Да убием скуката и останем позитивни ☺️ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да убием скуката и останем позитивни ☺️
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 907 пъти
Здравейте, съграждани! Как сте, затворени ли сте в къщи или все още имате възможността да ходите на работа? Ако е първото, нека обменим малко идеи за това какво можем да правим по цял ден, за да запазим разсъдъка си и да останем позитивни!

Като за начало, хората сме много различни, имаме различни интереси, на различни етапи от живота си сме - някои са ученици, други студенти, трети са на работа от вкъщи, четвърти са на път да останат без работа, други пък имат деца, които ги подлудяват по цял ден. Идеята на темата е всеки да сподели дневната си рутина, но като напише и в каква ситуация се намира, за можем по-лесно да ги разделим на категории, да обменим идеи за филми и сериали, книги и други занимания. ☺️

Аз например съм студентка, все още нямам онлайн обучение от "официалния" ми университет, но това не ме спира да уча - СофтУни пуснаха 15 онлайн безплатни курса, които са доста интересни и полезни и са идеални за губене на време. Като цяло плановете ми за тази година бяха да наблегна на цялата програма за софтуерно инженерство в СофтУни, като стабилното учене трябваше да е от януари до средата на август, а след това да отида някъде на почивка. Е, почивката може и да отпадне, ако отменят лятото както се говори и си останем затворени вкъщи, но останалото не пречи да тече с пълна сила.

И понеже не може да се учи по цял ден, просто в един момент може да откачиш, редя пъзели и чета книги, гледам сериали. Това с пъзелите не знам от къде ми хрумна, не го бях правила от над 10 години, но си поръчах два с по 1000-1500 части, като единият вече е почти готов и скоро ще бъде окачен на стената. Доста евтино решение за красива и голяма картина... и за губене на време!
Обичам да чета най-вече трилъри и фентъзи, като посочените книги, които си взех са на Питър Мей - трилогията му "Остров Луис" и "Ще те защитя". Трилогията я изчетох на един дъх, препоръчвам с две ръце! Друго, което бих препоръчала, е "Играч първи приготви се", в която се разказва за едни доста тежки времена за човечеството, където да живееш в реалния свят е скъпо удоволствие и хората масово живеят във виртуален такъв. Децата ходят във виртуално училище, имfат виртуални тетрадки. Не знам в какъв жанр попада, но е доста леко четиво и разтоварва. Наскоро направиха и филм по нея, но не посмях да го гледам, тъй като най-вероятно ще ми убие удоволствието от сюжета, но е много приятна, наистина!
Реших, че е хубаво човек и да се движи, не само да седи, лежи и яде по цял ден, така че към "дневния график" вмъкнах и една 30 минутна тренировка, като гледам клипчета с упражнения в YouTube за дупе, корем, крака и ръце - редувам ги. Общо взето се стремя да не оставам без занимания и да не допускам да ми бъде скучно.
Няма какво да си кривя душата, липсват ми социалните контакти, като най-много ми липсва приятелят ми. Ситуацията е такава, че няма как да бъдем заедно в момента и като цяло до края на това... нещо. Постоянно гледам да съм заета, за да не мисля за него и за това след колко ли месеца ще имам възможността да го видя... Така че радвайте се на любимите си хора докато са около вас :)

За хората с деца препоръчвам да вземете семейни игри и да играете всички заедно. Когато се събираме родата /разбира се преди извънредното положение/ и малките братовчеди са наоколо, обикновено ги карам да играем Монополи, Пътешествие около света и други настолни игри и те адски много се забавляват и радват, тъй като това е нещо ново за тях. Можете да редите и пъзели заедно, стига възрастта им да позволява разбира се, както и да им четете приказки, тъй като те развиват въображението и изказа на децата. И най-вече ги откъсва от телефоните.

Понеже споменах, че гледам сериали, препоръчвам следните - Shameless, Lucifer, Rush, Riverdale, Under the dome, Stranger Things, Dark, Westworld, Chuck, Heroes, Под прикритие, Съни Бийч, All inclusive.
Избягвайте драми и подтискащи филми, защото те ще ви накарат да се чувствате още по-самотни. Гледайте забавни неща или неща, които не са близки до нашия свят, за да ви пренесат на ново място, а не да задълбаят още повече в сегашната ситуация. Радвайте се на близките си хора, говорете с приятелите си по телефона, обаждайте се на бабите и дядовците си ако имате такива и гледайте позитивно на нещата. Ако имате бизнес, който се чудите как да спасите, сега е идеалното време да го дигитализирате - онлайн магазин, фейсбук страници, стига да го позволява, разбира се. Самоусъвършенствайте се, учете нови неща, научете се как да си направите сами сайт например с WordPress - има изключително много подробни обяснения и уроци в YouTube за всичко, което ви интересува. Направете нещо, от което да имате полза след време, пазете се и останете здрави както вие, така и близките ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 8c14ece23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ок, ето я моята руитна. Излиза, като се събудя да бягам около "маалата", ако може да се нарече такова. Полицай не е минавал от 3 години, така че ми е все тая. Няма и повече от 200 човека, който бих срещнал в нормален ден, а сега са по скоро 5-10.
Рабтоата е, че ставам в 11. Ям, отивам до магазина, прибирам се, чистя всички, тотална дезинфекция, включително и на себе си, сламаг дрехите в пералнята и пера на 90 градуса, като преди и след пране пръскам яко пералнята с дезинфектант.
Докато се перат дрехите, бягам по 8-9 километра с умерено темо, за час, час и нещо. После се връща, отварям лаптопа, кодя за 4-5 часа, гледам някой курс онлайн, отварям си първото кенче бира и започвам, да гледам сериали или да чета книги.
Изброи няколко нетлифкски такива, но лично моите любими сериали са Mad Man, Bojack Horseman, Witcher-a ме радва доста, Luther е добър сериал, ама са си бая тежички. Иначе за по-забавни The Good Place става.
След като гледам 2 часа сериал 3 кена бира, минавам на ром, уйски или ром с уйски. Започвам да гледам играя някакви игри, на една от 12те си конзоли, след което заспивам за 2-3 часа. Будя се отново, и с нови сили, започвам да кодя или за работа или да гледам някакъв друг курс. После се усещам, че не съм ял от сутринта и яко се започва - готвене в полунощ. Готвя, като обсебен. Не че се хваля, ама си ферментирам сам лук, мариновам си доста неща и си правя сушено месо. След час и нещо готвене, почвам пак да пия и да чета някоя книга, ама вече съм на половин бутилка твърд алкохол мисля че 7 кенчета бира. После влизам в тоя сайт, да видя, как са нормалните хора и май е време да си лягам. Сутринта ще повърна и пак ще бягам.

Попринцип, правих това, само през уйкенда, совен ако нямаше някое момиче с мен. Тогава го правихме заедно. Ама сега, с тоя шибан китайски вирус, взе да ми писва ...

Но общо взето - работа, образование, спорт, хоби и тотална алкохолизация. Смешно е, колко много време имам, за да си върша двете най-любими неща на света - да готвя и да пия.

Айде, лягам си! Желая на всички, както и близките ви, както и на всички останали, да не се разболявате и всичко да се върне към нормалното.

ПП - Качих 2 кила за седмица и половина. Мисля, да бягам повече. Знам, че доктара ми каза, че "не може да надбягам лоша диета", ама доктора ми не знае, че съм бягал по 18 километра на ден, ама и пушех.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c84568602a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ние сме с бебето вкъщи. Как мислите дали до август ще свърши този ужас. Мислехме да правим годинка но май плановете ни ще отпаднат.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bfac6ca653
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не ти прочетох темата, но айде стига вече с този позивитизъм и една ли не да ни убеждавате видиш ли колко е хубаво да си стоиш вкъщи. Проблемът не е в самото седене вкъщи. Хубаво е да си стоиш затворен вкъщи, когато имаш семейство до себе си, което да те подкрепя, имаш семеен дом, работиш дистанционно и получаваш доходи, тези, които са без семейства, без доходи, плащат наеми, бедни са.. Еми няма как да останат позитивни в тази ситуация, това ще ги съсипе. Хайде, бъдете живи и здрави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3ecfde9738
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Залудо работи, залудо не стой. Може и да се перефразира - или работи или учи, чети, проучвай, смятай, въобще мърдай или с мускулна тъкан или с мозъчна гънка.
Аз лично разрових стари проекти, онлайн материали говорене и всякакви сайтове по английски, с1 ли съм с2 ли в2 ли, малко да си го надградя. То пък влязох в някакви двуезични платформи та си припомних и руския.
От години се опитвам да науча и испански ама трудна работа, явно ми се точи както навремето грцкия и немския.
Въобще несериозна работа, личи си как не съм работил на младини.
Все едно, тъпата измислена криза много неща ми блокира, но пък пак ще се подобри.
Поне има малко време да си дообмислят някои неща.
Едва ли има смисъл да уточнявам - да нямам кредити, нямам наеми, но пък имах на младини, но пък на млад човек морето му до колене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker