Мога ли да подам анонимен сигнал срещу тях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мога ли да подам анонимен сигнал срещу тях?
преди: 4 години, 27 дни, прочетена 4791 пъти
Привет, ще карам по същество. 3-4 малки лигави на около 10-11 години, всяка събота и неделя се събират зад блока и викат с часове. Миналата събота почнаха в 15:30 и се разотидоха след 20:00 ч. Едно, че нарушават карантината, второ, че ужасно много крещят. Никой не е длъжен да ги слуша, още по-малко пък аз. Трябва ми тишина и спокойствие.

Искам да звънна в полицията, но ме спира жалостта към родителите им. Заради коронавирусът не се знае каква космическа глоба ще треснат на родителите им, мисля, че беше 5000. Откъде да ги извадят хорицата, жал ми е да издам челядта им, но тия лигли от забележки не разбират. Едната живее до мен, комшийка ми е и понякога си водите дружките. Преди около месец, даже няма и толкова ми чукаха на стъклото между терасите. Направих им забележка, а те вместо да сё опомнят, почнаха да лигавеят още повече. Съжалявам родителите, ама това не мога да го търпя, не съм и длъжна. Нямам деца, а понасям негативи от чужди, това къде другаде го има? Има си ред, който трябва да се спазва от всички. Убедена съм, че няма да ги боли много, ако си държат устите затворени или поне се научат да общуват нормално.
И аз съм била дете, но никога, абсолютно никога не съм си позволявала да се държа така.

Днес чашата на търпението ми преля. Искам да се обадя в полицията и да подам сигнал, но не знам дали може да е анонимен. Това е и въпросът ми, затова пиша. Не искам да ме занимават полицаи, да пиша, да ме търсят, да ме бавят и т. н.
Имам си ангажименти, освен това не ми се занимава с изцепките на лиглите и родители, които не си възпитават децата. Не искам да говоря и с тях, имам причини.
Искам просто да се обадя на 112, да кажа адреса, да дойде полицията и оттам насетне те да вкарат в пътя лиглите, без да занимават и мен, може ли така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 27 дни
hash: eed89aceb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като едната ти е комшийка, защо не говориш с родителите на момичето? Другият път отиваш и на място им казваш да пазят тишина, или се обаждаш в полицията.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 84ec4c60e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може така, да. Сигнала до 112 е анонимен.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 6d13fa0c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Може. Един път съседите ми бяха надули някаква бясна чалга през ноща, обадих се на 112, дойде полицай, предупреди ги и музиката спря. Не съм писала обяснения, но не помня дали все пак не ме питаха за името ми. Обаче доколкото знам полицаите не казват от кого е сигнала, а само, че са получили оплакване.
Колкото до глобата, не се притеснявай, първо я намалиха на 300 лв и второ, не те глобяват веднага, а само ако откажеш да спазиш разпоредбата. Като ги приберат по домовете им, самите им родители вече ще внимават, защото при второто нарушение наистина могат да отнесат глоба, но първия път ще минат само с уста забележка и покана да се разотидат. Глоба ще има ако откажат или ги хванат отново в нарушение. Така, че действай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 4d44cb8d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо просто не си вземеш 2-3 чифта тапички за уши от аптеката?
Заглушават около 35 децибела ако имаш и затворени прозорци сигурно няма да ги чуваш изобщо.
И ти си бил малък и на теб ти се е играело... Амън от сърдити чичковци..

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 8eb5988080
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте, авторката съм, благодаря за бързите отговори. Звъннах днес на 112, точно преди да пиша темата. Щяха да се отзоват, казах адреса, казах колко са , но ме питаха за моите имена и затворих... :(

С родителите не мога да говоря, имам причини, както вече споменах. не поемат забележки, това също го споменах. Написах им бележчица, след малко отивам да я залепя където се събират, дано никой не я махне. А ако продължат и утре, сериозно се заемам да си патят.

Конкретно днес излязох към 16:15 да си напазарувам някои неща, а като се върнах пак се бяха събрали. Крещят брутално, хилят се и това по цял следобед и даже вечер, днес са си тръгнали след 20:30, ако не и 21:00. Ходих да се къпя и не съм засичала. Освен това са зад блока и се чува още повече, точно под моята тераса...

Относно имената, данните ми, не ме бърка да кажа коя съм, ако ще е просто за протокола. Бърка ме това, че сигурно ще ме викат и мен да давам объяснения, да ме мотаят, ще се карам с комшиите и т.н. Нерви за това нямам, не искам да ме занимават. Освен това ме притеснява това, че после комшитата ще искат "да ми го върнат"...

 
  ...


...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 0005cd2329
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Първо, сигналите в полицията никога не са анонимни. Винаги се оставят имена и контакт.

Второ, по общинска наредба има часове, в които не бива да се вдига шум, а ако се вдига, се вика полиция и тя налага санкции. Санкциите са: първо предупреждение, а след това глоба на нарушителите (ако са под 18, на родителите им). Часовете, които сте посочил(а) обаче не попадат в този обхват.

Трето, глобата в размер ДО (забележете, ДО, а не НА) 5000 лв. се налага на лица, които ползват публични съоръжения, като детски площадки и пейки например. Обикновено глобяват онези, които се разхождат из парковете, и то само с 300 лв.

Това са деца на 10 години, по-добре постъпете човешки и говорете с родителите им спокойно преди да викате полиция. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 27 дни
hash: 6128367311
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не може да се глобяват лица под 18-годишна възраст.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: c95f7ef652
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен, първо трябва да се опиташ да съобищиш на родителите. Щою едната ти е комшийка, няма да е трудно да се свържеш с нея. Заявяваш и, че дъщеря и с нейните приятелки вдигат адски шум, пречат ти, а и нарушават карантината, тъй че, ако те като родители не вземат мерки, ще ти се наложи да се обадиш в полицията. Най-добре хората първо с добро да се опитат да се разберат. Ако не разбират от дума тогава да се прибягва до драстични мерки.

 
  ...
преди: 4 години, 26 дни
hash: 0d99d95501
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Искрено съм съпричастна.
За съжаление това е нашият народ сега, в големите градове - социално-поведенчески неадекватен. Нито родителите имат представа или самите те са носители на добра култура, нито някой друг се занимава с поведението и възпитанието на малките безполезни келеши.
Какво да говорим за страна с полу/турски манталитет и липса на елементарно уважение между хората.
Не знам какъв съвет да ти дам - купи си музикални слушалки със заглушител от скъпите. Другият вариант ако нищо не те задържа - след карантината емигрирай в Западна Европа, ако имаш добра професия и знаеш съответния език.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 24 дни
hash: 66010cc4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Никой с нищо няма да те занимава. Звъниш, подаваш сигнала и толкова, като дойдат също няма да те потърсят. Но естествено, че ще поискат да се идентифицираш и това не означава, че не си анонимна. Що за глупост?
Работата, е че нямаш основание. Нито са в твой имот, нито вдигат шум в часовете за почивка като чета.
Усетили са, че малко не си в час и се базикат с теб.
Извинявай, че не ти влизам в положение, ама поведението ти е меко казано психарско. Неразбрани родители, ама си притеснена за финансовото им състояние... Дебнене на деца, бележки. Аз бих се притеснила от присъствието ти около деца, честно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker