Истинността На Живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96760)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22757)
 Секс и интимност (11239)
 Тинейджърски (20200)
 Семейство (4844)
 Здраве (7806)
 Спорт и красота (4068)
 На работното място (2157)
 Образование (5922)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1502)
 Други (13130)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Истинността На Живота!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 6109 пъти
Животът не се мери с броят вдишвания, а с моментите които спират дъха ни!

Но не всеки от нас, е имал такива моменти, не всеки от нас е живял достойно и щастливо, нали? Хората са различни, с различни съдби, идеали, и така нататък.
За едни щастието идва, а те всъщност не го заслужават. За Други, щастието остава само някаква мечта, в която те вярват но така и не се превръща в реалност. Често срещам, младежи на моята възраст, с някакви странни прически, странни маниери, облекло, идеали и т.н.

Обноските с които си говорят са вулгарни, цинични. За тях животът е, да се събудиш сутрин и да започнеш да правиш планове, в коя кръчма ще се напиеш днес, на колко хора ще вгорчиш животът, с колко момичета ще се изгавриш, и т.н. Тяхното мислене и самосъзнание са замъглени, в тях не говори човешкото, в тях говори не-човешкото. Те са си създали някакъв грешен модел на поведение и го следват. Те не ценят това което имат, те не се стараят да запазят нещо истинско до себе си, за тях всичко е начин да се "прославят" ... тоест да се фукат чрез своите жестокости, празно и прекомерно его, груби дивашки постъпки и т.н.

Да, но на практика какво забелязваме днес. Точно тези хора, които описах по горе, точно те са обградени от приятели, от момичета, от развлечения, и си живеят като господарите на света. Може би живеем в тяхното време, където техният модел на поведение е "правилният" и всеки човек толерира този техен идеал.

Според мен тези хора не заслужават да имат каквото и да било, защото те първо че никога не могат да го оценят, и второ че, те нямат никакво отношение и никаква съвест, за да ощастливят нечий живот.

Другия вид хора, скромните, принципните и с добри души.... точно те са нещастните, точно те са хората за които самотата и мъката остават единствените спътници в живота. Точно тези хора заслужават да имат толкова много, а защо по дяволите нямат нищо? Нима не го заслужават? Нима не биха го оценили?

Защо се получава такъв ужасен парадокс, просто не си го обяснявам. Хората с мръсни души, да имат щастие което не заслужават, а хората с добри души да имат само нещастие което също не заслужават. Не трябва ли да бъде обратното?! Не е ли редно един човек, който не е направил лошо никому, който си живее живота мирно и тихо, който се старае да раздава любов, не трябва ли на такъв човек да се дава щастие, любов, приятелство и т.н. ?

Един изрод, на който всичко му се сервира на готово, на който жените му се нижат една след друга, на който парите са му първи приятел... той няма как да цени тези неща, защото за него те са нещо с което той може винаги да разполага, с което да си играе както си пожелае, той не приема тези неща като нещо велико, той не осъзнава колко много притежава.... Той дори за миг не помисля че нещата които съдбата му е дала на него, някой си изстрадал човечец се моли, дори частица от тях да има. И би ги оценил.. защото само изстрадалият човек с добра душа, би оценил това което му даде съдбата. Защото той знае какво е болка, знае какво е самота, знае какво е бедност, и когато получи нещо, той би го задържал, би се грижил за него, и би го приел като част от себе си !

Един богаташ, не знае как се чувства един просяк от улицата който си няма дом, няма си храна, и се моли за трошица хляб... богаташа не се замисля, когато пилее парите си, и не знае как се чувства един бедняк. Това е суровата действителност.

Един женкар за който жените са играчки, той няма съвест и не знае що е любов. За него жените са като предмети, той никога не би ги обичал, защото няма как да обича... той не се замисля че някъде по света има самотници които се молят да си имат любим човек, които дават мило и драго, да споделят сърцето и животът си с някого. А женкара се гаври с това което съдбата му е дала, вместо да го оцени и да си даде сметка, че не всеки има неговото щастие!

Страшно голяма част от хората никога не са се замисляли колко много имат, и не се замислят че утре или в други ден може вече да го нямат... животът е кратък и човек не знае дали ще доживее утрешният ден. Защо тогава просто не обичаме това което имаме? Защо не се радваме на това което имаме? Защо не направим животът на любимите си хора по красив??? Защо пилеем ценното си житейско време в изблици на егоцентризъм, алкохолизъм, развратност, жестокости и т.н. ?
Това е безсмислено.

Ако утре любимият ви човек си отиде от този свят, няма ли да ви тежи на съвестта, че сте пропуснали толкова красиви мигове с него? Че сте пропуснали да го ощастливите и да му кажете колко много го обичате? Ще го търсите когато го загубите нали?.... Но няма да го намерите, защото той няма да е веч, сред живите. Роб се връща, гроб не се връща. За това обичайте човека до себе си, ако имате любим човек - ЦЕНЕТЕ ГО! Не го използвайте и не се подигравайте с него, благодарете му че е до вас и го обичайте !!! Няма по красиво нещо от споделената любов. Нито парите, нито секса, нищо не може да се сравни с истинската и чиста любов. Нищо не може да бъде толкова силно и свято, колкото истинската обич на любим човек!

Има толкова много хора по света, жадни за любов, жадни за малко щастие. Които дават наистина мило и драго, за да си имат любим човек, да си имат щастие и повече усмивки. За това тези които притежавате това което нещастните хора бленуват.... ПАЗЕТЕ ГО, Ценете го! Защото не се знае до кога ще го имате.

Понякога се питам толкова ли съм грешен та не заслужих момичето на моите стремежи, на моите мечти. Може би това е защото не съм някой надут фешън, не съм и първи богаташ, не се гавря с хората по улицата а се държа дружелюбно. Не се бия с всеки срещнат, нито говоря простотии, защото знам че това не ме прави Велик.

Напротив това ме прави по некачествен и лош в очите на разумните хора. Защото човека не го правят парите, не го правят половите органи, нито колите, човека го прави неговата душа. Неговото вътрешно аз! Това което е в дълбините на неговото сърце, то го прави човек.

За съжаление днес тези хора са на изчезване.... рядко можеш да ги видиш вече. И те не са оценявани, трудно е да си различен от масата хора. Тогава всеки те приема като аутсайдер, като нещо което не заслужава живот. Никой не си дава сметка че ти си човекът който търси истината, че ти си човекът който иска да даде един по добър пример на хората, и да възцари доброто. Никой не желае да те разбере.

Момичетата са заблудени, избягват теб, а отиват с изроди които им разбиват живота, мечтите, всичко. После плачат въпросните момичета че им били разбивани сърцата и живота.... Да, много ясно че ще е така, след като отблъскват хубавите момчета и се навират в ръцете на идиоти..... нормално е да бъдат с разбити сърца. Защото само истинският човек е способен на любов, а човекът с душа на сатана който не знае що е обич и уважение, той не заслужава нищо друго освен да бъде сам. Защото той никога не може да оцени това което съдбата му е дала.

За това момичета, един съвет бих ви дал..... Претегляйте, преценявайте си хората. Недейте да отбягвате истинските момчета а им дайте шанс на тях. Не се навирайте в ръцете на идиотите, не позволявайте да ви тъпчат и не бъдете мазохистки, търсете любовта, а не материалностите и грубиянщината !!!

От нощен живот, пиячка, наркотици и безсмислен секс, полза НЯМА! Тези неща провалят човека и го учат на лоши работи, но те не изграждат към добро неговият характер !
Само истинските неща правят човека - ЧОВЕК!
Моята жадувана любима, която вече 22 години търся, тя не е нито по дискотеките, нито по парковете, тя не е нито "кралица", нито "фея" !
Тя е съвсем нормално момиче, което търси точният човек, което жадува да срещне момчето което да стопли леденото и сърце. Момичето на моите стремежи, знае, че един мъж не го правят парите, не го правят колите, не го прави газарията... прави го неговата душа, и неговото отношение спрямо нея!!! Защото един мъж трябва да се старае да дава най-доброто от себе си, защото ролята на нас мъжете е да пазиме момичетата, да им даваме нещо добро, да ги закриляме и да се грижиме за тях.

Ще завърша с финалното изречение:

Живота не е кючек, нито турско сериалче. Китай напълни света с мозъци, а при нас се връщат, само роми просяци. Купуват бъбреци, но няма лесни заеми, за държавата сме просто полезни изкопаеми. На какви ли не, неща съм бил свидетел, има, но не зная какво би ме стреснало.

Бедността е на всякъде. Като че ли се връщат богомилите, сякаш има Бог, но няма власт на земята, сякаш има две сили, но водещата на земята е тъмната... Ако нямаш бицепс, цици или мъни, жив умрял си, ако не познаваш куки. Знаем да преживяваме, но не знаем как да живеем. Прекосихме космоса, но не можем да прекосим улицата и да поздравим съседа. Обичам БЪЛГАРИЯ, а не държавата, отказвам да съм просто в ръцете им статистика. Селяка вместо на село, във Фейсбук прави ферми. Не се оплаквам, сами сме си виновни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 77

преди: 9 години, 1 месец
hash: b02eabce8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Евала

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Дрън-дрън, вместо да философстваш си вземи живота в ръце.
Ето ти едно видео, от което може да научиш нещо:
http://www.youtube.com/watch?v=ciYk-UwqFKA&feature=related
Това, мило момче, е истинността на живота!
Този човек към днешна дата е сгоден и по-щастлив от всякога! Той е живото доказателство за това, че LIFE IS WHAT YOU MAKE OF IT!!!
Гледай и си прави изводите, аз лекции няма да ти чета, мисля, че си достатъчно интелигентен и сам да осъзнаеш колко ти е грешно мисленето.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ee89a5ffda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нещата, които си написал са много вярни, но изглеждаш отчаян (поне така мисля)! Не бива да се отчайваш! Истински момичета има, не си имал късмета още да ги срещнеш. Просто бъди малко по-оптимистично настроен, не бъди такъв песимист! Пожелавам ти да срещнеш това момиче и добри приятели :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4052ef61a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За жалост това е самата реалност.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7aee6dad7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   „Според мен тези хора не заслужават да имат каквото и да било, защото те първо че никога не могат да го оценят, и второ че, те нямат никакво отношение и никаква съвест, за да ощастливят нечий живот. “

ужасен човек си според мен, авторе.
Ти си нещастен и завиждаш на щастливите, гледаш за недостатаците им и ги съдиш.
Не случайно в Библията старите са казали - НЕ СЪДИ, ЗА ДА НЕ БЪДЕШ СЪДЕН.
Как да те осъдим обаче, когато те съжаляваме.
Ти нямаш право да съдиш начина на живот на другите, още повече, че са щастливи, а ти не си.
Виж себе си, преди да ровиш в чуждия живот и поведение. Дори си въобразяваш, че можеш да анализираш мислите и съвестта на хората и да им преписваш негативни качества, само защото не са като теб. Защо обаче ТИ не си щастлив?
Щастието не е залужено, това не ти е детскта градина. Щастието се гради, щастието е нагласа, но не познавам озлобен и същевременно щаствлив човек.
Освободи се първо от тази злоба и от лошите мисли за другите, едва тогава ще можеш да бъдеш поне малко щастлив. Всеки заслужава щастие, любов и изобщо най-доброто в живота, дори толкова озлобен човек като теб.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a4466bb37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Прав си! Аз съм на твоето мнение. Точно същото си мисля и аз.
Аз си обяснявам тази реалност с факта, че хората търсят СИЛАТА. А именно този тип хора излъчват сила. Силата е енергия-> енергията е нужна за оцеляване. Някак се задейства първичният инстикт у човека за оцеляването и той избира да бъде на страната на силния= гаранция за оцеляване.
Но това мислене на болшинството(хора, които виждат само повърхността на нещата) не е правилното, независимо от това, че е мнение на болшинството.
Аз смятам, че твоето виждане за света е правилното, защаото е ХУМАННО!!!
Поздрави
ж/37

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4052ef61a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 5 е напълно прав/а.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Каква реалност, номер 4? Какво "евала", номер 1, и какво "прав си", номер 6? За какво е прав? За това, че има хора, които са щастливи и видиш ли според него не заслужавали щастието си.
Алоуууу, автора, кой си ти бе, моето момче, че ще го определяш това? Щастието на всеки си е негова лична отговорност. Ти докато чакаш да ти падне от небето, хората действат, а после- ама те са богати и не го заслужават, ама те са лоши пък имат приятели, пък аз нямам. Иди се оплачи на арменския поп! Няма такова нещо като лесно извоювано щастие. Няма! Колкото по-рано го осъзнаеш ти и тези, които те подкрепят, толкова по-добре. Светът не е черно и бяло, лоши и добри. Както каза номер 5, който напълно подкрепям, освободи се от тези мисли и чувства, мисли само и единствено какво ТИ можеш да направиш за СОБСТВЕНОТО си щастие. Вярно е, че е по-лесно да мърмориш и философстваш вместо да го направиш, обаче имаш избор, не го забравяй.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4246f42088
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Айде критиците видяха една достойна историйка и веднага да критикуват.
Какво лошо намерихте в това писание на авора? Аз напълно го подкрепям и всеки здраво мислещ човек би го подкрепил. Защо го критикувате. Защото може би сте от типа негативни хора, които той описва, и ви заболя от истината!
Нима един мерзавец, който не знае какво е чувства, който се гаври с момичетата, който си изживява живота по кръчмите, по хулиганските прояви и т. н. нима такъв човек заслужава щастие? И от къде преценихте че всеки заслужава да бъде щастлив а само авторът не?
Замислете се малко, имате глави на раменете си за да мислите с тях. Един човек с безценностно и идиотско подсъзнание... какъв пример би дал на хората около себе си, как би оценил той това което му дава съдбата? Не, той не би могъл да го направи. Докато един добросъвестен, честен и реалистичен човек, изстрадал от живота, той би оценил дори онези малките неща в живота които всъщност създават големите чудеса. Той би дал качествен пример на своето обкръжение както и на своите деца. Истината е че само добрите хора страдат, това и от възрастни хора го слушам всеки ден. И не защото тези хора не търсят щастието, а защото са пренебрегнати от съдбата, защото както казва авторът, живеем във векът на страстите, на циничните обноски и на пълната деградация. Имаше едно момче от моят град, беше добър, справедлив, обичлив, но още от училище беше малтретиран от разни хулиганчета, които му пречеха да има каквото и да било, и го мачкаха защото ги беше яд че за разлика от тях, той беше ученолюбив и добър човек. Така те унищожиха бъдещето му.... и не само неговото, те съсипваха всичко до което се докоснеха. А сумати добри хора мечтаеха да имат поне малко щастие. И вие сега тука сте тръгнали да съдите автора... кой бил той? А вие кои сте, че на тази велика историйка решихте да се правите на интересни и да отричате фактите, действителните факти които всеки разумен човек вижда!!?? !!
Айде моля ви се, ако сте празни отвътре и нямате правилното мислене, то поне не го показвайте, защо не критикувате лошото у хората, защо не критикувате нечовешките постъпки, а винаги критикувате реалистите, за това че цитирали истината? Така ви изнася може би, за да сломите вярата на малкото останали истински хора. Но номерът ви няма да мине. Озлобен бил.... а какъв да бъде след като вижда в какъв свят живеем, след като осъзнава че днес е гордост да си някакъв измислен герой, пред това да си човек. Що за времена, що за разсъдък?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: cbc73b2a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Изцяло съм съгласна с 5, 6 и 8, няма какво да добавя, казали са всичко.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d0b8649fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Айде критиците видяха една достойна историйка и веднага да критикуват.
Какво лошо намерихте в това писание на авора? Аз напълно го подкрепям и всеки здраво мислещ човек би го подкрепил. Защо го критикувате. Защото може би сте от типа негативни хора, които той описва, и ви заболя от истината!
Нима един мерзавец, който не знае какво е чувства, който се гаври с момичетата, който си изживява живота по кръчмите, по хулиганските прояви и т. н. нима такъв човек заслужава щастие? И от къде преценихте че всеки заслужава да бъде щастлив а само авторът не?
Замислете се малко, имате глави на раменете си за да мислите с тях. Един човек с безценностно и идиотско подсъзнание... какъв пример би дал на хората около себе си, как би оценил той това което му дава съдбата? Не, той не би могъл да го направи. Докато един добросъвестен, честен и реалистичен човек, изстрадал от живота, той би оценил дори онези малките неща в живота които всъщност създават големите чудеса. Той би дал качествен пример на своето обкръжение както и на своите деца. Истината е че само добрите хора страдат, това и от възрастни хора го слушам всеки ден. И не защото тези хора не търсят щастието, а защото са пренебрегнати от съдбата, защото както казва авторът, живеем във векът на страстите, на циничните обноски и на пълната деградация. Имаше едно момче от моят град, беше добър, справедлив, обичлив, но още от училище беше малтретиран от разни хулиганчета, които му пречеха да има каквото и да било, и го мачкаха защото ги беше яд че за разлика от тях, той беше ученолюбив и добър човек. Така те унищожиха бъдещето му.... и не само неговото, те съсипваха всичко до което се докоснеха. А сумати добри хора мечтаеха да имат поне малко щастие. И вие сега тука сте тръгнали да съдите автора... кой бил той? А вие кои сте, че на тази велика историйка решихте да се правите на интересни и да отричате фактите, действителните факти които всеки разумен човек вижда!!?? !!
Айде моля ви се, ако сте празни отвътре и нямате правилното мислене, то поне не го показвайте, защо не критикувате лошото у хората, защо не критикувате нечовешките постъпки, а винаги критикувате реалистите, за това че цитирали истината? Така ви изнася може би, за да сломите вярата на малкото останали истински хора. Но номерът ви няма да мине. Озлобен бил.... а какъв да бъде след като вижда в какъв свят живеем, след като осъзнава че днес е гордост да си някакъв измислен герой, пред това да си човек. Що за времена, що за разсъдък?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Защо го критикувате. Защото може би сте от типа негативни хора, които той описва, и ви заболя от истината! " Не, номер 10. Аз съм човек, който разсъждаваше като автора, докато не осъзнах, че МОЕТО щастие зависи само от мен. Такова нещо като добрите хора страдат, а лошите живот си живеят няма! Двете жени с най-чисто сърце, които познавам, толкова добри, че на мравката път правят и в живота си зло не са сторили на никой, си живеят чудесен щастлив живот. Ще ти кажа защо мисленето на автора е грешно. Защото това мислене знаеш ли до къде ще го отведе- до озлобяване към хората и желание да бъде един от "лошите", защото видиш ли само така може да е щастлив. В училище много деца са малтретирани, унижавани и т. н., включително и аз съм била едно от тези деца, така че хайде да не знам какво е. Не го одобрявам, но не можете да твърдите, че всички добри хора са нещастни, а всички лоши (по вашата преценка) са щастливи. Такава зависимост НЯМА! Издразни ме нахалството му да определя чуждото щастие заслужено ли е или не. Чакай малко, бе човек, нямаш право да съдиш и отсъждаш. Вместо това, гледай себе си! Няма такова нещо като да си "пренебрегнат от съдбата". Ти твориш твоя ден! Няма такова нещо като "само добрите хора страдат", какво е това елементарно мислене? Човек сам избира обкръжението си, приятелите си и хората, с които да общува. На мен изобщо не ми пречи, че съществуват някакви типажи като описаните от него. Какво общо имам аз с тях? Още по-малко пък ми пречи тяхното щастие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От Автора: Написал съм си историйката, това е моето мислене, това виждат очите ми всеки божи ден, и това е реалността в която живеем. Това е сайт и всеки с мнението си. Аз споделям моята гледна точка, разбира се тази моя гледна точка е съпоставена и изградена от нещата на които ставам свидетел и нещата които виждам всеки ден! Не съм писал тук за да ме нареждате, защото по този начин, нито ще ми промените мнението нито пък ще постигнете нещо. Моите хипотези са изградени с години и не подлежат на критика и коментари. Разбира се че ще съм срещу идиотите, защото точно тези въпросните хора... пречат на сумати невинни и съвестни хора да имат щастие и да живеят нормално. Слушайте и гледайте новини и си отваряйте очите по добре за действителността в която живеем. Това че отричате истината, нито ще ви направи по добри, нито ще ви издигне в моите очи. Изобщо не ми пука как мислите, така че не си правете труда да ми пишете. Един човек който не знае що е чувства, който е способен само да ругае, насилва и обижда.... той не заслужава да има щастие, и нищо не може да ме убеди в обратното. Щастие заслужават истинските хора, тези които биха го оценили с душата и сърцето си! А не всеки да руши... защото е най лесно да рушиш, а кой ще гради бе дами и господа???
Действителността в която живеем е на страната на беззаконието, на лошите и некачествени хора. Рядко има съвестен човек, щастлив... А това не е реалността в която аз искам да живея, и това не е реалността в която е редно да живеем. И не никога не бих станал такъв като тези умопомрачени хора...! Защото имам съвест, имам някакви чувства в себе си, и нищо човешко не ми е чуждо. Така че това е. Надявам се да съм разбран и да спре спора до тук защото е безсмислено. Ако обичате не си налагайте мнението, бъдете к'вито искате, но не сте ми нито майка, нито баща нито каквито и да било, и нямате моралното право да ме нападате и съдите... нито мен нито който и да било!!!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре, Авторе, и на други съм го казвала и на теб ще го кажа. Ако си очаквал аплодисменти за начина си на мислене да беше уточнил, гък нямаше да кажа. Има една приказка "В спора се ражда истината". Това му е хубавото на сайта, всеки има право да изкаже мнението си. Щом смяташ, че е лошо, че те съветваме да не гледаш другите, а себе си и да се бориш за щастието си- ОК!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От Автора: Чрез историята си исках да докосна душите на хората, и да ги накарам да се замислят, за нещата за които ние хората много рядко си даваме сметка. Ако поне се бяхте опитали малко да вникнете в смисълът на написаното... то аз съм сигурен че бихте ме разбрали. Но явно не сте хора с отворени души, и не умеете да вниквате в нищо истинско което се говори или пише. Имате си ваши фанатически изградени убеждения, сложили сте розовите очила и това си е. Ваша си работа, за разлика от вас никого не насилвам да мисли като мен, и никого не нареждам. Мога да кажа само едно. Ценете това което имате, защото мнозина нямат вашето щастие. Ценете истинските неща, и ги отсявайте от некачествените такива! Мисля че абсолютно нищо лошо не съм казал, с писанието си, а и всеки мъдър и начетен човек би се съгласил с мен. Защото както казах, човека не го правят нито дрехите, нито половите дадености, нито парите... Човекът го прави неговата душа, но най-често хората с най-чисти намерения биват заточени от съдбата, и биват поставени да живеят във време в което истината е замаскирана от хиляди лъжи и изпаднали факти... Жалко, ама факт!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Напротив, вникнах и разбрах това, което си написал. Казах вече, че и аз преди разсъждавах като теб. Има много хора, които мислят като теб. Ако смятах, че историята ти е глупава, изобщо нямаше да я коментирам. Извинявай, ако тонът ми е бил малко груб, но замисли се малко и ти защо някои от нас реагираха така. Успех и щастие ти желая :) ВСЕКИ има право да намери своето място под слънцето, сигурна съм, че и ти някой ден ще си толкова щастлив, че няма да ти пука другите заслужават или не тяхното щастие. Когато човек е щастлив, иска всички да са щастливи и е по-благосклонен и снизходителен към хората, които не му допадат. Някой ден ще го разбереш :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От Автора: Не мога да искам всички да са щастливи и не мога да проявявам никаква снизходителност спрямо един човек, който самият той не би проявил съчувствие и снизходителност спрямо мен, и изобщо спрямо никого. Та от де на къде тогава аз съм длъжен да съжалявам такъв тип хора и да им пожелавам щастието.
Ще дам един прост пример на който бях личен свидетел.
Има един идиот който познавам, той е от моя град. Та въпросният човек, ходеше преди време с едно момиче. тя е моя комшийка... тя е страхотна и мн добра, ма не знам как можа да се хване с тоя утрепалник... и психопат... Чудех и се просто. Вечер тя излизаше от тях тихо за да не я усетат техните и се срещаше с него.. А тоя толкова гадно се държеше с нея... удряше я, наричаше я курва... казваше и в очите че иска само секс от нея нищо друго... а тя пак го търпеше... Той я заплашваше че ако кажела нещо на техните, щял да и натроши главата... Казвам ти, изверг от класа беше тоя... Накрая не знам как стана но скъсаха. Поне се отърва момичето от тоя болен психар! Е, и според тебе как да го оправдая такъв болен шизофреник, че и щастието да му пожелавам...? Ако на мене ми се падне некое момиче, аз никога няма да се държа по този унизителен начин. Ето че стигаме до извода че има хора, и хора! Едните са способни да нанасят само болка и страдание, а другите са способни да дават обич и внимание. Е, в случая кой заслужава да бъде щастлив а? Аз, дето бленувам за истинско щастие и дето бих го оценил, или изрода който тъпче и мачка само и само да се "докаже" като видите ли "най-великият"..
Навсякъде са тия изроди. Пропили са се в целият свят и не дават покой на хората. Шибаните им родители не са ги научили кои са редните и кои са нередните неща в този живот.. и сега заради техните изчадия, страдат и си патят невинни хора. Изключително много ме е яд, но за съжаление няма как да промена тоя побъркан и самопогубил се свят. Просто е жалко и трагично, това което се случва днес. Откачалки колкото си щеш, откачат и пребиват невинни хора, наръняват и съсипват всичко по пътят си. В самите им действия, се чете злобата и яростта... Психично болни хора, които не са способни да обичат, и да направят добро никому, които не знаят що е това ценност и култура.
Съжалявам много, но нали знаете мъдрата приказка "Каквото си постелеш на това ще легнеш". Така че един подобен човек, щом е способен на жестокости, значи той не заслужава уважение и трябва да се подхожда със същият тон спрямо него.
Докато един истински човек който цял живот е градил, и е правил всичко по силите си за да се докаже като човек, той определено заслужава поне мъничко щастие!!! Нека бъдем преди всичко реалисти, и да гледаме реалността а не да бъдем само празни теоретици говорещи наизуст!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Знам и разбирам добре, че има хора като този описан от теб, не живея на Луната все пак :) Обаче, хората като него много рядко могат да са щастливи, ти защо си мислиш, че той е щастлив? Щеше да бъде щастлив, ако не беше идиот и беше оценил какво момиче има до себе си. Точно такива като него тънат в самота и са истинските нещастници. Недей гледай на повърхността нещата какви са, защото не винаги са такива, каквито изглеждат. Прав си, че има много такива като него, но в никакъв случай не са преобладаващата част от хората. Вярно е, истинските хора заслужават щастие, нека си го извоюват. Прави разлика, обаче, между "истински" хора и скромни и примирени такива, които очакват да им се случи нещо хубаво, ей така само, защото не са направили на никой нищо лошо. Истинските хора знаят какво искат и се борят, за да го постигнат, без да пречат на другите. Истинските хора имат ценности и държат на тях. За мен нещастните хора са слабите хора (изключвам хората, нещастни заради загуба на близки). Сигурно си мислиш, че всичко ми е наред и затова говоря така. Не, съвсем не ми е всичко наред, но осъзнавам, че мога да го променя стига да поискам. Разбери, не можеш да промениш света, освен да изпитваш чувство на яд и безсилие, друго няма да постигнеш. Приеми го такъв, какъвто е и търси своето щастие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 03774146c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Страхотно е! Ето този човек описа всичко, както е наистина. Малко са мъдрите хора, които могат да го видят по този начин!
Хора, учете се!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От Автора: Съгласен съм с част от коментарът ти, но не с всичко. Защото човек не може да си избере средата и семейството в които да се роди, човек не може да си избере психиката която да има... Аз съм преживял страшно много и ако ми знаеш животът, сигурно ще се чудиш как съм още жив, или поне как не съм в психиатрията. Но именно заради това че не съм се предал и се боря, и ето ме тук, на белият свят съм и търся щастието и истината, но уви, не ги намирам вече 22 години. Разбете че съдбата просто си избира хората към които да бъде благосклонна. Ако един човек не е роден с късмет, той каквото и да прави, винаги всичко ще му удря на камък, както е в случая при мен. Знам че не мога да променя светът, но мога да се боря с него, мога да изтъквам недостатъците му, да се уча от хорските грешки и това да ме прави по справедлив и по разумен човек. Мога да въздействам на голяма част от хората, и то само с думи, да ги накарам да се замислят, останалите рано или късно си плащат това е сигурно. Защо си мисля че такъв вид хора като тоя, са щастливи ли? Ами защото ги виждам всеки ден, че те са обградени от приятели, от момичета, семействата им са богати и всеки ден ги тъпчат с пари... Тоя въпросния изверг, не знам какво толкова намират в него, може би им харесва на всички това че ги мачка, за това все към него отиват.... А аз винаги до каквото съм посегнел и каквото съм пожелал, цялото си внимание и грижи съм давал, и винаги съм бил игнорираният. Явно няма особено много свестни хора, щом предпочитат изродският човешки материал пред нормалното отношение, дадено от разумен човек.
Та, какви изводи да си правя аз, след всичко това?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От Автора: Номер 20 Благодаря ти от сърце. Много правилни приказки им каза, радвам се че си човек който наистина вижда истината и който ме подкрепя. Успехи човече :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Прав си, човек не може да избира семейството, в което да се роди, а то в много голяма степен определя развитието му. Разбирам, че много си преживял, личи си, че си интелигентно и добро момче, не съм твърдяла обратното, напротив -затова именно казах, че съм сигурна, че ще намериш щастието, което търсиш. Казваш, че изродът е щастлив, защото има момичета покрай него, пари и т. н. Аз, обаче, не вярвам, че тези неща могат да направят един човек истински щастлив. Затова и не вярвам в теорията ти за добрите и лошите хора, и съдбата. Когато един човек е добър, той е обичан. А когато е обичан- той е щастлив. Ако ще и по 20 мадами да сменя този въпросния и каквито и пари да има, това няма да му донесе щастието, което човек изпитва от това да е обичан заради него самия. Мисля, че си надраснал възрастта си като мислене, но хората около теб не са и оттам идва разминаването. Когато станеш на определена възраст и средата ти се смени, тоест бъдеш заобиколен от по-зряло мислещи хора като теб, всичко ще се нареди :)
За мен нещата стоят така- животът ни се състои от следващи една след друга ситуации, в които правим избор как да постъпим. Много често самата ситуация не я избираме, но ние сме този, който решава как да постъпи в нея и следващата ситуация зависи в голяма степен от този наш избор. Когато тя настъпи, отново топката е в нашите ръце. Човек не може винаги да прави правилния избор, разбира се, но идеята е, че ти си господар на живота си, нямаш точно определена съдба, или ако имаш такава винаги можеш да избягаш от нея. Да повярвам в теорията ти за лошите хора, които са щастливи, а добрите- не, би означавало да повярвам, че не мога да бъда щастлива, защото такъв ми е късмета. Е, няма как да стане. Наясно съм, че моето щастие си зависи от мен. Също, никога не бих твърдяла, че нечие чуждо щастие е назаслужено, защото както обясних и по-горе имам по-различно виждане за това "що е то щастие".

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От Автора: Не знам... аз това виждам вече толкова години, и това говоря, не приказвам просто ей така наизуст, а съм реалист. Предпочитам да гледам нещата от реалната им страна със реалният им образ, такива каквито са. Отколкото да се лъжа и да си втълпявам сам на себе си че не е така. Когато фактите говорят, и боговете мълчат. Ето тази приказка е много вярна, и на място е казана. Не съм казал, да повярваш че не можеш да си щастлива, казвам че не всеки има възможността да бъде такъв в този живот. На някои годините им минават а те нищо не разбират от живота, а заслужават да разберат и то много. А други които нямат и елементарна ценност в себе си... на тях пък почти всичко им е по мед и масло. Е, просто не мога да приема това за нормално! Защото, замисли се как се чувстват тези въпросните момичета, които попадат на такива психопати, дали им е хубаво на тях да обикнат някой, а този някой да се гаври с тях и да се държи като с парцал? Не е изключено това да се случи и на теб, и на всеки друг човек. За това аз мисля че подобни нечовешки същества не заслужават категорично да са щастливи, защо им е на тях жена например? За да я мачкат и унижават ли? Ми няма ли да е много по добре и по приемливо да се падне момиче, на някое свястно и съвестно момче което поне ще направи животът и по сладък и по красив??? Което ще има нормално ЧОВЕШКО отношение към нея!
Аз знам че колкото и жени да смени, идиота щастлив няма как да бъде защото той не знае значението на думата щастие, той не може да го оцени... но пък от своя страна той нали се насища и на жени, и на кинти и на всичко.... и той си казва "че какво ми пука, аз нали съм имал това което съм поискал"
Ето срещу това имам аз против!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8d1bd39ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   "Съдбата си избира към кого да е благосклонна" - грешиш. Всеки сам избира и определя съдбата си. Разбира се, има и независещи от нас обстоятелства, като семейство и среда, но, както казва 23, те тебе ще те определят, ако ти не ги определяш.
Ако кажеш, че не си щастлив поради другите, ти оставяш съдбата и щастието си в ръцете на другите, изцяло се поставяш под зависимост.
Не можеш да кажеш на това момиче: "не отивай с тоя изрод, ела с мене". Не може и на изрода да му казваш какво да прави. Наистина недей да гледаш отстрани колко те са щастливи с нещата, които имат и правят: това си е тяхна работа. Ще повторя писалите по-горе: остави другите и гледай себе си и работи за собственото си щастие и развитие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От Автора: Абе не ме учи какво да правя, казах ясно че това е моето реалистично виждане, и точка по въпроса. Не мога да толерирам никакви несправедливости в този живот, и никога няма да ги толерирам. съдбата в случая спрямо мен не е благосклонна а е благосклонна точно към който не трябва. Фактите са си факти, стига спор защото няма да постигнем нищо! Защо се опитваш да си налагаш мнението над мен? Еми няма да стане, така че се откажи!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dbea9c2a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторе, напълно те подкрепям! Наистина всичко написано от теб е вярно! Аз съм сравнително млада и красива жена, с чар. Имам образование, обичам духовните неща като това да отида на театър, да слушам хубава музика, обичам да пиша стихове. Но... дали защото съм по- различна, дали нямам късмет, не мога да кажа, че съм успяла в живота, ме съм получила това, което искам и което мисля, че заслужавам. Вярно, човек трябва да се бори за да постигне нещо, но когато някой винаги те изпреваря, защото има някакви си там връзки, а ти останеш с мечтите си не е много честно! Истината е такава!

Много пъти съм си мислила, че ако произхождах от елитно семейство с баща с пагони или поне някой адвокат, нещата около мен щяха да се завъртят по различен начин... Има, има значение произходът на човек, къде живее и т.н. Който не иска да го признае и си бае за борба и собствени постижения в живота, той не разбира нищо.

Една моя състудентка, която седеше винаги на последната скамейка, мълчеше и не можеше да вдене нищо, но баща й е от голямата върхушка, та тя сега работи в съда със заплата 1500 лв. Нали се сещаш кой й е помогнал... А аз работя за 350- 400 лева, но и това не е сигурно, без договор, без осигуровки. Как да се боря, как да докажа, че съм способна, когато винаги идва някой и взима топлото местенце...

Прав си във всяко едно отношение за тези с парите и жените... А ние къде сме? Аз имам мечта да замина за Америка, но как да я осъществя като нямам средства? И без това се чувствам чужденец в собствената си държава! Във Фейсбук повечето ми приятели са американци и когато общувам с тях получавам духовно удовлетворение...

Знаеш ли, разбрах много неща за тях. Те са хора, които обичат почтеността, традициите, държат на семейството. Най- големият бизнесмен- Доналд Тръмп се е издигнал с труда си, продължавайки пътя на баща си в бизнеса с недвижими имоти. Но как... във всеки случай не по начина, по който правят бизнес нашите мутри! Моралът за тях означава много. Разбира се това не е утопична страна, там също има престъпления и безработица. Но ние можем само да мечтаем да достигнем нивото на американците.
Има още за какво да си говорим, но стана много дълго.
Желая ти здраве и успехи! Въпреки всичко! Ние не трябва да се примиряваме, а да се борим за себе си! За своя живот!
Таня

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8d1bd39ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Да, заслужаваш си съдбата. Такъв трубиян и простак като тебе, и се мислиш за "добър човек", виж се как се държиш с хората и после се питай защо си нещастен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Авторе, не се опитвам да ти налагам мнението си, коментарът на номер 25 не е мой, има и други хора, които мислят като мен.
Таня, с автора правите едно и също нещо и то е да подценявате чуждите успехи, защото на вас така ви е по-удобно да мислите и да се успокоявате за липсата на собствени такива. Твоята състудентка нима не е учила колкото и ти си учила? Има ли диплома? Има. Да работиш на длъжност за 1500лв едва ли е песен, все пак става въпрос за позиция в съда, вероятно носи голяма отговорност. Баща й не знам какъв е, но какъвто и да е, той самият е положил някакви усилия, за да има такава власт. И сега, дъщеря му обира плодовете на неговия труд. Дразня се, когато някой подценява чуждите усилия, защото аз самата в момента съм на позиция, на която съм назначена благодарение на приятелка и съм чувала такива изречения за себе си. Но хората, които ги правят, не знаят, че за да постигна това, което имам в момента, съм работила от 7 до 19ч. часа всеки ден в продължение на една година, включително събота и неделя почасово (общо на три работни места). Те виждат само това, че моя приятелка е казала на шефката си за мен и благодарение на това аз имам работа. А същевременно знам, че никой от тях не би се възползвал от възможността така, както аз се възползвах. Защото да го направиш е по-трудно, отколкото да подценяваш чуждите успехи. Самата ти даваш пример с Доналд Търмп, който "се е издигнал с труда си, продължавайки пътя на баща си в бизнеса с недвижими имоти". Значи той хем с труда си, хем благодарение на баща си и го одобряваш и му се възхищаваш, а колежката си смяташ за недостойна за позицията, на която е назначена. Истина е, че има родители, които могат да помогнат много на децата си, има и такива, които нямат такава възможност. При всички случаи, не са длъжни, но защо да подценяваме усилията на тези, които могат и го правят. Границите всеки човек си поставя сам. Ти си си поставила граница, че не можеш да изпълниш мечтата си да живееш в САЩ. Аз пък ще ти кажа, че можеш. Стига да я премахнеш тази граница и да си повярваш. Още сега мога да ти посоча поне три начина, по които да го направиш. Обаче, така или иначе знам, че ти няма да ме послушаш, а ще си измислиш 101 причини да ме опровергаеш. Ако наистина искаш да осъществиш мечтите си, не поставяй никакви граници пред тях. Успех и на теб, и на автора, помнете, че вие и само вие сте отговорни за осъществяването на мечтите си.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От Автора: Номер 28, не си ти човека който ще определя какъв съм. Така че си запази коментарите. Номер 29, разбрахме ти теориите но не сме длъжни да се съгласим с тях, защото на думи е лесно, но както каза Таня, иска се да имаш средства, иска се да си роден поне малко с късмет!!! И аз продължавам да твърдя че много от хората не заслужават щастие защото те първо че не го оценяват и второ, техните успехи (дадени наготово) ги карат да се възгордяват и да претендират с това... Не мога да се съглася, че за някакви си там, негодяи, ще има щастие и всичко ще им идва ей така... а на някой си който цени и малките неща от живота... няма да има нищо. Пак казвам, спорът тук е излишен, и не мога да се съглася с вас.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 06e7ae7bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Щастието, което може да се купи с пари, е достъпно за хората, които ги имат. В България не са много хората с много пари, които са ги придобили по честен начин и с много труд. Затова човек остава с усещането за несправедливост.
Но има щастие, което не може да се купи. То си е вътре в теб. Подхранват го приятелите, децата, въобще любимите хора, успешното себедоказване, независимо от материалното му изражение, и още много други фактори. Силният човек приема някои несправедливости от реалността и се бори за щастието си.
P. S. Грубияните не са точно щастливи. С агресията си компенсират комплекси и празнини, които вътрешно ги правят особено нещастни :)). Рано или късно си намират майстора.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4dad7000c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Евала ти на глупостите.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4dad7000c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   А защо си мислиш че живота на богаташа е песен. Имаш много криво разбрани мисли.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c3376d0ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Номер 2 не е прав вобще. За клипчето-знаем го ние Nick Vujicic и ако му го преведат това което автора е написал, ще се съгласи веднага, че нещата са така. Абсолютно правилно е всичко което си написал, авторе. И аз съм в същото положение като теб и аз ги виждам тея неща-момичетата се движат с идиотите и след това реват че са им разбити сърцата.
Еми, по дискотеките не се срещат свестни и добри момчета. Или ако се срещат-то много е малък шанса някое момиче да попадне на такова момче в дискотеката.
Тва е проблема, че гледат външността- дали се е облякъл със маркови дрехи и ако се е облякъл-има пари, има и кола и ето с кой ще тръгнат да се движат и след тва хванат та се влюбят и накрая се знае как завършва всичко.
Ама аз ако излезна и отида при некое момиче и я покана на кафе, облякъл се със дрехите с които работа на село из градината, веднага ше ми затори вратата, но не знае колко съм свестен и добър, не обиждам момичетата, не се гавря с тях, но явно те обичат с такива да се движат и с такива да разговарят, въпреки че когато им се гаврят, те се сърдят и пищят и реват и т. н. Но на другия ден-пак с тях разговарят и се сбират.
А аз? Че малко приказвам и не правя никви глупости с момичетата и че съм срамлив, но културен и зная как да се държа с момичетата, те не ми обръщат внимание, не са заинтересовани от мен и т. н.
Просто нещата не трябва да бъдат така, но за жалост са така.
Жалко че момичетата не обръщат внимание предимно на вътрешната красота.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c3376d0ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Номер 5, тва са пълни глупости дето пишеш. Автора не е озлобен, просто не виждаш ли че олигофрените разбиват сърцата на момичетата, а и тука виждаш ли колко момичета пишат, че мъжете са свине и няма мъже вече. Това е така защото те гледат мускулите, да е такъв, онакъв и ми описват само некъв външен вид-какъв да бъде, месторабота, финансова стабилност и секви глупости. Не пишат, или по-скоро много малко момичета пишат за това, вътрешно какъв трябва да бъде един мъж, какъв искат. Мил и да я подкрепя, да е възпитан, да не е груб. Но те като искат и гледат само финансово как е и как се облича-скоро няма да си намерят свестен. И онея олигофрени, женкари, само ги използват момичетата, не са никви мъже, щом не могат да обичат. мъж който слуша жена си и я обича и предпазва и закриля и й помага е истински МЪЖ. А тоя който само я използва само за едно удоволствие не е никакъв мъж-страхливец просто. Но жалко че момичетата се залъгват по тоя начин и честно казано-наистина тези които ИМАТ не оценяват, а тези които НЯМАТ-оценяват

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c3376d0ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   За трети път ПОДРЕД пиша. Вижте сега- автора и мен също ни е яд на това че ония олигофренчета с на мама и тати парите, харчат на седмица по 100 лева и после пак мама и тати дадат пари и те пак ги похарчат и то за отрицателно време. И заобиколени са от момичета- понеже момичетата гледат вече предимно външността и харесват лоши момчета, а искат и некой който да ги обича. Но лошо момче не може да ги обича според мен. И тва е че се залъгват и постоянно по идиотите ходят и не го виждат. А онея с на мама и тати парите- не знаят пари колко трудно се изкарват и не ги ценят следователно, щом ги харчат за 1 седмица-100 лева (познавам такива). И като са заобиколени от момичета- не ги оценяват и тях. Макар че от всички тея момичета има и много свестни но все още неориентирани и мислещи си че любовта на живота си ще открият в дискотеката. Тва е цялата история.
Тия мамини синчета не ценят нито парите които имат, които мама и тати им дават и не ги пазят за нищо полезно, харчат ги само за алкохол и само използват момичетата, не ги оценяват и обичат.
А тези които са се трудили и са станали богати, но със честен труд-радвам се за тях. гледайте филма по действителен случай Pursuit of Happyness да видите Крис Гарднър през какво е преминал и сега вече е милионер та даже мулти милионер. Ама е спал по улиците и по градски тоалетни цела година докато си намери работа, и се е грижил и за сина си през тва време.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   34, 35 и 36, обръщам се само към теб (авторе не ми чети мненията като дразнят). Първо за Nick Vujicic, понеже постът е мой. Гледала съм достатъчно негови речи и в никоя от тях не съм го чула да мрънка животът колко е несправедлив към едни и благосклонен към други. Казвал е, че е мислил по този начин, докато не е приел съдбата си и е решил, че и той може да бъде щастлив. В момента човекът живее по-пълноценен живот от много здрави, но мрънкащи хора. В следващите си два поста говориш за момичета и пари- проблемът на повечето млади момчета. Ако ти имаше свястно момиче до себе си и добра работа, нямаше изобщо да седнеш да разсъждаваш кой какво имал и дали го оценява и го е заслужил. Първото е въпрос на време, а второто си зависи от теб самия. Гледала съм филма, който си посочил, страхотен е, Крис е достоен за възхищение, къде, обаче, видя ти във филма той да седи и да се оплаква как на другите животът е песен, а неговият обратното. Неслучайно заглавието на филма е такова. Всеки, който тръгне на поход в търсене на своето щастие, ще го намери рано или късно. Не отричам, че има момичета от типа, който описваш, но има и други- също толкова скромни и "срамливи" като теб, които обаче ти не забелязваш, по същата причина, поради която въпросните мадами не забелязват теб. Те били гледали само външната красота- а ти какво гледаш? Ако гледаш друго, въпрос на време е да намериш твоето момиче. Мислите си, че вие виждате реалността, а тези, които мислят като мен- не. Не е вярно- разликата между мен и вас е, че аз вярвам, че моят свят и моята реалност аз мога да ги променям и не си губя времето да гледам другите какво имат и какво правят, и да се тръшкам как не го оценяват. Защото това мислене е много повърхностно, никога не можеш да си в обувките на друг човек, за да го съдиш за каквото и да било. Да, на съседа тревата винаги е по-зелена - обаче докато ти седиш и надничаш през оградата, той я коси, плеви и наторява. Колкото до мамините синчета, като не те кефят не общуваш с такива и толкова. Аз не мога да разбера какво толкова те дразни съществуването им. Чиста завист е това, колкото и да я прикриваш зад мисли за "несправедливост на живота".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c3376d0ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Не се отнасят добре с хората и това ме дразни, използвачи са, нали съм ги видел и ги мързи сами да изкарат пари примерно и много други неща, лесни неща ги мързи да направят, и се правят на големата работа, като баща му му е дал пари.
И лъжат и си мислат че с лъжи ще се измъкнат, ама като не им се получи, както винаги, и гледат като ударени, но продължават да лъжат, не искат да си признаят, нали съм ги видел, и им се чуда толко прост народ как може да има :D е за тия приказвам, нечестни са а имат сичко (и заради тва са нечестни май), а тва е несправедливо. Уж прави добро, за да ти се връща добро- ето, правя добро и ме използват.
Тва е истината.
Ако са честни и свестни, не ме интересува колко пари имат, важното е да има истинско приятелство, а не използване ;)
На такъв човек как да му не кажеш че е олигофрен?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   От Автора: Номер 37, пак ти казвам че, нямаш право да съдиш и нападаш хората които виждат реалността и дръзват да я изрекат!!! За какво да завиждам на лицемерите и на идиотите, за това че нямат души, и в същото време получават всичко и се гаврят с него ли? Завиждат те, на всички нас нормалните хора, че не сме като тях, и поради тази причина се опитват да скапят животът ни.... никой не мрънка, а цитираме реалността. Не мога да слагам розовите очила както вие правите, за мен е по достойно да изкажа истината! Всеки ден стотици, хиляди хора изказват моето мнение, и какво сега, и те ли са мрънкачи, а само ти си прав/а.... Аман от зле-гледащи хора, които само през призмата на своя нереалистичен поглед, се опитват да убедят здраво мислещите, в своята "Правота". Колкото по рано прогледнеш, и прозреш реалността! Толкова по добре ще знаеш как да устроиш живота си и какво да не бъдеш!!! Срещу какво да се бориш и т. н.
За останалите коментари които виждате действителността, и имате трезво и правилно мислене... Ще ви кажа само, ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО МНОГО УСПЕХИ!!! Бъдете до край, това което сте. Защото точно вашата личност ви прави единствени и неповторими!!!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   38, абе нека има олигофрени, в противен случай как ще изпъкнат умните и свестни хората като теб и мен, м?
39, на теб не съм казвала, че завиждаш, специално подчертах, че не се обръщам към теб, защото усещам, че много те дразня вече. Само ще се поправя за едно нещо- по-горе казах, че начинът ти на мислене ще доведе до озлобяване към хората- грешка, ти вече си озлобен. И то не само към "изродите", "идиотите" и "лошите".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Начинът ми на мислене, надали можеш със сигурност да знаеш до какво ще доведе. А дори да доведе, даже и да съм озлобен, което не отричам... То всичко, както казах си има своята първопричина. Никой не се ражда такъв, той става такъв с течение на времето. Когато дадени хора са такива спрямо теб, когато виждаш че и най-нормалните неща биват унищожавани и умалоуважани, точно заради такива идиоти... в такъв случай няма как, да не се озлобиш. Няма как да не се отегчиш. Поне моята реакция е такава.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Да, разбирам те напълно, озлобяването ти е съвсем нормална реакция. Не съм в обувките ти, не мога и не искам да те съдя, само се опитах да ти представя една малко по-различна гледна точка. Виждам, обаче, че не си отворен към мнения, различни от твоето, така че смисъл да ти се говори няма. Само ще ти кажа за последно, че момичетата предпочитат "изроди" пред озлобени, нещастни и оплакващи се момчета. А пред изродите предпочитат силни (психически), весели и уверени в себе си мъже.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   П.П. Доста тъпичко ми стана, когато видях, че преди година си пуснал същата история с абсолютно същите коментари. Ако беше споменал в тази или дал препратка към другата, изобщо нямаше да си правя труда да пиша каквото и да е. И сега, ако не си направиш изводите.. не знам.. трябваше да напишеш в края на историята си "to be continued..." и след една година да очакваме "Истинността на живота" - част 3.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Като предпочитат изроди, тогава нека си унищожават съдбата и нека бъдат мачкани!!! И не поставяй думата изроди в кавички, защото точното определение за днешните хора е именно такова!

Нито съм нещастен, нито съм оплакващ се. Има огромна разлика, от това да си реалист, до това да си такъв какъвто ме изкарваш ти. Ако едно момиче обича едно момче, то го обича заради самият него, и ако си чувала приказката "За всеки влак си има пътници", така че и за мен ще има момиче, защо говориш от името на всички момичета, че обичали еди какви си мъже?

Това е абсурдно защото светът е пъстър, и всеки човек е различен и има различни виждания за хората! Това че за тебе съм такъв, не значи че за всички ще бъда такъв. Ти изказваш мнение окей, но твоето мнение е целенасочено да ме сломи, и да ме обиди. Ти си сигурна в правотата си... И си решила да ме поучаваш и да ми казваш как да живея, а това не ми се нрави и то изобщо!

Относно злобата, вече казах че тя е защитната реакция която си идва от душата... ние хората сме устроени така че когато сме били обект на омраза, озлобление и тежък живот, то няма как в нашата душа да не се настани озлоблението... това е ответната реакция на човешкото самосъзнание. И нямаш право да съдиш човека за това че е такъв, без дори да знаеш фактите около той е станал такъв. Понякога е полезно да си озлобен защото нямаш друг избор!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Виж сега, това какви историйки ще пиша си е лично мой проблем! За това служат тези анонимни сайтове, за да си сподели човек, това което чувства че има нужда да си изкаже. Ако на някого не му допадат моите историйки, има лесно, нека да не ги чете. Защо трябва сега да ме иронизираш и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13f320331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Не те иронизирам, нито ти се подигравам. И никога не съм целяла да те обидя или сломя. Напротив. През цялото време ти казваш- аз виждам реалността, а аз казвам- ок, обаче тази реалност можеш да я променяш в зависимост от начина си на мислене. Това е. За какво да искам да те поучавам, не си ми син, нито те познавам, животът си е твой, ще си го живееш както искаш.
Радвам се, обаче, че най-накрая чух нещо положително от теб. Голяма разлика има между думите ти в началото за момичетата и това, което казваш сега.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4efeababa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Защото не можеш да видиш красотата на света, неможеш да видиш истинската любов?Неможеш защото си изпълнен с омраза.Не се прави тука на морален съдник и да ги разправяш разни глупости. Уж историята трябваше да е урок за моралните човешки ценности, но от коментарите ти лъха злоба, простащина и грубиянщина.Успокой се стига с тея газари,курви и прочие... отговори си сам на въпроса само те ли са виновни за твоят скапан живот, нямаш ли и ти малко пръст в това, че си недоволен от живота.Номер 5 е напълно прав ти си нещастен и завиждаш на щастливите, гледаш за недостатаците им и ги съдиш.Ти нямаш право да съдиш начина на живот на другите, още повече, че са щастливи, а ти не си.Виж себе си, преди да ровиш в чуждия живот и поведение.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c3376d0ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Това което другите имат но не го ценят и се отнасят лошо с него, ние бихме го ценили и то много. И за това не е справедливо, че знаейки един човек че ние ще ценим и пазим даденото ни нещо, каквото и да е то на нас, той всъщност няма да го даде на нас а на този който няма да го цени и пази това нещо, а ще се възползва най-много от него и ще го съсипе, загуби и т.н.
Това е сичката истина.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1860e5d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   "Защото не можеш да видиш красотата на света, неможеш да видиш истинската любов?"

- Къде е тази красота че да я видя?, май някои други хора само я виждат, които не я заслужават.

"Неможеш защото си изпълнен с омраза."

- Пише се НЕ МОЖЕШ, а не Неможеш! Първо се научи да пишеш нормално и тогава критикувай хората!
Изпълнен съм с омраза, не за друго, а защото времето и хората са ме направили такъв. Казах ясно че всичко си има своята първопричина. Защо вие отказвате да видите тези първопричини?

"Не се прави тука на морален съдник и да ги разправяш разни глупости."

- Аз не говоря глупости а истини! Не се правя на морален съдник, аз съм си ТАКЪВ! И се гордея с това.

"Уж историята трябваше да е урок за моралните човешки ценности, но от коментарите ти лъха злоба, простащина и грубиянщина."

- Напротив, я забележи по горе кой започна да ми накача квалификации, и проследи защо се изнервих, и тогава ела да ме съдиш. Грубиянството спрямо грубияните, е напълно оправдана човешка самозащита. Ти ако знаеш че съм срещу тебе и искам да те убия, как ще се отнасяш с мене? Дружелюбно ли?

"Успокой се стига с тея газари, курви и прочие.."

- Напълно спокоен съм, но цитирам истината относно нечовеците които живеят днес, сред нас, и създават един лош образ на човешката интеграция и изобщо на държава ни!

"отговори си сам на въпроса само те ли са виновни за твоят скапан живот, нямаш ли и ти малко пръст в това, че си недоволен от живота."

- Не само те виновни, но имат голямо количество вина, за суматите невинни животи които разбиват и за това че не ценят това което имат. И ако ти си бил/а на мястото на една от жертвите на подобни хора... едва ли щеше да ми ги защитаваш и да ми твърдиш че аз съм виновника, и че те заслужавали щастие.

"Номер 5 е напълно прав ти си нещастен и завиждаш на щастливите, гледаш за недостатаците им и ги съдиш. Ти нямаш право да съдиш начина на живот на другите, още повече, че са щастливи, а ти не си. Виж себе си, преди да ровиш в чуждия живот и поведение. "

- Номер 5 изобщо никаква представа си няма за днешният житейски живот! Пак казвам на никого не завиждам, на едни човешки изроди няма причина за която да им завиждам, мога само да се възмущавам както всеки един здраво мислещ човек би го правил!
Аз нямам право да съдя, но имам право да отразя собствена позиция и да се боря срещу това което виждам че не е справедливо нито пък нормално!
себе си много добре се гледам.... Но това лично теб не те засяга, както и никого друг не засяга!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 22a69735d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Истински ли е животът ни? Просто е такъв, какъвто сами си го направим. Разбира се, че не всичко ни харесва около нас, разбира се, че има много несправедливост, подлост и суета, на които с аподвластни голяма част от хората. И какво от това, щом можем да обичаме, да даваме, да търсим с жадни очи и намираме това, за което сме дошли тук. Понякога ще ни ударят през пръстите, ще ни заболи, може да паднем, ще станем и продължим, още по-силни и мотивирани за успех. Много ресурс отделяме, за да регистрираме нещата, които ни дразнят и угнетяват, ако можем да го пренасочим към тези, които ни карат да се усмихваме... и растем....

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4efeababa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   49 ти си най-обикнновен комплексар, как няма живота да ти е гаден виж как се държиш с хората. Все едно всички са боклуци, а само ти не си. Ха бил морален съдник да във нета е лесно да се правиш на морален съдник но ми е интересно какво правиш като излезнеш на улицата. Съмнявам се, че гордо ще излезеш и ще започнеш да крещиш по богатите и щастливи хора и ще ги наричаш изроди и боклуци защото ще те пребият на секундата. Като те гледам имаш акъл на 5 годишен хлапак, за това по-добре първо земи да порастнеш пък после се прави на морален съдник и на корав мъж.

 
  ...

1-50 от 77
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker