Богати/бедни по време на заразата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Богати/бедни по време на заразата
преди: 4 години, 22 дни, прочетена 2323 пъти
Здравейте! Както всички знаем светът е в ситуация, която много хора наричат кризисна. Прави ми впечатление хората по улицата и като цяло по света как реагират. Много хора са в паника, дори ужас, докато други приемат нещата доста по-леко и спокойно. Това, което ми се наби в полезрението е, че масово богатите и хората от елита/хайлайфа са много наплашени - всички са с маски, дизинфектирани, стоят си вкъщи. Докато много обикновени/бедни хора продължават живота си по старому.

Сякаш не се е случило кой знае какво. Било то, защото животът им е достатъчно тежък и отпреди заразата, било поради финансови затруднения или нещо друго те просто са приели факта за новия проблем и са се примирили. Докато разните богаташи са толкова наплашени, че сякаш е на живот и смърт, въпреки че шансът да починеш, ако не си в рискова група е под 1%. На какво се дължат тези аномалии според вас ?

Това, което много богаташи/милионери подцениха в тази ситуация е, че парите не "оправят всичко". Дори да са мислели така е очевидно, че са се заблудили жестоко. В последните години мнозина вярваха, че парите купуват здраве, живот, щастие. А сега само за няколко месеца животът доказа, че не е така и че условно "пред вируса всички сме равни".

Чел съм как много милионери и милиардери разчитат на парите - купуват бомбоубежища в земята, разчитат на скъпи лекарства и т.н. А сега ? Болни са както обикновените хора, така и знаменитости - футболисти, актьори та дори и принц Чарлз! Господ показа, че парите не струват нищо и когато реши да има изпитание или наказание хората го отнасят независимо от произхода и мястото си в социума.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 21 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко, което казваш, е така, но аз ще добавя още нещо. Понеже на богатите им е провървяло в живота, те са останли с впечатлението, че човек само кове съдбата си, а бедните са разбрали, че основно съдбата определя събитията. Сега обаче богати не могат да се отърсят от шока, че цялата им свободна воля е една голяма илюзия и всъщност нищо не могат да направят. Имат пари, ама няма на кого да ги дадат, за да ги спаси, защото никой не е в безопасност.

Ако питаш един богаташ дали живота зависи от тях или всичко е предначертано, той ще каже "всичко зависи от мен. Ей го аз съм голям пич и затова съм успял". Бедният обаче е пробвал всичко, обаче или обстоятелствата не са му позволили, или самият той е няма вродените качества да успее и той е осъзнал, че малко или много има нещо предначертано и сега той знае, че и да се тревожи и да не се тревожи, каквото е писано, ще стане, без значение той какво прави. Докато богатите са в шок, че уж от тях зависи всичко, а въпреки това няма как да се предпазят на 100%.

Не съм езотерик или нещо подобно, но имам усещането, че всичко това не се случва никак случайно, ами някаква сила ни го праща, точно заради ей такива хора, които са се самозабравили, повярвали са, че са вссемогъщи и могат да контролират всичко с ума и парите си. И точно земните и смирените хора ще се оттърват най-леко.

Бях гледал един експеримент, в който хората натикат някакви копчета, като си мислят, че всяко копче извършва някакво действие на дисплея. Само че всъщност нещата на дисплея ги движи скрито подставено лице, който де се съобразява с натиснатите копчета от тестваното лице, ту не. След края на ескпериемтна всички бяха убедение, че през цялото време са имали пълен контрол и всичко е зависело изцяло от тях. Това показва колко сме склонни да вярваме, че контролираме всичко и всичко зависи от нас. Но когато нещата излязат от контрол, изпадаме в шок, че всъщност не можем нищо да направим.

Аз лично вярвам, че каквото и да се случи, то не е случайно и няма как да бъде лошо. Дори и да страдаме известно време, това пак е за наше добро, защото така израстваме. Вярвам, че Вселената притежава някакъв висш разум и няма как да ни спусне нещо лошо.

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 4f174bbb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 - Със всичко съм съгласен но има един въпрос - кое те кара да мислиш, че твоята представа за "нещо лошо" съвпада с тази на този висш разум в който вярваш? :)

Мислиш, че сте на едно ниво? Че на този разум му пука за твоето лично добруване? :)

Чак ти завиждам, знаеш ли.... :)

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 8376a8bd8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не съм забелязал разделението за което говориш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 21 дни
hash: c8c5308744
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами то затова се казва "корона" вирус-ще бие всички,които имат или си мислят,че имат корона на тиквите си и са Богоизбрани и миропомазани.Те инстинктивно усещат,че може би ще бъдат праснати от червейчето,заради окрадените пари,неизплатени заплати и ограбени богатства,принадлежащи другиму.Те за първи път ще разберат,че парите не са всемогъщи,а понякога са и опасни.Сега гледайте как брокери ще скачат през прозорците на Уолстрийт,а ако случайно имаше звездолети към други планети щяха да се избият за места като гладни цигани за джанки.Стойте сега и гледайте рев на богати.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 061c76d5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Бе не мрат богатите, не разчитай на това:)

 
  ...


...
преди: 4 години, 20 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Повярвай ми, ако нормалните хора имаха по 1000 лева за "маска" от хубавите респиратори, умножено по поне по 5, заедно с консумативите, всеки щеше да носи. Ама нямат.

"На какво се дължат тези аномалии според вас ?"

Питаш въпрос, на който сам си отговорил. Бедният не може да си позволи, да спре да ходи на работа. Той няма ресурсите, да спре да работи и да изчака, докато мине всичко. Няма ресруса, да отиде, да речем в Германия, където болниците са далеч по-добри (сравни Италия и Германия - разлиакта в смъртните случай е 20 пъти, на равен брой заразени). Да, сега всичко е "затворено", но който имаше възможност се подготви още Февруари.
Просто бедният няма избор. Богатите могат оставят на няколко наставника, да ръководят бизнеса. Дори в подобен момент, могат да си позволят, да го затворят, защото просто няма конкуренция, която да им изяде пазара. След като приключи кризата, дори и на 1/5 да оперират, няма откъде да додат нови конкуренти.

А за парите - щастие на купуват, но сигурност - да. Остави футболисите и разни актьори. Нормалните хора не знаят, колко богати са богатите. В България имат за богат човек с кола за 80 000 лева, къща за 350 000 на изплащане и 9000 лева заплата. Истината е, че ако пубично се обяваваше, точнокой колко е богат, щеше да има размирици на улиците. Човек с 2-3 млн. лева в банката може да се води заможен. Поне едно 7-8 млн. лева и то в активи те правят богат, но има и хора с по 70-80 млн и много, ама много повече, който имат напълно различни връзки познания, от нормалните хора. Просто играта е друга. Повярвай ми, някой от тея се покриха още преди месец, като дръпнкаха и няколко докрота със себе си, с обещанието, че ще се споделя апаратура и прочие, както и големи суми пари. Дали е правилно - не смятам така. Ако друпнеш няколко лекаря от системата, дори и неморалните боклуци, то е лошо, но такава е свободата ни. Идва с известни рискове. Това е, че силно се съмнявам, с огледа на последните седмции, че повечето "бедни" биха действали различно, ако те бяха богати.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: ad746c6e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2, прочети пак какво съм написал, ама този път с мисловна дейност.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 94b3e3f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз смятам че коронавируса беше оправдание за нова криза, защото умишлено беше затворено всичко. Аз считам че можеше като цяло Европа да не допусне разнасяне на заразата но не направи абсолютно нищо по въпроса.

Що се отнася до това което казваш то на мен лично не ми е направило впечатление. Не познавам богаташи за да ти кажа, но познавам обикновени хора които и представа си нямат какво се случва и даже ако утре им кажат да стоят по стаите си и това ще направят.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 94b3e3f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Парадоксалното е че до вчера същите тези "политици" не се сещаха че съществува такова понятие като медицински сестри и раздаваха пари на воля на някакви си футболисти.
Не обръщаха внимание на ежедневните катастрофи по пътищата, на алкохолизираното население, на отровният въздух, на (!) онкологичната криза, на изпростяващият народ... но щом се разбра за двама болни от коронавирус в страната веднага затвориха всичко.
Когато имаше безвредният за хората грип по свинете и козите, те ги евтаназираха.
Забележет- нищо не работи, границите са затворени, армията е по улиците....
Пълен идиотизъм, но не заради Тиквите във властта, а заради Тиквите в народа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: 5e6aa6ff01
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така ли!? Щото аз по новините видях как Домусчиев затвори цяла частна болница за себе си и жена си, и се излекува за 4 дни. Нищо че за другите нямаше лекарства. Повтаряйте си го това, че парите не купуват здраве. Ако не купуваха нямаше да има по 1000000000 дарителски кампании. Тъжно или не това е реалността. Наистина бедните хора не могат да си позволят консумативи. Под наистина бедни разбирам хората на социални помощи. Останалите хора се делят на глупави и разумни. Не се смятам за богата, но взимам всички мерки да се предпазя. Това е рационално мислене. Просто хората, които са постигнали нещо в по-голямата си част са мислещи.

Кенди

 
  ...

...
преди: 4 години, 20 дни
hash: ad746c6e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   10, а Фреди Меркюри като имаше пари, излекува ли се от СПИН? Стив Джобс излекува ли се от тумор?

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: ed65d26189
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно това е целта на един напълно измислен вирус, който най-вероятно дори не съществува. Това, което е за цел, е да се премахнат материалните пари и да се въведе единната парична виртулана система и оттам белегът на звяра(RFID chip). Това беше гениална идея с вируса - симптоми, уж, същите като на обикновен грип; хората си стоят вкъщи, докато навън елитът е в пълна свобода да прави каквото иска; хората се страхуват един от друг, за да си спасят кожата, гледайки един на друг като смъртен враг; о, и, разбира се, най-възрастните са най-податливи, защото те и без това са застрашени от най-бърза смърт и с тях е няй-лесно да се изсценира смърт от короната.

Ето и клипче, показващо как само защото си бездомен, вече си обявен за мъртъв от корона вирус, когато този човек е все още жив. И забележете как кризисните актьорчетаа изведнъж нямаха проблем да свалят част от театралния си костюм. Хаха, нали средата около тях е заразно болна, хммм?
https://www.youtube.com/ watch?v=aFfaGOI42rs

Просто всичко си върви по схемата. Единственото, което можете да направите, е да се покаете и търсите Яхве. ИНаче, ще действате по прогламата, която ви е дадена от американските филми, пълни с трансджендъри, на които толкова много хора се кланят.

Преди това, обаче, ще въведат ваксината, която хората сами ще искат. Но с нея вече ще си вкарат истински вирус, който ще подпомогне промяната на ДНК-ти Ви, която ще бъде завършена след приемане на чипа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: c8c5308744
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Фреди Меркюри и Стив Джобс трябваше да умрат от нещо емблематично, за да станат известни. Малцина бяха чували имената им преди да се разболеят, нали така? Не омаловажавам постиженията им.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: e385d0db38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "животът доказа, че не е така и че условно "пред вируса всички сме равни". Само условно, а в действителност, богаташите по оживяват. Пример - Домуса си плати цялата болница София-мед и опразниха болницата заради него. За такива ще осигурят най скъпата и надеждна апарутура, а ако ти се разболееш ще се мъчеш като риба на сухо, няма кой да те погледне, това ли е равенство? Ти виждал ли си провинциална болница, като й видиш тоалетната друга представа ще имаш!

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 3346753990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако ще и 5 маски да сложиш и милиарди да имаш осъзнайте, че ако вирусът трабва ще те намери и убие. Богати хора умряха от рак, а рома с рок оцеля и работи на строежа. Реален пример.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 20 дни
hash: a3d2718623
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да, парите не могат да ти гарантират на 100 процента здраве, но е факт, че за човек е по-добре да разполага с тях, особено при болест.

Някои бедни/хора с малки доходи наистина не осъзнават сериозността на ситуацията с коронавируса, но също така и някои.. айде да ги наречем заможни. Това изобщо не означава, че всички те са глупави по принцип. Всичко е до психологическа нагласа според мен.

Хората, които са постигнали нещо са мислещи, но също така и по-уверени в себе си, по-смели в действията си. Мога да пиша много дълго, но ще кажа само, че при всеки всичко тръгва от детството.

Дотук съм най-съгласна с номер6.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 11

Меркюри хвана СПИН в най-лошия възможно момент, нонусоя да оцелее 4 години с него, когато други не оцеляваха и месеци. Ако си беше седял на задника, може би щеше да аизкар и до създаването на "коктейла", дето много бързо дщго развиха, щом заболяването започна да удря и "елита' (от който музиканти и футболисти не са част). 4 години с з аоредпопитане, пред 2 месеца, не мислиш ли?
За Джобс отказваше лечение повече от 10 години. Лекувшяе се с чай от билки или неккава такава дивотия.можвле д създаде център специални за себе си ид а го лекуват там. Даже и да му клонират органи. Ама не го направи, поради някакви си лични негови разбирания.
Сега, не казвам, че парите ще те спасят, ама едно е да имал 10 доктора да са около теб и всичко да е подготвени специално за теб на базата почасови изследвания, както и аоарстура, която се ползва само за най-критичните случай, но би соасила много животи, ако я ползвахме за всички, обаче просто нямаме толкова ресурси.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До 9

Освен един самозабравил се италиански мафиот, ще ми кажеш ли, кои бяха политиците раздаващи пари на футболисти? Знаеш ли кой дава пари нфутболистите? Всяко дете, квото си купува немски маратонки, носени от любим футболист. Всеки, който си купува парфюм рекламиран от футболист. Както и всички, който дават по 200 лева, за да гледат мач. Някой от тях го правят всяка седмица. Вип ложите са по 10 пъти повече и нагоре.. когато един мач се гледа от 20 млн души - от там идват лудите пари. Никой не е бръкнал в джоба на мед сестрата, за д си вземе стотинките и да ги даде на Роналдо. Говори с маркетинговите агенции - т с основните спонсори

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: 7d45b11e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 10 примерите ти са идиотски.
Фреди Меркюри е починал преди 30 години. Сега се лекуват пневмонии и др. болести, СПИН-ът не се лекува, но може да се поддържаш с медикаменти и глупости, които преди 30 год. не е имало. И пак тези медикаменти са супер скъпи. Обикновеният човек работещ 48 часа/седмично умира.
Стив Джобс, ами същото важи и за ракът. В момента има видове рак, които са 100% смъртоносни, но от останалите може и да оцелеете, ако вложите достатъчно пари. Обаче без пари всеки един рак е болезнена смърт за бедните.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 41ed80432b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Отговорът е много лесен. Бедният масово е тъп и наивен и за тва е беден, а богатият не е и за тва е богат.

 
  ...

...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 5e6aa6ff01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До Номер 11,
А колко години и как живяха тези хора? Неизлечими болести има, това никой не го оспорва. СПИН тогава не се лекуваше, чак сега, преди 1-2 месеца, се появи първият излекуван. Стив Джобс отлага до последно лечението си и заложи на алтернативна медицина. За това имаше и такъв фатален край. Дейвид Рокфелер има 7 успешно присадени сърца. На 101 години е. Това как ще го коментираш!?
Парите купуват квалифициран медицински персонал, най-добрата техника, най-добрите консумативи. Да, те НЕ правят чудеса, но могат да осигурят най-доброто на този свят. В този смисъл го казвам. Мисля, че става ясно.

Кенди

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: 8032716873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да ти кажа честно, богатите обикновено са по-известни и профилите им са следвани от хиляди души. Надали е удачно точно хората с масово влияние да показват непукизъм в тази ситуация. Логично е именно те да тръбят за предпазните мерки и да показват как самите те ги прилагат в ежедневието си. Отчасти PR, отчасти отговорност спрямо ситуацията. Не вярвам те да са чак толкова паникьосани.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 16

Твоята логика е, че е вълшебен вирус и убие предопределени хора.
На базата на КАКВО вярваш в това? Значи явноитялианцире им е предопределено, да умират с десетки хиляди, а на германците не... Или може би просто италианцитв тотално игнорираха ситуацията, събират се масово заедно се прегръщат, имат здравни система, подобна на нашата, а германците синоазят сшдистаньията и с с едни от най-добрите лекари в света?!?

Хмммм.....

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Парите само увеличават шанса да се излекуваш, ако изобщо болестта е лечима, но истината е, че ако ти е писано да не се излекуваш и всичките пари на света да имаш, все тая. Дали ще живееш още 1 г. или 2 г. не е от особено значение. Даже така си удължаваш агонията. Богати, които не могат да се излекуват от някаква болест, винаги е имало и ще има, колкото и да напредне медицината. Семейство Шумахер даде десетки милиони, за да живее той вече толкова време, но парите излекуваха ли го и това живот ли е да вегетираш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   До 25

Ако на тебе ти е все тая, дали ще живееш година-две екстра, на някои хора не е.

И какво искаш да кажеш, с Шумахер? Неговият случай е тежък, да, но ако можеш да се излекуваш от нещо, защо да не го направиш. Има лечение за толкова много неща, включително вече и за СПИН, които просто не се осигуряват от здравната ни каса. Ако имаш проблем, зщао да не се опиташ, да се справиш с него, при положение, че имаш парите? А и напредъка в медицината, ще е колосален само до 10 години, просто трява да измрът дъртите моралисти, дето едва ли не, счита че копиарането на една клетка или добавянето на няколко нови ДНК връзки е престъпление срещо човечеството ... Ама дори и да не се махнат, ще продължи да има развитие. Ако чакахме на такива като тебе, сигурно още щяхме да забраняваме докторите и да се надяваме, че ще се излекуваме с билков чай.
Да, нелечими болести има, но само слабите се предават без борба.

 
  ...

...
преди: 4 години, 19 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   "Бедният обаче е пробвал всичко, обаче или обстоятелствата не са му позволили"

Половината от съучениците ми пробваха "всичко" на 15 години още и 95% от пробвачите са пъъъъъъъъълни смотаняци, дето даже не избутаха гимназията, като хората ... Съществуват неща, като шанс и късмет, ама не може, да си най-мързеливото псе, дето все чака на готово и да се оплакваш, като съдбата не ти напъха кокала в устата. Защото ако чакаш само на нея, ще ти напъха други работи ...

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   "Аз лично вярвам, че каквото и да се случи, то не е случайно и няма как да бъде лошо."

Кажи го на всички умиращи от какви ли не ужасни болести деца в Африка. Ако това е неслучайно, то ебаааахти и неслучайността ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 06bbb6e89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз пък искам просто да кажа, че в тая тема се напълни с някакви супер комплексирани среднобедни (включително е пусната от такъв) и супер комплексирани лекозаможни, които им се вързаха якоо :-)

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 3bc3b148e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   30, мога да ти кажа, че съучениците ти "пробвали" всичко на 15 понякога са по-свестни от такива като теб! И аз имах съученици като теб, дето много им пречеше, че някой пуши или е правил секс на 15 и говореха за такива като мен колко били "пропаднали", а не можеха да ми стъпят на малкия пръст нито на ума, нито на външността. И тия дето най се мазнеха за оценки и "не избутаха гимназията", сега са льохманчета на по 30, същите зубърчета и доносничета, докато ние "пропадналите" си имаме деца, професия и се смеем за пореден път на такива с мислене като твоето!

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   31, не е добре за физическата им същност, разбира се, но аз друго имах предвид.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 17 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   До 33

Да, в някоя смотаняшка фантазия, дето взимате две средни заплати с жена ти, сте "по-добре". Реалността я знаем каква е. 99% от убитляците са забили в панелките, карат брами за по 15000 лева и виждат двугодишен телефон за 1000 лева, като луксозна покупка.

Ако ти си от 1% щастливци - ЧЕСТИТО! И аз знам двама, дето успяха да се справят, въпреки всичките си глупсоти. Ама за тея, дето спряха да ивдват в 10-ти клас и пишеха молби в 12-ти, за да минат на бала с випуска - Извинявай причтел, ама от тях най-вървежният знам, че е управител ... на автомивка. Не че съм ги и срещал тези хора де. То няма и къде. Все пак не живея в гетото.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   До 33

И думата "доносничета" едва ли не става въпрос, за някакви деца, дето са те предали. Ти си нищо за мен и не виждам, с какво може, да те е предал някого. Ти за мен си зло. Цялата ви подора е покварена!

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 00d567ff5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Европа сама си го направи! Вижте Италия как постъпи в началото! Вижте останалите страни! Спомнете си какви ги приказваше генерал Годжи преди време за грипа и коронавируса!

Китайците може да са всякакви, но там просто затвориха хората по домовете, докато се излекуват, охраняваха ги, за да не търчат насам-натам и нещата се оправиха бързо. А ние първо се правехме, че тоя вирус не заразява европейци, после стана безобиден, а накрая се сетихме, че сме си го набили /с извинение/ до сливиците! На този етап няма как проблемът да се реши по по-лесен начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 15 дни
hash: 672f9cbbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   39, миличко мое,

китайската партия прикриваше сериозността в началото, не Европа. И те крият реалния бой на жертвите от вируса по много начини, има си репортажи баш по тая тема. Много ме съмнява Италия да има повече смъртни случаи от епицентъра на епидемията. Не изсипвай чужда вина на Европа, много моля. Малко се образовай преди да надуваш флейта читайска.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 42abd0b8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Не чета коментарите и направо отговарям на автора на капитализма насам, хората копират поведението на богатите.Т.е. хората от елита трябва да играят театър, в който да дават пример как да се държи масата. Всички трябва да са наплашени , стресирани и тн..
Изобщо не ги мисли тях. Това е тяхната игра на ни държат в страх , за ни оберат още повече. В момента дори вече ни изкормват .

Тука някой спомена Домусчиев. Човека се заради нарочно, за да си играе играта на хапчета . Вие наистина ли вярвате че фармацевтичния магнат се заразил СЛУЧАЙНО , по време когато в България имаше 10ина случая още....това тряба да отговори и на автора.

Въжето , въжетооо...ами кога ли ще дойде гладът.

 
  ...

...
преди: 4 години, 12 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   "10, а Фреди Меркюри като имаше пари, излекува ли се от СПИН? Стив Джобс излекува ли се от тумор?"

Не, ама знаеш ли колко с пари се излекуваха? И колко се лекуват особено днес, когато ако разходите са 3-4000 лева и ги нямаш, даже няма да те приемат в повечето болници ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 12 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   42, парите увеличават шанса, да (ако изобщо има лек), но до там - гаранция-Франция.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   До 43

Антибиотиците и хигиената увеличават шанса, а след "там -гранция-Франция", каквото и по дяволите да значи от това.

Какво искаш да кажеш с това? Ако нямашедна стотинка, ще пукнеш като куче от обкновенна настина. А вече СПИН се лекува, така че ... Не се знае колко остана, докато излекуваме и рака напълно.
А ти продължавай, да живееш с надеждата, че някой богат ще умре от рак, че да ти е леко ...

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   "Докато разните богаташи са толкова наплашени, че сякаш е на живот и смърт, въпреки че шансът да починеш, ако не си в рискова група е под 1%."

Това не е малък шанс, да ти кажа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 12 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   44, пак не ме разбра. Казвам, че парите увеличават шанса, но не са гаранция. Ако ти е писано да се разболееш от нелечима болест например, парите можеш да си завреш, където слънце не огрява. Много хора си мислят, че парите решават всички проблеми, ама не баш.

Има хора, които са готови да дадат цялото си състояние в замяна на здраве, ама няма на кого.

 
  ...

...
преди: 4 години, 12 дни
hash: bfecc87a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   До 46

Ти пак не разбра. Говориш за нещата, все едно съествува съдба и е доказан факт, а решенията, действията и възможностите на хората са напълно безмислени, и не носят последствия след себе си.
Вярно е, че ако се разболееш от нелечима болест, шансовете ти за оцеляване не се подобряват особено.
Но да оставя всичко на съдбата е, като просто да претичваш през улицата, без да се оглеждаш, защото се надяваш, че ти е "писано".
А другото е, че ако ще умирам, ще искам децата ми, приятелите ми и други хор, котио харесвам, да наследят парите и другите ми неща :)

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 3319697647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Тези наблюдения за богати и бедни само ти ги имаш. Ако си богат можеш спокойно да си дадеш дълга ваканция в изолация, без да се тревожиш за наем, сметки, съкращаване от работа или друго. Ако ти се пътува, имаш си лична кола, а не автобус или метро. Ако имаш пари, сигурно имаш и връзки - поръчваш си медицински пособия и не те грее за опашките пред аптеката. Съдейки по размишленията ти философски, твърдо мога да кажа, че не познаваш заможни хора и си един изначално материалистичен човек. Долавя се немалко презрение към тази социална класа, сякаш някой лично ти е изял хляба. А и целите ти разсъждения са меко-казано половинчати, да не използвам по-груба дума. Всеки трябва да се тревожи за този вирус, почти всеки познава някой възрастен или уязвим. Ако родителите ти са в риск и с белодробни или други проблеми, ти пак ли ще се мотаеш около без маска и с мръсни ръце? Ако ти пука само за теб, то не само сметката ти не е за завист, а и характера. Така че по-полека с Бога и заканите, авторче. Не си божа кравичка и ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 12 дни
hash: 3319697647
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   "докато ние "пропадналите" си имаме деца"

Ако си пробвала всичко на 15, то и внуци скоро може да проимаш, Айше. Не си помагаш с тези хвалби.

"зубърчета и доносничета"

От същите зубърчета навярно си преписвала. А и това с доносничеството е направо жално. Ако павкваш тревичка в училище, някой ще изпее. Сякаш останалите са длъжни да търпят нарушаването на закона и деградацията само защото трепериш за дозата си. Сигурно и на работа мрънкаш, че не ти позволяват да се напиваш на бюрото.

"не можеха да ми стъпят на малкия пръст нито на ума, нито на външността"

Не са те настъпвали, защото едва ли са имали път към гетото. Не знам колко долу е била летвата, но умът до момента не е впечатляващ.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 049d5510e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   47, не, не говоря за нещата така.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: 3bc3b148e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   49, колко много злоба.... Първо тревичка никога не съм пафкала, второ - от никой не съм преписвала, трето завърших третата по успех гимназия в страната, която се намира в центъра на София. Ама ти не можеш някои работи да схванеш. Говорех ти за нещо, което би било добре да четеш между редовете, а не да цитираш избирателно и злобничко да правиш изводи от твоята камбанария. Да, пушех цигари на 15 и секс правих и нито съм циганка, нито пропаднала. Същите, които защитаваш, правиха същото, само че тайно и те и семействата им вместо да си гледат своята работа, по родителски срещи се занимаваха с това да съсипват реномето на такива като мен. Никога не бих стигнала такова дъно като родител, като майка да се изправя на родителска среща и да наричам к... едно 15 годишно момиче. Никога! Само да ти кажа, че живота тъпкано им го върна на тия. Не преписвах, имах среден успех и да - такива като теб възпитават доносничета, едни клюкарещи на учителката мърморанчета. Със здраве!!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 6d2dcbbcdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   До 51

Ами тогава, какво защитаваш? Та ти дори не си от тази група пропадняци, която яростно защитаваш. То имаше идиоти не бяха идеали ненапушени от 12 годишни, хора на кока, на мфетамини, на гъби, такива дето им дрънчаха бутилките в раницата, а междучасията синоийваха биричка. Имаше иноргии с клипчета, дето се хвалеха. Някой имаха и досиета. Не знам кой, ок те е наричал, на някаква си родителска среща, но определено не си от онази група, за която аз говоря.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 464a095108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Криза ли? О, кризата ще е повече от година, но за някой си е за притеснение.. Аз не съм самостоятелно момченце(според жените мъж) на кредити и лизинги. Добре се нареди всичко.
Сега ще има естествен подбор при семейните двойки. Дойде времето, много жени ще видят, че мъж с кредити е просто мъж, а мъжете алфа(защото такива има), сега и без пари ще са алфи, привлекателни.. Мадамите харесват мъжкари, не длъжници без собственост.

Тоя с фактите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker