Това ли е живота наистина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Това ли е живота наистина?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1498 пъти
Здравейте,
пише ви една безкрайно отегчена от живота си млада жена на 26г.
Макар че на външен вид по нишо не ми личи и съм винги усмихната и супер разговорлива,всъщност наистина ми писна от ужасната рутина на всеки един ден.
Изключвам карантината в момента, и преди нея общо взето деня ми протичаше по следния начин:
До 5-6 на работа,после пазаруване, тренировка за около час, готвене, бърз душ, евентуално секс с приятеля ми (който като че ли също протича по определен начин, но той няма проблем с това), и накрая малко телевизия и сън. И това всеки ден от около 2 години насам. Евентуално събота и неделя ако е лято сме на плаж (поне това удоволствие имам наблизо) или ако е студено събота се разхождаме пеша нанякъде. Осъзнавам,че може би ако имахме кола щяхме да имаме повече опции за уикенда, но момента не желаем да инвестираме толкова пари в нещо, което ще ползваме 5-6 пъти в месеца, защото от транспорт до работа няма нужда нито той нито аз.
Докато бях студентка също не съм се скъсвала от купони, но поне веднъж седмично ходихме на дискотека, кафетата дори не ги броя, събирахме се, на лекции дори бяхме много хора на едно място все някой нешо ше каже. Сега като че ли апатията е пълна! Всеки е зает с нещата си, повечето вече са семейни или със сериозни гаджета и те като мен се вихрят здраво в домакинството и дори не остава време да пием по кафе. Ако това се случи най - много някоя събота.Ако искам да ида някъде вече се оказва, че едва ли не няма с кой. Усещам се, че последните забавни неща за които се сещам са отпреди 1- години. Приятелят ми също е домошар, ако има какво да гледа по ТВ може да не излезе и цял ден и ще си стои на дивана. Единственото забавно нещо, което ми се случи беше преди около 7 месеца на една екскурзия на която бях с една приятелка и там си прекарахме добре.
Едно и също всеки ден, за бога! Питам се това ли е наистина живота след 25г? При мен дори оше след 23.От работа вкъщи и обратно и да чакаме с нетърпение по една почивка за по 5-6 дни годишно, колкото да разберем че не сме умрели междувременно.
И при вас ли е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 9594155331
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гадна работа ......Мисля че си се депресирала.....Като за начало разбери дали проблема не е в теб дали не искаш много от хората и да имаш очаквания.Истинското щастие е тогава , когато спреш да имаш очаквания и се радваш , ма наистина истински . Не искам да ти внушавам нищо , н ако приятеля ти е сериозен не би ли трябвало да направо всичко от тебе , да те иска усмихната и свежа . Да си в карантина временно е грутестно преживяване , но се желая пред цяло едно нещастно СЪЩЕСТВУВАНЕ .Подреди приоритети си и гледай да си разнообразваш . Вярвам ще бъдеш щастлива много скоро .


На Фройд 20-тия внук

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: be275ed7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е момент, през който много хора минават. Но се свиква. Няма как цял живот да живееш като студент.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d55900b2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Това е общо-взето, не знам какво си очаквала. Що не си развиеш и някакво хоби впрочем? Да гледаш цветя, да свириш на нещо, да ходиш на рисуване, танци или нещо друго, за да се разсеяш малко. А деца (като ти мине депресията де)?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2e0544c9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такова е , аз по цял ден гледам децата , еднообразие просто , с децата става още по- трудно ... Но винаги може да се разнообразите , разходки , дори може с влак някъде , като няма кола ...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b4945077da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Оцени това, което имаш.Има хора с много по-лош живот и сиво ежедневие.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4f7a053049
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Нали си на 26 роди си едно детенце и пак ще преживееш онези моменти, където разнообразяват живота :)
И тъкмо успееш да го избуташ да завърши и да започне животът си и хоп едно внуче и влизаш в по-леката част на онези разнообразяващи живота моменти.
УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 74cdf6781d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Че какво му е лошото на този живот - здрави сте, имате работа, имате спокойствие. Събота и неделя си почивате. Животът винаги си е бил такъв и това му е хубавата страна. Има много по-нещастни хора. Това с безкрайните купони е по-скоро промиване на мозъка от филмите. Знам как се чувстваш, защото и аз преди си мислех, че неспирните партита са най-якото нещо, но в живота има доста по-хубави неща. Бях попаднал в среда, в която всички мислеха само за дискотеки, купони, кръчми и т.н. Мислех си, че съм щастлив по този начин, но всъщност не бях. Това си беше чисто и просто безцелно пилеене на времето. Бях тотално спрял с всичките си хобита, интереси и т.н. Благодаря на Господ, че ми помогна да се осъзная и да си променя живота. Компанията, в която бях също се поразпадна. Почувствах се сякаш бях освободен от затвор. Отново можех да правя нещата, които наистина харесвам, да се концентрирам върху работата си и т.н. Просто още си между тийн периода и съзряването.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0d7f40b32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Големи хора сме няма как

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 616ec92429
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   На тези години най добрата занимавка на една истинска жена е да се занимава с децата си! Защо си се родила жена, ако на тази възраст не дариш живот и да се радваш на децата си! Разпуснатият живот до това води, каквото и да ви се предложи, все сте недоволни, като в онази реклама - мъжът сюрпризира жена си, мила ще те водя на околосветско пътешествие, а тя роптае, еее не може ли някъде на друго място!? Вероятно иска до Луната, та и авторката, няма житейски проблеми, затова скука я мъчи!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 53622c6258
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така е ако работиш гадна работа. Я си представи, че беше певица, танцьорка или пишеше научни трудове в предмет, който ти се отдава - щеше пак много да бачкаш, но да правиш нещо, което ти харесва. 95% от хората работещи 9 до 5/6 не харесват работата си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 66e57b460c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не естествено, ако това ми е живота ще направя нещо да го променя. Аз обичам да пътувам и не си представям да водя този живот, който описваш. За последните 4-5 години съм обиколил над 30 държави и съм правил най-различни неща.
Живота е твърде кратък, за да го пропиляваш в седене на диван с някакъв скучен човек до теб и да ходиш на работа от 9 до 5.

Вземи виж малко канали в ютуб като lost le blanc, drew binsky, indigo traveller, jacob laukaitis, gabriel traveller, kane and pia, daneger and stacey, kara and nate и още милион други

Топ канал за жена е itchy boots

Ето това е живота ;)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8a7b16dadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изглежда вече си попаднала в безкрайния цикъл на живота, в който попадат 80-90% от хората. Сега и аз си спомних за студентските години - дискотеки, излизания, разходки, кафенца... Наистина хубави времена! :) Затова се наслаждавайте на макс, колкото се може повече, бъдете добри към себе си и другите, животът е хубав, въпреки тежките моменти! Аз завърших магистратура миналата година и все още си спомням студентския живот, от скоро работя и ежедневието ми не е много по-различно от твоето. Може би минаха най-хубавите години, колкото и да е неприятен този факт. Но това не означава, че животът е свършил! Все още се събираме с приятели, ходим по ресторанти, ако сме добре пийнали се случва да отидем и на дискотека, чувстваме се както преди години! Намерете си компания, с която да излизате и разнообразявате. Веселието е важна част от живота!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5047bc19ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ходете на церемонии, концерти и други такива! Последно излизах на 3 март и присъствах на трите церемонии (от Варна съм), както и на вечерната заря-проверка! И с 2 лева в джоба! Не ми и трябва повече! Сам ходя! Нося си камерата и знамето! Истински българин! Канех се да ходя и на 20 април и на 6 май, но като чух, че до 13 май удължават карантината, се примирих! Само да не засегне 24 май! Но ще видим! По църквите също не ходя, ограничавам се! А и както беше казал номер 2, не може вечно да си студент!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d0065af31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей, в класическа психологическа криза на възрастта си. Ако си заобиколена от хора на твоята възраст е нормално всички да сте "на една вълна". Ето малко за Четвъртата криза:
Криза № 4

Следващата криза (22-27 години), ако се премине благополучно, носи умението без страх да променяме някои неща в собствения си живот, в зависимост от това как се променяме ние самите. Затова трябва да преодолеем в себе си някои „абсолютизми“, заставящи ни да вярваме в това, че всичко направено в живота до този момент е завинаги и нищо ново няма да има.

Глобалният житейски курс, по който сме се движили до този момент, престава да ни удовлетворява. Появява се непонятно чувство за безпокойство, неудовлетвореност от това, което е, смътно усещане, че всичко може да бъде по друг начин, че са изпуснати някакви възможности и че вече не може да се промени нищо.

При успешно преминаване през тази криза изчезва страхът от промени, човек разбира, че никакъв житейски курс не може да претендира за „абсолютен“, глобален, даден веднъж и завинаги, че може да се променя и е необходимо да се променя в зависимост от това как се променяме самите ние, без страх от експериментиране и започване всичко от нулата. Само при такъв подход може успешно да се премине следващата криза, която наричат „корекция на житейския план“, „преоценка на обстановката“.

Колкото повече нови неща правиш и учиш, толкова по-добре ще се чувстваш в този етап. Е, това може и да не ти идва отвътре, както казваш апатично ти е, но това е осъзнатостта- да вложиш известна самодисциплина, да се подтикнеш към съзнателно действие в посока развитие. Не е нужно да пътуваш на майната си, или да скачаш с бънджи. Можеш да отидеш на урок по нещо, на някакъв workshop, семинар, фестивал, да пробваш нов спорт, йога, или друга философия. Не оставай с нещата, които вече умееш.
Много е хубаво в този етап човек да излиза от зоната на комфорт. Ако се срамуваш от нещо, да се превъзмогне -говорене пред хора, да отстоиш правата си, да си поговориш с непознат човек, да пееш караоке. Тези ужким дребни неща обръщат много вътре в нас и подобряват комуникацията ни трайно.
Имах един преподавател, казваше "Млади сте, имате време да грешите". Може да не ти се вярва, но сега имаш една смелост, която нататък ще стане твърде разумна. Ще й харесва рутината и ще я търси. Възползвай се от сегашния импулс и от това негодувание за да изпълниш урока на кризата и да посрещнеш следващата по-леко.
Ако си забила и имаш нужда от идея, искам да ти предложа, когато свалим короните да посетиш някой фестивал. Аз имам страхотни контакти и спомени от Wake ъп, Беглика фест, Зенит Фюжън и т.н. на такова място освен музика и партита, през деня има супер много активности. Аз пробвах йога, паневритмия, сторих еко къща, гмурках се, правих сурови манджи, слушах лекции, запознах се с хора, танцувах до сутринта. В рамките на два, три дни се насищаш с нови преживявания.
Рос

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 53622c6258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   11, какво работиш? Просто ми е любопитно. И аз искам работа с пътувания и разнообразие.

Засмян

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 38a76c2d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ами нямаш ли приятелки, с които да ходите на кафе? Или пък можеш да вложиш усилия да намериш по-добра работа и после, ако започнеш да вземаш по-добра заплата, да планирате почивка някъде. Една седмичка на мечтано място може да ти осмисли цялата година - спомените топлят, а планирането си е цяло приключение. Или си вземете домашен любимец, ако ви е рано за деца... А може и да пробваш да създаваш някакви ръчноправени неща.

Ако пък ти липсва цел и работата ти не ти е интересна, можеш да напишеш книга или да се запишеш на маратон и да бягаш... Човек винаги трябва да се стреми към нещо, за да бъде щастлив. Ако ти липсват забавленията, отидете заедно на бар лятото с приятеля ти. Или на концерт. Има толкова много неща, които човек може да прави в свободното време. И никога не е късно да намериш нови приятели...

Така, както го описваш, животът ти си е хубав, просто не го оценяваш в момента, защото е по-спокоен от преди. Някой ден, ако не дай си Боже временно имате проблеми или сте на разстояние един от друг с приятеля ти, ще погледнеш назад и ще си кажеш - "Ей, прекрасни и спокойни времена бяха". Пожелавам ти да откриеш нещо красиво и интересно за правене!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 936bbacd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Добре дошла в реалността. С едно дете става още по-зле, но няма как.
Д-р Хаус

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d91b4672fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Минах я кризата на твоята възраст. Седнах тогава и се замислих какво мога да променя в живота си. Започнах да спортувам - далеч не съм като онези фитнес мацки, но ми дава много тонус. Купих си учебник по испански и нов по английски да си опресня знанията. После си селектирах кой приятел искам да ми е в живота и кой ме натоварва. Престанах лека-полека да си губя времето по кафетата, вече ми беше дошло до гуша. Вече мисля за дете. Спокойно и това ще мине. И на мен би беше кофти, еднообразно, работа, вкъщи, чистене, приятеля. В един момент смених гледната точка, но минава време. При мен този период на униние може би една година беше, криза, която не ми даваше мира и си задавах същите въпроси. Много кофти беше. Но и това минава и почваш нов етап.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker