Напълно сам, без родители и без доходи... Моля за съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Напълно сам, без родители и без доходи... Моля за съвет!
преди: 4 години, 5 дни, прочетена 897 пъти
Здравейте!

Пиша ви с надеждата да ми дадете някакъв съвет... Мъж съм на 20 години и съм напълно сам, вече ме обхваща тревожност, отчаяние, гняв, самосъжаление, всичко. Като казвам, че съм сам, имам предвид, че е в буквалния смисъл - загубих родителите си преди година и половина, братя и сестри нямам, баби и дядовци нямам, буквално никакви роднини нямам... или и да имам, не ги познавам.

Миналата година продадох колата на баща ми колкото да имам някакви пари, за да мога да уча - продадох я с чист късмет за 2500лв. Пресметнах, че ако запиша в университет и живея на общежитие, разходите ми за сметки ще бъдат много по-малки, пък и ще съм сред хора - с родителите ми живеехме в апартамент под наем, дори наследени имоти нямам, или поне не зная за такива - има ли как да разбера дали от някъде съм наследил нещо? Апартаментът на баба ми и дядо ми беше продаден преди доста години... не зная дали техните родители са притежавали нещо. Дори не зная с какъв постоянен адрес да се регистрирам в общината!

До извънредното положение се стараех всячески да бъда зает, да бъда сред хора, за да не оставам насаме с мислите си. От миналия февруари до сега смених 3 работи - бях брокер на недвижими имоти, касиер в кфс и накрая складов работник, от където ме и съкратиха... в момента живея с последната си заплата, а спестяванията ми биха стигнали за още най-много три месеца.

Дайте ми идея какво да правя, моля ви! Наистина нямам с кого да поговоря, кой да ми даде съвет... дали някъде се организира онлайн нещо като сбирка на АА, само че за хора, склонни към депресия? Просто имам нужда да говоря с хора... да споделям с някого... а пари за психолог нямам. И за наркотици нямам, затова и не съм пробвал сигурно, хаха.
Също така дали знаете някой, който се нуждае от работна ръка? Ето тук вече университета ми пречи - имам упражнения, за които присъствието е задължително, така че ми трябва работа с гъвкаво работно време... буквално бих чистил, мъкнал като хамалин, бих правиш всичко, само работа да имам! Имам и горе-долу добър говорим английски, нивото ми е между B1/B2. Всякакви съвети са добре дошли... за каквото и да било. Просто нямам никакви връзки, а страшно много хора вече са съкратени и отворените работни позиции се взимат като топъл хляб от хора, по-опитни и можещи от мен - пускам CV на доста места, но не ми се обаждат. Не зная какво да правя, а и това, че вече от 17 дни си седя в общежитието сам и изолиран никак не ми помага - единственото което правя по цял ден е да уча и да чета... гледам да бъда зает, но вечер е изключително трудно да не мисля за нищо.

Пазете се и ценете близките си и това, което имате, защото когато го загубите ще осъзнаете, че е твърде късно.... и бъдете живи и здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 дни
hash: 4b9125fce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Щом си работил преди да те съкратят може да кандидатстваш за безлихвен заем до 4500 лева. Провери условията. Може да започнеш да го връщап чак след една година. Това ти е единият от вариантите. Също така не съм сигурен дали ако си наследил нещо трябва да провериш на тези места, но пробвай в общината и в имотните регистри. Според мен няма как от баби/дядовци да нямаш някоя я къща на село, я нива. Лели, чичовци никой ли нямаш ?

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 9d7b372df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В университета преди имаше "Кариерен център". Иди и виж дали не могат да ти намерят работа, която да не ти пречи на ученето. Иначе кол центровете също не са лош вариант, защото там можеш да работиш на смени, примерно събота, нощем или на 4 или 6 часа. Другия вариант са места като Макдоналдс, но сега май не работят с клиенти, а правят само онлайн поръчки. Това също е идея. Много хора поръчват храна онлайн и предполагам, че във Фудпанда и Бгменю търсят хора. Не знам колко плащат, но все са някакви пари.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 8a7ee72489
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съжалявам за ситуацията ти. Вероятно нямаш наследствени имоти, щом не знаеш за такива, но би могъл да отидеш в родното място на баба ти и дядо ти. Ако са от някое село-още по-добре, хората там ще знаят дали имаш някакви живи роднини. Не е възможно да нямаш поне някой братовчед.

Относно работата - продължавай да търсиш, особено по разни магазинчета, гледай за обяви, често има закачени. Аз видях вече две в моя град, сигурно заплатата е кофти, но пак е нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 дни
hash: 411c1b66e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ето Сподели.нет е като АА... шегувам се
тренирай, ходи на местата където търсиш работа, а не само от компютъра със СВ - това е едно нищо - там говори, смей се, бъди оптимистично настроен. разбери, че в БЪЛГАРИЯ повечето работодатели, щяха да се замислят дали точно теб да взема за работата, дори ако си перфектен за нея, ако прочетяха това което си написал. за съжаление този цирк е необходим, особено, ако не си "препоръчан" -много шуробаджанащина има. и всеки гледа да си оправи приятелите и роднините, а за един чужд човек нищо не остава. разбираш ли?
ако не от онези, "ама тази работа е под достойството ми" . търсиш каквато и да работа и обикаляш всички места , които са в близост до теб. имам позната, която започна работа в университета, много малко пари, ама може да си посещава и упражненията и лекциите. и ако стискаш зъби и не харчиш пари за ланци и очилца може и да избуташ тази "криза" в която се намираме. в момента положението е ужасно.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8ba23248bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятел съжелявам, че така се е получило при теб.Не се подавай на самосъжаление и отчаяние.Размърдай се в околноста.Виж по тия нон-стопове за цигари и алкохол.Направо отиваш и питаш на място.Те са с 24-часово работно време, и може да го комбинираш с университета.Или на някой строеж, като общ работник.Не казвай на работодателя, че си самичък.Има много помияри сред нас българите, където като те види, че си сам и безащитен, ще гледа как да те изгърби.Отиди на родното ти място и потърси връзки с роднини.Макър и да са далечни, може да имаш някой, който да имаш възможност да ти подаде ръка.Някой братовчед на баща ти със собствен бизнес например.Поздрави и успех! Не си сам да знаеш. Пиши в темата как вървят нещата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 85ad3da2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За какви наркотици говориш бе човек? Това е пълна загуба на време и здраве. Не се прецаквай. Учи и бачкай, бори се! Някой ден ще създадеш семейство и ще имаш роднини.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6d65d79603
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прецени дали е удачно да търсиш роднини! Роднини са само родителитети и баби и дядовци.
Другите в повечето случай са врагове, ако искаш вярвай. Просто си повтаряй на ум, че си мъж, че си българин и разчитай само на себе си. Никога не чакай на съжаление или човещина от някой. Ако някой е човечен, то той ще ти го покаже без да си разказваш историята. На работата винаги казвай, че живееш с роднини. Ако можеш даже лъжи, че си
или с майка си или с баща си. Това е въпрос на оцеляване. Търси си работа на място, даже и без обява. Просто нещо което работи около теб. Влизаш и питаш. Самоуверено. Така им показваш две неща: че наистина си търсиш работа и, че си сигурен в себе си. Питай и не се отказвай.
За кредита до 4500 лв. е илюзия. Това е за хора пуснати в неплатен отпуск, но с валиден договор.
Т. е. около 8% от всички нас.
И още нещо. Намери си някоя приятелка. Има много самотни момичета които не търсят пари.
Снижи си критериите и търси сродна душа.
Късмет ти желая!
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1bd4e37ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво учиш? Виж, според мен целият този стрес ще ти изиграе лоша шега. Моят съвет е да отидеш навънка на бригада за няколко месеца и да понатрупаш малко пари. Интересувай се в университета, от познати, бюрото по труда ако щеш как можеш да заминеш. Със сигурност ще е по-добре отколкото да стоиш тук и да се депресираш още повече. Там ще смениш обстановката, ще се поуспокоиш малко. Като се върнеш няма да се тревожиш чак толкова за финанси, и ще се концентрираш върху ученето и хобита. Дори ако трябва прекъсни университета за няколко месеца, не мисля, че ще е фатално. Фатално ще е ако това напрежение в теб продължи да се натрупва. Помисли за себе си. Действай и не отлагай. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: edaa9680ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Интелигентно момче си, а не можеш сам да се оправиш!? Към социалното министерство има горещ телефон-080088001, към който можеш да задаваш всякакви въпроси, обади им се и ще ти дадат отговори на твоите въпроси!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ae205674ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мъжки,не се предавай!! Чу ли ме?!! Знам,че ти е тежко и много добре мога да усетя как се чувстваш! Наистина!Историята ти ме трогна дълбоко! Но,МОЛЯ ТЕ,НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! Това е живота все пак. Винаги е бил такъв и винаги ще бъде такъв. Вярно е,че не можем да променим миналото,но е напълно възможно да променим бъдещето и то в пъти към по-добро,стига ако имаме воля и желание! Добре разбирам мъката и болката ти. През какво ли не хората минават и минават,какво ли не изживяват само,но знаеш ли защо? Защото по този начин животът ни прави по-стабилни и по-силни,най-вече в чиста психическа форма. Повярвай ми,не е времето сега,когато трябва да се съмосъжаляваш,напротив!Действай смело и само напред! Бъдещето ти лежи изцяло и единствено в твоите ръце,е и според някои кодекси на Вселената,но това са други подробности. Мисълта ми е,че това,което трябва да направиш е да се мотивираш най-напред,да се вземеш в ръце,моля те не се излагай, потърси начин,чрез който да печелиш пари,с които да се издържаш сам. Специално за теб даже проверих в
интернет,мисля че има интересни идеи. Провери! Също така искрено съжалявам за загубата ти! Да загубиш любимите хора е истински кошмар за всеки един човек. Разбирам те. Когато бях на осем години,изгубих един от най-важните ми хора в моя свят-и външен,и вътрешен. Моят скъп баща! Години след това почина и най-добрия ми приятел,а дядо си отиде много,много отдавна. Запомни едно нещо от мен,мъжки! Всеки проблем рано или късно се решава от само себе си. Да,вярно,не можеш да върнеш любимите си хора от гроба,но всеки друг проблем рано или късно се решава просто ей така-от само себе си. Денем или нощем,обед или следобед,ако искаш даже в 11 часа или 17,решението на проблема изниква само на повърхността като малка пристанищна лодка,чакаща да потегли към безкрайните морски ширини и обятия. Искрено те моля,НЕДЕЙ да посягаш към алкохол или наркотици,цигари или други простотии от този тип сорт. НЕДЕЙ!! Здравето на човек е много важно-човек трябва да бъде здрав и физически,и психически,и най-вече емоционално,което пак донякъде се включва към психиката на човек. Бъди силен и смел,не се притеснявай да поемаш рискове,от личен опит ти казвам,най-трудните и гадни ситуации,в които човек може да изпадне,са най-интересни и ни правят по-силни и мъдри. Това,което ни убива най-много,ни прави по-силни,по-дръзки,и по-доверчиви към нашата интуиция. Стегни се като хората и си потърси някаква работа! Започни да учиш в университет и кой ли пък знае?! Някой ден,ако съдбата е решила да те зарадва и да ти стори добро,може пък и да имаш деца. Тогава няма да си самотен.Помисли! Ще имаш свои хора,които те обичат и ти ще бъдеш вече израснал психически устойчиво,и ще имаш житейски опит. Млад си още,що за дух,що за устрем към света и живота ще имаш тогава,след като се предаваш от толкова рано?! Кажи ми?! Как?! Вярвам в теб,че ще успееш! Но го направи най-вече заради самия себе си!
Успех момче!
С уважение RS!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker