Танцьор, журналист, преподавател, или продавач на автомобили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Танцьор, журналист, преподавател, или продавач на автомобили?
преди: 4 години, 13 часа, прочетена 672 пъти
Здравейте, моля публикувайте историята ми!
Имам диплома по Бизнес администрация от Американския. Опит в степ и джаз танци, пеене и пиша текстове на песни. От друга страна много харесвам колите, историята, разказвателните предмети и да пиша научни трудове. Писал съм блогове, предимно на тема култура, изкуство и ест. автомобили.

Имам опит основно в големи компании и кол центрове, но НЕ са местата, където искам да се развивам, защото работата ме смазва психически, а и все ме късаха по счетовоство, финанси, статистика и математика в университета. Имах отлични оценки по Журналистическо писане, Етика, История на ЕС, държавните изпити по право. В училище ми вървяха Рисуване, Музика, История и БЕЛ. Не е ли по-умно да заложа на силните ми страни, а не да работя неща, които не умея и не харесвам?

Пробвах копирайтър и графичен дизайнер, но висят по 8 часа на компютър в офис, не е за мен! Обичам повече движение и автономия, напр. преподавател в университет, (авто) журналист, певец/актьор/танцьор. Как се намира работа в наука, продажби на коли, журналистика или изкуство? В нета само аутсорсинг, администрация и ИТ обяви. Едно време танцьорите са ги ценяли и има цели мюзикъли само с танци и степ, сега са щастливи ако участват в клипа на някакъв рапър, и то хип хоп танци - блаааа.

Единственото корпоративно нещо, което ми харесва е продажбите на автомобили, защото освен седенето на компютър показваш колите на клиенти и даже ги караш, поне се надявам да е така, вие кажете! Не съм много ловък с ръцете, иначе бих станал автомонтьор, лесничей или градинар, защото обичам колите и природата.

Преподавателите и журналистите използват компютри, но като че ли имат по-разнообразни и активни дейности като симпозиуми, конференции, лекции, тестове на коли, репортажи от мястото на събитието? И са с по-плаващо време. Но дали журналистите не работят в така противните ми големи отворени офиси - безкрайните редове от бюра ме потискат. Големите ми страсти са танците, актьорството и музиката, но ако трябва да работя нещо сериозно бих бил преподовател, журналист или да продавам коли, нищо друго.

Аз искам кариера, а не да скачам от фирма на фирма в аутсорсинга и да страдам всяка седмица по 5 дни само защото някой е преценил, че кол център агент заслужава да получава повече пари от хора блъскали с години да развият талант, умения и интелект като преподавателите, журналистите, танцьорите, актьорите и певците... за мед сестрите и докторите да не говорим, но това е друга тема! Та, кажете ми накъде да поема? Отворен съм да имам и повече от 1 професия едновременно. Ако не в БГ, то в чужбина. Къде хората на изкуството, науката, авто продажбите и журналистите могат да си плащат тока? Скандинавия, Германия? Видях, че в Унгария, Полша и пр. като у нас не се уважават тези хора и всичко е аутсорсинг, услуги и ИТ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 мин.
hash: 87a5635bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не търси мненията на хора за изборите в живота си. Занимавай се с това, което ти е интересно. Ако си добър в това, което правиш, ще печелиш и добри пари от него, независимо какво е то.
Или обратното - ако работиш в банка или международна компания, но не те влече и ти е досадно, просто няма да работиш качествено и следователно пак няма да печелиш, казано най-общо.

Нищо не ти пречи да бъдеш и актьор, и с танци и пеене да се занимаваш, и професионален преподавател. Най-добре пробвай всяко, не знаеш от къде ще дойде успеха. Вече си изгубил 5 години в работа, която не те удовлетворява, не го прави повече. Кандидатствай директно, сайтове като Джобс не са безсмислени за изкуствата и науката. Не се страхувай да падаш преди да летиш, но и недей стой на гадна работа само заради парите! Преследвай мечтите си, започни точно сега!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 87a5635bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   *сайтове като Джобс са безсмислени за изкуствата и науката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker