Не мога да се изразявам и имам страх от говоренето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да се изразявам и имам страх от говоренето
преди: 4 години, 16 дни, прочетена 1014 пъти
Здравейте, момиче на 17 години съм. Проблема ми е там, че не мога да се изразявам и да правя изводи. Малко съм пълничка и мисля, че от там идва проблема. Просто ме е страх от изводите които ще си направят за мен останалите. Най-общо ме е страх от отхвърляне и не разбиране. Имам малък кръг приятели, но не излизаме много, един-два пъти в месеца. Признавам имам ниска самооценка за себе си. Правя каквото ми кажат другите, не слушам себе си. Знам, че е грешно. Те дори приятелите ми които имам не ме разбират. Нямам желание за нищо. Нищо не ме мотивира.
БЛАГОДАРЯ предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 15 дни
hash: ca07d8d1c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм на 20. Имам същия проблем с говоренето, мнението на другите относно мен, малкото приятели, но аз например не съм пълна. Така, че състоянието ти не се дължи на външния ти вид, а на твоя характер. В случая не знам как да ти помогна с изразяването, защото и аз не съм намерила решението.
Ясно е, че си интроверт и, че си фокусирана върху вътрешния си свят. Съветвам те да развиваш този твой вътрешен свят и да изграждаш мнения. Трябва да държиш на себе си. Не се оставяй някой друг да ти казва какво да правиш, защото всички много лесно ще го разберат и само ще те използват. Никой няма да те уважава. В един момент ти ще си много наранена и ще останеш сама, обвинявайки се. Предполагавам не искаш това? Слушавай повече себе си. Живеем един живот и се способни да го моделираме така както ние желаем.
Казвам ти тези неща, защото преди години и аз бях в твоето положение и повярвай ми, сефа много съжалявам, че тогава съм се оставяла някой друг да ме контролира. Поздрави!

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 5f9c0effcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би много се вглеждаш в себе си.
Мнението на околните може да грубо,но може да е приятелско.
Показвай и изразявай мисленето си.
Някои ще го харесат - други не.
Хубаво е да се вслушаш в мнението на другите,но не и да ги слушаш и следващ без мисъл.
Но няма по - важно от това да си себе си.Отличават те мисленето и характера ,отношението ти към хората ,а не толкова външния ти вид.
Аз съм на 17 ,момче ,познавам едно по- пълно момиче и тя е толкова ,отпусната,спокойна ,свободна и добра приятелка.
Бъди себе си !Не се притеснявай!
Повярвай и опитай

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 1938bfe11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Откъде си?

Аз бих те посъветвал, да се запишеш към някоя театрална трупа, snadup comedy, музикална банда или каквото и да е, което се извършва пред публика. Да, ще бъде трудно, но ако свикнеш, повярвай ми, ще си много по-смела и няма да се страхуваш от хората толкова. А това, че "пълничка" може да се коригира с тренировки и диета.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 15 дни
hash: 8fcec7a954
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Липсва ти четенето на книги, оттам богата обща култура и речников запас. Килограмите са оправдание, при добро желание можеш да контролираш храненето и външния си вид. Инвестирай в себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 4d30ee4f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами ти си изброила проблемите си - страх от отхвърляне и неразбиране, ниска самооценка. Това, че се притесняваш да говориш пред повече хора е просто отражение на тези мисли. Има много книги за личностно развитие, може да се поразровиш малко, би ти се отразило добре. Най-простичкия съвет, който бих ти дал е да започнеш да се харесваш и да се обичаш. Да се приемаш такава, каквато си. Ако трябва започни да си го самовнушаваш като си го повтаряш, но реално липсата на изброеното е коренът на твоите проблеми.
Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 1517ef35fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами тогава почни правилен режим на хранене и започни домашни упражнения има в Ютюб много. И ще добиеш самочувствието. Само не забравяй от къде си тръгнала

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: cd991b871b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз съм момиче на 18 години и винаги съм страдала от крайната си интровертност, трудности в общуването и изразяването, стегнатост в отношенията. Много добре те разбирам. Последните години обаче това много се е променило, усещам как малко по малко започвам да изграждам самочувствие, да се чувствам добре в кожата си, и това, естествено, се отразява и в отношенията ми с другите. Най-същественото качество, което съм изградила, е определено непукизма към чуждото мнение. Колкото и да е трудно, важно е да приемеш себе си такава каквато си - защото, повярвай ми, както ти, така и всеки един човек е уникален, различен и неповторим. Малките ти несъвършенства, различия от останалите, те правят това което си. Те правят теб самата - единствена и неповторима. "Ако хората бяха съвършени, нямаше да се различават помежду си. Индивидуалността, изглежда, произхожда от несъвършенството". Красотата на хората е в различията помежду им, те осмислят и общуването - чрез другите се учим, опознаваме нещо, което не притежаваме в себе си, обогатяваме се. А и в крайна сметка, ако всички бяхме перфектни, какъв изобщо щеше да е смисълът на нашето съществуване? Ние сме тук, за да се усъвършенстваме, да се променяме, да се борим - със себе си, със съдбата си. Да преодоляваме препятствията на живота. Това го прави интересен, смислен. Тази динамика, бунт, движение - това прави всичко истински живо. Затова, бори се със себе си, с демоните си, не се отказвай. И когато успееш да се приемеш такава каквато си, когато истински заобичаш себе си, тогава ще видиш как по един естествен начин ще се отпуснеш пред света, в желанието си да му дадеш и покажеш всичко, което имаш вътре в себе си. Това е дълъг процес, дори бих казала, че заема целия ни живот - да се изграждаме, опознаваме, приемаме. Сами себе си и едни други.
Понеже много припознавам себе си и своите проблеми в теб, бих искала и да ти дам няколко практически съвета, които помагат на мен самата да изграждам сигурност:
1. Медитация. Преди, когато чуех тази дума си мислех за някакви хипита или индийски монаси, нещо съвсем далечно, някаква фантасмагория. Но повярвай ми, това е нещото, което ме изкара от най-тъмните ми периоди. Ако никога не си медитирала, препоръчвам ти да започнеш с водена медитация. Аз използвам приложението Headspace, но и в YouTube има страшно много клипове. За да видиш красивата страна, обаче, трябва да пробваш за по-дълъг период. Да кажем 2-3 седмици, по 10 минути всеки ден. Не е чак толкова много, но наистина си заслужава.
2. Дневници. Просто записвай емоциите си, особено когато се чувстваш зле, ще се изненадаш колко освобождаващо действа. Един вид ги изкарваш извън себе си, изхвърляш ги. А и е забавно да се връщаш назад и да четеш какво си чувствала и усещала за света. Много ще ти помогне и с изразяването, по един доста неангажиращ начин, защото реално никой освен теб не ги чете.
3. Изкуство, филми. На мен винаги ми помагат да се вдъхновявам. Това, което се сещам в момента да ти препоръчам на горе-долу такава тематика е "Dead Poets Society" или "400-те удара", ако си падаш по по-старички филми. Винаги можеш да си се разровиш в нета, със сигурност има още много.
Експериментирай. Нищо не губиш. "Всеки път, когато човек прави нов експеримент, той винаги научава повече. Не можем да научим по-малко."
Надявам да съм ти била в помощ. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 369316467d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Защото не четеш, чети книги и след няколко прочитени ще видиш разликата.

 
  ...
преди: 4 години, 13 дни
hash: 383a15e4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всичко идва от това, че не се харесваш, а когато човек не се харесва, е крайно зависим от мнението на околните за него - оттам идват и всички несигурности. Онзи, който си знае цената, не се интересува какво си мислят другите за него, той си знае какъв е. Четенето на книги е много важно, но първо - зависи от книгите и второ - не е достатъчно, трябва действие. Правиш си безмилостен списък на всички неща, които не харесваш в себе си - черти на характера, външност, знания и т. н. и започваш да ги поправяш едно по едно. Колкото повече усилия влагаш, толкова повече ще расте и самоуважението ти, а оттам и увереността ти. Увереността не идва със самовнушения, че си умна, прекрасна и т. н. или от сравнението с околните, че те са по-зле от теб в някое отношение (много често срещано и много глупаво), а от това, че знаеш, че полагаш усилия да подобриш себе си. Действай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker