Коронавирус в моите очи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коронавирус в моите очи.
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 2991 пъти
Здравейте скъпи хора, които сте под карантина във всички точки на света. Искам да кажа няколко неща относно тази ненормална и неадекватна обстановка, в която се наложи да сме заедно. Без значение кой и къде. Аз лично съм в Кипър.


Въведение

Лежащи от канапе на канапе, заклещени в истеричното отделение на депресирани със съпътсващи симптоми на гняв, ярост и озлобяване... Междувременно мислещи си, че са фуул тайм герои, които спасяват животи- без да са заразени или дори доктори. Да, това са повечето хора в момента.

И само някой да посмее да пренебрегне или да спомене, че короната не е най-ужасяващото, страшно, безмилостно нещо, което изтрепва хиляди- веднага се включват сестрите от Италия със пресконференция чрез коментари със разни емоджита, и настояват да разберем сериозността на всичко, което не виждаме, но постоянно слушаме за него,и също така, че ние сме причината за многото случаи (без значение, че не сме заразени).

Включват се загрижени граждани, които се хвърлят като разярени лъвове върху всяка душица, която се опитва да изкаже мнение - НЕ! Никой няма право да взема короната на майтап, няма право да НЕ депресира други хора, да не преувеличава, да не всява паника. Отвсякъде започват да изскачат разярени защитници на човечеството и използват мощните си оръжия- примери от Италия, Испания и т. н., които би трябвало да накарат и най-правите коси, дори плешивите - да се изправят и настъхнат.


Виждам агресивно поведение под формата на постове- моля ти се, снимали те обикновени младежи, които стоят пред вратите на блока - и крещят чрез писанията си, че тези младежи са " безмозъчни боклуци... Не се грижат за родителите си" едва ли не биха ги утрепали с камъни.

Мили хора- човеците се побъркаха. Всеки скача с ярост и омраза срещу всеки, държат се сякаш всички сме заразно болни. Масово хората се държат така сякаш досега никой не е умирал. Ще дам статистика по-надолу относно смъртността към момента - и до всички фенове и защитаващи тезата, че по-страшно от корона няма- затаете дъх милички, ще се шокирате, че имаЛО неща като РАК, СПИН, МАЛАРИЯ, ОБИКНОВЕН ГРИП и т.н който дневно отнемат стотици животи.


Относно това, което се случва в Италия (тъй като е любима тема) - имам доста познати, които нарочно ги разпитвах.
Ще кажа само, че всеки заразен със корона ТАМ е минал през болница. Снимки на дробове или скенери-не се правят. Дава се някакъв антибиотик и дотам. Ако оцелееш-добре, ако не- ясно е.

Няма дори да говоря относно това, че 99% от заразените с корона са имали съвсем различни заболявания.


Да ви кажа нещо. За мое огромно съжаление загубих баща си на 25 февруари. Същият ден пътувах до България, тъй като мислех, че ще оцелее. За мое огромно съжаление - той не успя даа ме дочака, но докато бях там изкарах много странен вирус. Сестра ми също. Както и 10 души около нас.

Всеки ме питаше дали баща ми почина от прословутата корона-сега като се замисля и си казвам- добре, че не беше през март- щяха да го впишат към бройката с корона-унищожените, нямаше да може и да си го изпратим.

Знам, че писанията са ми много, извинявам се, но наистина искам да споделя. Имайте търпение.


Ще ви кажа, че много ме ядосват определени факти.
Вижте ги тук :


1. Престъпление е да излезеш навън без смс.

2. Престъпление е да ти свърши нещо от първа необходимост или недай Боже да се разболееш след 21 часа. Между 21:00 и 6:00.

3. Всеки, повтарям ВСЕКИ, който стриктно спазва правилата за изпращане на смс има право да излезе навън за около 3 часа ( включително заразени, но всичко е точно)

4. Полицаи имат право да ти пишат актове, нищо че и те може да са заразени, пак всичко е точно.

5. Доктори носители на вируса, болници затворени- но всичко е точно.

6. Едни се нахвърлят срещу други, водят се безкрайни спорове и всеки, който има различно мислене от масата( Ще си седя в нас, за да спася животи) - всеки със различно мислене е безотговорен, тъп- така ги наричат. Представете си как мислено всички са болни и седейки в къщи са фуул тайм герои спасявайки животи... Уаааууу.

Тези неща се отнасят за Кипър, но в България не е по-лесно.

Давам статистика, която точно сега ще погледна в реално време.



Починали от корона към момента - 74,820


Обикновен грип - 129,797


Починали дечица под 5 годишна възраст - 2,028, 940

Малария- 261,828

Рак - 2, 192,297

СПИН- 448,732

И колко още... Аборти, майки починали при раждане, самоубийства и т. н.

Мисля, че засега достатъчно написах. Ще се включа в коментарите /евентуално /.

Живи и здрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 64

преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите съболезнования!
Много умен човек си и се удивлявам когато попадна на такава мисъл, защото тук тя е рядкост.
Не мога да напиша много, защото съм с малко дете под 2г и ми е трудно, но съм съгласна с всичко, което казваш.
Силно се преекспонира положението. Страх ме е от вирус, но според мен пресилват! Има нещо гнило и се надявам да си излезе.
Имам познати, починали от грип преди години, а той не беше корона...
Преди два месеца прекарахме нещо ужасно у дома и си мислим дали не е било корона, а тогава още не се знаеше за него. Повръщане, болки в стомаха, диария, силна температура, гадене, ужасна отпадналост, едва стоях права, отидох на работа, но заспах на два стола, прибрах се и като легнах на обяд, станах на другия ден на обяд... лежането беше истинска агония и имах мускулни болки... Какво беше не се знае... Свински грип? Или корона, не знам. Мъжа ми се смаза и той от същото. Детето го мина много леко.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 578525c70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в БГ и тук не е нужен смс, за да излезеш навън. Не знам как е при теб, но ще ти разкажа аз как прекарвам времето си. Новините гледам само вечер, за да се информирам за мерките за безопасност, тук ги променяха няколко пъти, а не искам да отнеса глоба. По повод на вируса, не драматизирам като повечето, човек не може да се предпази от всичко. Маска не нося, имам една в дамската чанта и я слагам само ако откажат да ме пуснат в даден магазин. Преди да забранят разходки по парковете спортувах навън, карах колело. Това е единственото нещо, което ми липсва по време на пандемията. Имам малко приятели и рядко се чуваме по телефона или си пишем, но пък аз и преди се виждах рядко с тях. Живея с мъжа си, оженихме се малко преди да започне пандемията, може да се каже, че още се чувствам като на меден месец. Гледам си домакинството, чистя, готвя. Липсват ми излизанията навън с него, то няма и къде да се отиде, само до магазина. От скука реставрирах една масичка за кафе, аз съм художник и обичам да декорирам. Скоро започвам и столовете :). Нямам търпение съпруга ми да се прибере от работа, за да си правим компания. Ами това е от мен, искам да кажа, че не е нужно да се панираме. Живот в страх е ужасно нещо. Аз съм на принципа да живея качествено, доколкото е възможно, но няма да прекарам времето си в излишни драми. Приятна компания, хоби и спорт вече в къщи, така прекарвам времето си. Чувствам се добре, обичана и щастлива. То си е до човек, приятелките ми се вайкат, че не можем да седнем на кафе. Хич не ми пука, аз и преди си живеех простичко, с хобитата и заниманията ми.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 942f209dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Заглавието на темата ти кърти отвсякъде, звучи като заглавие на стихотворение:

Коронавирус има мили в моите очи,
а в твоите глад, страст, музика, лъчи.
Коронавирус скъпи, желая те, не ме мъчи,
да го направим, а насетне завинаги ме отлъчи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 16174d6495
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно съгласна съм с теб и с твърденията ти, че това е някаква умишлена пропаганда, както и слава богу приятелите ми, които също мислят така.
Каква е целта й имам своите подозрения, но времето ще покаже.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   1, странно, но и аз точно преди да обявят официално първия случай в България, прекарах абсолютното същото, което описваш. Продължи 3 седмици и не се влияеше от нищо. Такова разстройство не бях имал никога. Буквално 5 дни не излязох от тоалетната, аках по 15-20 пъти на ден. И няколко души около мен прекараха същото. Един професор каза, че 99% от заразените минават с никакви или леки симптоми, както и че коронавируса не може да те убие самостоятелно, а само в комбинация с други болести. Така че вероятно много от нас са го прекарали вече. Апропо от обикновен грип умират до 650 000 души годишно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 28c6495f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   А,номер 1,и аз щях да пукна,от диария към 13 март...Болки в стомаха,тежест в гърдите,болки в мускулите на ръцете обаче,лежах по цели дни,пих всичко което можеше да се пие...и нещо още съм жива :))
Преекспонира се всичко в БГ...
Отделно половината народ го е изкарал ей така на крак,защото не се знаше преди 2 месеца за тоя вирус..Жалко за починалите-но към 7 милиона са малко.
Казаха си го...80 % са го изкарали вкъщи/или ходейки/,все тая..
Имам позната в друг град...януари месец едва не се гътна от тия симптоми...Лекар 40 години...жива си е :) Антибиотик.И имунна система.Плюс неминуемото,което ти е писано от съдбата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 733994017a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Задължително трябва да се прочете "451 градуса по Фаренхайт". Писана е 1953 година и просто е предсказано какво ще се случи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a81ee24a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Автор:

Адмирации към всички вас.

Ще отбележа, че ми беше неудобно да го кажа, но и аз имах ужасяваща диария, която мина на 2 етапа- вторият път вече бях обратно в Кипър и продължи много, около 2 седмици.

Освен запушен нос, много наистина много ме измъчваха много силни и пронизващи болки в гърдите и гърбът, сестра ми и зет ми по същия начин. Никога не съм чувствала такива болки и то беше само при кашляне. И като имате предвид, че преди 1 година ми откриха астма и бях със блокирани дробове-лекуваха ме със хапчета при пневмония(поне така ми каза фармацевтката).

Искам само да кажа на всички - недейте да се ядосвате и депресирате толкова много. Всички сме заедно в това, но сме минали и минаваме през какво ли не. Нека всеки си има гледна точка, нека всеки приема ситуацията както я разбира, единственото грешно е агресията и яростта. Много е грозно, че хората се нахвърлят едни срещу други и буквално се държат неадекватно - все едно всички сме болни.

Който има свободно време ( хаха, нарочно го написах), но може да погледнете две неща към, които ще дам линк.

https://m.facebook.com/groups/501629116588294?view=permalink&id=2798274383590411?sfnsn=mo&d=n&vh=i - това е професор в Германия, вижте статистикатани как той обявява мерките.

https://www.facebook.com/168150200519772/posts/502507317084057/?sfnsn=mo&d=n&vh=e - и конспирация в голяма и сериозна доза за хора, които одобряват други и различни гледни точки.

Живи и здрави :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 67173ca38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз го изкарах още януари началото. Имах адска треска, силна диария, мускулна слабост и болки. Към средата на двуседмичният период през който протече заболяването ми, в рамките на два дни, имах чувството че ще се разглобя. В един ден ме боляха два зъба, силно, отшумя и се почна същото с бъбреци, сърце , мина навсякъде тая гад. Липсваше температура само. Заради студените вълни на треска, се напарих и залепнах на радиатора докато не почна да се потя. Успях изкуствено да вдигна 38* С, като единствено това ме облекчи. Два поредни дни направих това. Към втората седмица вече, като се събудя сутрин и се чувствах оздравял, като в следобедните часове пак се почваше. Но всеки следващ ден бе по лек. Изцяло се оправих след третата седмица. Нямах никакъв апетит, почти не се храних. Дразнеше ме звуци, светлина. След оздравяването ми, нямах никакви емоции, буквално се чувствах счупен. На 38г. съм.Моите колеги изкараха повечето подобно нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, както и другите, които писаха, същото като нас да, аз съм номер 1.
Ние сме решили да си купим тестове за да видим имаме ли антитела... почти сме сигурни, че сме го изкарали това отдавна... гадост!!!

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 733994017a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Пролича си кой колко струва. Извинявам се за тона си, но е така. Дори най- заклетите атеисти в миг започнаха да се молят на Бог да ги спаси.
Най- лошото е, че покрай масовата психоза пострадаха реално болните, които сега не могат да препарят до болница.
Изведнъж започна яростна война срещу вируса, нищо че до преди месец нашата любима Тиква раздаваше на калпак милиони на футболни отбори, а изведнъж и народа и висшата прослойка се загрижиха за медицинските сестри, които лично според мен заслужават уважение, защото те не се трудят от вчера. Те не са високо заплатени фармацевти. Извинете увлякох се.
Но факта е, че има цял куп организации "борещи" се и срещу рак и СПИН. Виждаме резултатите, а там се изливат цяла камара пари.
Много ме дразни как всички знаменитости и те изведнъж се оказаха болни от коронавируса, онзи бивш съпруг на Принцеса Даяна- дето поръча да я убият (не искам да му споменавам името), хората се притесняваха повече за него от колкото за родителите си.
Даже сега всички хора започнаха да говорят как се молели да се появи ваксина по- скоро, да се имунизират докато не било късно. А единственото което е нужно е да се хранят здравословно, а не да се тъпчат като не видели.
Спирайте алкохола щото се превърнахте в бетоно-стоманени глави!
Мисля, че казах каквото мислех, ако съм забравил нещо, някой друг ще го добави. Виждам че не съм единственият мислещ така, което ме радва. Искам да кажа едно благодаря на автора за темата.
Поздрави :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 733994017a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, през март имаше два щама на грипа в България, доста закъснели този сезон.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 844633bf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Определено в България се прекалява и по света има мерки, но в България сякаш има някаква полицейщина. Незнам някой да излиза с военна униформа всеки ден. Но каквото и да е доходите намаляват драстично, икономиката върви надолу, много са съкратени и за съжаление следващата вълна мигранти само малко да се отпусне положението с пътуването и хората тръгват.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Сега си мисля, края на януари или февруари беше, детето се разболя. Държеше температура 37.4 - 38 градуса няколко дни, давахме нурофен, панадол, спадаше и след няколко часа пак вдигаше. Ходихме на лекари и никой не можеше да каже какво му е. Отказваше да яде. Започна да става лениво, направо угасваше, имаше вид на умиращ човек, страшно много се изплашихме. Ходихме в частна клиника и хвърлихме куп пари за кръвни изследвания, ЦРП, всичко, направихме два теста за грип, които бяха отрицателни и накрая дадоха антибиотик венозно, защото почти припадаше. 7 дни антибиотик и никакво подобрение почти, температурата все си стоеше... прибирахме се след антибиотика у дома и детето пак вдигаше температура, носехме го на ръце уплашени, а лекарите ни се присмиваха пред пациентите... след осмото вливане на антибиотик спряхме. Детето се подобри, но не беше както преди. После още две седмици го гледахме у дома и се оправи, но беше ад. Помня, че след едно ставане от сън се тресеше и цялото тяло му беше посиняло.
Това беше кошмар!
За мен и детето ни изкара ковид 19, който е тук от много отдавна, но всички са мълчали или просто не е имало тестове тогава.
Ще си купим тестове и смятаме да разпространим историята си и резултатите от теста...сега ни паникьосват, а може би повечето вече са го прекарали...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cbb506af68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И аз януари месец изкарах някакъв грип/вирус, който продължи цели 3 седмици, придружен с висока температура, суха кашлица, болки в цялото тяло, отпадналост, дори се будех посред нощ - абсолютно всички симптоми на короната. Не знам какво беше, но беше ужасно.

Самия коронавирус колко е страшен не знам, НО през последните години в Италия са умирали средно по около 10 000 човека годишно, което прави по 25-30 човека на ден. Сега, за около месец са починали над 15 000 души, или по над 500 човека на ден - над 18 пъти увеличение на смъртността.
В България средно умират по 15 000 души годишно, което е по около 40 човека на ден. Можем само да се молим процентите да не скочат както в Италия, Испания, Сащ и др., защото с това увеличение като нищо ще достигнем много повече от 700 души на ден, или над 21 000 човека на месец...

Статистики Италия:

https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?locations=IT&fbclid=IwAR2mQ9eHP8BVK1X10Q-sU_CGqijBHzaWzyCKclhXpcLHtkAPX3D52-ZOp6k

https://www.macrotrends.net/countries/ITA/italy/death-rate?fbclid=IwAR2ky5l2ud3QyA0V30jxjJPTiLzvI2sKalwZyouMk2tZyK1XiRKwq8ZchCo


България:

https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?locations=BG&fbclid=IwAR1JLzARofQ-aXa-jmhM4nv_wSD4mXpvqp8SQ_jU9hvwWb_B7WAxlahaCcQ

https://www.macrotrends.net/countries/BGR/bulgaria/death-rate?fbclid=IwAR1JLzARofQ-aXa-jmhM4nv_wSD4mXpvqp8SQ_jU9hvwWb_B7WAxlahaCcQ

Иначе цялата тази паника, злоба между хората, цялата тази битка за тоалетна хартия и брашно, е толкова неадекватна, толкова не на място... Това със СМС-ите даже няма и да го коментирам, няма по-голяма простотия.

Общо взето по-скоро съм на мнение, че трябва да останат под карантина хората в рисковите групи - над 50г. и такива, които имат някакви заболявания. Държавата да се организира да им носи провизии, лекарства и реално който от тях не спазва карантината, то го прави за себе си - собствения си живот рискува. Останалите да ни оставят да го изкараме на крак, защото така или иначе вирусът ще мине през всички ни, неизбежно е.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a81ee24a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Автор

До номер 14 - Много съжалявам за ужаса през който сте минали, но хубавото е, че детенцето се е оправило.
И аз като Вас мисля, че повечето хора го прекарахме този пуст вирус още януари и февруари, дори март.
Паниката настъпи след това и след като няколко хора починаха от него.
Наистина е тъжно, когато взема жертви, без значение възрастни или млади-живи хора са били.

Работата е там, че превърнаха самият вирус в най-страшното явление и то в световен мащаб. И много интересно как успяха, и то за отрицателно време.
Най-шокиращо за мен беше реакцията пт българска страна. Толкова загрижени нашите политици не съм ги виждала. Та Бойко Борисов още малко да заплаче на презконференциите придружен от генерал Годжи. Гледах ги по телевизията и се чудех как аджеба и то изведнъж им дожаля толкова за нас.

Не знам, но лично на мен всичко ми изглежда много пресилено и прекалено и някои хора имат полза от това. Да, много българи в момента се нападат едни други, защото много сме разбирали от конспирации и т.н., но аз например имам избор и мнение, и ако не съвпада с мнението на когото и да е- няма проблем. Нека всеки сам за себе си прецени всичко, не само за короната.

Аз например мисля, че нашите управници прекалиха със загрижеността, много изкуствено и като насила ми се струва. Може би чакат спонсориране от ЕС и МЗО. Също така мисля, че към бройката със заразени и починали си вписват бройки,просто за да завишат номера.

В Кипър например, онзи ден по новините гърмяха, че 14 души са починали от Коронависура- да, казаха, че 9 със сигурност а за 5 още проверяват, но постоянно набиваха този номер 14.

Аз съм благодарна, че се отървах. Сигурна съм, че бях хвалана нещо, без значение дали беше корона или какъвто и да е вирус- беше ужасно, но всичко мина. Така, както при повечето вируси. Някои ще го преборим на крака, други ще имаме дискомфорти и болки, трети няма да оцелеят и не мисля, че е абнормално и никога не се е случвало.
И аз като повечето от вас в коментарите ще кажа, че начинът на живот е важен. И нямаме нужда от излишно напрежение и паника - то каквото трябва ще стане.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3d6dfea020
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   14, в първия си коментар казваш, че детето много леко е прекарало вируса, а тук твърдиш, че е било, едва ли не, на смъртно легло - последно?
Авторката и всички, които ѝ пригласят - молете се да не се сблъсквате с този, несъществуващ и несъществен за вас, "измислен" вирус - в никакъв случай не ви пожелавам да видите родителите си, закачени на обдишващ апарат. Миментално ще забравите, че е само една конспиративна смешка този Ковид19.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: eb0b9880be
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Тука всеки просрал се бил изкарал ковид-19, ще припадна.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Братан, ние поне си серем в тоалетната, а не по темите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a81ee24a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Автор

До номер 18 : След като разследвате случай относно дете прекарало вирус, и случаят го следите чрез коментари- моля, прочетете внимателно. Госпожата говори за два различни случая . В първият си коментар обясня как всички са прекалира вирус, във другия коментар споделя отделен случай, поне аз така мисля. Приликата е, че двата случая са били в един диапазон от време.

Също ще Ви кажа, че съм виждала родителите си, както и мои близки във много неприятни моменти, и самата аз съм преживява различни инциденти. Така че, не смятам че е подходящо да се стесираме взаимно. Повечето от нас са виждали, преживели или са били свидетели на болни, умиращи и преминали близки.

И да Ви кажа също да четете внимателно. Всъщност, ние НЕ твърдим, че няма вирус.Всеки споделя как мисли, че го е преживял и взаимно се възмущаваме на завишената скорост с която се опитват да побъркат хората. Нали знаете /предполагам /, че в подобни ситуации паниката е враг. Както и да е.
Пожелавам Ви здраве и спокойствие.



До 19: БратанЧо, тук приятелю всеки може да изкаже мнение, и всеки има тази свобода, дори ти. Надявам се да не си се "просрал" и в буквален смисъл.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Обърках се, затова. Мозъка ми е прегрял. Предимно съм на вълна четене на книжки, ходене на гърне и гукане. Прощавайте невежеството ми. Детето боледува два пъти и единият път беше доста кофти.
Ще чета темата с интерес, автора е много позитивен и умен човек. Ами то като всички, които не живеят в БГ, като цяло. Тук не е лесно и се озлобяват хората.
Братан, за мен този човек малко разваля реномето на сайта...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 733994017a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Ама аз ви казах, че имаше два грипа този сезон, чо- вероятно е да се е разболяло от грип детето, а не от китайския вирус.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   23, правихме тестове за двата грипа и казаха, че не е никакъв от тези грипове. Ние ходим в частна клиника и там винаги правим изследвания докрай, докато излезе... короната обаче няма как да го хване, защото нямаше тестове. Категорично не беше грип! Правихме тестове за видове грип... нито А, нито Б, нито нищо...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a81ee24a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Автор : Давам един линк. Заглавието "
Мъж с тежка черепно-мозъчна травма умира от Коронавируса.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3156946160983613&id=100000047796558&d=null&vh=i

Забележете, че" този мъж, който не спи вече няколко седмици и мисли за вас " ( така го величаят из разни сайтове), забележете как обявява, че ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА е придружаващо заболяване.

Ако някой ме промуши с нож - придружаващо заболяване от нанесени прободни рани?! Така излиза.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3d6dfea020
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   18 към авторката
Бихте ли си прочели последния коментар (и другите, де)?
Така. Уважаема, Вие не можете да напишете един кратък текст, а ми говорите за "внимателно четене"?! Нямате капацитет да "размишлявате" по такива въпроси - даденостите Ви са твърде семпли - не се напъвайте. Осъзнайте се, и преди да менторствате и назидавате, се запознайте със ситуацията, а и с родния си език, ако и да пребивавате по гръцките острови. И, ако обичате - без оправдания с бързане, грешки на клавиатурата, спелчек и н'ам к'о си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 55b5af09b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Пропускаш обаче едно важно нещо - ако заболелите от корона (чийто огромен брой ти не си посочил(а), а той е много по-важен от броя на починалите от корона) препълнят болниците, тези, които умират от рак, спин, малария, грип, глад, бой и всякакви други неща, ще нарастне с космически темпове, защото просто няма да има лекари и ресурси, дори легла, за тях. И тогава дори възпаленият бъбрек или спуканият апандисит ще бъдат адски опасни с вероятност да те убият от над 97%. Амин.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af5635d1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Корона вируса е донесен в Китай от американска военна делегация, която е била в Ухан през октомври на световни военни игри. Не се учудвайте, Америка е правила подобни неща не веднъж и в миналото. Ами те съзадоха СПИН вируса преди повече от 40 години и го разнесоха по целия свят, най-вече в Африка. Също преди много години когато един легион веднъж на годината се е събирал в една голяма зала американските тайни служби пущат вируси в климатичната система и заразяват всички участващи-около 160 човека. После го кръстиха легионерската болест, а то си беше чисто вирусно заразяване. Също имам копие от статия в американски вестник където се казва, че от 1946 г. до 1948 г. американски учени умишлено са заразявали със сифилис 696 души в Гватемала-централна Америка. Това става достояние на света едва преди 10 години. Много конспирации идват от САЩ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a81ee24a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Автор

26 - Много ми е интересно как успяхте да ме "анализирате" и то от 2-3 коментара, дори заключихте какви са даденостите, и доколко мога да размишлявам. Но не Ви се сърдя. Все пак Вие като най- капацитетен/а, размишляващ-а и гений ме хванахте.
Забележките Ви не са стойностни, тъй като единственото за, което можете да се хванете е роднияТ ми език. Отделно от това- уважаеми-а - какво значи да се запозная със ситуацията? !
От няколко седмици тази ситуация се коментира по всяка медия, телевизия, вкъщи и навсякъде. По-скоро Вие искате аз да се съглася със специално Вашето мнение, но това не е правилния начин. Харесва ми обаче как тъничката нота на яд започва да се опъва. Ще чакам още :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: af0462396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Аз съм 23 номер... и защо ми дават минус за това че сме правили тест за грип и не е било грип... няма да разбера някои хора... да, не бяше грип... не беше!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 778a33b550
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Интересно е вашето невежество, а още по интересно е как в такива ситуация си личи на кой му пука единствено за себе си. Мойте съболезнования за баща ви, може би това е една от причините да не ве пука и да изразявате този непукизъм, но много хора са притеснени за близките си, а и не само. Има много съвестни хора, аз съм от тях, да се чувстваш герой не е правилния термин, но определено чувствам че предпазвам семейството си и околните.
Много хора нямат избор и трябва да ходят на работа, но те предприемат всички възможни мерки, на които са способни, също така само единият работи, до като другият гледа децата, така е масово по света. Недай си боже се разболее единият, той напълно се изолира в една стая, за да предпази другите от семейството си. Много българи не знаят дори английски, за да си направят едно просто проучване какво се случва по света.
Не е Италия само пример. Най-невежите са Великобритания и САЩ и в момента с най много жертви, взели мерки най късно от всички други, повтаряйки че е обикновен грип и ще го преборят. Вашето мислене е ограничено само до Италия, където хората не го взимаха на сериозно този вирус, но същата ситуация е в Англия, Испания, Франция, Германия- но с голям брой легна и техника и за момента по малко жертви, САЩ-350 милиона души-жертви ще има много, Иран, Индия, това са най засегнатите до момента с най много жертви. Аз живея в Англия. От обикновен грип тук умират 8000 годишно, в момента за 10 дни в Англия бройката на умрелите е 10000. Не искам да прибягваме до статистики, но сте опоменали точно това. България е давана за пример, включително и на англичаните, които имат първия случай още през януари месец и вземат мерки едва краят на март. Аз и много други хора не чакахме до последно, спряхме децата си от училище седмици по рано. Вече има случаи на починали деца и млади хора и не са малко, хора които не са имали придружаващи проблеми. Да възрастните са засегнати масово и да ще спрат тяхното поддържащо дишане заради по млад човек засегнат от вируса. Проблем е, че много хора носят вируса а дори не знаят, но той се предава през това време на други хора. Факта, че това е биологично оръжие, не може да не се вземе на сериозно. Казват че масово хората ще се разболеят, но целта от това ограничаване и затваряне вкъщи е да се забави заразата, защото болниците не могат да смогнат и повечето умират сами вкъщи, до като стигнат дори до там. Да знам, как звучи и не, не искам да депресирам никой. Хората заслужават да знаят, точно за да са психически подготвени за всичко. Това не означава, че живота спира, не означава че трябва да спрем да се усмихваме. Означава отговорност и грижа за семейството и околния свят. Не всички имат късмета да могат да стоят вкъщи, но могат да спазват дистанция и могат да не поставят в риск други хора. Трудно е с такива идиоти на около и за това хората си стоят вкъщи, тинейджъри сваляха маски на хората по улиците и им кашляха в лицето. Всеки може да използва пълноценно времето вкъщи и да бъде активен, но разбирам и че е като затвор за хората в апартаменти. В такива времена хората трябва да са смирени и да намерят доброто в себе си. Вие, а както и много други хора просто сте невежи, но това не значи че не сте добри хора. Пазете се и пазете околните, в България има само 40 респиратора за дишане, бъдете по отговорни моля. Този непукизъм за стоене вкъщи може да бъде използван за да помагате на възрастните около вас, да им носите храна и лекарства.
Предполагам знаете кои са анонимус, те казаха още преди 3 месеца какво предстои. Избягвайте социални контакти и по възможност стойте повече вкъщи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4b39e2dc31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   30, защото не си 23, а 24, 22,14, 10 и 1. И защото лъжеш, а и си неадекватна.
Също като авторката, впрочем.
Други въпроси?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7e508c259b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Автор до 31

1."Интересно е вашето невежество, а още по интересно е как в такива ситуация си личи на кой му пука единствено за себе си"

В подобен момент всичко би изглеждало интересно. Особено, когато някой не крещи в един глас с масата. Тогава отключва задрямалата агресия в другиго (която е срещу всичко) и хоп- дава и поле за изява.


2."Мойте съболезнования за баща ви, може би това е една от причините да не ве пука и да изразявате този непукизъм, но много хора са притеснени за близките си, а и не само"

Ще бъда откровена. Не ми хареса, че се възползвахте от загубата на любим човек, за да ме осъдите в непукизъм, но няма как да ви се сърдя.
С други думи, всеки един човек, който е загубил близък е като мен. Не му пука за околните, така ли? Само ще ви кажа, че имам семейство, близки и роднини, които са живи, и слава Богу не съм ги изтрепала с този мой непукизъм.

3."Казват че масово хората ще се разболеят, но целта от това ограничаване и затваряне вкъщи е да се забави заразата, защото болниците не могат да смогнат и повечето умират сами вкъщи, до като стигнат дори до там."

Бягай заразо, ще чакаш малко!
(Зараза в режим изчакване)... %%%%****

4. " Проблем е, че много хора носят вируса а дори не знаят, но той се предава през това време на други хора "

Тук вече е объркващо, защото хем носим зараза, хем не знаем, но стоим вкъщи, въпреки че може междувременно да я разнесем... Важното е да я затворим, а може и да я споделим...

5."Този непукизъм за стоене вкъщи може да бъде използван за да помагате на възрастните около вас, да им носите храна и лекарства."

Чудесно!!! Докато се чудим към коя врачка/феномен/вълшебник да се обърнем, за да ни каже дали сме носители.
Защото

Първо: Тестове има и няма.
Второ: Те са верни и не са.
Трето: Изследват се специално подбрани хора, (може би чрез излъчените лъчи на 5g ги подбират внимателно)
Четвърто: Всеки може и не може да се чувства заразен.



И заключихте:

6. "Вие, а както и много други хора просто сте невежи.."

Сега малко по-сериозно.

Дали аз или хора със подобно мислене са невежи- не мисля, че е важно и животоспасяващо.
По-скоро ме плаши факта, че вие( които сте най-просветени и загрижени) проявявате агресивно поведение и се чудя дали ви помага и успокоява.

И какво като не крещим с вас в един глас "Заедно затворени за човечеството"???

Хора, разберете, че не е възможно всички да сме еднакво настроени. Невъзможно е да разбираме цялата ситуация със пустата корона по един начин. Осъзнайте, че всеки индивидуално има право да мисли и действа, както сметне за добре - и не, няма как да избие човечеството по този начин, колкото и да ви се иска, само и само да бъде набеден в нещо.

И след като толкова ви е грижа повече от вас - ходете доброволци.
Колко пъти сте помогнали на нуждаещите се през последните месеци?
Пазарувахте ли на някого?

Или само ходите насам натам из социалните медии и мислено се сражавате в ожесточена битка с останалите?

Каквото и да е и каквото и да става- нито ние тук коментиращите, нито някой друг би го спрял. Затова - поемете дълбоко дъх и помагайте ако можете, особено на гладуващите покрай пандемията.


Проявете добрина, без значение кой в какво вярва и какво мнение има, и ако имате възможност просто подайте ръка. Това ще се оцени повече, отколкото да разтягате теории и да всявате ужас. Каквото и да става - ВСИЧКИ СМЕ В ТОВА.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ca30a431b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   31 е написал две глави от библията и нищо съществено. Поне да не си противоречеше човече баси редове колкото искаш и нищо съществено.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d3a8df722d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Автор до 33

Г-жа адекватна, кой специално се обърна към вас със въпроси?

Не е препоръчително за хора като вас да дискутират подобни теми, защото трябва култура и някакво ниво на интелигентност все пак. Такива леки подмятания от ваша страна /и други като вас/ няма как да бъдат приети, и разговор или дискусия с вас да продължи.

Аз бих коментирала каквато и да е тема, стига отсрещната страна да не ме завлича на ниско ниво.
Коментираме, всеки си изказва мнението и дотам. Но да търпя тук всички да се изживявате като гении и да облъчвате останалите с негативната си енергия, докато в самозабравата си държите само вашата гледна точка да е вярна е просташко, защото от липса на аргументи и култура да разговаряте- вие го превърнахте в детска градина за дебили.

Ако няма какво да кажете - подминете темата.
Ако има - пишете, но не настоявайте някой да се съгласи, след като подхвърлите една две обидни думи. Срамота.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 778a33b550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Така е авторе, съгласна съм с много от вашите коментари и уважавам нещата, които казахте. Съжалявам ако на моменти се изразявам неподобаващо, но искам да съм възможно най-кратка.
Тестове наистина не се правят масово, реалните случаи са много повече. Инкубационния период на вируса е между 24 и 27 дни, а масово правителствата казват 14 дни и това се спазва, съответно ти си преминал вируса, чувстваш се добре, но през този период ти го предаваш на други хора, както и през дните в които тепърва се разболяваш, съответно без да знаеш. Колко хора се прибраха от къде ли не, от почивки и от всякакви държави, и стояха вкъщи само две седмици...
И не пропагандирам хората да се затварят. Все още можем да излизаме за разходка или да извършваме спортна дейност в близкия парк, поне тук. Поне до като повечето хора спазват мерките. В момента в който масово не спазват, забраните стават крайни, както е в България. Нима да ходиш по кафета, дискотеки и фитнеси е най-важното нещо, защо да не се кротнеш малко, че дори и година, ако е нужно. Има много по важни неща в живота от всякакви глезотийки и вещи. Социалната дистанция е важна. Всички сме в това.
И наистина държа да изгледате anonymous относно коронавируса, които се включиха още януари за да осведомят света. Какво идва от Китай, както и информация от други държави, как те изложиха човечеството на риск, като укриват информация и грешките на световната здравна организация със съветите си и също така грешките на правителствата относно информираността на хората. Те не са врачки, не предсказат бъдещето. Те са хакери, които се добират до всяка скрита информация, включително и в държава, като Китай която строго контролира интернет пространството.
Усмихвайте се и бъдете информирани.
Номер 31

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: be012d03e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Гнилото е :
1. Грипа ще се махне , но мерките ще останат.
2. Трябва да измрат 80% от населението на земята.

Честито на печелившите!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 7e508c259b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Автор до 37

Да, разбирам, че всички сме изнервени и търпението на всеки е различно, но ако се нападаме няма да постигнем нищо. На целия хаос, глад, главоболия и мисли кой как ще оцелее не е логично да се изпояждаме един друг. Ще мине и това, все някога.


Относно това за дискотеки и кафенета - тук абсолютно нищо такова не функционира. Някои ресторанти и хотели затвориха на 14,15 март, след тях и другите. Работят само аптеките и хранителните магазини, и отделно много хора не излизат а си поръчват каквото им трябва и постоянно хвърчат скутери на някаква нова фирма за доставки. Единствените хора, които постоянно излизат, трупат се на групи и имат наглостта да влизат в аргументи са пакистанци и индийци. Глобата тук е 300 евро (за излизане без основателна причина) и до 4 месеца затвор. Задължително пращаме смс и чакаме одобрение. Имаме право на едно излизане дневно ( повтарям се, но исках да го отбележа пак).

Относно анонимоус- знам ги, и съм гледала много видеа.
То е интересно и за китайският доктор, който съобщи за вируса през декември, натиснаха го да си върне думите назад, арестуваха го и много набързо почина (от коронавирус, така съобщиха).



Относно тестовете. Тук казаха, че ще направят 20 000 безплатни, но не знам по какъв критерий избират кого да тестват. Докторите ни се заразиха, всъщност първият човек, на който откриха корона е кардиолог и зарази половината болница, след това я затвориха. Имаше и педиатър в друг град - пак зарази повечето хора и затвориха болницата. Две банки по същия начин - заразени чиновници и затвориха. Има заразени полицаи и т. н. Междувременно размахват палките и говорят отблизо, почти биха те целунали. Точно затова снощи по новините даваха министъра на отбраната и той направи специално обръщение към силите на реда като им каза няколко неща.
Да се държат любезно. Да говорят спокойно, да не бъдат агресивни или да показват превъзходство и им каза, че на всички ни е трудно. Забрани им да влизат по магазини и фурни и да проверяват хората, докато пазаруват.

Това е общо взето. Навсякъде е почти еднакво.

 
  ...
преди: 4 години, 14 часа
hash: 383b282b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Имам позната, която работи в болница и твърди, че е била свидетел лекар да предлага пари на близки на починал от съвсем друго, за да се съгласят да пишат, че е било от коронавирус.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   41, вирус има, вижте какво става по света. Не бъдете невежи. Това, че в България е леко, не значи че навсякъде е така. На българинът му дай да вярва в конспирации и прочие заговори.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b869066d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   42, то и грипът съществува, и настинката съществува, и други неща съществуват.
Това значи ли, че може да умреш от всичко?
Съществуването на нещо не отрича скритата цел зад него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   43 от 42
Не всичко в този живот е конспирация и заговор. Просто ставате параноични. Щом ви харесва да вярвате в някакви заговори, добре.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   44, така и не си зададе въпроса защо при 1,4 млрд (не милиона) заразени от свински грип никой нищо не чу, а за няколко милиона от корона, настъпи такава "паника". Айде за епидемията от туберкулоза в България, която е многопо-опасна от короната, няма и да говоря. За нея почти никой нищо не е чул. Добре, че имам познати лекари на първа линия да ме светнат колко е "опасен" коронавируса.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   46, и тогава се тръбеше за свинския грип. Но явно на българинът му харесва да вярва във всякакви машинации, заговори, тайни общества и прочие неща от шпионски филми. Като не е опасен, станете доброволци в някоя болница и помагайте.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   47, тръбяло се, дръжки. Споменаха го мимоходом 3 пъти. НИто е имало карантини, нито КПП-та, нито всякване на паника. Сега от три месеца сутрин, обед, вечер, това слушаме. За какво да помагаме, като няма нищо опасно? Има и много неща, които не знаеш, и съм ги чувал от лекари - предлагане на пари на близки на починали и т.н. Траорните агенции също усвояват субсидии за погребване на починали от "коронавирус". НЕ пиши като не си запознат.

Не разбирам защо твърдиш нещо, без да имаш поне достоверна информация.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   48, щом като вярваш, че не е опасно и шега, отиди в някоя болница и изкарай там да помагаш на лекарите, които бездействат. Това за предлагането на пари не е казано от конкретния човек, а преразказ от шеста страна едва ли не. Само теории на конспирацията и преразкази.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Как да помагам за нещо, което не е опасно? Ти защо не помагаш за хремата?

А въпросните "теории" ги знам от лекари, не от такива като теб чели-недочели. Вкл. и жена ми работи на първа линия и до сега не е имала случай на починал от коронавирус. Казва, че повечето почти нямат симптоми. Най-много температура и за няколко дни се оправят. Айде няма нужда. Знам и как натискат лекарите отгоре да си мълчат. До сега да си чул по медиите някой лекар да е казал различна гл. т.? Не, нали. Няма и да чуеш нещо различно от Годжи. Последния между другото пак от лабораторни лекари знам, че е изкупил всички тестове. Ти как мислиш дали ще каже истината? Онзи лабораторен лекар с частната лаборатория, който гостува в Шоуто на Слави ми е комшия. Той е единствения, който се осмели да каже истината.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Отново преразкази, не личен опит. Отидете и вижте реално заразен , а не кой какво казал и чул и кой съсед къде ходил. Изградете си ваше мнение по ваш опит. Коронавирусът засилва заболяването, което човека си има, но не го убива той, да. Но чак пък да отричате е смешно. Вижте какво стана в Ухан и пак вярвайте на теории за машинации. Пак вярвайте, че всичко е заговор с цел на българина да му е зле.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Може и жена ми да се е наговорили с всичките си колеги, които са ни семейсни приятели да ме лъжат, не знам. Явно има голям интерес от това. Апропо ти колко заразени и починали видя? Или щом Годжи е казал, значи е така? И защо смяташ, че конспирацията може да е само на местно, но не и на по-високо ниво? Сигурно си мислиш, че и в Близкия изток ги трепят, за да им докарат демокрация, а не за да им докопат петрола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d7e248717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Аз не вярвам в конспирации и заговори. Никога не съм. Обидно е за нормално мислещ човек и параноично. Вярвам на доводи и факти. Всяка теория тук не е доказана с нищо друго освен преразказ от трето лице или с някой какво дочул ей така случайно и много удобно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 68a0ab43dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Tи вярваш точно на теории. Аз доводи не видях. Освен "не може да е така". Аз поне ти казвам факти от работата на жена ми и колегите ѝ. Да, не е като да съм видял лично аз, но едва ли да са се наговорили всички да ме лъжат. И със сигурност нямат интерес да го правят за разлика от Годжи.

Аз от теб доводи не видях. С какво си по-различен/а от параноиците концпиратори? Аз поне ти казвам факти от мои близки. А ти дори и това нямаш като довод. Кое му е случайното жена ми да ми разказва всеки ден какво се е случило в работата ѝ?

Като ще ме обвиняваш в липсата на доводи, поне дай ти такива реални. "Не знам как е, ама не може да е така" не е довод. Това е дори по-зле от чул от трето лице. ТУк изобщо няма и лице. Жена ми е в моргата и пвоярвай ми, знае от какво са починали. Жокер - не е корона.

 
  ...

1-50 от 64
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker