Какво мислите эа твърде суетните хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите эа твърде суетните хора?
преди: 4 години, 26 дни, прочетена 1181 пъти
Имате ли такива във вашия кръг? Допадат ли ви, като хора или по- скоро ви отблъсква тяхната маниа по външния вид? Какво ви е мнението конкретно эа жени, стремящи се да иэглеждат като фолк певици, беэ работата или положението им да го иэисква? Эащо е нужно слагане на мигли и коса эа една раэходка например?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 26 дни
hash: 28899643c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяка крайност е вредна - както прекалената суета, така и да си мърляв.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: a25e240a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, всеки има свое разбиране за "твърде суетен човек". За някого суета е да си правиш косата за да излезеш в парка, за други да се гримираш 3 часа за среща. Аз лично не се стремя да изглеждам винаги перфектно. Фолк визията ми е противна, изкуствена, грозна и като видя такава по-скоро я съжалявам отколкото да я смятам за красива. А има много красиви жени в България, които съсипват даденото им от природата с филъри, мигли- октоподи и всякакви други простотии. Ако са с мярка, грима и общата визия са важни за самочувствието на една жена. За съжаление за много жени, и мъже смея да твърдя, вече само външния вид е важен и затова всичките усилия се полагат само в тази насока.
Ж, 26

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 832f11b959
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Според мен са с изкривено светоусещане и психически отклонения...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: 1a6e3fa16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен наистина не ми пука колко се суети някой. Важно ми е единствено, ако имаме уговорка за 15 часа, човекът да дойде в 15 часа, а не с половин час закъснение. Колко е стоял пред огледалото си е лично негова работа.
Една жена, щом така е преценила, нека си направи прическа и се гримира, за да отиде до магазина. Нейна работа. В крайна сметка тази жена отделя от нейното време, за нейната визия и за нейното самочувствие. Мен не ме засяга. Вярно е, че не си падам по вида на поп фолк певиците, но всеки решава как ще изглежда. Стига да е отговорен, зрял и дисциплиниран човек, може спокойно да прекарва и три часа пред огледалото сутрин.

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 5bf8dde66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Гледай сега, има жени, които се гримират само два пъти в живота си - на сватбата и на бала. И в това няма абсолютно нищо лошо, дори е чаровно. При едно условие обаче - да не злословят срещу всяка жена, която обича да се гласи и изпитва удоволствие от това да се гримира ежедневно (за съжаление това се случва често, защото този първи тип жени често се концентрират върху останалите и се сравняват с тях. По някаква причина така повдигат самочувствието си на "естествени момичета"). Пример за крайност: една съвсем обикновена позната, която не спира да се хвали как никога не си е боядисвала косата, все едно че това я прави богиня. А всъщност няма никакво значение.

Има и жени, които си слагат огромни мигли всеки ден, ходят с изкуствени нокти и животът им се върти около това да пробват нови "визии". В това също няма нищо лошо, стига да не обсъждат приятелките си от първия тип като "безлични" и "измити чинии" (случва се по-рядко, защото този тип жени са концентрирани предимно върху себе си, но понякога като "самозащита" и те го правят). Пример за крайност: една позната, която непрекъснато се снима и си обработва снимките до степен човек да не може да я познае. Тя живее само за снимки и маникюри и изпитва неприязън към всяка друга, която не води нейния начин на живот, като едва ли не я заклеймява като смотла или лесбийка.

А най-често се срещат жени, които от време на време леко си подчертават чертите на лицето и си правят прическа за специални поводи. Дори и те обаче в очите на първия и втория тип понякога им се струват крайни.

Изводът: Най-важното е да се чувстваме добре, ако ще и с лилаво перо в ухото или пък абсолютно натурални и с неизбръснати крака... Това, че не са като нас, не е наша работа. Всеки да си бъде такъв, какъвто му харесва!

 
  ...


...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 7025f9054c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами хората имат нужда да се чувстват и изглеждат красиви , къв да е проблема ???
Нали всеки в днешно време иска да се променя за да се хареса на останалите.......ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И НА ИЗРАЗЯВАНЕ......
Не се филмирай от факта че хората са суетни , защото ако ти нямаше суета вътре в себе си , щеше да приличаш ма плашило

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: cbef1a1f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато няма с какво друго да блеснеш,тогава наблягаш на визията си.
Забележете как изглеждат гениите и значимите хора-не са мърлячи,но определено визията им не е първа грижа.

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: a8e1e95e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   При жените е малко по-различно. Те го правят, защото от малки са свикнали, че така прави една жена. Преди 50 години бяха свикнали, че една жена, трябва да може да готви добре, но не като част от "на мъжете им харесва", а като част от "това е, да си жена".
Веднъж видях, че се работи на хапчета, които да спират цикъла на жените, т.е. да няма симптоми, а всичко да си работи нормално. Попитах приятелката си, би ли взела нещо такова, защото се оплакваше от болки, а тя ми каза "не, това е нормално нещо за жените".
Отне ми години, за да разбера, за какво става въпрос, но евентуално го разбрах. Жените правят тези неща, защото се чувстват добре. За тях това е, като за мен, да ходя на фитнес, да нацепя дървата, да хвана упътването на дивана от ИКЕА, да го смачкам демонстративно и след 9 часа, гордо да го гледам, при положение, че се събира за 45 минути, да чета статии, да посещавам форуми и да гледам видеа, свързани с професията си, да си карам колата... Приятелка ми все викаше, че не било нужбно, да демонстрирам нищо на нея, но е нужно за мен.

А иначе - да някой ПРЕКАЛЯВАТ, но като видиш такива, все е "аз, аз, аз ...". Така че ми харесват, защото се разпознават от далеч. Имам си едно наум!

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: 9b2322c654
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не ме впечатляват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: e3be5238cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Външния вид има значение и няма значение.
Има значение, когато след здрасти можеш да говориш с някого на всякаква тема. Има значение ако имаш уважавана професия. Има значение ако имаш обща култура.
Външния вид няма значение ако постоянно се излагаш. Ако нямаш принципи. Ако нямаш друго освен него.

Жена, 24.

 
  ...

...
преди: 4 години, 25 дни
hash: ca8510a97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз мисля, че повечето от тях страдат от неприемане на нечие пренебрежение или негативна оценка в миналото. Те се вманиачават в това да бъдат по-красиви, подсъзнателно търсейки онзи вече отдавна заминал си шанс за одобрение. Все едно дали става дума за родител, брат/сестра или гадже - те са обсебени от вечно преследване на онова одобрение, което не са получили сякаш животът им зависи от това.

Част от тях пък вероятно се чувстват нищожни, незначителни или невидими и затова подражават на най-вървежните в стремежа си да изглеждат като тях. В природата има такъв феномен - там той е свързан с други нужди на организма, но не сме първите, които се правят на това, което не са.

Хора, гледайте си живота и хич да не ви пука! Който не ви оценява, да ходи при другата плява! :Д

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: c1e6b08784
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споделям мнението на номер 8. Хората, независимо от пола си, оравят различни неща за да се чувстват добре. Независимо от факта, че всички хора в различна степен имат нужда да се чувстват одобрени и оценени, има неща които човек прави, за да се чувства добре със себе си, не за да хареса на другите. За някои, това е чистенето и подреждането на дома, за други спорт в парка, за трети медитация... Има хора, които се чувстват по-добре когато се нагласят по начин по който да се харесват. Не винаги го правят за да привлекат вниманието на противоположния пол. Понякога просто го правят като демострация на внимание и грижи насочени към самите тях.
Не смятам да е проблем стига да не предизвика някакво вманиачено поведение, което да пречи на човек да живее нормално

 
  ... горе^
преди: 4 години, 25 дни
hash: efdd88e3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ако нещо те кара да се чувстваш добре и не вреди на околните, прави го! Аз съм на този принцип. Не харесвам визията на голяма част от жените около мен (аз също съм жена), но не ми и влиза в работата. Ако те се харесват, ако им доставя удоволствие да се гласят, аз не виждам нищо лошо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker