Освобождаване на пратка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Освобождаване на пратка
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1235 пъти
Здравейте на всички! Имам нужда от малко помощ, защото къде ли не търсих информация, но абсолютно нищо не разбрах, навсякъде е обяснено по отвратителен начин и няма как обикновен човек да схване. Става въпрос за това, че си харесах една чанта, която е страхотна, няма я никъде в Европа, само от Али Експрес (не е реклама, искам просто да поясня), чантата е 60 долара и доставката и е 6 долара, доставя се с Али Експрес стандартна доставка, има и опция с DHL, но като цена е колкото чантата и не виждам смисъл да давам още толкова пари. Чела съм доста и знам, че ако пратката ти надвишава 15 долара или 30 български лева, се задържа на митница, но оттам нататък нито знам как се освобождава, нито нищо, къде се ходи, трябва ли да се предостави нещо, плаща ли се някаква такса и така нататък. Знам, че може да се накара самия търговец да напише по-ниска такса, но дори и да напише чантата е доста голяма и ще е изключително съмнително , а и ако се усъмнят дори малко, пак имат право да я задържат. Въпроса ми е някой, който си е освобождавал пратка на митница от Али Експрес да ми каже какво точно се прави и каква е процедурата, още не съм поръчала чантата, ще изчакам още малко да мине цялата тази истерия с този вирус и тогава ще я поръчам, но дотогава искам да съм информирана. От София съм, ако има някакво значение. Много ще се радвам да ми помогнете и най-вече, ако модераторите ми одобрят историята, защото няма кой да попитам наистина. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 7942b7c7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз освобождавах наскоро и минах през тези въпросителни. Трябва да минете през банката и да вземете едно извлечение за сумата, която сте платили. Те знаят, веднага ще ви направят. Второ. Трябва да принтирате страницата, от която сте направили поръчката, и там трябва да има снимката на стоката и цената. С тези две неща отивате до митницата, когато разберете, че стоката ви е дошла, и там ви дават да попълните една декларация. Приемат ви документите и тъй като има многа поръчки, ще ви се обадят след десетина дена. Ще ви искат 16 и нещо за пощата и 20 % ДДС. Без този разход не може да мине. Дано съм ви бил полезен.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 006ba52156
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че се дава документ за самоличност и разпечатка от транзакцията и се плаща 20% от стойността на покупката. Така поне са ми казвали, но за всеки случай можеш да отидеш в пощата и да попиташ, не смятам, че биха отказали да ти съдействат, все пак пощата си е съдружник с митницата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b604f99b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Можеш просто да помолиш продавача да декларира пратката като нещо евтино на стойност 5 долара примерно. Аз така правя и не съм имал проблем и не се занимавам с глупости и излишни разходи. Преди години съм ходил в митницата 2 пъти, преди да започна да практикувам това. Доколкото помня, ми искаха само лична карта и доказателство за стойността на пратката. Аз понеже нямах фактура от продавача, им разпечатах плащането от банковото си извлечение (от ел. банкирането, ако нямаш такова, трябва да отидеш до банката си). После на място си попълних някакъв документ, платих 20% ДДС на тяхна каса и си взех пратката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker