Приемат покани във Фейсбук, но не искат да пишат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приемат покани във Фейсбук, но не искат да пишат
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2266 пъти
Знам, че всичко е до подход и първите секунди и редове от даден чат са много важни, но защо приемате някого и после когато се комуникира на съвсем нормални теми започвате да се правите на велики. Социалните мрежи тотално объркаха мозъците на жените според мен. Дадоха огромно преимущество и в същото време развалиха отношенията мъж-жена. Знам, че има много натрапници, но тогава не им приемайте поканите. Жалко и смешно е да приемаш покани за приятелство и в същото време да се превземаш на много велика.

Онзи ден бях харесал няколко снимки подред на едно момиче. Тя писа първа, споделихме си разни общи неща, като за първи чат, при което при един от поредните ни редове тя написа, че не била заинтересована и ме махна от приятели - Хахахаххахахаххахахахаха. Не съм писал нищо лошо,цне съм се държал зле. Не разбирам кривите настроения на жените вече.

Мъж на 26, тя беше около моята възраст.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 2bcfa9059b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има ли още някой който да разчита на тази велика илюзия и заблуда?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e1aae20279
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, това по-скоро не е до "жени" и "мъже", а до това какъв е човека. Аз например приемам само хора, които познавам, или съм виждала - знам този човек къде съм го засичала, или кои са му приятелите и т.н. Напълно непознати - в никакъв случай. Случвало се е някой от тези познати да ми пише и винаги съм отговаряла, в повечето пъти от учтивост. От както имам приятел на въпроса "какво правиш" им отговарям нещо свързано с него - че го чакам да гледаме филм например. Така става ясно още от началото, че не ми е до свалки.

Но, имам и приятелка, която също като мен приема познати, но никога не им отговаря и дори я дразнят, когато й пишат. Според нейната логика тя трябва да си пише с само хора, с които вече се е запознала на живо - според мен по този начин реже потенциални добри запознанства за в бъдеще, но тя е на друго мнение.

Имам и друга приятелка, която е в другата крайност - приема всички и си пише с всички, които са й писали. И понеже е луда глава и е адски саркастична, обикновено тя е блокираната, тъй като масово на й хващат хумора. Тези, които успеят, преминават на по-интересни и смислено теми и общо взето им прави отсяване от рано. Странна е, но винаги има поне 2-3 човека, които чакат да им отговори вечер. От скоро си има приятел и може би е започнала да реже всички, нямам представа.

Познавам и такава, която изобщо не обича да пише. С нея чатовете са стегнати, казва се всички сбито, точно и ясно и всеки по пътя си. Тя е от хората, които могат да говорят по цял час по телефона, но изобщо не обичат да пишат.

Така че има ли универсален отговор на твоят въпрос? Според мен не. Хората са различни и същите различности ги има и при вас мъжете.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 25576de5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Жените не действат като нас практично с някаква цел или мисъл. Просто на момента ѝ е дощло така, поканила те е, писла ти е и това изобщо не означава, че иска нещо. Може да е го направила от скука, от желание да има много приятели във фейса, че да се изкара вървежна, може да си чеше егото, може много неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c6a3d9f807
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото искат да имат лайкове и последователи, нали са инфлуенсърки вече всичките.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3d8bcbdda8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Фейсбук е социална мрежа за общуване, а не сайт за запознанства, разберете го. Приемаш някого за приятел, но не си длъжен да му пишеш. Няма нищо общо с настроения, или други такива.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 776be11acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Номер 5, няма такова нещо. Всичко зависи от това дали си отворен и дали някой ти харесва. Със сигурност ако вземеш че си паднеш по непознат във Фейсбук с когото по стечение на обстоятелствата сте "приятели" там, ще ти дреме, че не било сайт за запознанства и ще искаш да си пишете с въпросния човек...Аман от псевдо "правила"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 03d7a2a7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Facebook идва от Face (лице) и book (книга) или албум. Това е социална мрежа, да. Социалната мрежа е за 'поддържане на връзка'. Не е задължително дори да си пишеш със някого. По-скоро идеята е да запазиш или 'запазиш' връзка със хора които в даден момент са били част от живота ти. От там идва и идеята 'facebook' едва ли не бидейки албум. Виждаш какво публикуват хората, виждаш какви промени стават с тях (евентуално) и един вид си в течение какво става с този човек, включително как се променя със времето, вместо изцяло да се забравите.

Имам хора във фейсбук от детството. Хора от блока / квартала където израстнах. Всеки си е поел по пътя. При всички положения обаче имайки се във контакти един вид виждаме в някои отношения елементи на това как продължава живота ни едни на други дори без да си пишем. Евентуално понякога някой харесва публикация / снимка на някой или пък си честитим за рождени дни и прочие и това е. Не е задължително да си пишеш със всеки. С накои хора също в даден момент спираш понякога да поддържаш връзка и после пак поддържаш поради кой-знае какви причини и си пишете пак

Допълнително, не всеки кисне постоянно във фейсбук или публикува неща. Има много различни други неща с които хората са заети. Аз не публикувам много. Влизам, пиша каквото искам на пиша на някой или му отговарям и излизам.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f5fd2e554e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Н 6, това, че ти искаш да си пишеш с някой, който ти е харесал, него с нищо не го задължава. Затова има и опция за блокиране, защото много мъже смятат, че щом сме приели приятелство, та сме се съгласили и на лични чатове.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0dc2a266b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Фейсбук е рекламна агенция, която колекционира данни и ги продава на трети страни, а понякога и на радикализирани правителства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b88870904
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8 обаче аз съм жена :D
Слава богу не ми се е случвало често да ме блокира някого по когото съм си паднала. Иначе ако някой не отговаря гледам да не досаждам прекалено. Между другото имам около 4000 приятели, подобни на моите акаунти няма как да познаваме лично абсолютно всички.
Все пак съгласна съм, никой не е длъжен да ти отговоря, но пак може да се пробваш. Без да се превръщаш в досадник/досадница. Ако не отговаря-замълчаваш...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e1aae20279
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък ще ви разкажа защо не трябва да приемате всеки във фейсбук, дори и най-готината мацка да е.

Всичко започна, когато бях малка и пубертета тепърва беше във вихъра си. Бях много пъпчива и... абе бях си грозна :) Понеже бях от малък град, не бях от харесваните и популярните, и всички се познаваме, ме беше срам да споделям... всички онези постове, които исках, беше ме срам да бъда себе си, пък ми беше и скучно. И така, едно лято, мисля че в 6 клас (2012г. ), се роди идеята да си направя фалшив профил, където да бъда готина, харесвана, където ще мога да отстоявам себе си, да правя каквото си искам. Изнамерих стара моя регистрация (2010), в която играех игри - така профила беше стар и не беше толкова подозрително. Харесах си някакво момиче от Америка и понеже съм добра с Фотошоп й промених до толкова снимките, че Гугъл, или друга търсачка, изобщо да не може да ги разпознае като сродни изображения - смених й цвета на косата, на някои променях изцяло фона, променях й дрехите. Бях измислила ВСИЧКО - да живее в друга държава, в непопулярен, но голям град, за да "няма как" да излизам с потенциалните "свалячи". Измислих й снимки с уж брат й, майка й, кучетата й. За нула време профила се разви до толкова, че бях администратор на няколко големи страници и имах над 3500 приятели във фейсбук, с някои от които си станахме доста близки онлайн дружки, че даже сме си и говорили, но без камера. Това нещо продължи бих казала твърде дълго - до 2018г. и никой не ме разкри. Не ги и виня - кой би предположил, че активен, 8 годишен профил ще бъде фейк?
Нещата излязоха извън контрол и осъзнах, че е време да спра с тази си дейност когато попаднах на един доста сладък батко (около 30г. ), който направо си се влюби и беше готов... не знам, да отиде до тази чужда страна и град, за да се види с нея/мен(? ). Той беше чудесен човек, беше мъжката моя версия. Характери, интереси, чувство за хумор, дори сексуални фантазии - всичко ни съвпадаше на 100%. Караше ме да му пращам по-така снимки и понеже нямах време да ги редактирам, му пращах оригинала - директно от Гугъл изображения. Очаквах да ме хване, да ме блокира, но не го направи.... и тогава си казах "Какво правя, защо го обърквам така, той заслужава нещо истинско". И му обясних, че виждам, че се влюбва, че има мокри сънища с мен/нея и това излиза извън контрол, че не искам да го нараня и това трябва да спре, че е чудесен човек и че съжалявам. Не му разкрих истината, но може би трябваше, за да знае да се пази занапред. Блокирах го и от тогава не качвам никакви снимки на когото и да било в този профил, нито пиша с хора. Просто нещата излязоха наистина много извън контрол с тази така невъзможна любов и това трябваше да спре. Аз разбира се нямах чувства, аз просто се забавлявах, но от негова страна това не беше така.

Междувременно се разхубавих и в реалния живот, пъпките се махнаха, лицето и тялото ми се оформиха и истинското ми аз също е доста харесвано. Осъзнавам, че допуснах голяма грешка с този фалшив профил, че може би нараних уж зрял човек и че не трябваше да се стига до там. Че това нещо трябваше да спре много преди това... и ако чете това и се припознае, искрено се извинявам.

Та мисълта ми е - недейте да приемате всички, или поне настоявайте за видео чат :) Защото в този случай зад красивата мацка седеше друга красива мацка която нямаше за цел да ви навреди и никога не би се възползвала от всички онези "по-така" снимки, но в много случаи това не е така. Много хора правят същото нещо, но с цел набавяне на снимков материал/чат, с които след това да изнудват вас или близките ви, така че... пазете се и умната ♥️

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker