Как да се запозная с нови хора, когато съм почти на 30 години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се запозная с нови хора, когато съм почти на 30 години?
преди: 4 години, 27 дни, прочетена 1461 пъти
През целия ми живот е било проблем това, че съм срамежлива и трудно завързвам запознанства, предполагам, че и не изглеждам много интересна. След като няколко пъти хора, които мислех за приятели, се подиграха с доверието ми, се опитвах да подбирам хората близо до мен и за известно време в университета мислех, че съм успяла. За съжаление се оказа, че съм сгрешила и колкото и мили да бяха някои хора преди, колкото и дълго да сме си говорили и споделяли, след като ежедневието но всяка стана различно, сякаш никой не се сещаше за мен, а когато аз инициирах разговор или среща, в крайна сметка се чувствах като досадница. Случвало се е дори някой да доведе друг свой приятел, човек, когото изобщо не познавам, без да ме предупреди. А мислех, че тези приятелства ще са дълбоки и за цял живот. Надявах се даже да срещна половинката си в университета, но не се получи и не мисля, че става въпрос само за привлекателност - не че съм красавица, но не съм и грозилище и не разбирам как много по-непривлекателни жени си намериха някого, а аз не и на практика и досега нямам никакъв опит в любовните връзки.
Най-накрая си намерих стабилна работа, но всичките ми колеги са много по-възрастни от мен, семейни и с вече утвърдени приятелски кръгове, за тях съм просто колежка или в най-добрия случай добър познат, нищо повече. Записах се на спорт, но и от това нищо не излезе. Някой може ли да ме посъветва какво да направя, за да намеря приятели, може би дори да се запозная с някого, с когото да започна връзка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 24 дни
hash: 9d6652121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тръгни по планини, походи, разходки, там се срещат хора на всякаква възраст.

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: f084a20b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тъй като е пандемия и е препоръчително да не се шматкаме много насам-натам, ето ти малко онлайн варианти за запознанства!

1. Ако не държиш хората да бъдат от България и знаеш поне един чужд език /да речем английски/:
- отиваш в ЮТуб и коментираш нечия коментар под видео. Ако заговорената личност ти отговори, завързвате разговор там и се надяваш по-късно нещата да се развият някъде извън ЮТуб, който сайт ползваш само за запознанството. Като бонус можеш да ползваш видео на любима за теб тематика и да заговориш някой, който демонстрира мнение като твоето, т.е. вече имате нещо общо.
- правиш същото, но из Фейсбук. Не го препоръчвам особено - всички мошеници, курвари и боклуци имат профили там! А както знаем колкото и свестни да има, те трябва да се преборят с останалите, за да ги забележиш. Но останалите обикновено са много кресливи и натрапчиви.
- отиваш в друг сайт /бих препоръчал Quora, където покрай запознанствата ще научиш и интересни неща, но и Редит е вариант/.
- ако си търсиш застаряващ индивид за гадже /т.е. си дедофилка/ или нямаш против да се сприятеляваш с по-възрастни жени, отиваш в някой мИРК чат - още ги има, на едно търсене в Гугъл са! Там е пълно с 40 годишни хора, за които времето е спряло и сякаш още е 95-та. Е, не са най-надеждните партньори и го оставям на твоята преценка, но пък са запознанства и ти си преценяваш!
- в краен случай: сайтове за запознанства. Но не се спираш само на родните тъпни Аха, Елмаз и други подобни! Има един ДамиКанят - там просто трябва да приемаш всеки, проявил интерес, защото потребителите са малко и с пресяване вероятно ще си седиш сама като айсберг някъде далеч на хоризонта. Колкото повече сайтове включиш, по-добре, защото тези сайтове не целят да те запознаят, а да ти вземат парите и да си останеш самотен, за да им даваш още. Така че количеството трябва да компенсира липсата на качество от страна на собствениците на сайтове, т.е. да изпуснат някой да се запознае с някого напук на яростната им съпротива и ъпдейти, целящи да не се запознаваме с други хора.

2. Ако владееш само български език:
- отиваш в роден новинарски сайт или сайт на телевизия и коментираш под статии, които те интересуват. Пак целта е да си намериш приказка с някого.
- БГ сайтовете за запознанства са добавени макар да им нямам особено доверие.
- помниш ли онова чудо на Интернета, наречено Форум? Още ги има - регваш се в някой с относителна оживеност /да има поне 7-8 съобщения на седмица/ и ползваш съвета за ЮТуб - фиксираш някой и се грижиш да привлечеш вниманието с разговор на избрана от теб тема. Форумът може да е дори на интернет доставчика ти, на родния ти град /ако имат и е активен/, на филателистите в БГ, все тая - ти си избираш къде би отишла. В БГ Мама няма да намериш много мъже, както се разбира от името му. Но пък жени има, та можеш да се сприятелиш с някоя БГ майка.

3. Мерки за отчаяни хора.
Мислех да ги спомена, но се отказах. Познавайки хората някой ще ги пробва с идеята, че са някаква гарантирана панацея, а не искам разбитата му окончателно психика да ми тежи на съвестта. По-добре се придържайте към умерените варианти! Не ви трябват нови проблеми към вече наличните!

 
  ...
преди: 4 години, 24 дни
hash: d81ecb0409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм така и съм момче. Нямам приятели, тъй като не седя в кафенета, не живея в дънки и не ходя по дискотеки.
Не спазвам рецептата за създаване на приятели.
Имам си собствени вкусове, не съм дас-ман.

Йо-Йо

 
  ... горе^
преди: 4 години, 24 дни
hash: 81082e859d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Един срамежлив самотник тук.
И аз не знам какво стана и как стана, ама станах на 32 години и без никакви изгледи за съжителство с жена, пък камо ли за деца. Не знам. Няма ли начин ние срамежливите някакси да се намерим ?

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 9f6b4a0fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм без приятели. На 29 съм и в момента много ми тежи, защото живея сама. Доскоро ходех на работа и беше по-поносимо, но сега постоянно мисля как да го променя и не виждам изход. Нямам и силите да се захвана с нещо продуктивно. Пиша си с разни хора от тиндър или стари познати - мъже, но ми прави впечатление, че тези, които се задържат, искат секс или да си пишем на такава тематика и вече и това ми тежи, защото имам нужда от други отношения, от подкрепа, а не искам да спя с човек еднократно и след това всичко да приключи. Общо взето това ми е единствената опция за отношения и разговори.

 
  ...


...
преди: 4 години, 15 дни
hash: ff4586e6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора
До тези, които дадоха съвети:
- сайтовете за запознанства са пълни само с хора, които искат секс, не връзка
- по форуми и коментарни секции на сайтове човек може да научи много интересни неща и да води интересни дискусии, но това е на интелектуално ниво, не на емоционално - знам го от опит, по едно време много се бях увлякла точно в такова общуване, но то не е истинско, тези хора не са в живота ми. Друг път обстановката става много токсична, защото има хора, за които най-важно е да покажат колко са умни и колко другите са глупави, вместо да водят нормална дискусия.
- по отношение не разходките - опитвах няколко пъти, но това води само до някакво повърхностно позннаство, което бързо прекъсва - сякаш хората са си казали, че създаването на приятелства е било до университета и след това има само някакви по-близки или по-далечни познанства, но във всеки случай не такива, при които човек може да споделя лични неща и може да се надява на искрен съвет в отговор.

До тези, които споделиха за своята самота:
Въпреки че първоначалният ми пост звучи много отчаяно, аз предпочитам самотата пред празните отношения като запознанства в Тиндър. Всъщност бих предпочела изобщо да не съм имала отношения с някои от предишните ми "приятели", и тогава да се чувствах по-самотна, но да си знаех, че съм сама и не мога да разчитам на тях. Ако в някакъв момент Ви е много тежко, можете да ми пишете. Понеже предпочитам да бъда предпазлиза, няма да дам личния си имейл, но направих нов, специално за тази цел: *@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: ff4586e6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Въпреки всичките ми уточнения в самия кометар и въпреки имейлите, които пращах, редакторите пак са решили да редактират имейла, въпреки че съм написала, че той не е личен, не давам лични данни, а искам да съм от полза на хората, които ще прочетат тази тема и може би имат нужда от подкрепа, която също е анонимна, но не толкова публична. А по-нагоре в друг коментар има нередактиран имейл - явно правилата се прилагат много избирателно, според настроението на редакторите. Или може би сега ще го редактират? Да видим дали този коментар ще попадне на разумен редактор и ще бъде публикуван.





*abv.bg

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: b54c4d6778
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уроци, но НЕ по езици, програмиране или графичен дизайн. А по нещо емоционално - най-вече танци.

 
  ...
преди: 4 години, 12 дни
hash: ff4586e6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   интересно е как коментарът, който опитах да публикувам преди малко, беше моментално отхвърлен, докато други чакаха поне 24ч.
"да, премахнаха целия коментар 5, защо? И като сте такива маниаци, защо не редактирахте само имейла, а премахнахте целия коментар? И в други теми съм виждала хора, предлагащи помощ и даващи имейл за връзка, но имейлът е редактиран и човекът, към който е насочен коментара, вижда, че има някой, който би могъл да му помогне, но друг е решил да се намеси. А човекът, който е дал имейл за връзка, може изобщо да не разбере, че неговият коментар е бил редактиран, и да се чуди защо човекът, който се нуждае от помощ, не го е потърсил. И това може да е особено пагубно при проблем като самотата, защото аз например много се разтревожих от кометар 6 и много бих искала да помогна на автора на този коментар, поне с някаква утеха, но явно целта на сайта не е споделяне с цел помощ, а споделяне с цел кликане на рекламите и вероятно забавлението на редакторите. n_4_2020atabv
И най-отвратителното е, че не отговаряте, дори и формално, с някакви шаблони като колцентровете на някой магазин, на имейлите, които пратих. Все едно говоря на стена."

 
  ... горе^
преди: 4 години, 12 дни
hash: b672cfc9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Най-лесно обикновено се завързват контакти когато хората минават през нещо сходно заедно. Когато се забавляват или минават някаква сходно предизвикателство.

Можеш да запишеш на някакъв нов курс където искаш да подобриш нещо в себе си, да се запишеш на самба, зумба. Можеш да пишеш на вече познат какво прави пък може би? Не е задължително да ти откликнат.

Колкото до сприятеляване, пазбрах че чит-чат, споделянки не са фактор за приятелство. Трябват тш изживявания с хората. Те се помнят. Разговорите ще се забравят но това какво изпитваш към или със този човек за нещо се помнят и след години ако се видите. Тоест ще забравиш разговори но емоциите не.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 дни
hash: de76800986
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мъж на 32г съм. Срещам хора на курсове по танци и актьорско майсторство. :) Общо-взето като изключа приятелите ми от училище и после от университета, всички други познати са ми от курсовете. С колегите на работа не общувам много-много в свободното си време. Със съседите пък изобщо.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: b54c4d6778
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, можеш ли да препоръчаш школи по танци и актьорско майсторство?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 9f6b4a0fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравейте на всички, аз съм номер 6. Искам да сме извиня на тези, които съм притеснила с коментара си. Аз съм добре, просто изживявам малко по-труден период в живота си от чисто емоционална гледна точка, но и тези периоди в крайна сметка са необходими, за да станем по-добри хора. По отношение на споделянето на контакти, макар и не лични, аз смятам, че това по един или друг начин може да направи уязвим всеки един от нас, защото никога не знаем кой наистина стои отсреща и подкрепям модераторите, защото това е техният начин да запазят сайта толкова години една, според мен, безопасна среда. Другото, което си мисля, е, че това не пречи ние да помислим и за друга платформа или група, чрез която да можем заедно да поддържаме здравословен анонимен контакт един с друг, за което моля и модераторите да помислят дали е възможно и да ни съдействат.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8bd8f1b9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте, и аз се намирам в същото положение, а съм едва на 25. Има ли хора от Варна, а и не само, и ако искате да си направим дискусия някъде другаде. Ще е супер, ако можем да завържем някакви контакти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker