Ходи ми се в Албания. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ходи ми се в Албания.
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 889 пъти
Здравейте. От известно време имам желание да отида в Албания. Не да живея там, разбира се. Предпочитам си България, въпреки безбройните ни абсурди. Просто на почивка. Искам да обиколя държавата, а не да ходя само на едно място. Искам да отида На Охридското езеро, на Преспанското езеро и на езерото Сладар, също и в Тирана, после на Курорт в Дуръс, да отида на албанската ривиера и ако може и на някой остров. Много хубава държава ми изглежда, въпреки че е малка, а и албанките са много хубави и ми се ще да ги погледам и на живо. Разбира се няма да е тая година, защото сега с тия коронавируси и карантини не виждам дали ше успея. А и пари нямам, ше трябва да поработя. Но се притеснявам от много неща. Ние българите сме изостанали в някои отношения, но на Западните Балкани доколкото съм видял са много, много по-зле от нас. Албанците са големи шовинисти и не гледат с добро око на държавите на изток от тях, особено на Сърбия и Северна Македония, виждал съм в интернета да обиждат дори България, въпреки че ние не сме им направили нищо лошо и даже им помагаме. Мразят и Гърция. Като цяло типични западни балканци. Мразят всичко. А и знаете че към нас българите много често има предразсъдъци. Притеснявам са там да не ма натупат за дето съм българин, или още по-лошо ако проговора на български да си помислят, че съм сърбин или маке и да ме преметнат. Не съм голям здравеняк и не съм боен тип, така че трудно ше са защитя. Даже някъде бях попаднал на една новина че един албанец убил испански турист в ресторанта си. Не знам дали е вярно, но си ме плаши. Четох и че албанци убили един грък, който живеел в Албания защото говорел на гръцки. Винаги съм знаел че албанците са расисти. Друго нещо което ма плаши е да не ма оберат. Отделно на тва ма е страх и че повечето от албанците са мюсюлмани. Ходи ми се там, но ма е страх да не ме набият, да не ме оберат или да не ма убият. А и ма е страх ако някой разбере че съм от България да не почне да ми са подиграва или да ма обижда. Не си мислете че мразя албанците. Ако ги мразех нямаше да искам да отида в Албания. Просто ма е страх. Може ли ако някой от вас е ходил там или знае нещо да ми каже тва-онова дали е безопасно да отида на почивка в Албания или няма смисъл да поемам риска?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1572a07705
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само на почивка!Да живееш-НИКОГА!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 575589f771
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Даже и за почивка има по-добри и безопасни дестинации - Португалия, Италия, Словения, Швеция извън големите градове през лятото. И някои непознати наши градове - Петрич, Севлиево, Смолян, Доспат, Аврен предлагат екзотика и безопасност.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3342abbd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно, пич, аз съм ходила в Албания и никой не мА е набил, обрал или обиждал. Ти ги изкара най-големите изроди на Европа :-) Ако се държиш нормално и човешки с хората, и те се държат така с тебе, поне повечето, а останалите (ако има такива) не си струва да ги споменаваш.
Да отидеш на почивка или екскурзия по туристическите места е напълно безопасно. Ся ако си човек, който си търси белята по принцип, може и там да си я намериш. Ако се напиеш в някой бар еи почнеш да им крещиш, най-вероятно ще те набият, както впрочем и на други места по света :-)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5f1a27e9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Говори на английски, ходи на места за туристи и няма да имаш проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 29ffff6f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ходил съм на екскурзия предимно по дивите места, където е много красиво и все още натурално. В градовете навсякъде мошеници, където така ще те извозят, че няма да се усетиш дълго след това. Последната вечер в един уж реномирам ресторант не зная какво му имаше на яденето, но беше такова повръщане в автобуса, че си нямаш на идея за какво иде реч. Всеки повръщаше буквално във врата на предния, а шофьора направо на таблото и стъклото. Там също са се увълчили за печалби, морето на много места е точно като нашето, често се забелязват плаващи мини.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 83b190b032
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При това положение в условия на пандемия няма да отидеш скоро колкото и да ти се иска.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 53a32c7441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Швеция извън големите градове през лятото."

За Швеция, ще кажа, че золумите стават в разни гета и проблемът с меснтите е, че са все някакви пакистанци макистанци, дето не казват нищо на полицията. Из разните туристически региони и скъпите квартали, няма такива проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker