Фойерверки за рожден ден - помощ! :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фойерверки за рожден ден - помощ! :)
преди: 4 години, 21 дни, прочетена 898 пъти
Здравейте, искам да купя заря за рожден ден, но не знам как се случват нещата и откъде е най-добре да поръчам. Също нямам идея как да избера място, от което да ги пусна и има ли някак някой да ми съдейства с това. Имам бюджет до 500 лв и искам да е с по-голяма продължителност (около 3 мин). Ако някой има идея от тези неща, ще се радвам на съвет. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 21 дни
hash: 50567ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пиротехник-ръководител съм.
500 лв. са добър бюджет.

Трябват ти т. нар. "пиробатерии" - това са едни големи паралелепипедни "кутии", които представляват множество цилиндрични цели, залепени една за друга. Всяка изстрелва някакъв мини-снаряд (звезда), който горе се пръска и образува огнена хризантема.

Дано не прозвучи на модераторите като реклама, но най-качествени са изделията на фирма Енигма, имат магазин до Илиенци (преди стадиона).
Отиваш там и търсиш пиробатерии. Пропоръчвам ти тези на Nightmare - европейско производство се и са много качествени. Вземаш 2-3 по 100-тина изстрела и обем примерно 10 литра и цена 100-160 лв. всяка. Питай продавачите да ти препоръчат цялостна композиция от 3. Или пък по-разнообразни ефекти.

Самата пиробатерия се поставя на земята - на равно място (напр. асфалта на детска площадка). Може отстрани да се укрепи с 4 тухли, макар че по-масивните нямат нужда. Отстрани на пакета има един или два фитила. Ако са два - палиш този, който е с ЧЕРВЕНА лепенка отгоре.

Трябва да са поставени на такова място че да има отгоре свободно небе и да няма жици. Примерно на детска площадка между блокове, като до най-близката сграда има минимум 20 метра. По-добре 50.
Не се пускат от балкон, Не се накланят под ъгъл.
Три такива мисля, че ще ти свършат работа.

Предварително отренирай как се пали фитил! Купи си някакво по-малко изделие (примерно малка пиробатерия, която се събира в шепата ти) и виж как става, защото иначе, ако се учиш на рождения ден, можеш сериозно да пострадаш, както и хората около тебе...

Видиш ли, че фитилът се запалва (започва да искри и да съска) - БЯГАЙ! На поне 5-10 метра.

НИКОГА НЕ СЕ НАДВЕСВАЙ НАД ИЗДЕЛИЕТО!
Нито го повдигай/накланяй за да запалиш по-лесно фитила... Трябва да седи стабилно на земята през цялото време. Ти ще се навеждаш!
Също се убеди, че си го сложил в правилна ориентация! (има стрелки по опаковката, които сочат "нагоре".

2-3 такива трябва да ти свършат работа. разполагаш ги на 5-10 метра едно от друго (за да предотвратиш инцидентно запалване от някоя хвръкнала горяща частица.

След като съответната батерия се изстреля - не бързай да ходиш да я прибираш. Изчакай поне 5 минути, понеже понякога някой неактивиран заряд се запалва от тлеещата хартия или недоизгорял фитил.

Хубав празник и умната!
Пиши после отзиви за резултата! :)

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 15b4e513c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много, много благодаря за съветите! Оказва се, че тук понякога можеш да получиш много полезни съвети от приятни хора. :)

Разгледах доста фирми, включително и Енигма, и мисля да послушам съвета ти. Само не знам дали магазинът им работи в момента, но ще намеря начин да се свържа с тях.

Относно запалването си мислех къде ли може да се пуснат. Става въпрос за половинката ми и ще се наложи да сме вкъщи на този ден. Не мога да се сетя къде можем да отидем, за да ги запалим. Става въпрос за изненада. :) Представях си също и как си ги гледаме просто от терасата с някакво дистанционно палене/помощ от специалист, но не знам това само в главата ми ли е, или може да се осъществи? :)) Ако не става, трябва да помисля за подходящо място, но по градинки и детски площадки няма ли шанс хора да минават прекалено наблизо и като цяло прекалено ли е опасно за човек, който не е имал пряк досег с фойерверки? Не искам да рискувам да нараня себе си/някого друг.

Благодаря още веднъж! :))

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: 50567ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нямаш проблеми! :)

Ами прояви и ти малко творчество!
Примерно хвани двама приятели, уговорете се, обучи ги (купете няколко по-малки изделия - струват под 10 лв. ), упражнявайте се 1-2 вечери и... действайте!
Пък ти се погрижи за вечерята, за студеното шампанско... Разхвърляй листенца от рози из стаята. Свещи. Напиши ѝ стих...
Изобщо не бих се учудил, ако веднага след това ти каже "ДА! " :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: ce577e10a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Използвам темата, обръщайки се към номер 1/3, защото отдавна имам едно питане, свързано с пиротехниката (всъщност не точно), но ако сте запознат - бих се радвала на отговор ;) Става въпрос за т. нар. сигнални ракети, които се пускат по Нова година... Много ми харесват, но не съм 100% сигурна, че това са именно сигнални ракети и дали ги имат само военните или се продават и за забавление. Това са едни светещи топчета, които не гърмят, не се пръскат, а само светят известно време и угасват. Като цветове са предимно зелени или червени / цикламени, по-рядко сини.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 7bf87456a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Към авторката: задължително е използването на антифони! Намаляват шума до 50 dB! Използват се, за да се предотвратят слухови травми! Понастоящем пиробатериите произвеждат шум на равни интервали от време-една стотна от секундата! Човешкото ухо няма време да се адаптира към този шум, затова е наложително използването на антифони! На Нова година ги слагам винаги, когато съм на прозореца, за да гледам зарята! Вършат много добра работа! Могат да се намерят в по-големите железарии и веригите за строителни материали, а също и в магазините за лични предпазни средства! Струват към 10 лева! Много е важно да се обърне внимание на материалите, от които са изработени черупките, които ще покриват ушите-обикновено се изработват от нечуплива, удароустойчива пластмаса, трябва да имат дебел дунапрен отвътре и здрав маншон около всяка черупка! За повече информация може да се обърнеш към продавач-консултанта в съответния магазин! Има и специални антифони за лов, като най-скъпите струват 500 лева! Използват се от ловците, когато стрелят с оръжие! Но тези от магазина ще свършат идеална работа!

 
  ...


...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 50567ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4, да т.нар. "сигнални ракети" са военни изделия. В армията и полицията се използват като визуален сигнал за започване на някаква операция, за химическа тревога, за SOS-сигнал и т.н.
Изстрелват се от ръка. Представляват нещо като едновремешните "конфети", но много по-големи и стабилни. С метална шпула, за която се хваща с ръка, продължаваща нагоре със здрав пресован картон. Отдоло има метална капачка, като от бутилка и когато тя се развие изпада края на много здраво шнурче с халка накрая. Халката се хваща с другата ръка, шпулата се насочва нагоре и далече от лицето, и халката рязко се дърпа. Има доста силен откат (рита!), понеже самият снаряд е доста тежък и излита с голяма скорост (законът за запазване на импулса, предполагам, го знаеш - масата по скоростта на тялото, което излита е равно на масата по скоростта с която "рита' назад).
През соца се произвеждаха в Завод № 10.

Към колегата с гаджето и зарята: Пич, много холивудски филми си гледал. Няма никаква опасност при употребата на пиротехнически продукти с гражданско предназначение, ако се ползват правилно. Това са изделия от клас II.
Пиробатерията, поставена стабилно на земята, не представлява никаква опасност за околните хора, освен ако не се надвесиш над нея и някое дуло да те гръмне в лицето. Снарядчетата летят нагоре на 50, 100 и повече метра, при това със сравнително слабо разсейване, а това е доста по-високо от стандартен 8-етажен блок. Това, че вдигат шум, не значи че са опасни. Опасно е само при пряко попадение - примерно да влезе някой балкон или прозорец и да подпали нещо. Удар по човек също е неприятен, но не и опасен, освен ако не го удари в главата/лицето.
Тренирайте с няколко малки изделия - вижте ги как действат и какво правят. При вземане на елементарни мерки за безопасност, и с малко мисъл - няма никаква опасност.

И още един съвет - не пускайте зарята, преди небето да е станало абсолютно черно! Светлината на звездичките по никакъв начин не може да пребори дневната като интензивност. Ако проявите нетърпение и пуснете в полумрак - ще се разочаровате и то много.
И все пак гледайте да не е след 22 часа, защото съседите започват да мрънкат... :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: 50567ca7f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 - пълни глупости...
Човешкото ухо търпи звук и ударни вълни до 130 db. Адаптацията в случая няма нищо общо. Ако говорим за слухово увреждане, там адаптацията към силния шум няма абсолютно никакво отношение.
Ако слушаш силни експлозии (истински бризантни взривове, предизвикващи свръхзвукови ударни вълни, а не "гръм" създаден от късането на картонени шпули) по-добре си отвори леко устата, за да може налягането да се изравни. По този начин не рискуваш слуха си.

А ти, ако искаш, следващия път като гледаш зарята от прозореца си сложи и слънчеви очила с UV-защита, да не би да ти се облъчи ретината от излъчването на звездите :)

От къде се пръквате такива смешници, че и "компетентни", и съвети дават - умът не ми го побира...

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: c732b6428f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към №1 - можеш ли да ме посъветваш за подновяване на квалификацията? Аз имам свидетелство за Пиротехник придобито от Висшата школа за подготовка на персонала за ВР към МГУ, но до колкото разбрах сега не работи. Ако може кажи към коя друга фирма да се обърна за подновяване на свидетелството

Благодаря предварително

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: a80268545c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От н.4: Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: fd4bf2eee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора, къде ги пускате тези фойерверки? Отивам в някаква градинка и си паля ли? Няма ли забранени места?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker