Кой човек е неудачник и разглезен? Какво е "нищожество"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой човек е неудачник и разглезен? Какво е "нищожество"?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1254 пъти
Понеже аз се чувствам такъв, да попитам...

Кой човек е НЕУДАЧНИК? КОЙ ЧОВЕК Е НИШОЖЕСТВО?
Бихте ли ми отговорили на тези ДВА въпроса?
Какво разбирате вие, какво се разбира изобщо под това...
Моля, без хейт.
Бихте ли обичали такъв човек? Може ли той да се промени?
Познавате ли такива хора?
Какво да направим, за да се променим?

Кой човек е боклук? Като способности? И като характер?

И АКО НЕ СТАВАМ ЗА НИЩО, какво да правя? Какво значи " той за нищо не става".

Кой човек е РАЗГЛЕЗЕН?
КОГА СЕ РАЗБИРА, ЧЕ ЕДНА ЖЕНА Е РАЗГЛЕЗЕНА, САКСИЙНО МОМИЧЕ, И ПРОЧИЕ? КАК ДА РАЗБИРА ДАЛИ СЪМ ТАКАВА? НА 25 съм, живея при нашите, работя от дома, нямам приятели, всичко ми е било поднесено на тепсия, докато връстничките ми вече са с деца, мъже, коли, къщи, работи.

КОЙ Е НЕЗРЯЛ, ИНФАНТИЛЕН? КОЙ Е АСОЦИАЛЕН?

Без лични въпроси, утешения от сорта " Ти не си такъв", " Кой те излъга", " Стига мрънка, стига вися в нета", и прочие. Бих искала конкретика, макар и нараняваща.

Благодаря предварително! На сайта също! Весела седмица, ако може да е такава, въпреки вируса, който вирее и у нас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 159bbf3c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Огорчена си. Едно по едно.

"Кой човек е НЕУДАЧНИК? КОЙ ЧОВЕК Е НИШОЖЕСТВО?"

Неуданик е синоним на нешастник, но по-руската му версия. Нещастник е като английското loser, един вид загубеняк. Някой, който или няма никакъв късмет, или сам си докарва бедите поради некомпетентност или физическа грозота (например).
Нищожество е съвсем друго. Тук вече има реална погнуса, най-вече от характера на въпросното нищожество. Това е човек с нищожни ценности, с изкривен морален компас. Някой изверг, готов сигурно и майка си да продаде за кутия цигари.

"Какво значи " той за нищо не става"."

Еми, че не става за нищо, duh. По-сериозно, това е когато някой прави редовно грешки (малки или големи) или просто не може да свърши дадена дейност - закъснява, не може да оправи щепсела, работата в офис го стресира, постоянно боледува. Списъкът е безкраен. Всеки става за нещо, така че това е просто обида, чиято цел е да уязви.

"Кой човек е РАЗГЛЕЗЕН?
КОГА СЕ РАЗБИРА, ЧЕ ЕДНА ЖЕНА Е РАЗГЛЕЗЕНА, САКСИЙНО МОМИЧЕ, И ПРОЧИЕ? КАК ДА РАЗБИРА ДАЛИ СЪМ ТАКАВА? НА 25 съм, живея при нашите, работя от дома, нямам приятели, всичко ми е било поднесено на тепсия, докато връстничките ми вече са с деца, мъже, коли, къщи, работи."

Глезен е този, на когото са му мили седалищните части мама и тати цял живот. И не е фатално, също така - отучва се. Не виждам връзката между глезотия и социален живот/местоживеене. Ако нямаш приятели, това е до срамежливост или социална фобия, не глезотия. А това да се изнасяш сама, ако нямаш приятел или поради работа, малко си е безумно. Защо би давала парите си за наем, ако можеш да ги пестиш за жилище, например? И да помагаш на родителите, ако имат нужда. Самостоятелност се учи, когато пазаруваш, готвиш, чистиш и плащаш (или помагаш със) сметки. Даването на наем не те прави по-малко глезена или обратното.

"КОЙ Е НЕЗРЯЛ, ИНФАНТИЛЕН? КОЙ Е АСОЦИАЛЕН?"

Някой, който използва много главни букви. Насериозно: незрял е онзи, който няма житейски опит; който се държи като бебе; който мрънка, когато нещо не му върже; който не спазва социалните норми. Ако искаш конкретика, обърни се към записките в "Към себе си". Лесно ще ги намериш, дори безплатно онлайн. Авторът им е пример за зрялост, ще видиш кой е.
Асоциален е човек, който просто не може по една или друга причина да се спогажда с околните, да се отпусне в социална среда, да се запознава с нови хора. Или някой, който просто не иска социални контакти, не е научен термин.

Сега след като отговорих на въпросите, ето един PS. Огорчена си, при това стряскащо. Не знам кой ти казва тези неща, кой ти дава такова впечатление за теб самата или дали само ти го мислиш. Но освен помия да изливаш по себе си, друго аз не видях. Бих заръчал да не гледаш броя приятели или жилището ти като индикатори на характера. Щом имаш достатъчно съвест да се чувстваш така, имаш достатъчно да се промениш. С кое, кога, как, това само ти знаеш. Не видях да си нищожество, не си убивала деца, не си яла кученца. Така че не се срамувай от някакво временно състояние, ако ще инфантилност и асоциалност да е. Нито те прави боклук, нито накърнява характера. Поправимо е, така че споко.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5aeb873382
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Това са обидни квалификации, така че не търси конкретен смисъл в тах.
Разгезен е някой, който се държи разпуснато, защото бил получил много, без да се налага, да се "бори". Разбира се, може да кажеш, че някое дете е разглезено, защото не слуша родителите си, има много играчки и ги чупи, без да му пука, защото все взима нови и не му се карат, че ги чушо. Но също така, можеш да кажеш, че някой е разглезен, защото родителите му са помогнали, да си намери добра разобта, в коеот няма нищо лошо, но все някой ще се намери, да се опита и да го изкара, като нещо негативно. Общо взето, може да хвърлиш тази дума по когото и да е, за почти всичко.

Незрял е човек, който не може да прави "зрели" решения. За съжаление, това може също да се лепне за всяка една грешка в живота ти и да се позлва, ПАК като обида, без да има особено конретно значение.

А асоциелен е всеки, който не е толкова социален, колкото говорещия, стига говорещия да иска, да изкара даден човек "асоциален". И пак е опит, да се сложи някаква стигма. Все едно, ако нямаш повече от 1200 приятели във Facebook, то ти си някой, който не е точно човек и не си залсужава времето, вниманието и уважението.

А неудачник и нищожество, са си вече "грубите" форми. Богатия може да каже, на бедния че е недуачник и нищожество, защото бил мързелив и не бил толкова успеше, а бедния може да каже това на богатия, защото предния му липсвал морал и бил високомерен.
Същото важи давам скарани любовници. Всеки може да ги мята тея думи, за всичко.

Истината - това са хвърчащи думи, целящи да те наранят и злепоставят, за да "начешат" нечие чуждо его или дори, да взмат нещо от теб, по някакъв начин.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2b12b37ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Неудачника е смотаняк който нищо не разбира и може, а разглезеното нищожество е онзи който си мисли, че всичко му е позволено, а всъщност е един неудачник! Как ти се самоопределяш, като не знаеш какво значат тези определения?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 561645cd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сама ще рабереш кой човек е боклук, индивидуално е.
Възможно е "боклуците" да имат много приятели, защото имат развити социални умения и дар слово.

Това, че нямаш приятели е може би знак, че имаш ниско самочувствие/самооценка и хората не са заинтересовани да се занимават с теб... Увереността в себе си и умението да говориш свободно привличат т.нар. "приятели".

99% от младите хора у нас живеят заедно с техните и сметките и храната са им осигурени от родителското тяло. Със заплата си, "детето" си купува дрехи и/или телефон на изплащане, излизания и пр.

Хората на твоята възраст, които имат деца, коли, къщи - те също са силно зависими от техните родители и подпомагани от мама и тате чрез финансови инжекции и много "помощ" през целия си живот... Така е в България, тук не е Америка - на 18 да хващаш пътя и да се справяш сам...

Голяма част от хората с 1200 прятели във фейсбук са също саксийни - всичко им е осигурено, тате носи - мама меси, презадоволени, скука... и си чатят по цял ден в социални мрежи. Масово явление е, т.е. би трябвало да е "нормално". :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f2bd0a1d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е авторът на темата: Защо феминизмът се насърчава (разрешава), а сексизма (феминизъм с обратен знак) се преследва от закона?

Само вижте стилът на изразяване - съвсем идентичен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9e8fb5719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката
Много благодаря за отговорите. Крайно мили.
Не знам дали съм огорчена.
Объркана съм.
Хареса ми втория коментар.
Нищожество би продало майка си за пет цигари.
Ами аз направих нещо подобно.
Благодаря още веднъж.
Всичко хубаво занапред! Щастие и ?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 709f81a9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом искаш истината, не е ок на тази възраст да живееш при вашите. Със сигурност те ти ги говорят тия неща, няма кой друг. Какво чакаш у вас? Кога ще започне "животът" ти? Струват ли си обидите да си спестиш един наем и малко трудности, толкова ли заслужаваш да вземеш от живота?
Не разбирам хора като теб, имаш работа, живи родители и си млада. И седиш и питаш "защо хората ме обвиняват, че нищо не правя с живота си", това е отговорът на всичките ти въпроси, определенията на обидните квалификации. Хората няма как да те разберат, че имаш всичко необходимо на тепсия и нищо не правиш за да реализираш потенциала си и се агресират. И аз така се чувствам, докато ти пиша. Идва ми да те нарека с тези епитети, с които те наричат вашите. Защото нямах семейство, работя от 16 годишна на сезонни работи, тогава наех и първото си жилище, вече съм на 30 и имам свое. А теб, с 10 години по-възрастна те е страх и седиш да те мачкат. Няма смисъл да те наричам, както и да е, ти търпиш толкова критика и без това, очевидно тя не те мотивира. То там е парадоксът, че вашите сигурно не са ти дали самостоятелност, после те обвиняват, че не я постигаш и съвсем затварят кръга с критиката. И сега да ги пита човек, като са те убедили, че си разглезена и не става нищо от теб, как да намериш вяра в себе си. Как да не ти изглеждат трудни елементарни неща? Според мен, ако не се изнесеш и не започнеш някаква терапия и развитие на личността, рискуваш да си останеш у вас до старини. Приятелите и любовта няма да дойдат да те търсят. Нито ще става по-лесно, нито тези неща ще спрат да ти липсват някога. Супер, че си се ядосала, супер, че не се жалваш, колко е трудно и искаш истината. Остава и да започнеш да действаш.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a002ef455d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да и аз съм така само, че съм саксийно момче и това не се поправя изобщо. I am the flower man

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker