Повече модератори в сайта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Повече модератори в сайта
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1635 пъти
Здравейте потребители и екип на spodeli.net

Това място е чудесно, но има един проблем: новите истории и коментарите по тях се одобряват прекалено бавно. Мисля че е редно да се назначат повече модератори, които да преглеждат и одобряват коментарите по-бързо. Не че се самопредлагам, но аз например имам свободно време и мога да отделя част от него безвъзмездно за сайта. Сигурно има и други като мен, може и конкурс да обявите. Но направете нещо, моля ви. Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: c60268fe54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В сайта си има е-мейл за контакт: webmaster@spodeli.net

Пишеш му на админа и ако прецени, те прави модератор.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cba77fcccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че трябва да се смени концепцията.
Всичко ще бъде свободно публикувано и ако съобщението получи докладвания от хората, то то ще бъде проверено от модератор.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fcd39d5753
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз мисля нещо подобно като 3. Защо директно не се публикуват пък после ще ги преглеждат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fcd39d5753
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въпреки че присъствието на модераторите е безполезно. Пълно с фалшиви, повтарящи се през ден теми и на едно си се одобряват обидни и дискриминиращи коментари. За какво ги има изобщо?!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 936129e678
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако има контакт между потребителите ще има има и много измами. Хора уж готови да помогнат. Сложно. Освен това много се смесват сериозни теми и очевидни измислици и разни дечковци.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2383302e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Долавя се някаква трескава нотка, особено към края. Що, кво ще стане ако не си одобри дълбокомисленото ти мнение до 1 час? Ще те хванат родилните болки ли? или си мислиш, че аудиторията ти трескваво се нуждае да прочете мнението ти?

Нека не забравяме, че преди всичко това е безплатен сайт, безплатна услуга. И модераторите отделят едно солидно време да четат излиянията на всеки един от нас и да определят дали става за пред хора. Навярно много от вас имат забележки към преценката им но това все пак е субективно и въпрос на лична преценка. Но мисля, че до голяма степен филтрират откровено глупавите, злобните и безполезни теми и коментари. Поне в повечето случаи. Сегиз тогиз (по скоро рядко, ако трябва да сме съвсем честни) се случва да прочетеш наистина логично и полезно мнение, или тема.

Така, че кажете едно "благодаря". Или се замислете дали щом искате по интезивна комуникация с другите хора чрез анонимен сайт, дали случайно не бъркате фундаментално нещо. В случай че не разбираш намека ми - ако жадуваш да общуваш по интезивно ( "Но направете нещо , моля ви !" :)), тук не е най подходящото( и здравословно) място. И самия факт, че се надяваш да компенсираш с този сайт, говори за друг тип проблеми...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6d5e0d2aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не са единствено малко модераторите, а трябва и нови. Одобряват се истории, а после се трият. И какъв е смисълът?

Модератор - трият се по искане на автора.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b5c013fd23
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Модераторите са дебили, без изключение. Не искат "хейт", защото са прекалено неграмотни да напишат омраза или обида. Не търпят обидни квалификации и поради това одобряват истории, в които тъп трол се представя за жена и систематично псува мъже и невръстни деца. Та, обясни, авторчо: защо са ни повече модераторчета (кретенчета)?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 59c098d81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Поне раздела за здравето трябва да е по динамичен, т.е. ежедневно да се актуализира, защото понякога едно забавяне може да коства човешки живот. Напоследък много теми се пишат от депресирани млади хора, които търсят успокоение и съвети от преживели подобни състояния. Бил съм в подобно състояние и знам какво значи да нямаш подкрепа от околните. Едно, че тези млади им е неудобно да занимават близките си с тежките си проблеми и само тук в този сайт( понеже е анонимен) напълно разкриват същнастта на проблема си. Откровени са, че са готови да сложат край на живота си(вярвам им, защото и такива мисли са минавали и през моята глава), и ако веднага им се помогне, може да се спаси човешки живот. Такива хора имат голяма нужда от общуване, от съвети, от подкрепа и надежда, че всичко ще се оправи, че това им състояние е временно и напълно лечимо, но трябва да е навреме. Каква полза може да има, ако до тях достигнат съвети, но тях вече да ги няма на този свят? Понякога сайта се актуализира след седмица. Поне за здравето да помислим навреме!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c60268fe54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нека не забравяме, че модераторите отделят доста време, за да изчетат всяко мнение и това го правят напълно безплатно. Имат си лични ангажименти, работа, семейство и т.н. и се съгласете, че не са длъжни, а и няма как да висят тук 24/7, за да ви одобряват коментарите на момента.

Мисля, че трябва да сме благодарни за безвъзмездния труд, който полагат. Да, на някои не им харесва ситото, но то е субективно. Ако пък трият, започвате да се оплаквате от прекалена цензура, така че както и да одобряват, винаги ще има някой недоволен.

И нека не забравяме, че ние не виждаме неодобреното. Ако тук-таме има одобрена обида, представете си колко много на брой и какви мнения не се одобряват и колко помия трябва да понесат, вкл. и към самите себе си (номер 8 е живия пример) и се замислете колко време отнема да се прочете всяка тема и всяко мнение едно по едно.

Ако толкова ви е проблем това забавяне, има си мейл, кандидатствате и ставате модератори, а ако не ви кефи сайта и нямате желание да се включите, не го посещавате - просто е. Но такива като номер 8, който изобщо не трябва да е одобрен, само потвърждават колко са небладарни някои за безплатно положение труд. Ако същия номер 8 не беше одобрен, пък щеше да реве колко несправедливо не са му одобрили коментара.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fcd39d5753
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10 Пищят, че има цензура, когато едни обидни коментари се трият, а други не. В темите, в които за милионен път мъже и жени се давят като кучета, почти всеки път е имало вземане на страна.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6284d07688
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Идеята на номер 3 е хубава. Може след като се изтрие тема или коментар, да се напише причината, поради която са изтрити, за да знаем кое правило сме нарушили. Иначе, ако има повече модератори, може да започнат да одобряват коментари и истории по- бързо. Случва се на някои потребители да им трябва бърз отговор за нещо.
Друго нещо забелязвам и не само аз, а то е че модераторите сякаш проявяват пристрастие по отношение на различни мнения.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 59c098d81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №10 напълно си прав в разсъжденията, наистина много простотия се лее и това оплесква интересният сайт, но има теми които искат незабавен ответ, например тези свързани със здравето. В този раздел почти няма обидни или злонамерини отговори, защо и той трябва да се цензурира? По добре да се пропусне неподходящ коментар, отколкото навреме да не се получи жизненоважен. Какво пречи, този раздел да е по динамичен и постовете да излизат автоматично веднага. Е, разбира се и в този раздел се пишат много глупости, например не ми се забелва, сърби ме и прочие, такива теми не са обидни, но не са спешни, а други които са жизненоважни се протакат много, понякога вече нямат полза, защото болестите не чакат. Поне в този раздел може да се промени нещо в полза на здравето!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: eac6d67674
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   14, явно не си запознат с историята на сайта. Този сайт е наследник на един друг, който беше затворен точно поради причината, че коментарите са се пубикували без одобрение директно. Просто някои хора са злоупотребили с това, разни педофили са прилъгвали деца, напълнил се е с всякаква измет и така сайтът бил затворен и отворен този на негово място с идеята да е анонимен и коментарите да се одобряват ръчно. Според мен това е правилния подход. Не може всеки Сульо да влиза и да прави разни гадории. ТОй коментара докато/ако се докладва и се изтрие, ще минат дни и вече и да се изтрие, ще е безполезно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5f91d64135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15, наистина не съм запознат с тези подробности, но аз не съм писал, че всички коментари трябва да се допускат автоматично, а само тези в раздел здраве. И да не са автоматично, поне всеки ден да бъдат пресявани и публикувани, в предни постове съм писал защо мисля така. В този раздел не се пускат много теми, но понякога много важни и е от значение навреме да се публикуват, мисля, че е възможно това да се случи. От съветите ще има полза само ако се получат навреме, иначе каква ще е ползата, ако се получат след седмица, когато вече ще е късно? До сега не съм срещал, чак прекалено извратени коментари в раздел здраве, там се дават добри съвети и много хора биха имали полза, ако навреме получат такива.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 843ce17001
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Аз не одобрявам идеята всяка тема да се пуска автоматично и после да бъдат преглеждани и изтрити по преценка и ще кажа защо.Според мен причината всяка една тема и всеки коментар да подлежи на преглед преди да бъде публикуван е именно факта, че модераторите/администраторите/каквито се водят на сайта се грижат за нашата безопасност.Не забравяйте, че това е сайт,в който всички сме анонимни и няма регистрация дори.Ами ако някой напише коментар или тема в която злоупотребява с личните данни на някого? Понеже този някой е спокоен, че тук си е анонимен и му е много лесно да го направи.И както вие знаете - модераторите много бавно преглеждат всяка тема и всеки коментар и докато прегледат всичко , докато попаднат на темата, където е злоупотребено с някого то ще минат 3 дена и вече сума ти хора ще са го видяли преди да са я изтрили.И да не забравяме, че преди всичко в този сайт се държи на анонимността.Категорично е забранено някой тук да си оставя фейсбук, телефон за връзка и каквото и да било друго.Предполагам се досещате вече защо процедират по този начин, въпреки че става доста бавно.
Ако искате да се одобряват по - бързо темите наистина начина е да се наберат повече модератори.И все пак имайте търпение и си направете сметката колко време отнема да се прегледат всички нови теми нови коментари и не забравяйте, че и екипа на сайта са хора с личен живот, работа и проблеми като всички нас и не им е само сайта и темите ни в главите.И въпреки всичко успяват да ги одобрят макар и със закъснение и са избрали да процедират по по - трудния не само за нас, но и за тях начин, именно за да се грижат за нашата анонимност и риска от злоупотреби!Оценете го и стига сте недоволствали.Ако искате мигновено да ви излизат темите и коментарите и ви е много спешно нещо просто пишете в bg mamma.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2d0db84a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Абе не е нормално теми и коментари да чакат одобрение 3-4 дни, понякога седмица и повече. На модератора работата му е като прочете нещо против правилата да го трие, а коментарите и мненията да се появяват веднага.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   На собствениците на сайта не им дреме за вашето мнение. Пишем едно и също вече години наред, и все едно си говорим със стената. Не доумявам какъв е проблема да се наемат доброволно модератори то потребителите на сайта, каквато е практиката във всички останали форуми и фб страници. Вместо това те нехаят за потребителите, обновяват по 2-3 теми в раздел колкото да симулират дейност, останалите теми по 4-5 дни не се пипат, накрая се одобряват на куп всичко де що има, темите се забатачват с по 20 нови мнения, много от самите теми изпадат назад в 9-та глуха, да не говорим за критериите по одобряване....
Просто това е тотално неуважение към нас, потребителите, които сме отделили от времето си да помогнем на хора, търсещи съвет. По тази причина вече почти не пиша коментари, няма смисъл след като на собствениците не им пука за сайта им, защо аз да се напъвам?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e84ea5b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   До 23

Да, висчки искаме неща, но може ли да ги получим? Само да кажа - не съм от сайта, нито позанвам хората, които са свързани с него, но има достатъчно публичо достъпна информация, за да разбереш, че това сайт е на ръба на силите си.
Искате да помогнете - спрете си ад блока!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ca07d27f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз искам да обърна също внимание, че пише, че хейтъри не се толерират, а редовно се одобряват хейтърски коментари.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b3caba8dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Лично аз съм разочарована,като не публикуват мненията ми,които нямат нищо общо с обиди или някаква друга цел.
Но и не съм съгласна да се допускат модератори, и сайта да стане като във Фейсбук групи и чатове.
Дадат ли ти власт не я използваш под предназначение,не става дума само за онлайн платформите ,а и в реалния свят ,факт.
Не бих допуснала в сайта ми да се намърдат непознати,като за тях няма как да гарантирам как ще си вършат работата и то съвсем "безвъзмездно."
Никой на сила не е задържан да пише теми и коментари,като не ви се харесва не посещавайте сайта.
Поддръжката на сайта изисква време и средства,за това и няма подобен сайт,а и да има то той отдавна е замрял.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: eac6d67674
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   23, какъв е проблемът да се наемат ли? Ами няма желаещи. Всеки лае тук, че се бавят коментарите, ама не виждам тълпа от доброволци да искат да модерират. Мислите ли, че има 20 модератора? Сигурно са двама. И как те да насмогват със стотици коментари и теми на ден измежду всичките си лични и работни задължения? А сайта със сигурност не изкарва достатъчно, за да си позволи да си наеме платени модератори.

Като толкова искате, просто се свържете с админа и предложете помощта си, има си ел. поща. А и в крайна сметка на който не му харесва, има свободата да не влиза тук. Не разбирам защо на някои хора, като не им харесва, си причиняват това да влизат тук.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7e3f17da5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   А според мене на модераторите се заплаща. Как разбрахте, че работят за без пари. Но дори и да не получават заплащане, пак им е много. Има теми, които не се ъпдейтват по няколко дни, а коментарите се трупат и стават над десетина, а в същото време има други теми, които ги обновяват поне по два пъти на ден. А, това как произволно не се публикуват коментари, дори няма да го споменавам.

Mодератор: работим изцяло на доброволни начала.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   от 23
27 - е как за другите страници и форуми се намират? Аз самият администрирам фб страница изцяло доброволно, по свои убеждения. За това не виждам какъв е проблема и тук да се наемат. После собствениците на сайта би им било много по-лесно да контролират новите модератори, от колкото да се справят с целия поток информация. Това се нарича управленска верига.
И защо мислиш, че няма желаещи? Ако обявят, че набират такива, ще има кандидати, аз самият също бих се наел да модерирам, когато разполагам с време. И от опита ми с фб страницата, много добре знам как да се оправям и с хейтъри, и с тролове, и с много знаещи.
24, това наш проблем ли е, че една страница с десетки хиляди посещения на ден, е на ръба? Аз ли трябва да казвам как се печели от интернет реклами и как се прави онлайн бизнес?

Просто липсва желание на собствениците, явно сайта им е последна грижа и не им дреме за тези, които си отделяме от времето да пишем коментари. Не е нормално на хора в тежко емоционално и физическо положение историите им да се бавят по 2-3 дни, после коментарите им да се бавят по толкова. Мен ми е писнало, напиша коментар, чакам го 3 дена да го одобрят (евентуално), после чакам още толкова да одобрят следващите, после още 2-3 да одобрят моя отговор, и в крайна сметка ми писна. За това вече пиша много рядко тук. Както каза н.27, никой не е на сила държан тук, така че и мен не ми се занимава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: eac6d67674
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, който има желание, ще кандидатства. Има си ел. поща за контакти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e84ea5b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До 29

Ти "админираш" доброволно страница, във платформа, за която са налети милиарди да се разработи, в която публикуващите почти винаги са с реалните си имена, а пикантните неща, ще бъдат автоматично премахнати от FB.

"това наш проблем ли е, че една страница с десетки хиляди посещения на ден, е на ръба? Аз ли трябва да казвам как се печели от интернет реклами и как се прави онлайн бизнес?"

Да - твой проблем е, защото се оплакваш. Хора без проблеми, рядко се оплакват.
Моля те, кажи ни, о велики интернет гуру! Как се печели от интернет реклами и как се прави "онлайн бизнес"! Десетки хиляди посещения, но 60% са с адблока и са едни и същи 200-300 парчета, при това основно от България!
Защото аз ще ти кажа, че ако изкараш 1000 лева от това, тоя месец, купон ще трябва да вдигнеш!

" Както каза н.27, никой не е на сила държан тук, така че и мен не ми се занимава."
Ама ти се занимаваше, да "ги насееш и навееш"... Чао!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: be0036dea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   10,

Посочи къде има рев в коментара, принцеско. Ако ти не можеш да четеш или "магически" пропускаш онзи вид теми и коментари, това си е твой недъг. Остава факт - във форума са се допускали:

- поне една тема, в която авторът пита къде да намери наемен убиец;

- тема, където тролът-дебил се представя за лесбийка и систематично псува мъже, невръстни деца и говори за всеподобни извергщини, включително как щял да поръчва датска сперма, ако иска да забременее, как си организирал оргии и подобни уродщини;

- тема уж пак от някаква малоумна селянка, която се хвали как се разкрачвала за непознати всеки петък и така ги "използвала"(за СПИН и някоя друга бременност сигурно);

- коментари, които заплашват авторката на друга тема с разчленяване и вадене на органите ѝ;

- коментари и теми, псуващи българския народ на етническа основа;

- всякакви расистки ругатни към авторка, женена за американец от африкански произход, където наричат детето ѝ шимпанзе;

- неграмотно написани простащини;

- ясно проявен сексизъм;

Всеки един случай от посочените противоречи директно на изписаните правила, приятелче. Същеверменно, примери за изтрити/недопуснати коментари са:

- отговор, когато авторът е попитан на колко години е;
- кратки отговори като "Не" (сякаш една псувня е по-адекватна);

Списъкът е дълъг, няма смисъл да е изчерпателен. Нещо нередно да забелязваш тук?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   от 23/29
31, ако си от собствениците на сайта е редно да се представиш, а не да се криеш като мишка зад анонимен номер. Но по-скоро не си, обаче няма да те коментирам.

Първо изобщо не си прав за фб, явно си нямаш идея каква тролска армия с фалшиви профили функционира в момента като част от хибридната машина за фалшиви новини и променяне на политическите нагласи. И всичко това с изключително добро финансиране от различни източници. Ако мислиш, че това може да се сравнява с самосиндикалните извратеняци и откачалки действащи в подобни страници, си много далече от истината.

Второ, сайта е посещаван и известен, така че отново не си прав. Не мислиш ли обаче, че заради това администриране се отблъскват супер много потребители и защо форум като бг-мама примерно е с милиони посещения и мисля,че имаше към милион регистрирани потребители? И това при положение, че стартират горе долу по едно и също време.

Също как функционират според тебе стотиците форуми в интернет пространството? Може би собствениците им само с тях се занимават, милионери са и се чудат къде да си дават парите или нещо друго?

Какви проблеми имам аз си е моя работа, но освен ако нямаш нотариален акт за сайта, поведението ти не е особено адекватно. Обаче както казах няма да те коментирам.

Все пак се надявам модераторите да четат тази тема и да предприемат някакви мерки в посока подобряване на сайта. Ако решат да приемат нови модератори, аз също мога да предложа услугите си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e84ea5b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   До 33

Ще отговоря на всичко! Искам да кажа, че го казвам в качеството си на човек, завършил Компютърни науки и работещ в индустрията от 2014-а година, но с нездравословен интерес в нея от поне както можеше да ходи.

" Но по-скоро не си, обаче няма да те коментирам."

Само дето вече коментира :)

"Първо изобщо не си прав за фб, явно си нямаш идея каква тролска армия с фалшиви профили функционира в момента като част от хибридната машина за фалшиви новини ..."

На един бутон ти е, да премахнеш тези хора. Не трябва, да им четеш целите теми и чеснто казано, всичко над 50 думи, е прекалено много, кото публикация. Можеш, да сложиш един филър, като забраниш на хора, които не са членове на групата, да публикуват,а за членство да изисква 3-4 въпроса, на който един ML алгоритъм няма да мине, само защото са на български.

"Второ, сайта е посещаван и известен, така че отново не си прав."

Известен? На 650 място в България по посещаемост! Ако беше магазин, ако продаваше курсове, ако организираше събития, ако дори имаше платено съдържание, извън 9 от най-малките банерчета, МОЖЕ БИ, щеше да има средства.

"Не мислиш ли обаче, че заради това администриране се отблъскват супер много потребители ...?"

Да, определено. Щеше да е много по-добре, ако имаше поне 2 администратора, поне в часовете от 08:00 ч. до 22:00 ч, всеки ден от година (демек, брой ги общо 8-9), при това на договор със заплата, за да няма проблеми, SEO оптимизация, адекватен маркетингов екип, дизайнер или два, както и още 6-7 разработчика на етажа, някой сепциалист по DevOps, някой по кибер сигорнос, заедно с управителите, продавач и HR-a, който е болезнено нужен, след като се минат едни 10-15 човека екип. Тогава този сайт, щеше да се бие забие в топ 20. Ако се някой, готов да даде поне 1-2 милиона лева, ще стане.

"защо форум като бг-мама примерно е с милиони посещения"

Този форум генерира по-лесно пари, защото е специализиран. 86% от всички жени, някога ще станат майки, ако вече не са. Самото име на сайта подканва определна тълпа. Регистрираните потребители, винаги са за предпочитане. Защо мислиш, че Quora иска регистрация, за да отвориш втора страница?. Регистриран потребител, дето е логнат, е много по-вероятно, да се върне. Spodeli.net подканва анонимници на случаен принцип, да пишат в една от 14 подкатегории, като работата е, че за някой от тях, има далеч по-популярни сайтове. Ако съм маркетингова агенция, кампанията ми, първо ще мине през сайтове, като FB, бг мама и ще искам платени публикации, където е възможно другаде. Този сайт, ще е просто случайност, попаднал в кампанията ни, защото сме дали на някакъв алгоритъм, да рекламира из всичко останало.

"Също как функционират според тебе стотиците форуми в интернет пространството? Може би собствениците им само с тях се занимават, милионери са и се чудат къде да си дават парите или нещо друго?"

Почти всички "големи" са собственост не на една личност, редица инвеститори (най-често инвестиционни фондове, но има и изключения), който, да, чудели са се къде да си дават парите, но не за да ги изхарчат, а за да са на печалба. Защо мислиш, че Quara (показната ми извадка) е в сегашното си състояние? Сайтът започна, като нещо в което хора от Долината питаха я за технически въпроси, я за бизнес такива. Обаче после прерастна в нещо напълно различно. Сега дори, не съществуват съпътстващи обяснения към впросите. Не, защото е "по-умно", а защото алгоритъма има проблем, да разбира повече от 20 думи и прави странни грешки, като "слива впроси", или поне ги прави далеч по-често от сега. Всичко е до "хитове в Google" колкото повече влизат, толкова по-добре. После искат регистрация. Сега стигнаха до там, че на първо място, да изкачат мнения от Индия, защото в Индия много хора говорят на английски и с това си създават съдържанието, въпреки, че за човек от Европа, индиец от Мумбай, да дава бизнес или семейни съвети при две коренно различни култури е много странно. На Quora не и пука (FB не прави така) - все пак е важно да има потребители и посещения. Няма да се учудя, ако устре не праснат някакъв аутотранслейт и не ми изкачат в Goole, мениия на монголци, на развален ауто-превод, за това как се гледа крава, като търся откъде да си купя прясно мляко в магазина. И си признавам ... бих клинкнал от интерес :/ (аз съм част от проблема)

В тех. индустрията има едно правило - големите обират почти всичко. Виж клауд услугите. Има трима големи играчи, като номер 1 е отговорен за повече от половината трафик в света. Форумите не са точно така, но има 3-4 мнооого големи, 20-ина по-успешни, стотина на местно ниво, и всичко останало се задоволява с трохички и надеждата е, че големите ще се прецакат или ще ги купят.

"Какви проблеми имам аз си е моя работа, но освен ако нямаш нотариален акт за сайта, поведението ти не е особено адекватно. "

Поредната фундаентална грешка, в разбирането ти, как работи интернета. - не можеш да имаш нотаралиен акт за сайт. Та ти дори IP адреса си не притежаваш, нито домейна (името) . Дори "собственикът" на сайта няма нотариален акт. Той притежава компанията, която е наела името и хостинга, за дадения сайт. Да, притежава кода на сайта, има контрол и притежание върху съдържанието му, но не и самият сайт.
А колкото до адекватността на поведението ми - ами харесва ми, да обяснявам неща. Ти имаш право на менение, аз имам право на мнение. За мен най-адекватното нещо след половин час е, да изляза в парка, да си взема тунера и един сикс пак и да се събера с трима авери, където ще се радваме на слънцето, защото просто затвориха всички кръчми, а работата отвкъщи я свърших до сряда, така че, да съм свободен (в момента съм в страна с маааалко по-меки мерки, срещу Корона вируса) Моето е, че имаш проблем и той е, че сайтът няма добро модериране, а аз ти казвам, защо е така. Това не премахва пробемът, но разбирането на даден проблем е важно, било то за решаването му (маааалко вероятно в момента) или дескридитирането му. И за мен е проблем, че не мога да паркирам ТОЧНО пред входа на работата си, макар че съм един от двама, който идват с кола, а трява да се гъчкам в паркинга на 300 метра, иначе има солидна глоба, но мястото е оставено, заради бързата помощ. Така че, не ми е толкова голям проблем. Ако имаш проблем .... сподели точка ком .... (пън интендед). Ако си е твоя работа - ами нали каза, че не било твой проблем.

Иначе - браво, за готовността ти, да помагаш на сайта. Аз, най-много да си махна ад блока. Сайтът има нужда не само от нови модератори, но дните, в които работех безплатно, свършиха, освен ако не е за някаква благотворителност.

Лек ден. Не се ядосвай толква, няма смисъл! Честно - говориш с човек, дето три години ходеше да блъска по боксови круши и се правеше спаринги, дето завършваха с аркади, преди да започне, да посещава психолог и да разбере, че не може, да оправи всичко и не е нужно, да спечели всяка битка в бивота си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3bcc62672
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Какъв нотариален акт бе? Това да не ти е нива?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b3caba8dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   До №33,написал си твърде излишна информация,която при това е не е вярна.
От къде знаеш,че сподели е на 650 място по посещаемост?
Аз друг сайт за споделяне не знам,освен бг мама и тийнпроблемс,тЪ ако може да ме светнеш.
Каквато ни е държавата,такъв ни е и народът!
Модераторите са ти го написали ясно,трябва ли да използват главни букви да ти стане по - ясно?
Те не печелят нищо и го правят безвъзмездно,така че няма как да висят нон стоп и да одобряват коментари.
Какво се оказа от всичките теми за сподели?! Всеки се опитва да се намърда във властта!
Виждате,че от сайта не се допускат външни лица за модератори,тогава не се пъчете и не си предлагайте услугите безплатни.
Давам пример с Братан - Защо в бг мама уважава женско и мъжко,а тук с сподели си показва рогата и истинската същност?! Защото тук знае че няма да го банаат,а там не само ще го банаат,но като му засекат ИП-тата и местоположенията ще го деактивират завинаги.
Сайта дава на хората повече ,отколкото може да даде.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   34 и 35, дори не схванахте иронията ми с нотариалния акт, което за н.34 говори достатъчно.
н.34 разбрах, че имаш сериозни проблеми и от предишните ти коментари, предположих също, че си програмист. Обаче не си ми интересен, по-добре работи върху своите проблеми.

За разлика от тебе обаче, аз бих вършил тази работа на модератор в сайта безплатно, единствено без условия за ангажираност, т.е. когато мога и разполагам с време.
Този въпрос е повдиган многократно от потребители в продължение на много години, но не срещаме нито обяснение, нито какъвто и да е отговор. Пак ще кажа за пореден път, такава е практиката в почти всички интернет форуми и фб страници, но тук собствениците на сайта просто не им се занимава да влагат усилия и средства да го подобряват. Това е реалността.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3bcc62672
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   37, всички модератори работят "без условия за ангажираност", затова е това бавене. А ако искаш да станеш модератор, можеш просто да пишеш на webmaster@spodeli.net. Излишно е да го пишеш по 1000 пъти в коментарите, а нищо да не предприемаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e84ea5b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До 36

Номер 33 или 34? Има разлика. Ако информацията е излишна за теб, добре. Но щом се задават въпроси, тръврдят се факти, то трябва да бъдат изпитани.

"От къде знаеш,че сподели е на 650 място по посещаемост? "
Алекса ранк и google analytics, като за начало. Има поне 5 подобни платформи, който ще ти изкочат на първа страница в Google. Всъщност един показа 644-о място, но повечето бяха над 660-то, затова реших да "усредня нещата". Ако желаеш, ще постна поне 5 подобни тракера и резултатите от тях.

"Аз друг сайт за споделяне не знам,освен бг мама и тийнпроблемс,тЪ ако може да ме светнеш. "

Не, не мога.

"Защото тук знае че няма да го банаат,а там не само ще го банаат,но като му засекат ИП-тата и местоположенията ще го деактивират завинаги. "

Само дето IP адрес е просто адреса от който пращаш. Достатъчно е, да го смени. Лесно е, ако не му е статично IP-то или ползва мобилния интернет. А после имаш хиляди безплатни проксита. Бан по IP не е адекватна мярка.

До 37

Ирония или не, съобщението беше ясно - ти твърдиш, че ако не съм собственик на сайта, желанието ми да се изкажа по дадената тема, едва ли не дескредитира всичко, което казвам. Аз го казвам, защото нещата, които ти говориш, смятмам че са невярни.

"разбрах, че имаш сериозни проблеми и от предишните ти коментари, предположих също, че си програмист. "

Аз почти 7 години стаж в областта си, така че се смятам за сравнително "вещ", когато става въпрос за програмиране, анализи, комуникация, бизнес модели и услуги. Мога да ти обясна ситуацията, в опит, да те накарам да разбереш, че въпреки оплакванията, които ти имаш, ситуацията едва ли ще се промени идопълнителна дискусия е сравнително ненужна, освен ако не желаеш, да инвестираш сериозна сума в този сайт.

Това, което е проблем за мен, всъщност е неразбирането ми, защо имаш толкова много лични нападки, срещу мен. Обвинения в "имане на проблеми" (какви, от какво естество и как те влияят над сегашният ни разговор?), обвинения в неадекватност (В какъв капацитет? Влияе ли тази неадекватност върху това, дали твърденията ми са верни или не?) или дори несхващане на иронията ти. Може да съм с имам криле и роги, но това не значи нищо.

А колкото интресът ти към мен - ами отговаряш на твърденията ми, дори правиш контрааргументи, а аз ти казвам, това което АЗ считам за вярно. Лични нападки не са нужни.

"За разлика от тебе обаче, аз бих вършил тази работа на модератор в сайта безплатно"

Какво общо имам аз с твоето желания, да вършиш безплатно тази работа. Върши си я. Номер 38 ти е казал към кого да се обърнеш.

И преди да си кажем сбогом, ще кажа две неща:

Първо - искрено се надявам,когато се води дискусия, да избягаваш лични нападки и да се опитваш, да говориш с аргументи, базирани на факти. Дори и да сбъркаш, няма нищо лошо в това, защото просто научаваш нови неща и коригираш собствениет си грешки. Останалото е его. Аз не познавам безгрешни хора. Иска ми се, ама не ги знам. А аз определено съм показателна извадка за "грешки". Не се напрягай толкова. Аз просто искам, да си наясно, че нещата не работят точно така, както си мислеше. Не целя нищо лошо. Даже научих и повече работи за този сайт.

Второ - "тук собствениците на сайта просто не им се занимава да влагат усилия и средства да го подобряват. Това е реалността."

Това може и да е така, може и да не е така. Какво искаш, да извлечем от тази информация? Какво да направим?

Както и да е! Лек ден на всички (читатели, писатели, модератори и собственици)! Бъдете живи и здрави!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   н.39, обикновено не се занимавам много с такива като тебе, но този път ще направя изключение. Виждам, че ти куца много общуването с хората, което може да се приеме като професионално изкривяване за вашата професия. Между другото навремето бях приет в специалност с програмиране, но се отказах именно защото не си представях по цял ден да стоя пред компютър и да се сдухам.
По същество
Отговора ми е следствие от твоя коментар, ти си този, който постави така нещата и отговори с този тон, без да си пряко засегнат от моите предишни коментари.

"Ама ти се занимаваше, да "ги насееш и навееш"... Чао! "

Ако мислиш, че това ще предизвика блага реакция в отсрещния, леко си в грешка. Продължавай да ходиш при психолога и ги коментирайте тези неща.

За н. 38
Пиша го 1000 пъти в коментарите като отговор на предишния индивид, че такива желаещи няма. Има желаещи и не са малко. Това многократно е писано в темата за предложения и оплаквания, в тази тук също (не съм аз автора и). Лично аз не съм приритал да ставам модератор тук, защото не разполагам с много свободно време, но все пак бих помогнал на екипа на сайта ако изявят желание. Отговор обаче не сме получили до момента за всичките тези години, при което считаме, че не желаят да допускат външни хора в екипа си.

от 37

Модератор: няма официално заявили желание на посочената ел. поща

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3bcc62672
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   40, още ли смяташ, че желаещите се редят на опашка?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Още чакам отговор на мейла със официално заявено намерение.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3bcc62672
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43< сети се на края.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef4f05a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   43, и какво от това? Отговор като от умрял писмо....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker