива близките 50-60 години.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 98ed56d183
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   София беше много красив и подреден град преди 10-15 години, личи ти, че родом изобщо не си от София

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 04e551c979
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Не само София, целия соц блок е грозен, просто защото комунистите не строяха с идеята да им е красиво, понеже техните души са грозни и красотата за тях е нещо ненужно. Ако щеш дори и Москва е грозна, а какво да говорим за останалите соц градове.

По царско време градовете са се строяли по обарзен на Европа - Виена, Будапеща и т.н. Имало е красиви сгради в стил барок, рококо, ренесанс и т.н. Площадите са се правили с мисъл - със зелени площи, алеи, пространство между сградите и т.н.

Айде комунизма мина и си замина, но сянката му е надвиснала и до ден днешен. Примерно има изисквания като строиш сграда да се предвидят паркоместа, градинки, тротоари и т.н. Обаче масово се бута, където трябва и се застроява буквално до бордюра - без паркоместа, без градинки, площадки, дори тротоари. Да не говорим, че самото строителство е с много ниско качество и без всякакъв контрол и на третата година ново строителство започва да се лющи и загрозява.

После "ама то няма паркоместа". Ами няма да има. И после сини зони, пембяни зони, ама защо онзи паркирал на тротоара, защо другия спрял на пътя. Хората не са виновни, че физически няма къде да се паркира.

Градоустройството пак е мислено с гъз. Изсипали се всички магазини и офиси на центъра и после града бил претъпкан. Ами направи няколко търговски зони, с паркинги, с градинки, с достатъчно пространство, а не да изспиваш целия град на центъра, за да работи и пазарува. Е, как няма да има задръствания?

Малко акъл и малко морал трябва, не е сложно. Ама йок.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8700c83d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Александър НеМски да не е мъжа на Соня Немска?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5ff974d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   До 30

Познавам няколко души, които си ползваха услугите на чуждестранни архитекти, а на местния само му платиха една сума, да се подпише, но номера мина, защото бяха познати. Ако не си дружка с местния архитект, ще ти съдерат кожичката, особено ако видят малко по-скъп и хбубав проект. Не разбирам, как сме допуснали, едни дебели чичета, да искат 5 цифрени суми, за да видят едни чартежи и да ударят един подпис, все едно са прекарали месеци или години, сами да правят даден проект...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cff3106ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Заради безобразното управление на Графиня Игнатиева дьо Самоковская !

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: de85497487
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Прекаленото застрояване съсипа София! Апартаменти много, но няма паркинги, тротоари и градинки!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8b404abee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Никъде нямаме архитектурна концепция, всеки си прави каквото си иска. Модерните фасади не отстъпват по грозотия. И не, че нямаме вкус, а на Запад имат, не. Просто там всеки квартал си има концепция. Има 3 цвята, в които можеш да си боядисаш къщата и оградата ти трябва да е точно еди колко си см. Иначе глоба. Тук някой казва "искам пимбяна изолация" и никой не го спира. Няма как да се разчита, че всеки има чувство за естетика, трябва да си има правила за тия неща за да ни е хубаво.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 468c8128e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Защото София е едно голямо село, пълно със селяци които друго освен да консумират не знаят!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5f7914f0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Обърках, знам че е Невски! Телефонът ми ме поправя, но веднага да се заядете. Ще ви еб@!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5f7914f0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Иначе Американските градове са чисти, но всички са еднакви, някак много изкуствени са, като хората там!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4435b11af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Защото въпроса не е само да проектираш, а след това и да поддържаш. Ще ти дам пример. Може някъде да има сграда с прекрасна фасада, но това не си личи, когато фасадата е мръсна, надраскана с графити и почне ли да се руши, си я оставят докато цялата не стане на парчета. Някъде може да има улица, която е проектирана широка, с правилен наклон и не би следвало да има проблем, но след години движението е по-интензивно, няма паркинги, настилката се разрушава и все едно, че наклона е изчислен, защото водата си остава в локви и дупки.
Повечето градове в България са проектирани преди много години, когато населението е било по-малко. Не, че улиците са тесни, те просто са тесни за сегашното движение. Идеята на градоустройството е, че градовете растат настрани, вместо в центъра да се наблъскват нови и нови сгради. Какво правим в момента? Виждаме малко празно пространство и веднага решаваме да направим сграда. Единствената причина Стара Загора да е с правоъгълна улична мрежа е, че градът е бил опожарен до основи и се е наложило да го проектират на ново и то в момент, в който тази улична мрежа е била модерна. Въпреки това, към днешна дата тези прави улици не са достатъчни, за да може градът да не е натоварен. А какво остава за София, която е и столица? Проблемът не е в старите проектанти, които са си вършили работата при други обстоятелства, а в новите и управата, която не мисли рационално. Не може да обвиняваме хората от провинцията, които живеят в София, защото това го има във всяка държава. Нормално е в столицата да има повече население. Е, как за една Барселона това не е проблем, а за София е. Общината върши ли си работата, има ли кой да чисти пространствата между блоковете и улиците и кой да коси тревата в парковете често? Някой следи ли дали се стъпва по тревата в парка, дали се изхвърля боклук на улицата, дали човек си чисти след кучето? В българските градове няма контрол, при урегулация няма мисъл, проектират се сгради на места, на които би било хубаво да се проектира нещо друго.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5ff974d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До 42

Не съм особено съгласен.
А това с "някак много изкуствени са" някак си пада, когато видя някое "ЖК" или сравня центровете на 20 български града и ясно се види, че някой е "копипейстил", дето викат младите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d5ff974d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   До 41

Много ясно - в тоя троленето трябва да е на ниво ...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1108cd7dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   44 има различни панелни жк-та. Например Люлин е прекалено дразнещ с тези големи ЕПК блокове. Дружба също, а и е до ТЕЦ. В Младост е малко по-добре откъм сгради и природа (до колкото остана), в Левски-Г също заради мбогото пространство и изгледа към Стара планина. Сухата Река и Левски В са ужас.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 77188786a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   41, кажи си адреса, да те н@еба аз.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a1fb95b950
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Грозно е всичко строено в социалистичрски стил. Българина като цяло няма вкус, грозни са не само обществените сгради, но и домовете, къщите, дворовете, балконите, пред блоковите площадки и т.н.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6782ab5d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   На мен също ми е писнало от кореняците софиянци и столичани. Като хванеш тия от село Горубляне и село Симеиново и Драгалевци, минеш през мякащите баби и дядовци през центъра с вонливите им апартаменти пълни с вехтории и хлебарки и стигнеш до панелните гета пълни с врачани, сърби, власи, бели цигани, престъпници и всякакви утайки събрани от целия балкански полуостров.
Родените софиянци даже и 9то поколение нямат приятели, нямат живот, и се чудят как най бързо да избягат където и да било другаде, защото като се махнат живота им тръгва.
Лично аз, за мене, след толкова години най после се ориентирах в коя държава с каква професия и с какви пари, жалко че няма кой да ти ги каже тия работи като си млад та да живееш жял живот като бей, а не накрая.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 953cdd0a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Само по поста ти си личи, че не си от София! Разберете - ако сте родени и израстнали в Учин дол, но се преместите в Париж -не сте парижани!
Та и ти така!
София е грозен град, откакто почнаха да пъплят провинциалисите насам и да разрушават де що може. С диалект напред и това е!
Хайде сега да ви видим как ще се върнете от родната стряха, като вече 60% че и отгоре не сте от София.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 90bb074540
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Защото България не е случила на съседи и е била едновременно спъвана през цялата си история от тях, като заедно с това повлиявана архитектурно. С червените турски керемидени покриви и съветските панелки в комбинация с увредената народна психика и съсипана икономика и изостанала с десетилетия от комунизмът, какво друго очакваш? Даже и пари да има България един ден, архитекти няма. Увредени сме като народ. Радвай се, че в София има поне 3 сгради които са изключение, макар че и в тях има доста руски елемент. Това е президенството, премиерството и онова пред тях народно събрание ли е не знам как се води. От там нататък столицата свършва и не се различава от никой друг град в България. Освен може би, че хората са малко по-кофти в нея. Цяла България я псува, но ходи там заради по-високият доход, иначе и на снимки не ще да я види. Лошото е, че средата е като моделиращ калъп. Който и какъвто и да е като влезе в нея е въпрос на време да приеме нейната форма. Това прави оправянето на България от София мисия невъзможна. Пък и едва ли има някой, който желае това, предвид това какви са мнозинството от хората, които я обитават.

Комбайнерът(мутант).

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3859688b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Че България, не само София са определено не същите градове е факт.
Но за това не е виновен социализмът, тогава градовете се поддържаха, даже улиците се миеха с вода.
Имаше зеленина, градинки, цветя, поддържаше се.
Истинско удоволствие беше пътуването от град в град, посрещат те километри поддържани храсти, помните ли ония с белите цветове, само на пролет цъфтяха.
В нашия град например, имаме три реки, около едната река беше топола до топола, високи, елегантни дървета и .... и всичко се изсече и изнесе за дървесина навън. Между тополите имаше от тия белите храсти, наслада за окото.
Е, няма ги отдавна.
В момента няма едно по-стабилно дърво да задържи вятъра като задуха.
Сградите остаряха, на времето ги постриха, а днес не могат да ги санират даже.
За да е красив един град не е само сградата, а това, което е и около нея.
Как да стане, помислте, Иванчева защо не е на свобода? Кой я затвори, макар за мен грам вина да няма.

Мафията е жестока, алчна у нас. Прости и елементарни хора, които не виждат по-далеко от волана на колата си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5886d94d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   55 ти добре ли си? Шибаният комунизъм съсипа България! Аз съм вярващ човек и всички комунисти са за ада! Те взривиха черквата Света Неделя... Нямам думи просто. Лоши са евреите, лоши са турците, американците, германците, англичаните, ама комунистите са най-лоши! Антикомунизмът ще спаси света!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ecb613099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   За пръв път виждам човек тук да спори сам със себе си. Номер 55 пише "55, ти добре ли си"? Може и модовете да са замесени като са изтрили някое мнение.

А да знаеш други неща освен църквата, която била взривена? Да си чувал каква е била безработицата, каква покупателна възможност са имали хората /и без смешки за кренвирши, тоалетна хартия и банани, моля - не сме в първи клас/, как сме били в спорта, какви сгради и пътища са строили лошите комуняги? Мога да изреждам и още: какво образование е имало тогава, как краденето дори сред политиците е било с мярка, как хората са имали собствен дом вместо да спят на улицата дори сега след 30 години "демокрация", как не сме си давали задника безплатно на някого, а сме успявали да имаме взаимноизгодни отношения със СССР /нещо, което не мога да кажа за настоящото ни дупене на САЩ, завършващо с разни покупки на самолети, които не ни трябват, ама ония имат да вземат едни пари и ние бързаме да ги дадем/. Да си чувал как са посрещали Нова година по онова време /истинска история, мога да те уверя/? С хоро на улицата! А сега повтаряме произволна битка от Първата или Втората световна война - всичко живо мята пиратки като ненормално.

Та след всички тези неща да ми изригнеш с "взривиха черквата Света Неделя" е като някой да нарочи баба Ванга за измамница, защото в магазина го попитала "колко струва стока Х" вместо да се сети сама - нелепо задълбаване в една удобна случка и игнориране на всичко останало. Сега като не взривяват църкви сме цъфнали, та вързали, нали? От много радост хората не смеят да гласуват за поредния невероятен държавник. И понеже е било лошо си избрахме за премиер бодигарда на Тошо, който се държи като... Тошо. Това е, защото ни е било зле, няма как иначе да е! Разбирам да имахме някакви примери за държавници, че да громиш лошите комуняги, ама като имаме някаква техна бета версия с много бъгове, не ми я хвали! Нали сме ги видели колко струват!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7d2b3de6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   до 56-ти
Толкова глупости на куп не бях чел отдавна.
1. Какви държавници искаш да имаме след като сме тотално повреден народ от комунизмът, който ти хвалиш?
2. Какви сгради и пътища са строили комунистите? Сещам се само за панелките, в които нормален човек от запада трудно може да си представи, че в тези обекти живеят хора. Никое човешко същество с достойнство не заслужава да бъде затваряно в кафез за животни. Но не се безпокой, те са паметници на любимият ти комунизъм и ще ги имаш навсякъде около себе си още дълги години.
3. Как се било живеело по комунизмът? Няма ли най-после всички които хвалите най-престъпният режим на човечеството, да ви светне, че единствената причина да е нямало мизерия в България тогава, е защото СССР даваше огромно количество суровини на България като подарък, затова че бяхме техен сателит, и граница с НАТО, а също и заради мазненето на Живков. Както и защото СССР беше единственият пазар за боклуците които произвеждахме тогава. Ама накрая кранчето спря и се сблъскате с реалността, такава каквато е. Освен това изостанахме технологично много десетилетия назад пред останалият свят заради комунизмът, тъй като той означава пауза в развитието. И до днес му сърбаме попарата за това. Защо другите държави в които не го е имало комунизмът който ти хвалиш, сега просперират икономически, а хората там са културни и психически здрави, а само в страните където е имало комунизъм има постоянна криза, мизерия, хаос и корупция?
Комунизмът е най-престъпният режим на човечеството. Всеки лидер на Русия трябва като излезе на световната сцена само да стои с наведена глава от срам за това което СССР е направил на половината човечество налагайки им тази простотия с насочени оръжия. Половината човечество е с осакатена психика и повредено мислене и превърнато в атеисти заради Русия. Това, че досега не съм видял един руски лидер да го прави, а хвалят СССР, само говори за тях какво представляват. Затова и са толкова зле. Хваленето на това, мечтаенето за него, поддържането на диктаторски режими по света, продаването на оръжие на мюсюлмански страни и особено посягането върху дадената му от Бога свободна воля на човекът са неща които НЕ КОРЕСПОНДИРАТ със вселената. Набийте си го в главите всички повредени от комунизмът същества изпитващи носталгия към него, защото сте можели да крадвате на воля тогава или сте били на държавна длъжност позволяваща ви да мачкате другите на воля. Именно защото тези неща не кореспондират със вселената е причината СССР да рухне и то с ядрена авария. Те са и причината макар Русия да е най-голямата територия, с най-многото богатства и най-рядко населената на света да мизерства. Имаше тема какво ви е отношението към Владимир Путин. Това ми е отношението. Не е никакъв лидер. А повреден от комунизмът кадър който няма чувство на осъзнатост и срам. Всеки нормален човек никога не би хвалил СССР, не би мечтал той да се върне, и би заставал с наведена глава пред света на негово място. Вместо това той се тупа в гърдите и плещи глупости. И всеки нормален би си подал оставката веднага, ако живее върху най-богатата, най-голямата и най-рядко населена територия на света, а в същото време народа мизерства. Така ще е винаги, защото комунистите са повредени, а не го осъзнават, не осъзнават и че тяхното не кореспондира със вселената, и затова се борят с вятъра. И винаги ботушът на тия които уважават свободната воля на човекът, ще е върху тях и всички диктатори, които само ще се чудят как да се отбраняват от тях и оцеляват. За какъв лидер се има изобщо тогава? Някой може ли да ми даде смислен отговор?
А Света Неделя не е единствената унищожена от комунистите църква. Комунистите също събориха и църквата Всех Светих в Русе, за да построят пантеона на нейно място. После на тия наредили това, мълния им удари ковчега на погребението им, и им измря потомството. А веднага след събарянето се спусна проклятие върху Русе и града се превърна в една голяма газова камера за 10 години, от която населението на града се намали с две трети, защото хората избягаха от там или измряха. Логично е да се запита човек защо е станало така, какво са били виновни гражданите на Русе за свинщината направена от няколко комуниста? Ами предполагам в голямата си част те също са били комунисти по сърце. А какво още са направили комунистите? Ами например затварянето на цялата интелигенция на България по лагерите, и назначаването на прости подлизурковци можещи само да изпълняват нареждания, и много други престъпления срещу човечеството. Но доста се отклоних от темата. Та защо София е толкова грозен град? Ами явно като са дошли комунистите са го заварили със сравнително малко сгради и са си оставили пръстите върху него навсякъде. И не е само грозен, но и ужасен като хора. И за това основна заслуга има комунизмът. Пак казвам България никога няма да се оправи през него. Просто си го избийте от главата това, ако някой се надява някога да се случи. Аз от друга страна мога да променя много, но няма да си мръдна пръста за вас, защото всеки ден се сблъсквам с хората тук и те не го заслужават. Пак намазват обаче защото не бих допуснал война на територията на която живея. Мисля обаче да измъкна от калта САЩ в най-скоро време и да ги изстрелям на върха. Разбира се ако Бог не ме блокира, защото той е единствената власт над мен.

Комбайнерът(мутант)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker