По колко часа на ден ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

По колко часа на ден ?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1897 пъти
По колко часа на ден стоите във фейсбук и социалните мрежи? Коронавирусът показа доколко сме свързани с медиите и онлайн пространството в наши дни и как дори само чрез информация или съответно дезинформация може да се влияе на милионни човешки маси. Вие какво мислите? Колко време стоите онлайн и смятате ли, че сте зависими? Преди време разбрах нещо доста интересно. Освен, че основната цел на фейсбук, ютуб и други подобни е да следят какво сте търсили в мрежата и така да ви подават реклами с неща, които да си купите или гледате. Разбрах, че и всичката информация която споделяте може да се използва не само с търговска, но и политическа цел! Кой знае дали всеки от нас някъде в компютър в САЩ няма цяло досие с всичко, което е търсил, поствал и писал в интернет?? Смятате ли това за нормално и не е ли нарушаване на човешките права и свободи?

Също така съм чувал, че във фейсбук работят психолози, които са направили самата платформа - дори самите звуци от месинджър, когато ти пишат, такива че да се пристрастяваш още повече! Аз си направих експеримент да си използвам телефона минимално няколко дни и установих, че наистина има пристрастяване! Добрата новина е, че пристрастяването е слабо и може да се преодолее - до няколко дни свикваш да влизаш по-рядко. Ютуб същата работа. Има теории, а и самият аз я подкрепям, че ти подслушват микрофона за ключови думи и когато кажеш нещо ключово ти изскача скоро след това като recommended за гледане.

Радвам се поне, че някои млади хора ги усетиха тези неща. Вече имам хора във фейсбук, които ползват само месинджър. Като цяло фейсбука се превърна в пумия, всякакви простащини се качват и опростачват народа, наред с дезинформацията и фалшивите новини. Децата вместо да научат нещо свестно само постват мемета с простащини и вулгарности. Вие смятате ли се за зависими и мислите ли да ограничите влиянието на соц. мрежите върху вашия живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: f93c082ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам фейсбук,няма и да имам,седя си в къщи,занимавам се с любимите си хобита,имам работа и пари,никому нищо не дължа и общо взето гледам сеира на "модерните,цивилизовани" хора.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3cd1ed0043
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Фейсбук на телефона почти не ползвам. Вкъщи на лаптопа ми стои постоянно отворен на таб, в случай че някой пише. Толкова.. почти не чета "фийда" или там както се нарича с множеството постове. Иначе във фейса не само психолози работят, ами още всякакви маркетолози, ПР екипи, и тн. всичко само и само, за да те зарибяват. Фейсгъз е безплатен, защото ти самият заплащаш чрез зарибяването си.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 333105fb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По николко. Жена на 28 години съм, имам работа, съпруг, дом, не се вълнувам от хората. Никога не съм имала фейсбук, освен за кратко през 2008 г., но бързо го изтрих... Нямам инстаграм, нямам нищо повече освен вайбър и не си пиша с никого почти там.
Съсредоточена съм в реалния живот с мъжа ми, детето ни, роднините ни... презирам всичко друго.
Влизам в интернет за да чета новини, да пазарувам онлайн и преди учех неща от там покрай бакалавърската и магистърската ми степен, но мина време...
Не съм зависима.
Почти не се занимавам и с телефона си.
Гордея се с това!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9665599ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам социални мрежи, имам регистрация, нямам приложения, влизам за инфо от университета през браузъра. И пак съм много часове в интернет. Чета статии, тук, зяпам в пинтерест, ютуб.
Слушай сега каква странна история, във връзка с микрофона. Мъжът ми ми казва "Айде да не ми сушиш блузите на закачалки, че се деформират раменете." И аз казах ок. И тва беше. После една седмица ми излизаха съвети за пране и простиране в пинтерест. Никога не съм търсила нещо подобно, никога.
Най много се дразня, че чета някаква сдъвквана откъсната от контекста информация, вместо да прочета една книга. Мисля, че това се казва псевдо интелигентност. Вече дори нямам търпение за книга. Купувам, отварям, зарязвам и хващам телефона.
Има, пак в пинтерест (ужасТ) предизвикателства за минимализъм по отношение на медийните устройства. За 30 дни постепенно се намалява времето с устройството.
Искам, ама нямам желание.
Чакам да спрат и интернет, за да стана по-добро себе си. Не ми стигат времето и пространството за четене, явно трябва да съм на зор.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3c4c84ad70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами то от скука почват всякакви пороци .


На Братан папагала

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3b6ac754af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Часа?
Влизам за 5 минути вечер да видя кво има и излизам.
За мен е скука.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 123b7048de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Откакто сме в карантина прекарвам значително повече време в изброените социални платформи, но това сякаш е нормално. Не работя, свършвам си домашните задължения за няколко часа и след това ми остава да вися онлайн, да гледам филми, да спортувам или да чета. Правя всички тези неща, да има някакво разнообразие все пак.

Използвам месинджър много често, защото така ми е най-удобно да се уговоря с приятели, да изпратя линк или да задам бърз въпрос. Във фейсбук влизам максимум по 2-3 пъти дневно, не бих казала, че правя нещо съществено. Следя няколко групи, които са ми интересни или важни. Поглеждам информация, която приятелите ми са споделили за бизнеса си, за ежедневието си и така нататък. А'бе, кажи-речи само скролвам. В инстаграм се оказва, че прекарвам 20-30 минути дневно, според самия инстаграм. Там основно се сдобивам с креативни идеи свързани с хобитата ми, доста е приятно. В ютуб почти не влизам, ако го направя е за да чуя някоя песен. Не мисля, че съм пристрастена. Правила съм опит да изключа интернета си за седмица, не съм се чувствала зле и не съм имала импулси да посегна към телефона.

Не вярвам сляпо на конспиративните теории, но пък и аз лично не споделям нищо, което да е тайна и да може да се използва срещу мен. Уважавам личното си пространство, то не е публично достояние. Нямам против да ми излизат реклами с неща, които съм търсила, защото е мой избор дали да се поддам и да напазарувам. Звука ми на месинджър е изключен, не знам доколко той би ме пристрастил.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8c66e457fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Влизам във фейсбук веднъж на 1-2 седмици и то е за да видя дали някой приятел, с който не се виждаме често е качил снимки. Никога не съм висял вътре по много, нямам и месинджър. Като цяло изобщо не обичам да "чатя", дори самата дума ме дразни. Ако искам да си кажа нещо с някой, просто му звъня. Като цяло винаги съм бил социален човек. Нямам много приятели и никога не съм имал, но не обичам да си стоя затворен вкъщи. Нищо не може да замести живия контакт.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ca00393913
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Зависи за какво ги ползваш, аз без ютуб не мога да живея, защото обичам да пътувам и гледам десетки канали за пътешествия, както и много документални клипчета, факти и биографии на разни хора. От ютуб знам много повече неща отколкото от където и да е. Фейсбук имам, следя го по 5-6 пъти на ден, нетфликс гледам по 1-2 серии на седмица от някой сериал преди сън. Онстаграм имам с 1 снимка и за 30 човека, които са ми най-близки, съм абонирам и от време на време влизам да видя кой какво поства, а телевизия не гледам изобщо от поне 10-15 г.
Мисля, че няма никакъв проблем с тези социални мрежи и сайтове, всичко е до това как и за какво ги ползваш

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d5db3077c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   24/7 съм онлайн. Независимо под карантина или не. Смисъл, интернетът ми винаги е включен.
Дори да съм на бар или дискотека, пак проверявам от време на време, но рядко все пак, защото съм сред хора и е редно да си общувам с тях.
въпреки това е включен нон стоп, просто понеже, ПОСТОЯННО си чатя или говоря с някого.
Главно заради това.
На 20 съм, ако има значение :D А във фейсбук съм без бъзик, почти 24 7. Постоянно скролвам и споделям картинки :D Не е нормално, ама...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f0eb363431
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напоследък забелязвам, че даже които яко солят фейса са нонстоп вътре.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 54a6b4e982
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   0

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e2b947888f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Някакъв индивид е голям фен на Братан. Мразите го пък мрете за него.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2176265d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз пък съм на 37, когато не съм у нас, слушам Радио Варна, научавам информация в движение-времето, музика, кои райони във Варна и областта ще или са с нарушено електро- или водоснабдяване, поради авария или профилактика, анкети, събеседници в студиото-за училището, бизнеса и технологиите, но покрай режима, който е обхванал света, тези предавания временно са спрени от ефир! Имам едно джобно радио и го нося навсякъде, телефона го ползвам само ако има нещо много интересно и го снимам, самолетния режим е пуснат, не съм като другите! Те явно са зависими и трябва да посетят психолог!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e876432eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм много време във фейсбук, но не ме интересува дали политици, САЩ или които и да е непознати може да следят какво правя. Само не искам някой приятелки или познати да видят какво и с кой си пиша в месинджър или какво правя във фейсбук. Пък непознати политици, магазинери и психолози нека си гледат. Сега няма, заради тези идиоти да си хвърля телефона. Най-спокойно си говоря с гаджето и се снимам по гащи, пък каквото ще да става.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 40314e5100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Откато се пръкна идеята с този вирус изобщо избягвам по всякакъв начин да влизам във фейса. Но въпреки това го правя няколко пъти на ден защото имам група за автомобили и трябва да се поддръжа и отговаря на въпросите (то е нещо като форум). Изобщо не гледам вече нюсфийда, няма полза да си тровя мозъка. Телевизия не гледам, или нямам време или пускам развлекателен или филмов канал. Радиа също не слушам, вкъщи имам плейлистове или ютуб, в колата флашката свири идеално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker