Имот от чси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имот от чси
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1166 пъти
Здравейте, искам да си взема апартамент, но нямам толкова много пари и ще трябва да тегля заем. Сумата която имам не е достатъчна и все се оглеждам за нещо по-евтино, но такова няма или е съборетина. Случайно попаднах да обяви от чси има и такива които ме устройват до някъде, с по-малък заем ще се получи, но въпросът ми е струва ли си? Дали няма да загубя и трудно ли се печели при наддаването. Просто искам да опитам, но всякъш ме е страх да не загубя и малкото спестено в тези времена. Или да тегля заем и 30+ години да се гърча заради желанието си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 28f5f5ecc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Близък мой роднина изгоря с такъв "много евтин" имот. Беше на официална цена 60 000(при пазарна 100 000) даде 5000 на една адвокатка, дето щяла да уреди нещата да се вземе за 60 000 и изчезна, а в крайна сметка апартаментът се продаде за 100 000 с наддаване(няколко криминални репортажа има с тази госпожа, включително и по Господарите). Повярвай ми всеки иска да си вземе жилище много тънко.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 64d8e35e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изчакай, не бързай. Идват грандиозни и непридвидими по мащаб и характер промени. Засега се сниши да оцелееш, после ще видим.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2f2eb1c978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Първото, което е - доколкото знам, в момента банките не отпускат кредити, така че всякакъв вариант с кредит на този етап отпада. Второ - в момента има много хора, които са си купили имот на върха на пазара на високи цени и са се набълбукали яко с кредити и си бяха на ръба още преди короната. Тепърва много от тях ще останат без работа или доходите им ще паднат значително. Имай предвид, че тепърва ще фалират фирми, защото самата процеудра по фалита отнема време. Това означава само едно - в следващите месеци, банките ще отнемат много имоти и тепърва ще има такива търгове и цените ще падат. А и цените ще падат, защото в момента кредити не се дават, няма търсене, а предлагането ще расте заради проблемните кредити, а и вероятно ще има закъсали хора, които ще искат да си продадат имота на пожар.

Така че ако изчакаш примерно около година, вероятно ще можеш да си купиш желния имот на доста по-ниска цена. Но съветът ми е преди всичко да си подсигуриш нещата с оцеляването и чак тогава да мислиш за имот. Времената са несигурни и е добре да си оставиш някаква сума пари в случай, че закъсаш или поне да имаш сигурна работа и доходи, доколкото е възможно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 739123e5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Плащай наем 30 години и хич няма да се гърчиш?!
Иначе съветът ми е да си вземеш жилище по стандартния начин, добре е, че имаш собствен капитал, ще получиш кредит за разликата в цената. Остави си някой лев за довършителни/ремонтни дейности и обзавеждане. Остави си също някой лев за резерва, всичко се случва. Следи цените на пазара, не бързай, ако имаш хубава и сигурна работа, действай! Успех с намирането на дом!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4311a90416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много благодаря за съветите, но от 2-3 г. слядя цените и забелязвам, че за една примерно 20 кв. Стаичка искат 20 000 евро. То кибритена кутийка, a толкова много пари. Всеки иска поне две стай да има малко повече място. До колкото разбирам от номер 3 по-добре от банка да го купя от колкото от чси така ли е? Като гледах цените на някои търгове от банки не ми се видяха никак ниски. Но ще послушам съветите ви и ще се оглеждам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 72dd9be812
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да бе да живееш цял живот под наем не е гърчене, да изплатиш ипотека за ясен период е гърчене, не го разбирам това?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1fbcac1c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, от 3

Не, не казвам, че е лошо да се купува от ЧСИ. Напротив имам бртовчед, който така си купи доста луксозно жилище в хубав квартал на приемлива цена. Проблемите обаче са два:

- първият е, че трябва да имаш парите предварително кеш, на всичкото отгоре не знаеш и колко точно ще ти трябват предварително. Т.е. трябва слепешком да изтеглиш някакъв кредит предварително, за да можеш да платиш веднага, ако спечелиш търга. Ако не го спечелиш, трябва да държиш едни сухи пари, върху които трябва да палщаш лихва, докато не ги върнеш или не спечелиш друг търг.


- вторият проблем е, че такива апартаменти, които си заслужават, обикновено изобщо не стигат до търг. Ако цената си заслужава, още в банката някой служител я предлага. Ако не в банката ЧСИ-то си го взима за него, още преди търга. Ако не той, то агенциите за недв. имоти също си имат вътрешни хора и разбират предварително. И обикновено до търгове стигат апартаментите, които не си заслужават. Така че на практика би било невероятен късмет изобщо да стигнеш до търг на апартамент, който си заслужава. Но това не пречи все пак да хвърляш по едно око.

Аз преди пробвах така, но нямам връзки и така и не вяидях за няколко години изгоден такъв. Всички си бяха пълни съборетини или в някакво гето. Дори и да е ниска цената, просто не си заслужаваха. За какво ми е евтин апартамент, пък после да дам още 50 бона да го ремонтирам или пък да живея около цигани?

Но ето че братовчед ми изкара късмет и си взе хубав на далавера. Даже на търга бяха той и дна агенция и те предварително го заплашваха да се откаже, но той не се поддаде и накрая го купи. Но все пак цената не беше кой знае колко под пазарната. То ако се амислиш, дори и да има някой супер изгоден, то тогава със сигурност ще има много желаещи и пак ще наддадат почти до пазарната цена. Така че не очаквай някакви чудеса.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 10764d1137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 4

Повечето хора имат страха, че "аз колко време ще плащам, а ако го изгубя - насреща нищо".
Само да кажа на хората - помните ли, цените и наемите през 2005-а? Спрямо тогава, сега са два, два и половина пъти по-високи. Ако сега един апартаметн е 800 лева на месец, но е бил взет през 2005-а, в момента ще плащаш 300-400 лева за него за него. През 2035-а, цеите за апратемнти ще са по 1600-1800 лева, а твоят заем, ще е пак 300-400 лева, а до тогава, това може да е сметката за телефона,ако още имаме телефони. Дори и да не ти остане апартамента, все за този период спестяваш огромни средства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker