Изповед, за която ще получа хейт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изповед, за която ще получа хейт
преди: 4 години, 28 дни, прочетена 1663 пъти
Здравейте! Пиша това не, за да получа подкрепа от някого или пък да ви обременявам с мнението си. Пиша това, за да ми олекне.
Всички сме наясно с размириците, които се случват напоследък. Новините започват с едни и същи думи, щом влезеш във фейсбук бълват статуси и миймове с един и същ смисъл. Първоначално ми беше смешно, след това ми стана тъжно, след това безразлично, а сега съм ядосана. Няма да започвам с конспирации от вида на "този вирус не съществува", "американците го пуснаха", "руснаците подготвят ядрена война" и тн... Това нито аз мога да го знам, нито вие. Все пак уважавам искрено личното мнение на всеки един човек!
Не съм тук, за да кажа нещо, което вече е казано поне хиляди пъти. Че ми се повдига от лицемерието, от гнусната подправена "загриженост" на хората, които имат най-голяма изгода от положението. Това всички го знаем.
Дори не смея да говоря за това, че хората се мислим за еволюирали и интелигентни владетели на света, които са по-важни от всяко друго същество на тази планета. Защото когато имаше чума по овцете и свинете - ние ги евтаназирахме. Тъй като техният живот не е толкова важен, а дори и съществуването им да има някаква полза- тя отново е за нас, хората.
Да, ние сме на върха на хранителната верига. Да, ние контролираме всичко. Да, ние сме единствените разумни същества... Но дали?
От малка си мислех колко голям късмет съм извадила, че съм се родила човек. Защото човекът е важен. Но с годините започнах да се отвращавам, да се мразя, да мразя света, да се чувствам безпомощна. Чувствах се като в затвор.
Вечно имаше някой, още от училище, който ти казваше какво да правиш. Който те оценяваше, който те смъмряше, който ти казваше кое е правилно и кое грешно.
Все още не знам кое е правилно и кое е грешно. Училището не ме научи на нищо, освен на някои неща свързани със социалността.
Но усещането за затвор, усещането че крилата ми са били рязани с течение на години и сега са закърнели до толкова, че ме боли дори да мисля за летене - с това не можех да се примиря. Яростта в мен, буйният ми нрав не ме оставяха на мира. Мнението ми трябваше да бъде чуто, трябваше да крещя, да пиша поеми и какво ли не. Хората трябваше да ме чуят. Мислех, че мога да ги поведа. Щях да съм герой, идеалист, който успява да свали невидимите окови. (Впрочем, хвърлете едно око на "Митът за пещерата". )
Бях революционер, бях Ботев, бях Левски, бях някой, който щяха да помнят. Но предполагам, че бях просто едно наивно дете с неимоверно въображение и дотолкова бях емоционална, че приемах личните си "загуби", като нещо непоправимо. Най-ме болеше, че хората, всъщност, не ме чуваха. На тях не им дремеше дали имам нещо да кажа и дали умирам от непримиримост към устройството на този свят. Аз бях едно разглезено дете, което не знае нищо. То бе емоционално, плачеше, викаше, псуваше, удряше с юмруци в стената от безпомощност, беше диагнастицирано с хиперактивност и обсесивно компулсивно разстройство и бе просто "странно".
Аз бях странна и мисленето ми беше странно. Бях нетактична и инфантилна, въпреки, че много често разговарях като възрастен човек. Изпадах от една крайност в друга. Но мисълта, че ме контролират не ме оставяше на мира. Мисълта, че не съм си на мястото, ме убиваше. Мисълта, че мечтите ми са крайно "невъзможни" ме обезкуражаваше. Едно дете, което понасяше твърде много разочарования от живота. Не исках да бъда такава, която постоянно мисли и размишлява. Но го правех.
И днес, макар, че вече не би трябвало да се държа като дете, аз все още го правя. Все още съм избухлива и действам спонтанно. Все още ми се иска да крещя през терасата колко много мразя тези страхливци. Не мога да приема, че това е светът, който толкова време идеализирах.
Смъртта. Нима тя е толкова страшна, толкова ужасяваща? Някой знае ли какво има след нея? Наистина ли сме еволюирали до толкова, че да се смятаме за велики?
Не може, не може хората да сме интелигентни. Не може да се създават войни, заради интересите на богатите, не може да се убиват невинни хора. Милиони и милиони са убити само по време на война! Нещо, което е напълно изкуствено създадено. Нещо, което продължава и в този свят, 21 век. Тези богатите, които в момента са толкова загрижени за нас, че правят всичко възможно да ни "спасят", като ни евакуират у дома... Те ли бяха онези, които хвърляха бомби върху невинни деца, които насъсхваха талибаните и ги снабдяваха с оръжия, за да всяват смут в света? Тези хора бяха ли там, за да ви избършат сълзите, когато губехте близките си по някаква причина? Те преживяваха ли вашата болка? ПРЕЖИВЯВАТ ЛИ Я В МОМЕНТА?
От корона вирус ще починат хора. Нека затворят болници, нека затворят граници, нека затворят света. Нека се съсредоточим върху проклетия вирус, дошъл не знам от къде. Болните от рак, от СПИН и всички останали хора нека измират. Сега е важно да се спасим от проклетия вирус, знайте го! След като го преборим, може би няма да имаме пари, може би нашите възрастни родители ще починат от глад или пък от друго заболяване, което ще бъде лекувано с пренебрежение, тъй като това не е КОРОНА ВИРУС!!!
Може би ще полудеем, може би ще се увеличават самоубийствата. Сигурна съм, че онези отново много ще ги е грижа. Убедена съм, че богатите собственици на големи корпорации ще дойдат и ще спонсорират малкия ви бизнес. Наистина вярвам, че ще дойдат и ще дарят пари за болни хора, които се нуждаят от спешна операция.
На всеки един умрял човек, се раждат трима. Чиста статистика. Скоро наближаваме 8 милиарда население. След това какво следва? 16 милиарда, 25, 50, 1000? Наистина ли вярвате, че вирусите няма да зачестяват, че природата няма да ни изтрие сама? Няма, нали? Защото ние сме велики, ние сме богове и ще оцелеем. Няма нищо по-могъщо от човешката раса, знайте го.
В такива ситуации виждам едни страхливци, които се крият в черупките си. Важно е на не умрем. А как ще живеем няма никакво значение. Наистина, ако имаше начин да умра, за да може целият свят да бъде щастлив, щях да го направя. Щях да се боря да се освободим от всички тези гнусни лъжи, измами, от това модерно робство. Може би говоря така, тъй като не вярвам в смърта, не вярвам в края, не знам.
А сега питам. Ако тези случаи зачестят, ако природата си науми да ни редуцира, какво ще правим? Ще живеем цял живот, криейки се у дома?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 28 дни
hash: 2a02a0c1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъркаш интелект с морал. Това е грешката.
Човекът е важен, за себе си, колкото е важа котката за себе си.

"В такива ситуации виждам едни страхливци, които се крият в черупките си. Важно е на не умрем. А как ще живеем няма никакво значение. Наистина"

Никакъв "хейт" тук. Просто е много странно. Идеята е за едни 14 дена, да не се излиза. Ако се окаже, че животът ще е, да не се излиза, то ще се пригодим. На който не му харесва, може да умре спокойно.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 9796afdb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Аз бях странна и мисленето ми беше странно. Бях нетактична и инфантилна, въпреки, че много често разговарях като възрастен човек. Изпадах от една крайност в друга." замени -БЯХ със СЪМ и всичко ще бъде точно! Да, ти и сега си такава, лееш безполезни логории. Само човек който лесно плава по течението може да се смята за инфатилен, като искаш да си НЯКОЙ започни да плаваш срещу течението, така ще докажеш кой си!

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 251bf0c79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Спокойно,ти не само ще оцелееш,но и ще се развиваш духовно,защото си духовно напреднала същност.Другите да му мислят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 155a33d27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, как по-точно ще се "приспособим"? Не знам за стоенето вкъщи и за контрола от по-висшестоящи, но със сигурност следва една огромна криза за целия свят. И от тази ситуация отново страдаме ние, обикновените хора. Трябва да има разплата за това нещо в един справедлив свят. За жалост, справедливостта е мръсна дума при нас.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 3fc1a38176
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Светът е много по-голям отколкото ти се струва. Ако за теб, това което виждаш по медиите и четеш във фейсбук и всичкия интернет е целият свят, ами нищо чудно, че ти се иска да крещиш. За това, че ние хората сме най-интелигентни - ако вече не си онова наивно дете, трябва да знаеш, че сама решаваш как да гледаш на хората и света. ''Светът на котката не е свят на мравояда'' ще каже през XX век Албер Камю. Или както №1 е отбелязал - ''Човекът е важен, за себе си, колкото е важа котката за себе си''. Да не сравняваме различните светове на различните живи организми. Има големи различия дори между хората. Всеки сам гради представата си за света. Да не съдим толкова строго!

 
  ...


...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 7ebab8d3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добре, че хейт, а не обиди или критика.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 57521de02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А логика около тоя вирус- нулева. Толкова си е противоречащо, нормално развит човек още първия ден е осмислил, че нещо не се връзва. Има милион въпроси, а отговор няма, само слушаме как дебили крякат едно също- ужас, измряхме, глей кво стаа. Да му мислят умствено изостаналите, които го подкрепиха, въпреки че отвсякъде лъщи, че е нереален. Има баланс в тая вселена и жална ви майка, когато кармата ви подпука за яростната подкрепа, която дадохте на тоя опит за геноцид. Мислещите хора няма да успеем да ви осъдим, защото депутатчетата няма да го позволят, нали и те са в кюпа.... но кармата ще ви разкаже играта.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: f815b141a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дълго е, но има много мъдрости и умо заключения които заслужават внимание. До всички недочели или четящи отгоре-долу.

《《...когато имаше чума по овцете и свинете - ние ги евтаназирахме...》》
《《От малка си мислех колко голям късмет съм извадила, че съм се родила човек.》》
《《Не мога да приема, че това е светът, който толкова време идеализирах.》》
《《Наистина ли сме еволюирали до толкова, че да се смятаме за велики?》》
《《Те [богатите] преживяваха ли вашата болка?》》
《《От корона вирус ще починат хора. Нека затворят болници, нека затворят граници, нека затворят света. Нека се съсредоточим върху проклетия вирус, дошъл не знам от къде. Болните от рак, от СПИН и всички останали хора нека измират. Сега е важно да се спасим от проклетия вирус, знайте го! След като го преборим, може би няма да имаме пари, може би нашите възрастни родители ще починат от глад или пък от друго заболяване, което ще бъде лекувано с пренебрежение, тъй като това не е КОРОНА ВИРУС!!!》》
《《Убедена съм, че богатите собственици на големи корпорации ще дойдат и ще спонсорират малкия ви бизнес.》》
《《Наистина, ако имаше начин да умра, за да може целият свят да бъде щастлив, щях да го направя.》》

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: f815b141a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Чувала ли си за златният милиард?
Може да прочетеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: f815b141a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласни ли сте?

невежество религия = тероризъм
невежество власт = тирания
невежество свобода = хаос
невежество пари = корупция
невежество бедност = престъпност

Всеки несъгласен нека се обоснове посредством коментар, а не да слага звездичка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 5e6f616617
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Реалността те е прекършила, прекалено много си осъзнала за прекалено малко време, предполагам. Действителността има тази тенденция - да прекършва хората, да ги прави от уверени, надъхани идеалисти в ядосани, отказали се от мечтите си хора.
Приеми реалността такава, каквато е. Друг вариант нямаш, после се се изправи и продължи да следваш мечтите си както преди...

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 84252818c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: df1e6e738c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Лош материал. Ние сме лош материал, който не им трябва.
Имат си роботи по-точни, по-бързи по евтини работещи по 24 часа, имат си компютри с безграничен капацитет по умни от най уния човек, програми с изкуствен интелект.
За какво са им разни размножаващи се тъпаци, по тъпи и от някои животински видове, харчещи намаляващите ресурси и унищожаващи планетата с безсмислено производство потребление и боклуци. Стойте си вкъщи, гледайте телевизия и фейсбук, там ще е вашият свят, нашият ваш нов световен ред.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 155a33d27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мръсни игри - това е. Целият свят стана една помия и не ми се вярва, че някой наистина смята, че сме толкова умни създания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker