Вярвате ли в Бог? Смисълът на човешкия живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в Бог? Смисълът на човешкия живот
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2553 пъти
Здравейте хора,искам да ви попитам колко от вас вярват в Бога?Колко от вас го търсят,когато са в затруднено положение?Спазвате ли десетте божии заповеди? Страхувате ли се от него и мислите ли че ще има живот в небесно царство както обещава той в Библията?Да не си помислите че съм от някоя секта,напротив аз съм нормално 22годишно момиче,което доста често се замислям за света за нас хората защо сме такива,подмамени от изкушението и всичко е пари,коли,секс,завист,безморално и вдъхновени само от материалното и една суета,която е на вятъра...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4f7332c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моралът не е следствие от вярата в свръх същество. Вяра, морал това са две различни неща.
Преди бях вярващ. Изпълнявах религиозните ритуали, спазвах заповедите. С очите си видях болно от рак дете - без коса (следствие от химиотерспия), родителите му го водеха на лъчетерапия. Не чух нито за миг датенцето да страда, просто го видях за пет монути пред клиника за лъчетерапия... Понеже майка почина от рак знам през какво преминава детето и семейството му. Явно това е бил моментът да се бунтувам срещу този Бог - всесилният, който кара невинно детенце на пет години да страда от непосилни болки. Скарах му се, плаках - Богът не отговори. Моралът на този стар чичка бе в пъти под моето, наказваше невинни. Е щял да го сложи в рая, да го прибере при себе си в небесно царство. Това можеше да го направи и без да кара да страда в непосилни болки.

Десетте божи заповеди са безполезни за съвременното общество.
1. Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Eгипетската земя ... Да нямаш други богове, освен Мене. - Никой не ме е извеждал от египетска земя, нямам никакви богове.
2. Не си прави кумир и никакво изображение... - Църквите и манастирите са пълни с икони и статуи и са много красиви. Добре че можем да рисуваме.
3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог... - Как се казва Той? Йехова? Мюсюлманите казват, че се казва Аллах, древните египтяни Амун-Ре (оттам идва "амин"), будистите пък казват че е Буда.
4. Помни съботния ден, за да го светиш... - Аз искам да светя Срядата, а може и Четвъртъка. А защо не Вторника?
Както виждаме първите четири заповеда са безполезни.
5. Почитай баща си и майка си... - По добре е да уважаваш всеки и всеки да те уважава. Но светът не е идеално място, затова инвестирай уеажението си мъдро - уважавай само достойните за уважение. Отрепките не ги почитай, били те и твои родители.
6. Не убивай - Най после полезна заповед. Но повечето хора не убиваме. Поне без основателна причина.
7. Не прелюбодействувай. - Ако това е да правиш секс без брак - какво му е лошото. Спокойно, ще използваме презерветив. Дори и да се скъса има ескапел. Моля ти се, не ме карай да се женя заради единият секс!
8. Не кради. - Наистина, недей да крадеш. Стига си свалял филми, кракове от замундата, спри се!
9. Не лъжесвидетелствувай против ближния си. - Против неближния може ли?
10. Не пожелавай нищо, което е на ближния ти. - Не кради нямаше ли такава заповед? Да пожелаеш на неближния пак може.

***

Не "всичко е пари,коли,секс,завист,безморално и вдъхновени само от материалното и една суета". Не знаеш как и къде да гледаш. Дори и искрица да има в непрогледен мрак, не можеш да кажеш че всичко е мрак.
Материалното не е лошо нещо, то е инструмент. Покрай извънредното положение ставаме свидетели на много примери. Виждаме как някои аптеки, магазини продават алчни с голяма надценка. Но има примери и как баби даряват пенсиите си в болници.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d752b1b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не само вярвам, но съм абсолютно сигурен, че Господ съществува. Господ ме спаси неведнъж - ако беше само единичен случай можеше и да го препиша на случайността, но говоря за неколкократни спасявания! Иначе е много вероятно да не бях тук и сега.

Друго, което разбрах с течение на времето е, че не на всеки е писано да вярва. Вярват само част от хората. Защото точно вярата е едно от условията, за да си спасиш душата. Следователно не всички ще вярват и не всички ще успеят да се спасят. Това е предопределено, много се говори в Писанията за хората, които не вярват, а също и за лъжепророците, които слугуват на Сатаната и залъгват хората, че са пратени от Господ - такива ще има и в бъдеще, пише го в Библията.

Относно моралът - не съм перфектен в морално отношение и го знам добре, но се старая за някои неща и се ограничавам. Например не пия и не пуша, но имам други слабости. Важното според мен е човек да се усъвършенства. А дали търся Господ, когато съм в затруднено положение! Разбира се, та нали Той ми е помагал в най-трудните моменти и ме е спасявал от смърт! А повечето хора разчитат първо на семейството си, на лекарите, на приятелите и очакват някой друг да ги спаси, а Господ оставят на последно място и започват да се молят само когато ножът наистина опре до кокала.

И после ми е много чудно някой като каже "къде е Господ щом хората страдат" - че те много от хората изобщо никога не Го търсят и дори когато им е трудно правят всичко друго, но не и да се молят..

Това е от мен, поздрави и успех ти пожелавам и дано съхраниш вярата си! Не забравяй, че е много по-трудно да придобиеш и съхраниш вярата си и е много по-лесно да я изгубиш!

П.С. За финал ще спомена, че днешните представи за църква, обреди праведност нямат почти нищо общо с това, което са представлявали и изповядвали праведни хора и пророци като Мойсей, Авраам и Исус.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f70ea044be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бог винаги е бил в основата на всичко,е почти всичко. За това има църкви,параклиси,храмове,където хората ходят да се молят за здраве и късмет,спокоен и мирен живот. Да ти кажа,нашата религия-християнството,винаги,винаги се е основавала най-вече на нашите традиции,български обичаи още от миналото на нашите деди и пра-деди,нашите вярвания в бог.Християнството винаги се е крепило на вярванията ни в бог и нашите традиции,така е и до ден днешен. Иначе ако всички християни спрат да вярват в бог,спрат цикъла на българските традиции,то всички ние сме изгубени,и хората няма да ги е страх от Бог. Лично,разбира се,не мога да ти кажа дали бог съществува,но едно е винаги със сигурност-Бог забавя,но никога не забравя. Сигурна съм,че ще ме разбереш. Числото ми на живота е 10 и да бъда честна като дете имах много странни и особени случки в моя живот,някои моменти бяха твърде жестоки,но все пак нещо ми помогна да продължа напред-вярата ми в Бог и това,че искам да си остана добър човек до края на дните си,без никакви грехове на душата. Човек винаги трябва да бъде добър и да помага на близки,роднини,приятели,даже и на непознати,когато се налага. А дали вярва в Бог или не,това си е негова работа. Уви,народът днес като цяло е просто разделен на стада овце,водещи се по нечий друг акъл,не по своя. Колко жалко! И пори,и коли,и жени,и секс искат,но за какво!!!! След като има толкова по-висши и ценни неща в живота отколкото да забогатяваш по нечестен път и да предаваш достойнството си и честта си просто ей така,безцелно. Колко жалко!-отново казвам аз!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 885fdd64f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип да, но явно Бог си има любимци.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cef9b866ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Вярвам в силата, която върти света, но за мен тя не е изобразеният човек на иконите. Наричам я Бог, а молитвите ми включват само "Благодаря за всичко и моля просто да сме живи и здрави със семейството ми"!!! Не ходя в църкви, защото за мен те са сектантски сектори, създадени от находчиви предци, които са целяли да манипулират народа и да дърпат пари. Вярата в тази сила не е в църквата, тя е навсякъде и е вътре в нас. Никога не моля Бог за нищо, освен за здраве както казах и почти всеки ден затварям очи и му благодаря за всичко, което имам! Това е. Другото за мен е излишно. Отбягвам хора, които са фанатици на тема църква, спазват празници и обичаи твърде много и си лепят икони по колите и стените.
Жена на 31 г.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a40c5bcb64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не вярвам, имам си собствени изградени разбирания за добро и зло. Но мисля, че е добре масите да вярват в Бог, да има от какво да се страхуват, когато им дойде някоя глупост в главата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6deb05ec4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не Бог положително не съществува той е измислен за да могат хората да не самоубиват когато живота им е много труден или страданието им стане непоносимо. Човешкия живот е напълно безсмислен и е безполезно да го продължаваме чрез възпроизводство защото това просто увеличава страданието на вида ни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2dbb222073
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   При мен е малко сложно.
Вярвам, че има нещо по-силно от нас и го наричам Господ. За някои хора е Вселенска сила, за други е нещо трето. Не ме интересува името, просто вярвам.
Дали ходя на църква, когато изпитам нужда- да, понякога наистина искам да запаля свещ и да изразя благодарност.
Дали съм много религиозна- не, никак.
Не вярвам в ада и рая или по-точно не ги възприемам така, както са описвани. Вярвам в душата, както и че човек трябва да се стреми да бъде най-добрата версия на себе си. Не крада, не убивам, почти никога не завиждам (но се е случвало), не лъжа, уважавам не само родителите си, но всички хора, не съм изневерявала, но не съм омъжена и съм правила секс. Останалото, като се замисля, май не го спазвам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: adcf6b3b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Огромният проблем с Бог е, че различни култури влагат коренно различно значение в тази идея. Примерно евреите си мислят, че Бог ги е спасил от Египет и ги е избрал за някаква цел. Християните си мислят, че Бог е пратил Исус да спаси цялото човечество. Мюсюлманите си мислят, че Бог е пратил ангел да говори на Мохамед, за да създаде нов ред. Зороастрийците си имат някакви свои, други, представи за Бог. Хиндуистите имат много богове, но имат и монотеистични школи (Адвайта и др.), където си имат свои възгледи за Бог. И тъй нататък.

И стигаме до извода, че дори да има един истински Бог, то всяка група хора, уж много вярваща, влага собствен смисъл в идеята за този един истински Бог.

Изучавайки история съм открил, че хората, особено една част от хората, тези с по-малко критично мислене, имат склонност да вярват абсолютно дълбоко в абсолютно нелогични неща. Например, култът Heaven's Gate ( https://en.wikipedia.org/wiki/Heaven's_Gate_(religious_group) ) възниква през 1970-те години в Калифорния. Събират немалко членове. Вярването им е, че душите на култистите могат да достигнат свръх висше проявление като се отделят от телата им и се възкачат на преминаващ близо до Земята извънземен космически кораб. Как става това? Чрез масово самоубийство. Звучи ли абсурдно? За мен определено звучи абсурдно, но въпреки това 39 човека се самоубиват на определена дата, за да може душите им да достигнат космическия кораб. Ето пример за това как някакво абсолютно абсурдно вярване може да е по-мощно от естественото желание за живот.

На мен лично най-много ми допада идеята за Бог в Адвайта, но идеята е дори по-стара от това - всъщност Бог е всичко. Самата Вселена е Бог. Нямат нужда от отделна личност Бог, която да прави някакви неща - да създава Вселената, да говори с определени хора, да избира някои народи за по-специални, да те кара да не ядеш дадени храни, да ти втълпява морал, да иска да му се молиш по не знам си колко пъти на ден. Всичко това са човешки измислици. Но понеже всичко е Бог, всичко това са божествени измислици. Защото всичко е Бог. Дори най-жестокото убийство е дело на Бог, както и най-доброто дело също е дело на Бог. И най-тъпото вярване е божествено, както и най-висшето вярване е божествено. Този текст и авторът му са божествени, както и четящият го в момента е божествен. Защото всичко е Бог. И именно затова няма нужда от църкви, синагоги, джамии, храмове. Защото Бог е всичко и е навсякъде. Няма отделна личност Бог с някакво име и с определени функции като създаване на Вселени.

Впрочем, като казвам, че моралът е човешка измислица това не значи, че е лош. Моралът е добър, защото води до едно по-добро и хармонично общество, където хората могат да живеят и да се развиват.

Аз съм абсолютно съгласен, че е нужно човек да води морално и смислено съществуване, но мога да разбера и осъзная това без нуждата от персонифициран Бог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 03d6ecbc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз вярвам не точно в Бог, а че сме тук, за да научим някакъв урок, без значение дали чрез щастие или нещастие. Почти всичко е предварително предначертано. Затова когато ми се случи нещо, гледам да не се отчайвам и да вярвам, че това е за моето израстване и че все някога ще свърши и се мъча да извлека поука. А когато се случи нещо хубаво, гледам да благодаря, да го оценя, без да желая нещо още по-хубаво и без да се самозабравям, както и имам предвид, че и хубавото рано или късно свършва. Т.е. гледам спазвам някакъв баланс - нито да се отчайвам, нито да се самозабравям. За себе си съм сигурен, че е така, така го усещам, но дори и да не е, поне от психологическа гл.т. ми помага много, иначе до сега да бях в лудницата.

Но иначе вярвам, че има някакъв създател. Науката може да обясни само физическата част как се е появила, но тя е само израз на една по-дълбока същност отвъд времето и пространство. Иначе няма как да обясним възникването на Вселената. Ако е възникнала в някой момент, то какво е имало преди нея. Ако пък винаги е съществувала без начало, пак не се връзва.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4ef15f9ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Вярвам в Бог, но не съм религиозна. Не вярвам в Библията като нещо ултимативно, в крайна сметка и тя е продукт на човека, създаването й е по поръчение на Константин, или Юстиниян, вече не помня, отдавна съм го чела. Харесвам християнските пости, спазвам ги, защото се чувствам добре. Но не съм добра от страх от Бога, а от любов към божественото в самата мен.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9850c7c302
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки човек си мисли че животът му има някаква цел. Е почти всеки. Но не всеки има. Някои имат, а не знаят за нея. Други цял живот се борят за целта си, а оставят на второ място и се примиряват. Целта е да живеем и да преживяваме, да се учим и така сякаш издигаме ниво в живота. Някой разбира от политика, друг от изкуство, трети и от двете. Но не чрез медали или чинове. А какво наистина сме постигнали вътрешно. Аз също доста съм размишлявал на тема бог, но не вярвам. Всеки човек притежава изборът да избере в какво да вярва. Някои вярват в доброто и преминават през живота, затваряйки си очите за лошите неща. Помагат и чувстват. Обичат и се радват. Други преминават през лошите неща в живота още от деца и узряват много бързо. Но дали в това има пръст бог?
Аз не мисля че има Бог. Но вътрешно искам да вярвам. Но моето е може би откъсване от реалния свят. Според мен, един пълноценен живот на човек е когато, живее на мекс. Не като тинейджърите в днешно време. Ами ако обиче някой с цялото си сърце, да не съжалява. С една дума да е благодарен и за малкото. Но за съзряването според мен са отговорни както добрите моменти, така и лишенията в живота и болката. Без която не можем.
Вярвам в това равновесие между добри и лоши моменти в живота, които ни изграждат като хора. Не мисля че има Бог и че човек трябва да следва сляпо религия. И все пак човек следва бог, понеже това е обяснението за нещата, които искаме да разберем. Вярваме на науката със същата идея.
Но така или иначе съм на 17 и имам още време. Но нека годините ми не ви смущават и да сте харесали мисленето ми.
Права си за мен също религиите са за да контролират масите. Понеже с молене нищо не става. Човек сам извоюва животът си -от първия плач - до сетния дъх. Той трябва сам да си е господар, но господар с акъл.
Има много необяснени неща, все още и от науката.
Но харесвам да мисля за това понеже ни дава друга гледна точка на живот. Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 10a4c99baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Бог не съществува. Религията е средство за манипулиране на обществото. Вярвам в гравитацията например, защото въпреки че не я виждам е научно доказана сила.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1bd2a4bfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Преди вярвах, но започнах да мисля по-рационално и да вярвам само на науката. Библията отрича еволюцията, което ми е достатъчно, за да имам съмнения.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 12a98d7799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Вярвам че има Бог. А също вярвам в сина Божи - Исус Христос. Вярвам също че има бесове, както и че за греховете се заплаща скъпо. Тия неща всъщност не просто ги вярвам, а ги знам от личен опит. И нищо и никой не може да ме разубеди. Имал съм контакт и с двете влияния и от там знам, че съществуват. Това са нещата за които нямам колебания дали съществуват или не и които са твърдата основа при мен. От там нататък обаче не разбирам абсолютно нищо. Сблъсквал съм се и със събития в живота ми които влизат в противоречие с неща написани в Библията. Случвали са се много неща в живота ми на които нямам отговор. Един път го има Господ в живота ми, в друг момент ме оставя да се лутам като муха без глава. Един път ме изцелява от страстите за дълги години, в друг момент ги оставя да се върнат в мене, и никакви молитви не помагат. Понякога е силен и дава твърд урок на враговете ми, и ме освобождава от зависимости, а в друг случай е едва мъждукаща сила която лесно угасва от тъмнината и злото тържествува. Изключително много ме притеснява и, че постоянно се сблъсквам със стена по отношение присъствието ми в църквата. Като отида в църква скоро след това там се появява някакъв фактор, който прави посещението ми в нея невъзможно или безсмислено. Сменям църквата и скоро след това и там се случва същото. Това е просто като закон при мен независимо, колко църкви сменям. Нямам никакво обяснение на това. Какво иска да ми каже Господ с това? Господ ли не ме иска в църквата си защото съм недостоен, църквата ли не е това което кореспондира с Господ и да се е превърнала в секта, или дяволът прави всички тези неща? А ако е от дяволът защо Господ му позволява? А греховете които ми направиха живота черен са: разврата, блудство, секс с омъжени жени, бой на родители и магия. След тези неща живота ми престана да бъде същият. Черна сянка се спусна върху мен, чувствам се като окован от невидима сила която провяла абсолютно всичко с каквото се заема и всичките ми планове и мечти, постоянно претърпявам тежки разочарования, търпя загуби и ставам за смях пред хората. Попадам в заблуди за хората. Свещениците ми разправят, че ако човек се покае Господ му прощава каквито и грехове да е извършел и ми дават пример с разбойникът на кръста до Христос, който е вършил всякакви ужасии, но се покаел в последният момент и Господ му простил. Обаче при мен не се получава така, и това наистина ме плаши. За жалост не мога да потвърдя написаното в Библията, че Господ прощава толкова лесно грехове както пише там. Може и да греша, но ми се струва, че за всеки грях се плаща със същото, което съм причинил, независимо дали човек се кае, като думата плаща дори не съм сигурен, че е правилната и ми се струва, че по-точната е получава, защото от доста време се върти едно и също при мен, докато при плащането има разплащане и край. Това е моят личен опит. Моля, ако някой има отговор за моят случай да даде съвет. При вас как са нещата в това? Като при мен или по друг начин се развиват в това отношение? Споделете.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d6dad28928
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Има разлика между религия, вяра и духовенство.
"всичко е пари, коли, секс, завист, безморално" - не мисли толкова песимистично. Разбирам защо смятам гореизложенето - живеем в капиталистическо общетво, което претърпява нравствена деградация. За щастие, не всички души са низши - има и хора, страдащи от духовен глад.

Има много религии и духовни учения - хритиянство, ислям, будизъм, индуизъм и т. н. Споровете "коя религия е най-праведната" са безсмислени. Дори в самите релиигии няма синхрон - християните се делим на православни, католици и протестанти, мюсюлманството има две главни разклонения - сунизъм и шуизъм... Самите свещенослужители/духовни водачи не успяват да стигнат до консенсус помежду си...

Човек може да вярва в доброто, справедливостта, съдбата, кармата, случайността, приятелството, любовта и т. н.

Духовните практики са стотици - от шамани през ученията на Блаватска до Учителя Петър Дънов.

Дали вярвам в Бог - да, вярвам. Вярвам във Висшето информационно поле, всеобщата енергия, наричана от християните Господ. В Новия завет има много стойностни послания, които си струват да бъдат прочетени, разбрани и приложени.
Бъди добър човек.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 02c0a8f69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Смисъл няма, за жалост единствения смисъл е, да се правят деца и това е.. В общи линии работиш, плащаш сметки, ядеш и повтаряш и евентуално правиш деца и това е живота, пълна мизерия...
За мен само хора, като Никола Тесла реално са живяли, защото са имали идеи и са постигнали някакви реални и значими неща, а не както много заблудени мизерници дето си мислят, че са големи герои понеже са направили деца, че то това всеки го може, малко са хората мислители, гений и изобщо хора, които наистина са живяли, всички останали дето просто са си плащали сметките, работели и са остарели не са живяли никога, само са съществували.... Това е жестоката реалност, че уж живееш, а реално просто съществуваш, докато един ден не ти се изхабят батериите и ставаш грохнал старец и вече не можеш и задника да си избършеш, и накрая съвсем ти изгасват батериите...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 02c0a8f69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   А до дядото господ в небесата и библията и двете са измислици и простотии, да вярват гламавите.. Да ги питам къде им беше господа 1 век гръцко робство и 5 турско, или като ни бомбандираха втората световна война.... Не случайно и избрания и важен народ в библията са евреите, щото те са я написали тая долна книга..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b660ff848d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Схизма означава разкол/разделение в религиозна организация – църква или др.[1]

Велика схизма може да се отнася за:

Източно-западната схизма – разкол между православието и католицизма от 1054 г.
Папската схизма – разкол в католическата църква от 1378 г." - Смятате ли, че ако Бог е един, ще има и разкол в религиите? Вникнете в зародиша на измислянето на историята за Бог. Защо трябва жена да зачева ПОРОЧНО и после да роди Бог, не може ли Всевишният да си направи божи син, както е създал Адам от кал? Кой е създал Дева Мария и как? Всичко е голяма смехория, измислена от юдеите преди 2000 години, с цел да водят човечеството за носа. Ако отидеш сред едно племе което не е виждало цивилизация и хвърлиш една пиратка, ти моментално се превръщаш в Бог за тях. Така са измислени всички религии, все измислени от тарикати, за да владеят масите!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4dac165082
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз вярвам в Бог, но в един доста по-различен Бог от баналните схващания. Отричам всякакви религиозни доктрини и примитивни ритуали. Мисля, че е глупаво да приписваме нашите концепции за добро и зло на Бог.
Как аз разбирам Бог? Моите разбирания се приближават до тези на физиците: "Онова, което е било, онова, което е и онова, което ще бъде."
Бог се разкрива в природните закономерности, в симетричността, която се среща при цветята например, в перфектните шестоъгълници на питите на пчелите, в нас - човешките същества, способни да осъзнаваме себе си (малко или много), в потребността ни от изкуство, философия, наука, в понятието любов, в самия въпрос, който самият ти си задал "какво е бог?". Самата идея за бог, самата потребност от бог, създава смисъл в абстракцията "бог".
Все още не знаем какво е човешката душа, нито как точно се е появило самосъзнанието, нито коя е онази изначална сила или енергия, която придвижва всичко към непрестанно движение. Защо намираме цветето за красиво? А какво е красотата изобщо? Какво е хармонията? Ами хаоса? Как сме стигнали до подобни дуални идеи? Как сме създали понятието "идея" изобщо. Мисля,че вярата в Бог се състои повече в нашата способност да задаваме въпроси, от колкото да търсим готови "рецепти за вяра". Не случайно най-великите личности, които познава нашата история са запазили детското си любопитство към живота.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d9ca9194f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Здравей авторке. Ще ти отговоря дали вярвам в Бог и дали той съществува, но се съмнявам с твоите 22 години дали ще ме разбереш. Няколко коментара ти отговориха, че не вярват в Бог, други пък не могат да си представят какво е Бог. Бог не е материално тяло там някъде в небесата , че да се занимава със съдбата на всеки отделен човек. Разберете един път завинаги, че Бог е жив Дух. Не можеш да видиш Духът затова не можеш да видиш и Бог. Както един по-горе спомена за гравитационните сили, които не се виждат, но съществуват. Аз ще добавя и електромагнитните сили които също не се виждат, но в гимназията са ви показвали опита с магнита и желязните стружки. Това че ние не можем да видим Бог не означава че той не съществува. Нека първо обесниме каква е същността на човека. Същността на всеки човек е неговата Душа, а Душата е част от Божия Дух. Както Бог-Дух е вечен също така и Душата е вечна. Физическото тяло е храма на Душата. Но физическото тяло от само себе си е само една маса, без Душата то е мъртво. Но физическото тяло получава своята жива енергия от астралното тяло, а астралното тяло пък е оживено от причиното тяло на Божието съзнание. Така, че човешкото тяло е съставено от три тела: физическо, астрално и причинно тяло на Божието съзнание. Без Божественото съзнание на причинното тяло няма живо същество.
Някои по-горе споменаха Библията, но ми се струва че никой не я прочел от първата страница до последната, а още по-малко да я разбере. Сега ще ви дам няколко цитата от Библията и бих искал да се замислите върху тях. Иска ми се да вярвате на думите на Исус, а не какво хората казват за него. Самия аз не вярвам на свещенниците защото самите те не знаят всичко.
Йоан 3:3 "Истина, истина ти казвам ако човек не се роди отново, не може да види Божието царство".
Йоан 3:7 "Не се чуди, че ти рекох: трябва да се родите отново".
Йоан 4:24 "Бог е Дух и ония които му се покланят с дух и истина трябва да му се покланят".
Йоан 10:30 "Аз и отец сме едно".
Йоан 10:38 "За да познаете и разберете, че Отец е в мене и аз в Отца".
Йоан 14:2 "В дома на Отца ми има много обиталища, ако не беше така аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място".
Йоан 14:6 "Аз съм пътят и истината и животът, никой не дохожда при Отца освен чрез мене".
Матей 7:14 "Понеже тясна е портата и стеснен е пътят който води в живот и малцина са ония които ги намират".
Сега авторе искам да ти кажа какъв е смисъла на човешкия живот. Трябва да вярваш в прераждането както самия Исус казва. Всеки човек се преражда много, много пъти. Чрез всяко прераждане човек се издига повече и повече Духовно, докато след много прераждания човек получава най-после върховно Духовно просветление и тогава Душата му се слива с Божия-Дух, което означава, че Душата му ще бъде в Рая и ще има вечен живот. Но през многото прераждания ние трябва духовно да се издигаме т.е. трябва да изграждаме добра карма, да ставаме по-добри в живота към всичко. Това е смисъла на живота, нашата Душа да се слее с Божия-Дух. Дано съм ти отговорил на въпроса.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: babe86d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Има Бог то е ясно. Исус Христос е Този Бог. Има един бивш атеист който го е видял казва се Иван Бобулев от Петрич. В Ютюб го има цялото свидетелство. Пишете Иван Бобулев Аз Го видях. Важно е каква е истината, а не какво си представяте или какво ви допада. И аз не виждам радио вълнилите ама ги има нали.. Исус Христос е Единственият, Който е казал Аз Съм Пътят и Истината и Живота и Възкресението. Номер 2 нищо не си чел. Ближен ти е всеки човек без значение кой. Щеше да знаеш ако беше чел притчата за самарянина. Бог определя правилата. Брака не е ей така. Това е съюз който Бог е определил хората да се вричат пред Него.

Аз предлагам никой да не се дърви, защото на всеки ще му дойде последния ден и смъртния одър и тогава като те връхлети страх какво ще правиш? Покайте се, защото Небесното Царство приближи. Принасяйте плодове достойни за покаяние. Покаяние е да съблечеш стария човек с лошите му дела и навици. Лично за мен Евангелските и Протестантските църкви са най близо до Бог. Учат по Библията.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: babe86d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Опа. Имах предвид номер 1.
Аз те изведох от Египетската земя това се отнася и за сега. Египет е преобраз на робството. Ако се покаеш и приемеш Исус Христос за Спасител Той ще те избави от греховете и ще те освободи. Защото всеки който върши грях, роб на греха е. Може да си вързан от наркотици, алкохол, хазарт и др. (Египет)

Съботата е специален Ден защото Бог направи света за 6 дни а на 7 мия Събота си почина. Евреите и Бог са в завет и тогава е Ден за Почит на Този Който ти е дал живот и те е благословил с всичко що имаш

Не убивай- ако се гневиш на ближния си без причина Библията казва че си човекоубиец.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: babe86d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Бог Толкова възлюби Света, че даде Своя Единороден Син, та всеки който вярва в Него да не погине, но да има живот ВЕЧЕН.

Колко Бог обича Света? Толкова - Прати Сина си Христос да плати греха на хората. Как плати? Живя безгрешен живот и Го убиха на кръста с 4 пирона най - жестоко и Го подиграваха и заплюваха.. още и венец от тръни Му сложиха. Пилат Го даде на бичуване с камшик. Заплата на греха е смърт и Исус Христос прие тази заплата за да ни подари вечен живот. Ние сме грешници и заплата на греха е смърт, но ако обичаме и следваме Исус Христос, Той е наш Спасител и ни е спасил от заплатата на греха (смърт) Божия дар е Вечен Живот в Христос Исус Нашия Господ

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a1c05e386e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Не вярвам в Бог такъв какъвто се опитват да ни го представят религията и свещениците. За съжаление те го превръщат в инструмент за осъществяване на невинаги чистите си цели, било то обвързани с политиката или пък с някакъв вид финансови облаги. Жалко е, че точно хората, които проповядват смиреност, доброта и т.н., не проявяват добродетелите си реално и у по-голямата част от тези хора се усеща прикрита злоба. Злоба към тези, които не споделят възгледите им, злоба към различните и някак си се вкарва едно излишно разделение у хората. Наскоро Негово високопреосвещенство публично се скара пред цяла България на журналистка от БНР, Еленица Маринова, за това че попита премиера не можеше ли да се направи компромис поради извънредното положение с отслужването по Великден, както правят в другите държави. Тезите и на премиера, и на Синода бяха меко казано абсурдни пред силната аргументация на журналиста, а злобата от тяхна страна няма да коментирам.

Сектите например ползват същите похвати, но при тях нещата пък съвсем излизат от контрол. В името на Бог, някои хора просто не живеят пълноценно, не ядат каквото им се яде, не излизат, когато им се излиза, отблъскват и презират някои хора без реална причина. Това ли е духовното? До преди няколко години аз също имах някаква вяра, но като ЛГБТ човек и като човек, който има някакво себеуважение разбрах, че религията просто отхвърля това, което съм и за което нямам вина. Отхвърля ме на база стереотип и нищо повече, не се интересува от това що за човек съм. Лошото е, че подхранва и стереотипа в обществото, което не позволява на една маргинализирана общност да има нормален, спокоен живот.

Като заключение ще кажа, че има толкова много религии и е абсурдно някой да каже коя е правилната. Всеки си има някакви вярвания, всеки си мисли, че той е прав. Но истината реално не знаем. За това просто трябва да бъдем добри към себе си и другите, да обичаме природата, Земята и Вселената, защото реално те са нашият Бог и от тях можем да черпим неограничена енергия.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a9273628b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Не мога да кажа, че съм християнка или мюсюлманка. Странно е. Да, вярвам в Бог. Независимо дали става дума за Господ или Аллах, просто знам, че има Бог. Старая се да бъда добра и да спазвам моралните ценности, всеки ден си казвам молитви. . Вярвам, че Бог ме пази.
Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8b3f91a4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Ако има Бог то той със сигурност ни мрази , някой повече други по-малко , но Бог е зъл , съмнение в това няма ! Защо иначе ще измъчва деца със рак и други болести ?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: babe86d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   28. Бог е любов и даде Своя Син Исус Христос да умре и да се мъчи на кръста за да плати с кръвта си за всичките ти престъпления както и тези на целия свят.
Има нещо което е скрито от очите ни. дявола е виновен че хората страдат.

Няма как Бог на любовта да дава лоши неща.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: babe86d576
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Това с преражданията са глупости. Библията и Господ изобщо не говори за прераждания. Исус в Евангелието от Йоан говори с Никодим за покаяние. Трябва стария човек да умре. Старите навици да ги заровиш. Който е крал или е бил лош човек да се отвърне от стария начин на живот
Да четеш Библията и да спазваш Божия закон всеки ден. Така човек се Новоражда. Ето старото умря сега вече всичко е ново. Разбира се това става с помощта на Бог и Неговия Свят Дух.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 03d6ecbc1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   29/30, т.е. искаш да ми кажеш, че живееш 70-80 г. и после в следващите няколко милиарда години се пържиш в ада или си в рая, в зависимост от това дали в онези 70-80 г. си вярвал в Бог.

Каква е логиката Исус да се мъчи заради мен? Даже още по-добре - аз ще си върша грехове и накрая някой друг ще опере пешкира. Каква е логиката Бог да наказва сам себе си или сина си заради други?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f7f29f2a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   В Писанието пише че заплатата на греха е смърт. А Божия дар е вечен живот в Исус Христос, ако го приемеш за Спасител. Исус Христос доброволно е платил с живота си за нашите грехове. Той е приел заплатата на греха - смъртта, за да си оправдан ти от греховете ти и Бог ти прощава заради Неговото Име

Да приемеш Исус Христос означава да го следваш спазвайки Неговите Заповеди описани в Новия Завет и да вярваш в Него
Бог иска покаяние и да се отвърнеш от лошия начин на живот. Не може да живееш като преди. Бог казва Покайте се и принасяйте плодове достойни за покаяние.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4a7b610c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   до 32

С тази противоречаща си софистика смяташ ли че някой би ти повярвал че Бог е нещо повече от зъл тиранин радващ се на човешкото страдание ? Хора до ден днешен умират от глад при това забравени и отритнати от обществото. В писанието може да пише каквото и да е...Истината е че ако има Бог то той ни мрази.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f987b18d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Уважаеми вярващи, боголюбци и богославци, препоръчвам ви във връзка с епидемията, да прочетете разказа на Елин Пелин ''Напаст божия.'' Той завършва така: ''Бог е немилостив, не молете му се. Нека като жабите, когато им пресъхне блатото, да прокълнем и да умрем.'' Бихте ли коментирали този разказ?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b66c2f2d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   32, то по тая логика и заплатата на живота е смърт.
Ти да си видял някого да живее вечно?
Когото и да приемеш, след 70-80-90 години си тор...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1813c0d8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   То си го пише : няма друго име дадено на човеците с което да се спасят. Само с името на Исус Христос се спасяваме. Ако вярваш в Исус, ако и да умреш, Той ще те възкреси за вечен живот в Неговото Царство което е вечно.

Гледайте свидетелството на Иван Бобулев в Ютюб. Казва се Аз Го видях. Бивш атеист от Петрич полицай и от партията бил.
Аз заради това свидетелство вярвам в Бог.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0e79f837a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Не вярвам, животът е какъвто си го направиш. Всеки сам си е виновен за собствените си грешки и решения. От молитви няма смисъл, ако имаше Бог или ако той прави нещо за нас нямаше да има никакви болести по света. Някой пишеше за правилото "Не прелюбодействай" Аз това го разбирам като да не се Изневерява, а не да няма секс преди брака. Не, че ги знам и ги спазвам де. А пък за след смъртта май си мисля нереални неща. Мисля, че човек просто умира и няма нищо след това. Но има някакво прераждане. Ражда се пак незнам душа или как да го нарека, но не помни нищо от преди. И новия живот не зависи от предишния. И няма съдба или нещо такова. Животът е какъвто си го направиш. Знам и, че много попове или които бяха тези от църквите, които не трябва да правят никакъв секс Изнасилват най-много. А за Библията и подобни книги ще кажа, че са писани от човек, така че няма как да им се вярва. Не съм и чела. А Коледа и Великден за мен са просто интересни празници. На Коледа се събираме с роднини, а на Великден се чукаме с яйца. Дори и на тези дни не вярвам. Наистина е глупаво да се вярва само по празници. Който вярва наистина си вярва цял живот. А смисълът на живота е Семейството. Животните си живеят по-добре от нас, защото си правят деца, намират си ядене, ядат и живеят, а не като хората Алчност, завист и подобни. Ето тези неща развалят човека. Някъде четох, че най-хубавата религия е ЧОВЕЧНОСТТА и аз започвам да мисля така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d9ca9194f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Искам да отговоря на тези от вас които казват, че Бог няма. Абе хора как стигнахте до това заключение че няма Бог. Толкова ли сте интелигентни, че според вашите размишления преценявате че Господ не съществува. Ето вижте колко интелигентни хора вярват че има Бог: Коперник, Кеплер, Галилей, Нютон, Макс Планк-квантовата теория, Айнщайн, Карл Юнг. Само че те не вярват в Бог в какъвто вие вярвате. Те вярват в Бог-Дух невидим, чрез който е създадено всичко във вселената. Този Бог-Дух не се занимава със съдбата на хората, а е създал вселенските закони и целия материален свят се движи според тези закони. Но е оставил човека със свободна воля. Ако човека избира да живее не според установените Божи природни закони той ще си плаща грешките. Но за да разберете поне до някъде тези природни закони трябва да сте чели доста научни и религиозни учения. Защото както казах в н. 22 същността на човека е неговата Душа и си мисля, че вие не вярвате че имаме Душа. Ако вие не можете да разберете че ние имаме Душа тогава за какво да говорим. Прочетете пак н. 22 и вникнете в цитатите които съм дал от Библията. Но поне сте чували за Айнщайн и как си представяте такъв човек да вярва в Бог. Но той вярва в Бога на философа Спиноза т. е. в невидимия творец на вселената, а не в Бог който се грижи за всеки един от нас. Така, че като отричате съществуването на Бог вие живеете в невежество. А защо има хора които страдат дори в най-ранна възраст е защото те са се родили с много лоша карма пренесена с прераждането си от миналия живот. Ако вие се замислите много задълбочено за всичко живо в природата ще разберете, че живота е създаден от интелигентен дизайнер и този дизайнер е Светия Дух-Бог.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d9ca9194f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Н. 30 казваш: "това с преражданията са глупости". Но вярваш във въскресението. Ако можеш обясни ми каква е разликата между прераждане и възкресение. Аз казвам, че се преражда Душата. Възкресение според теб е да те възкреси в същото тяло. Значи когато умреш и след време тялото ти стане на прах и пепел твоя Бог ще те възкреси в същото тяло и ще имаш вечен живот в рая с това тяло. Обясни така ли е. Ти имаш навика да не отговаряш на такива въпроси, но аз ще чакам твоя отговор.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d752b1b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   До номер 39 - да, точно така. Не съм номер 30, но ще отговоря вместо него понеже съм запознат с темата. Възкресението ще бъде в същите тела, в които сме сега. Дори е описано, че ще бъдем възкресени и с "върха на пръстите" - тоест всичко - лицето, тялото ръцете, може би дори бенките по нас. Големите аврамиически религии - тоест най-големите религии в света - ислям, християнство и юдаизъм са единодушни, че хората НЕ се прераждат.

Прераждането и вярването, че може да бъдеш прероден в котка, прасе, насекомо, или пък богат принц в зависимост как си живял "предишния живот" са остатъци от езическите религии, както и култовтее към слънцето и луната, вярвания в самодиви и т.н. Истинските религии са единодушни, че хората живеят веднъж на тази Земя, после умират и после при Взкресението идва Съд - на който се решава дали човек ще се мъчи или ще блаженства след смъртта си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4195e28329
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   38, според Спиноза Бог не е някакво еднолично същество, а проява на всичко, което е хармонично или в известен смисъл, Бог е природата. Айнщайн може да се каже е агностик, което означава, че не знае каква е точно природата на Бог. Той не се причислява към нито една от религиите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e9dbc6a142
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   до 38
Абе приятел, айде да не вадиш аргумент като "толкова ли се мислите за умни" моля ти се, защото е хипер банален и изтъркан. То ако е на въпрос, горе-долу същото е казала църквата и на споменатия от теб Галилей: "Галилей, глей ся брато, тука в книгата си твърдиш, че слънцето е в центъра на слънчевата система... В Библията пък пише, че е земята... Ти какво, на много умен ли се правиш нещо, а? За по-умен от Светото Писание ли бе, баце? Я сега решавай - книгата ти ли да горим, или тебе..."

Не ми трябва да съм много умен за да прочета... Битие 9 примерно и да си мисля... какво толкова лошо е направил Хам, втория син на Ной, че да бъде прокълнат да бъде слуга на братята си - той и потомците му, вовеки веков. Ама ти сигурно си по-умен от мен, я ме светни - какво е престъплението на Хам? Защо са наказани и децата му, които нищо не са направили? Щото на мен ми изглежда, че е трябвало да бъде екстрасенс че да разбере предварително че тейко му се напоркал и разголил и така да отвърне поглед, за да не види как на Ной му се вее... онуй.

Или може би тази глава трябва да се чете като алегория? Още по-зле тогава, защото Библията по-нататък описва какви народи са произлезли от тримата синове на Ной. Сим - евреите; Яфет - индоевропейците, а Хам - африканците... С други думи, Библията не само обяснява, но и обосновава защо негрите са роби от древността. Не знам за вярващите, ама мен ме жегва морала тук. Става ми тъпо да си мисля, че цели народи са използвани като роби поколения наред, и то е станало не само със знанието на бога, но и едва ли не одобрението му - да превърне проклятието на Ной в реалност.

Иначе казано -- не вярвам в богове, но дори и да ми се яви Бог и ми каже, "Ей, безбожник, виж че съществувам!" не бих го ПРИЕЛ. Притчите и огромна част от заповедите в Стария Завет не съответстват на морала и светогледа ми. Такъв бог не мога да възхвалявам - понеже точно това е смисъла на живота, според християните - не и с чиста съвест. Затова, ако го има -- еми ще ме чака пъкъла, какво да правя.

Някой сигурно би казал да чета Новия Завет, и че по-скоро трябва да се съобразявам с него. Да, ама не. Исус изрично споменава, че не е дошъл за да отрече Стария Завет: "Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине"... Посланието му, колкото и да съдържа бая мъдрости и истини (но и пак изцепки които не мога да приема), е в допълнение към Стария. Той няма и как да го отрече, де, дори и да иска -- нали все пак точно в Стария Завет се пророкува идването му. :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2616f2dd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Мила 22-годишна девойке, преди време минах през същото. Бях доста скептичен и исках доказателство, че има Господ. Не мога да ти кажа, че съм го видял или чул лично /Слави, който иска да му звъни по мобифона си в онази песен е класика, но това не се случва в реалността/, но странно как получих доказателството си и то скоро след поискването.

Та не знам как се нарича - Бог, невидима суперсила или другояче, но че има нещо повече от нас с теб, има! Колкото и да съм арогантен, няма как да отхвърля категоричното доказателство, което получих. Синхронът беше твърде добър, за да кажеш, че е било съвпадение. Виждал съм доста съвпадения и мога да ги различавам от причинно-следствени взаимовръзки.

А вече дали да вярваш на Библията - това не мога да ти кажа! Доста редакции е минала, откакто е била в оригиналния си вид. И съм забелязал, че ако имаш нужда от нещо, Господ не ти праща СМС с текст "отвори Библията, страница 22, ред 7" или "върви при свещеник Х, той ще ти предаде отговора ми". Ако поискаш нещо сериозно и го получиш, ще стане без да е нужно да ходиш при посредник. Поне в моя случай не ме занимаваха с посредници. Та... не знам дали въобще се познават с господата от църквата и дали знае, че го представляват, но и не ми пука! Да вярваш си е лично твое духовно преживяване и не касае никого. Нито митрополити, нито патриарси, нито обикновени свещеници, нито разни там разбирачи извън църквата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eea187213a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Наскоро време чух от един пропаганден американски професор, че смисълът на човешкия живот бил размножаване.

Ем, че ако разможаването беше цел на земното съществуване, нямаше хората да ВЛАДЕЯТ планетата Земя, а зайците.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker