Котки пречат на градината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котки пречат на градината
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 26399 пъти
Съседката ми има няколко котки, но не си ги гледа в къщи а ги държи на улицата. И да вали и да мяукат пак ги държи там. Пуска ги вътре само когато реши да си ги гушка и гали предполагам. Те обаче си харесаха моята градина, където се опитвам да садя зеленчуци. Tе като пишкат там, растенията умират. Съседката ми не се интересува от моите проблеми и не ще и да мисли как да помогне. През деня можем да ги гоним от градината, но през нощта е тяхна. Много ме е гнус от тия котки. Искам да се махнат, ако трябва дори да ги убия.
Кажете, кой какво мисли!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fec8b7866
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Убийство?! Извинявай много, но животните не са виновни, че не разбират къде трябва да ходят по нужда като хората ;) Не знам как е възможно да има хора, хоито искат да отнемат живот, понеже не могат да ядат краставици и домати...
Те0 19

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 57b5d35d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

2.   Права си авторке които има животни да си ги държи в къщи. Напръскай растенията с отрова би 58 за вредители добре действа и на котки и на кокошки. Но го направи или рано сутрин или късно вечер да не разбере комшийката и да ги прибере. Може да забравиш в градината си пастет разбъркан с миша отрова на няколко места в кутийки, тя си гледа котки в двора си, ти си забравяш пастета в твоя и ако стане скандал много съжаляваш беше го подготвила за полските мишки напр. Ако оставиш нещата така утре може да реши змий да си завъди в двора.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 57b5d35d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

3.   № 1 остави я авторката тя е убийца отнема живота на колорадският бръмбар на поповите прасета по картофите на полските мишлета и на други сладки мили животинки странно защо наречени вредители. А се оплаква, че милите чужди котенца препикавали и нааквали труда й. Какво ще кажеш да ти пратим котешка урина в едно шишенце да си овкусиш салатата да видиш приятно ли е, бихме направили тая жертва за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c435f72152
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

4.   имам котки, съседката е като авторката - на нея пък котките ? били стъпквали градината.
Истината е следната - авторката просто се гнуси от тези животни и си представя какво ли не.
Една котка нито може с малките си лапи да ти стъпче градината, нито да ти е напикае - пикаят по няколко капчици и то само на определени места. Не пикаят по зеленчуци, спокойно - това не са кучета, които търсят нещо високо да препикаят.
Дори съседката ти да нямаше котки, у вас щяха да пикаят уличните, а те са много повече, само че ти нямаше да ги виждаш и щеше да си спокойна. Сега виждаш, че съседката ти има котки, някакво растение в градината ти е умряло и си направила връзката, макар че осъзнаваш, колко е абсурдно всичко това. Виж градината на съседката ти - тя трябваше направо да е Содом И Гомора на котешкото ако и пико, ама едва ли е така?
Котките са много чисти животни, те действително пикаят в градината на съседката ти, където се чувстват сигурни и където си е тяхно, никога няма да пикаят там, където може да има вероятност да бъдат подгонени от недоброжелател. Помисли си малко. И ти пикаеш на спокойствие и защо при котките да е по друг начин?
Едва ли е припикана градината ти от котки, виж си почвата, торта и семената!

П.П. - дори да има теоретичната възможност да пикаели и срали, като всички екстременти, и тяхните са вид тор. Не се притеснявай, котките нямат тения, нямат и почти общи с човека болести. Мий си зеленчуците добре, но не заради котките, а защото с вятъра се разпространяват спорите на много вредни вируси, гъби и т.н.(Еколите например да не са дошли от котешко ако?).
Не можеш да направиш нищо, освен ако не искаш да станеш коткоубийца.

А, напълни си в едно шишенце от препарат за стъкла (добре измито) вода, като видиш котка, пръскай - много мразят водата. Направо си вземи детско водно пистолетче и така ще ги прогониш. Мразят и шумове като от тракащи капачки. Не можеш да ги хванеш иначе, но можеш да им го направиш неприятно да стоят в градината ти - вода + шум + пляскай ти самата с ръце!

Те предимно през деня ще са там иначе, ако са задоволени и нахранени, дори и котките предпочитат да спинкат през ноща!!! Нощни животни са били като са ловили мишоци, сега не са толкова тъпи, котката си пести силите, тя спи по 20 часа на ден - смятай!
Ако имаш мишоци в градината обаче и ако не са нахранени добре котктие на съседката ти, твоята градина ще им е любима.
В такъв случай обаче си им задължена, защото няма по-голям преносител на гнусни болести от мишките! Дори чума пак са почнали да разпространяват, турбеколоза и какви ли не болести, за които можеш да се сетиш. Котките са имунни с-у тях, нали ядат мишоци!
Изтреби пътво мишките, ако искаш да се отървеш от котките, не обратно!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4f975e0464
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   И аз имам котки и съм съгласна с 4 - не пикаят в/ху растенията. Моите са на двора и трябва да ти кажа, че имам чудесна зеленчукова градина. Никой не може да ти наложи да обичаш животинките, но чак пък да ги убиваш...

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 41dae10545
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Не слушай номер 2 в никакъв случай! Котките не са изобщо виновни, затова в никакъв случай не ги убивай! В моя квартал имаше един човек, който имаше пясък в двора му и котките ходеха по голяма нужда там. Той сложи капани /а можеше просто да го покрие/ и точно моето коте се хвана и после няма да ти казвам колко много се измъчвах. Има хора, които наистина много си обичат домашните любимци.
*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fa847d1378
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи - от препикаване от котки, растенията не загиват. Това мога да го кажа със сигурност, защото имам 4 котки и голяма градина, в която гледам и доста капризни цветя, а не само обикновени чушки и домати.
Срещу набезите на котки в градината добре действат портокаловите кори - просто ги разхвърляй между растенията - миризмата им отблъсква котките.
Аз лично не бих убила никое живо същество, особено пък невинна животинка, която не разбира какво прави, защото просто следва естествените си природни инстинкти.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fec8b7866
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

8.   изумена съм как може да има толкова злобни хора... ей 3 - да не мислиш, че като си купуваш от пазара заленчуци не са напоени с какво ли не бе... малеее много сте зле... да убиеш живо същество само защото така ти е удобно.. както знаете сега има закон за убийство на животно ;) 2 - гледам доста си напред с материала ;) Дано да ти се връща тъпкано

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a71cfbb10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Овца-ще убива котки??? Тази държава няма да се оправи с такива дивашки разсъждения!!! Дано да ти изгният всичките зеленчуци!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0d732b1148
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тези котки първо ми цапаха малката градинка през къщата където се опитвах да садя цветя за да е красиво. Те си избраха моите големи саксии за тоалетни и постоянна бяха там. Копах, вадих лайната им, вскичко загиваше постоянно и в крайна сметка се отказах да правя красива градинка.
Не че искам непременно да ги убивам, но не ги искам наоколо. Цапат и развалят. Те копаят и серат там където тъкмо съм си посадила нещо ново.
А къщата на съседката смърдеше ужасно и беше цялата осеяна с лайна и котките и въобще не са научени на тоалетна. После направи ремонт и сега не ги пуска вътре.
Ще опитам, както казвате, с кори от портокал, но мисля, че това няма никак даже да ги притесни. Съседката ми от другата страна също има няколко котки, но те никога не идват в нашия двор, а черните котки на другата съседка срещу нас все у нас идват а не отиват в двора на съседката ми до нас с другите котки.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4f975e0464
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Слагаш в саксиите или декоративни/речни камъчета/ върху пръстта или набучваш клечки за зъби. Това ще ги спре.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7fec8b7866
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еее лекичко, лекичко, ти ги изкара тея котки камиони за лайна... я се осъзнай малко, и не пиши глупости.. убийство на котка е първо грях, а вече и престъпление ;) Както вече ти обясниха-спокойно, няма да имаш проблени с градинчицата, прочети малко от какво е съставена почвата ;))))) Който не е бил в час по биология, да наваксва сега

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c435f72152
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   найстина, преди да тръгнеш да трепеш животните, което е и престъпление, послушай съветите.

Когато е хубаво времето и си навън, пръскай ги и с воден пистолет отгоре на всичко, няма да има скоро коте в градината ти, макар че не вярвам проблемът да е в тях.

Ако действително са се научили да се изхождат в някаква твоя саксия, трябва да смениш пръстта с чиста, да не им мирише на тяхното си място за тоалет, наръси горе чакъл и готово!

Казвам ти, и ние имаме котки, но градината ни е супер, а киснат предимно в двора ни, изхождат си се на определени места, никога в зеленчуковата ни градина. То им е неудобно, замисли се - ти къде би искала да се изхдиш, върху някаква зелка, или в твоята си тоалетна.

Съседите пък твърдят, че тъпчели градината си, а те самите имат миризливи кокошки, не можем да си отворим прозорците заради тях!
Такова е, ще се търпим.
Котките обаче не тъпчат и не припикават градини.
Ако все пак те е гнус, което е истинската причина, според мен, послушай съветите на хората и няма да имаш коте в градината!

Инвестирай в нова ограда, така няма и да преминават, а лапите им да тъпчат драгоценните цветя и билки.
Твоя си е градината, но не знам само как ще се отървеш и от врабците, и от другите Божий създания, така нахално изпускащи фекалии навсякъде!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1431b42a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

14.   Предупреди съседката веднъж. Предупреди я втори път. Ако не промени нищо - изтрови ги. Той стопанина е за бой, но в случая животните ще го отнесат. Толкоз.

bile

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1bc87120fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

15.   Ей, това 1овешката глупост е страшно нещо. Но още по-страшна е злобата, която е следствие на тази глупост. как може да искаш да тровиш горките животни? Ми хайде изтрови и децата в парковете, дето серат и пикаят зад храстите. Много си зле, честно! Каква пакост може да ти направят някакви си котки? Аз имам 7 котки, имам и градина. Половината от двора е с всевъзможни цветя, а другата половина е засадена със зеленчуци. Ми да ти кажа, нито имам счупени растения, нито изсъхнали от пишкането на котките. Освен това и съседски котки идват у нас и си играят с нашите. Я се замисли ти как ще си номинирана за отравяне на секундата, ако се захване за всичко вредно, което правиш. Аман от простотия!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9d53cfec63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   брех, на село сме израсли с много котки в двора и що посеви сме имали и за пръв път чувам, че коктите препикавали растенията и те умирали после. Това е просто абсурдно, още повече, че котките са супер чисти животни и като цяло обичат там където ходят да си го зариват.
Според мен авторке, просто мразиш котки и се чудиш за какво да се хванеш.
За тия които им пречат кучеетата, донякъде разбирам, но котки, просто недоумявам.
Пък и са ти го написали хората, умишленото убийство на животно е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, това че ти мразиш котки няма да оправдае постъпката ти, ако се стигне до съд.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: cc93bc6367
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Котешката урина наистина може да унищожи растения, това са и киселини, все пак. При положение, че не са научени да ходят където трябва и са започнали да се изхождат в саксиите ти, няма да е толкова лесно да ги отучиш както някои пишат. Предполагам, че вече не само самата пръст мирише... Не зная, но там където са пикали котки трудно може да си измирише(за тях) и както казват по-горе, трябва да се сложи нещо, което да им мирише неприятно. Тогава със сигурност няма да правят пакости там. Недей да нараняваш животните. Понякога хората се държим така все едно те са на нашето ниво и ние трябва да ги накажем за това, което те правят, при положение, че те не разбират.
Зная, че котките могат да са голяма напаст и само човек, който не е имал проблеми може да говори, че винаги са прекрасни. И аз бях така с предишната ни котка, но със сегашните видях какви може да са. Справихме се до някъде, но минахме през големи ядове.
Въпреки това, хората сме по-умни и отговорността пада в/у нас.
Идеите за пръскането с вода са абсурдни.
Това, което трябва да направиш е или да ароматизираш по някакъв начин саксиите, или да направиш така, че да им е неудобно да се качват. В случая изкуствен ароматизатор сигурно няма да помогне. Корите от портокали са идея, което може да те насочи към други такива. Клечките за зъби също. Трябва постоянство и упоритост, защото целта е да се отучат, а дори и иден път да се изпикаят пак ще си припомнят.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 836cd9328a
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

18.   Абе ей, милозливите душички! Това е ЧАСТЕН ИМОТ! Вие си гледайте по 200 котки, ако желаете, но си ги ДРЪЖТЕ ИЗ ВАШИТЕ ДВОРОВЕ! Ако вие изпаднете в подобна ситуация с нагли съседски домашни любимци, ще ревете тука, та пушек ще се вдига!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 57b5d35d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (107 гласа)

19.   Живеем в общество и сме длъжни по закона на демокрацията да се съобразяваме с другите членове /хора/ на това общество т.е. всеки да прави каквото си иска стига да не пречи на другия. Да отглежда животни в селския си двор добре но да си направи клетки или целият си двор една клетка и да си отглежда ако ще крокодилчета. Никой не е длъжен да търпи или да обича на съседката домашните любимци в двора си независимо какъв вид са те. След като нейната съседка не разбира от дума и продължава да не си възпитава котетата и да си ги държи в собствения имот то авторката е с пълното право да ги приеме за животни вредители и да ги отрови.

Живея в блок съседа има пор за домашен любимец, красиво животно, но ако го пусне в къщи и го намеря в гардероба си например ще му си случи същото, затова и моят съсед си има клетка и си го държи у тях да не ми пречи. Този закон за домашните любимци е малко глупав ако си държиш домашният любимец на кайшка вън а в къщи в клетка, според любимеца, никой няма да му посегне да го убива/наранява. Но като го пускаш извън имота си без кайшка защо очакваш всички да го обичат колкото теб.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 98fe18fd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

20.   Котките са едни от най-коварните животни! Не разнасяли болести и тении, абе вие малоумни ли сте бе? Адски много паразити и какви ли не болести разнасят. Аз също имам проблем с котки и то огромен проблем. Живея в къща, направил съм си навес, беседка, 100кв.м. тревна площ, инвестирах голяма сума за специална обработка на почвата, специални семена, косачки, валяци, торове и какво ли още не. Проблема е че махленски котки превърнаха тревната площ в една огромна тоалетна!!!! Цялата е с изпражнения! чистя я ако не всеки ден то през ден и оправия няма!!! Пръсках с репеленти, стотици левове за препарати уж отблъскващи котките - НИЩО резултат нулев! Където се изпикаят тревата умира на петно!!!

Беше съвършена ливадка на която да се разхождасх да си поседнесх и да се наслаждаваш, а сега е тоалетна!!! Спасение няма, само сърт на нещастните котки е решението! ВСИЧКИ вие, които защитавате котките не сте се сблъсквали с проблемите свързани с тях, затова така говорите! Лекувал съм се от токсоплазмоза, познайте от къде - от котките!. Разнасят и къде по-опасни болести! Не искам детето ми докато си играе на полянката (затова е направена все пак) да стъпва и да се цапа с котешки лайна, не ви ли е ясно това бе хорица нещастни коткозащитници??? Единствения вариант е убиване на котките, спасение няма! Начините всеки сам избира...

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 74847331cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   И аз имам проблем с котките в двора има градина с цветя преди имах и домати, краставици, лук магданоз и т. н. котките осраха всичко изкопаха всичко и упикаха всичко това е най-гадното животно, няма гонене. Лудата ми свекърва гледа около 30 котки няма спасение от тях, няма и разбиране от нейна страна, луда жена. Как да ги изгоня без да ги убивам, май няма как?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8887cd7ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Като чета мненията, явно има много котколюбци и притежатели на котки тук, които дали от незнание, дали защото така им отърва, пропускат факта, че чистите котки, никога не ползват за тоалетни нужди собствените си градини. Винаги ходят с чуждите. За тези, които имат проблем с отходните нужди на котките, разредете в 200 мил. вода, 20 капки натурално масло от цитронела. Почистете мястото, което е използвано добре и напръскайте. Ако е валяло повторете пръскането.
Обичам котки, но не обичам да им чистя изпражненията от градината си, още повече, когато не са мои котки.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 51779ed915
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   За всички така настървени, кой бил убиец и кой не, само да припомня, че ако ги засягаше тях пряко хич нямаше така да говорят. Ако съседската улична ( подчертавам улична) котка препикава системно тяхната врата, дали щяха да си седят спокойно и да си търкат вратата и да викат о сладкото ми котенце. При това изобилие в интернет бъдете просветени хора и прочетете. Домашните котки се привързват към мястото на което живеят и пишкат на обособеното място, но при уличните всичко е общо( та да не пишат че пишкат по две капки, защото може да се провери колко течност побира пикочният мехур щом може с едно пишкане да напои цяла възглавница и че е на определени места)И какво значи да не мислиш, че продуктите от пазара са напоени с какво ли не. Точно затова жената е решила да си гледа зеленчуци и дай понеже прави нещо хубаво да я изядем с омраза и да я обвиним в какво ли не. Вица за Българският казан е доста актуален. Жената споделя проблем, както всеки един от вас би направил с приятел и търси отговор. Аз не прочетох да е написала йок ще трепя котките. Обаче народа веднага се активизира в злобата си. Животните котки или кучета са огледало на стопаните си. Ако стопаните са мърлячи и животните са такива. А ако някой иска да гледа животно трябва да може да му покрие масрафа или да го гледа, но да не влиза в личното пространство на другите хора. Ако тук така изявилите се защитници на котките са истински защитници, трябва да знаят че нищо не се постига с хулене и нападки, а с обяснения и доводи. Тъй като все се сравняваме с американците, там повечето хора имат оръжия и ако собственика на имота гръмне чужда котка в неговият двор, дори организациите си траят или сега ще кажете какви гадни американци :))))

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3e14733e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Вземи си дворно куче, и проблемът ще се саморазреши!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ce91301cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   И аз реших да се изкажа по въпроса, обичам животните но понякога разни хора без всякаква работа и проблеми решават, че могат да вгорчават живота на всички. Не ме разбирайте погрешно, но и мойта комшийка е решила, че може да гледа котки 30 на брой няма да ви описвам за каква смрад и мръсотия става въпрос, нямам думи. Та се питам ние с малките деца, КАКВО ДА ПРАВИМ. Да чакаме да хванат котешка тения ли, че то в тая държава и животните имат по големи права от от хората. Та накратко и аз вече се замислям как може да се отърва от тази напаст котките. Пробвах няколко пъти с разговор, не съм се карала, ала уви нищо не става и на организации пак нищо, дайте съвет.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 92670207c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Когато котките си вършат оная работа, те никога не го правят в техния двор, а в този на съседите им. Има препарати специално за това, или пък можеш да ползваш лютив пипер. Наръси го на местата където ходят ще видиш че веднага ще спрат да го правят.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ca763310fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Когато котките си вършат оная работа, те никога не го правят в техния двор, а в този на съседите им. Има препарати специално за това, или пък можеш да ползваш лютив пипер. Наръси го на местата където ходят ще видиш че веднага ще спрат да го правят.

Това не е вярно. В нашия двор живее един роднина(без подробности), дето има 25 котки. И си ходят в двора както си искат. Пикаят по прозорците. И лют червен пипер и черен пипер, и кафе... нищо не помага каквото и да сложа. Спасение няма според мен. А репелентите... са пълна глупост.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 083a1da4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Котките никога не използват за тоалетна тяхната градина а винаги тази на съседите. Единственият начи да ги спреш е да наръсиш с лютив пипер или специано за целта кристали които можеш да купиш от много места.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1d73701e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ние живеем в къща и от известно време ми прави впечатление, че като наближа входната врата и започва да ми мирише на котешка урина. Явно съседската котка се изхожда там. Измих мястото с вода и както и с ароматизатор разтворен с вода. До известно време беше чисто и след някоя друга седмица пак взе да ми мирише на урина. Сега пак трябва да мия там.
Освен това ми прави впечатление, че като разравям да засаждам цветя и тук таме откривам котешки изпражнения.
Бях засяла в една торба магданоз и копър и я намерих разровена, опикана и с котешки изпражнения. Пфуу, гадория....

Не е лесно с тия котки. Сега как да кажа на съседа за котката му-ще си развалим отношенията заради нея.
Да им се не видят котките и чудото.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c47a98b610
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Това понятие че котките са чисти животни е пълна заблуда. Вярно е че животните нямат човешко съзнание, но докато има хора които си ги развъждат и нехаят че любимците им пречат на други било с фекалиите си или с миризмата си (има алергични хора). Какво ни остава освен да си го изкараме на животното. И понеже аз направих градинка с райграс за детето си, а не за комшийските котки да я превърнат в тоалетна, та прибегнах до крайни мерки. Повярвайте нищо не помогна нито съветите за лимонени и портокалови кори нито утайката от кафе, нито скъпите спрейове от ветеринарния магазин. Който обича животни да си ги гледа в къщи иначе да не се чуди защо идва ден в който животното го няма - завинаги

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d037a112c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Гледал съм котка в къщи 1 година - без проблем - хранех си я радвах й се и й чистех. После я закарах на село - никакъв проблем в селския двор. 1 котка в 1 двор. Почиствах на 2 котки на съседа в апартамента - никакъв проблем.
Направих си градинка с трева и цветя в двор в София. Съседката храни около 20 улични котки. Първата година - почти без проблем. Втората - тотална атака. 20 котки - един двор - нашия. Трева около 12 квадрата. Превърна се в тоалетна, включително и на болни котки с рядко ако. Всеки път преди да кося тревата, старателно чистя. Но как се чисти рядко в трева - от време на време и аз да я оцапам. Като полъхне ветрец - ту на цветя, ту на котешко. В тревата има квадрат 25 на 25 см. където явно пикаят там тревата изсъхна.
На село котката копае дупка, свърши си работа и зарови, дори го души и продължава да заравя, докато стане добре. Тия градските наред - плочки, трева, цветя с - ре и заминава.
Помолих съседката, като иска да гледа да им направи тоалетни с пясък - отказа. Каза - ако дойдат, ще ги нахраня, другото не ме интересува.
Градината я правих 2 години. Сега нещата се обезмислиха.
Едните трябва да си отидат. Или те, или ние. Ама водим се нещо собственици - нотариални актове, данъци, такси и т. н.
Значи, КОЙ? КОЙ трябва да си отиде???
Прочетох всичко до тук и не мога да взема решение.
Колега ми каза - начина е един. Валериан и глок, събираш в чувала, завързваш и:
Вариант 1 - удряш чувала в земята
Вариант 2 - носиш чувала далече и ги пускаш там.
Ама нали ще настане една олелия, едни защитници, едни загрижени съседи и аз лошия...
Не са 1 или 2, 20 са???

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 57b5d35d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   №37 След като съседката казва "ако дойдат, ще ги нахраня, другото не ме интересува. " - погрижи се да не дойдат. Малко отрова и дълбока дупка извън града. Не е нужно, за това, да разбират, нито защитници, нито загрижени съседи, а ти в случая оставаш учуденият "къде са котките" не лошият. Твоята съседка ги храни "ако дойдат" а ако не дойдат няма да ги храни.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9bbe122ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   На слаби градинари, съседските котки им виновни... как пък в моята градина и палмите и цветята и зеленчиците са си ОК, нищо че постояно минават съседски, улични и всякакви котки, а пък авторовата градина не върви? По-скоро проблемът е във "вашия телевизор", а не в котешките лайна, които между другото са тор. Но все пак, ако много искате да убивате, убийте злобата в себе си. Аз не съм чувала до сега котките да спадат към селскостопанските вредители (какъвто например е колорадския бръмбар, защото яде от растението), но пък знае ли човек, може съседските котки да са вегани и да похапват от доматките и теменужките ви...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9640d6868e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   По страшен вредител от селянина няма. Хем прост, хем и зъл. Живейте си с мишките и плъховете, те нали са много чисти и не пренасят зарази. И в градовете гледате кучета, които осират всички паркове и градинки и няма човек къде да се разходи, но не сме почнали да убиваме кучетата и невъзпитаните им стопани.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 366b3a57c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   А бе вие кви сте тук!?
Какво правите на моята планета?
Нямаше ме само стотина хиляди години години и сте се развъдили, всичко сте осрали и ми тормозите котките.
Тези дни почвам да пръскам с препарат против хора!

Y D

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8ede00556a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

42.   Съгласен с всички, които защитават котките.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 161cc384c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   ето статия за растения и миризми, които отблъскват котки: http://zoosviat.com/кои-аромати-са-непоносими-за-котките-и/
.. някои от тях като черен пипер, ОЦЕТ, лавандула, здравец и нафталин са проверени лично и наистина дават ефект! Обилното измиване на мястото с ОЦЕТ и след това поръсване с черен или лют пипер е единствения ефективен начин, който съм открила за убиване в зародиш на неподходящо място за котешка тоалетна. Запомнете!!! -> никога не използвайте белина и подобни препарати за измиване на мястото, защото по този начин ще затвърдите това място като тоалетна за неопределен период от време..!
Обичам котки, но и същевременно съм имала сериозни проблеми с решенията им относно "тоалетната". Въпреки всичко, има много начини да се отървете от нежелано котешко присъствие или поне от вредата, което то нанася, и то БЕЗ да се стига до радикални прояви и ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Най-добрия начин естествено е обучено куче, но разбирам, че не всеки може да си позволи такова решение.

Не знам тези, които насърчават за използването на отрова и капани, що за хора са, но искрено им желая ако има прераждания да се завърнат като котки и да се срещнат със своите последователи. Ако ли не.. аз съм убедена, че отношението ще им се върне и в човешки образ.

Дано съм била поне малко полезна за хората, които не просто злобеят, а наистина търсят начини за решаване на проблема.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f4ef3e4d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Здравейте аз открих изпробвах и бързам да споделя с всички които имат проблем с котките и градините. Посипвате ( посолявате ) градината с шарена сол ( чубрица ) ситно смляна от тези в шишенца готови смески (мирише доста силно). От 4 дни съм посипала една цветна леха, която преди съседските котки ползваха за сутрешна тоалетна. От тогава не са стъпили там. Хем е щадящо за котки и растения хем върши работа. при мене котките на съседите когато сутрин ги пускаха, директно тичаха на моята леха. Проблема беше, че страшно рошеха и нито едно цвете не оцеляваше, а и изпражненията страшно миришеха... дано да ви свърши работа.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e4f6840286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Хиляди благодарности! Ще запомня за чубрицата. Трябва да проследим само за колко дни изчезва ароматът и трябва да се ръси отново.
Сега ако кажеш и рецепта как да изолирам тази напаст охлювите, които ми изяждат 50% от младия разсад на цветята, ще си златна! Всичко, що го има в агроаптеките, съм го прилагала - къде успешно, къде не. И пак нямам мира от охлюви. Пет месеца дондурках едни делфиниуми, докато станат за разсаждане, и щом ги насадих, ги опасоха за два дена, умрях от мъка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c8f95381e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   Оооооо 45 още не си усетил/а влияението на шарената сол върху растенията. В шарената сол има СОЛ, това ще ти убие растенията. Самата чубрица като растение не е проблем за котките гарантирам ти, по скоро ситно смляната люта чушка не е приятна за ноздрите им, но трябва да си зариеш градината с лют пипер, ами ако става въпрос за 1 декар какво правиш?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 79582b03e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

48.   Колкото и да е странно - ако имаш проблем с котки в градината си - вземи си котка! Котката ти ще изгони другите котки (това ще ? е територията) и котките НИКОГА не се изхождат в собствената си градина. Майка ми има много котки, съседите имат проблеми (е, свикнаха), но ние не. Затова пък няма вече мишки и дори плъхове. Хванаха плъх над 1 кг. като ловуват две котки, защото е огромно нещо този плъх и жива мишка и плъх не сме виждали от години, а те пренасят ужасни болести за разлика от котката. котката дори няма тения (има само кучешка и свинска). Пранася 1-2 опасни болести, но не и смъртоносни (ако изключим бяс, но то у нас вече няма )

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 24dab4987b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   И аз имам проблеми с котки. Копаят ми саксиите на терасата и правят мебелите от вън в косми,а днес за малко не си захлупих каската на главата с аки... И на мен в този момент ми се появиха садистични мисли, но обичам всички живи същества и не бих ги очистила. Разбирам авторката, миналата година майка ми беше в нервна криза от котката на съседа. Тореше и прекопаваше всичко. Определено не е приятно зеленчуците ти да си ги отглеждаш сам а гадината да дриска там. Видях се принудена заради майка ми да отвлека котката и да я пусна в едно село. Понякога животните наистина могат да се окажат проблем за нас. Съжалявам за това,което направих, надявам се котето да е живо и здраво и да си живурка в селцето, но ако не бях я отмъкнала, майка ми имаше приготвена отрова за котката...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa7efcb20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Относно проблема с котките мога да кажа, че тези които гледат повече от 3-4 котки имат вече патологично заболяване /и това не го казвам аз а психолози/. Убиването на котки не е решение, но ограда от телена мрежа с височина около 2-2, 5м. ги спира да влизат в двора. Това помогна при мен, но ужасната миризма от съседката която гледа 18-20 улични котки не мога да спра. Психическия проблем с храненето на толкова много котки май не се лекува, а определено е гадно да гледаш как ги хранят с шунка а има деца които не са и сънували такова месо!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 79582b03e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   н. 50 - съседка ти не може навън да гледа толкова котки, просто защото те не се понасят. Най-вероятно има до 10 животни. Вътре можеш да гледаш и 50 броя просто, защото няма къде да отидат животинките.
Лошото е, че котките никога няма да се изходят в нейната градина, защото това им е територията и не искат там да оставят следи, по които хищници могат да ги намерят.
Има анти-котка спрейове в зоо-магазините, но колкото и да ви е странно - клин-клин избива. Вземете си вие 1-2 котки в градината и ще видите, че нейните няма да припарват вече. Куче не помага особено ако е вързано, но да не е - те си минават покрай него и буквално са толкова бързи, че ще му се изпикаят и на главата.
Отделно може да се обадите на властите ако става дума за т. н. анимъл хортинг (това е заболяването на трупане на животни).
Майка ми в градината си също гледа котки, защото имаме много мишки по принцип - те никога не стават повече от 5 бр. Едни умират, други си отиват сами и така нататък. В нашия вътрешен двор в града също се задържат до 5 котки - хвърляме им храна всички и ни оттървават от мишки, най-вече от чайки и досадни гълъби. Всяко нещо си има обаче своите граници.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9f8398de36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Вземи си котка ама голяма- например тигър или лъв- така нито котки нито каквото и да е ще ти досажда :D

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f08e1233c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   48 е най - прав/а.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1011281cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Ако може да се включа с някои мисли, разсъждения и лични случки. Вижте, номер 50 има известно право. Не мога да си представя да гледам 10 и нагоре котки, въпреки че обичам тези създания много. Гледала съм най-много две апартаментски, домашни котки, които не са видяли какво е навън дори. Нещо не им е наред на тези хора които гледат по 20-30...
Отделно финансите не са за подценяване. Да гледаш една е едно, а 20 друго. Котките искат и грижа, внимание, нежност, а като и работиш, до късно още повече, гледаш семейство/деца, не виждам как ще се получи всичко да е наред с още 20-тина котки, дори да са в двор.
Котките определено ровят в пръст. Опитах се да отглеждам и растения, пр. като фикус, драцена, и още 5-6 подобни, но не се получи. Ровеха в саксиите и им дъвчеха листата, нямаше оправия. Е, или котки, или растения. Пък съм и в малък апартамент и нямаше къде да ги дяна растенията/нямах балкон/, а котка да ми падне от прозорец на 10-тия етаж пак не ставаше.
Бившата ми свекърва ми например е в къща, държи едно безполезно куче, овчарка, което не стига че яде като за световно, а и не напада никой. Всеки може да си прескочи оградата и да влезе вътре, да го погали, да му хвърли месце с приспивателно/или нещо такова, импровизирам, впрочем, и на кое и да е друго куче в двор/ и ще си влезе като у дома. Пробвайте това с котка-няма как да стане според мен. Няма да хапне нещо, което подуши не наред. Котките не ядат всичко като кучетата.
Поправете ме моля, и кажете къде съм права и къде греша.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 89263535af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Ризата бих си раздрала от котките на съседката, използват ми полянката за тоалетна. Изключително гнусно, тя ги е развъдила до незнайна бройка, аз ще страдам. Търся метод за решаване на проблема. Молбите и спокойния разговор не помагат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: aa7efcb20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

57.   Да споделя и аз относно проблема, съседката храни над 20-25 котки и съответно те решиха да ползват градината ми за тоалетна. В момента цялата ми градина е оградена с мрежа над 3 метра и "нинджите" не могат да проникнат. Според мен това е решението, а и не виждам с какво животните са виновни за това, че ги храни съседката. Всъщност наскоро я видях да ги храни с 2 пилета на грил по 10 лв. едното, направо и аз дето се вика, щях да се наредя с тях. Не знам колко е хуманна съседката, но аз купувам и давам храна на две циганчета с майка им на съседния ъгъл, смятам, че имат повече нужда от уличните котки.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e34024967e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   57, и аз храня 2-3 котки, но 20? Викни ЕКО-равновесие, обади се в общината. И още - котките са много чисти животни, защото самите те са храна за по-големи хищници, затова и серат само в чуждите градини и никога в своята!
Викни обаче организация някаква - Четири лапи, знам ли, за да кастрира тези котки и да намерят на по-кротките истински дом. По принцип котките образуват групи от 3 до 5 животни, но 20 е много и значи, че има ресурс за това! Некастрираните котки раждат поне 1 път на година по 3-5 котенца. Смятай. Направи нещо по темата. Не са виновни иначе животните никога.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker