Може ли някой да ме светне за недвижимите имоти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли някой да ме светне за недвижимите имоти
преди: 4 години, 21 дни, прочетена 1408 пъти
Здравейте на всички!
На 21 съм и смятам догодина-две да си закупя мой апартамент. Имам въпроси, нека човек по-наясно с тези неща да обясни ако има желание на човек, който с цялото си сърце мрази бюрокрацията. Могат ли да се ползват някакви отстъпки тъй като за пръв път ще имам жилище на мое име? А за инвалид? Мога ли да се пазаря с брокерите за по-ниска цена и изобщо възможно ли е направо да се свържа със собственика, ако има на юридическо лице и директно да се договарям с него/нея? Имам заделена сума пари, но съм напълно готов да изтегля кредит за да покрия ценовата сума и да си го изплащам, тъй като съм си пестелив човек а това да имам свой дом срашнооо много ме мотивира. Стандартния кредит или жилищния е по-добрия вариант ппц? Също така, как мога да бъда сигурен с прехвърлянето на документите на мое име тъй кано съм чувал за някакви съмнителни сделки, нотариуси и схемички?
Благодаря на всеки, който прояви желание да помогне да бъда информиран.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 21 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето ти точни отговори.
Могат ли да се ползват някакви отстъпки тъй като за пръв път ще имам жилище на мое име? -НЕ
А за инвалид? -НЕ
Мога ли да се пазаря с брокерите за по-ниска цена- ПО СКОРО НЕ или може но за съвсем дребен процент или закръгляне на сумата, ако примерно жилището е обявено за 152 хил лева можеш да свалиш 2 хил с много уговорки и много трудно, хората работят на процент от цената и колкото е по голяма толкова по голяма е тяхната сума, а и всеки желае да получи колкото е възможно повече.
и изобщо възможно ли е направо да се свържа със собственика, ако има на юридическо лице и директно да се договарям с него/нея? КАТЕГОРИЧНО НЕ!

ВАЖНО! Преди да ти покажат, който и да е имот, от фирмата ще те накарат да подпишеш договор, че ще купиш жилище точно от тяхната фирма, да им преведеш дадена сума и с нея ще им платиш неустойка /ще загубиш сумата/ ако се откажеш да купуваш от тях. Често се случва да обявят нещо на смешна цена с цел да наберат клиенти подписали договори с тях. Тоест обявяват гарсониера за 50 хил лв и като подпишеш договор и им преведеш сумата от 2-3000лв за да ти покажат гарсониерата, тя или "е продадена" или измислят нещо друго за да не можеш да я купиш.

Стандартния кредит или жилищния е по-добрия вариант ппц? - Това зависи от процента който ще платиш без кредит, ако имаш спестени 80% от сумата за жилище не е добре заради 20 % да ипотекираш.
как мога да бъда сигурен с прехвърлянето на документите на мое име тъй кано съм чувал за някакви съмнителни сделки, нотариуси и схемички? - винаги има шанс за измама, затова трябва да купуваш на реална цена, а не занижена с цел пестене от данъци, така ако има проблем макар шанса да е минимален да съдиш продавача да ти върне парите.

 
  ...
преди: 4 години, 21 дни
hash: a36f809f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 21 тежко го раздаваш,а да си въобразяваш че точно на теб някой ще прави отстъпки.............далече се изхвърли

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 53c49bf183
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Виж сега - като искаш съвет, е редно, поне да напишеш темата грамотно и с нормален език. Първо - много объркано е написано и някои неща изобщо не ти разбрах. Второ - изрази като "ппц" са малко несериозни и по-трудно можеш да провокираш сериозни хора да ти отговорят.

На въпросите. Отстъпки няма - ти би ли си продал апартамента по-евтино, само защото на купвача му е първи апартамент или е инвалид? Има отстъпка само за данъка, който ще плащаш всяка година на общината, в случай че ти е единствено жилище.

Със собственика трудно можеш да се свържеш, тъй като обикновено нямаш връзка с него преди самата сделка. Има начин да го издириш, но е незаконно, тъй като още на огледа подписваш договор с агенцията за конкретния имот, че ще го купиш през тях, а те ги проверяват такива неща. Не слушай номер 1, че те накарат да платиш комисионна, без да си купил жилището. Плаща се само при сделка.

Можеш да се пазариш. Даже е задължително, защото по начало нарочно вдигат цената с идеята, че ще има пазарлък. Т.е. те пазарлъка предварително са си го калкулирали в офертата. Аз лично договорих 5% отстъпка от цената. Можеше и повече, ако се бях запънал, но рискувах да изтърва апартамента, а беше изгоден. При всеки сериозен натиск има вероятност да изтървеш сделката. Иначе ако продавача е на зор, може и до 10-15% да смъкнеш.

Ипотечният кредит е за предпочитане пред потребителския, защото условията са много по-изгодни, но пък имаш и малко повече такси. Потребителският има смисъл, ако сумата не е голяма и е за кратъкт период. Примерно ако не ти достигат 10-20 хил. лв, по-добре потребителски за срок от макс. 10 г. Но от там нагоре е по-добре ипотечен.

Относно схемите по-добре си наеми адвокат, който да прегледа договора и да каже, ако има някакви забележки, че да се подпише такъв, който защитава твоите интереси, а и да провери дали жилището вече не е с някакви тежести в полза на други лица. В никакъв случай не декларирай сделката на по-ниска цена, за да спестиш някой лев от данъци. Адвокат ме е съветвал сделката винаги да се проповядва на реалната цената, тъй като ако се случи нещо и искаш да развалиш сделката, имаш право да изискваш пълната платена сума. Иначе с нищо не можеш да докажеш, че си платил тия пари. Разликата в данъците не е кой знае колко голяма спрямо риска, който поемаш.

Ако пък купуваш с ипотечен кредит, няма нужда от адвокат, тъй като самата банка ще свърши тази работа. Все пак никой няма да ти отпусне кредит, без да е сигурен, че трети лица няма да имат претенции над имота. Принципно тази работа трябва да я свърши нотариуса и затова му се плаща, само че никога не можеш да си сигурен, че той не играе с продавача и няма да прикрие някой факт.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 20 дни
hash: d487a1ecf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 1

не можело да се свържеш със строителя, ти на кой свят живееш бе? Почти всички нови сгради им виждаш сайта и има обявите в имот.бг и другите без посредници и паразити като тия малоумници брокерите. Те са ненужни, аз така си купих направо от строителя, същото и с наемите - там пък изобщо го прескочих като наемах офис, макар брокер да ми го показа, даде ми да попълня някакво листче, без никаква юридическа стойност и се написах иван иванов просто, а дори да беше моето име и реални данни, пак няма никаква стойност. Много лесно ми беше да намеря телефона на собственика от портиера на сградата в която беше офиса, за какво да им давам на някакви тъпаци за 5 мин работа 2000 евро за офис, щото тия наглеци искат цял наем комисионна.
Балъци ;)

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 1e8c18c70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От брокери винаги, когато имаш възможност, бягай. Те са паразити, които само пречат. Има винаги достатъчно строители, предлагащи имоти без комисионна. Пазарлък може да има, но в малки граници 1-2%. Купувай на акт 16. В противен случай рискуваш да останеш с пръст в уста. Задължително юрист за проверка на имота. Ако всичко е наред според юриста, може и на данъчна оценка да направите сделка, но трябва да е изряден имот с изрядна история на собствениците. Съседите не са маловажни, но това е трудно да се провери. Успехи!

 
  ...


...
преди: 4 години, 20 дни
hash: 86cbc711d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Споделям личен опит... много добре познавам квартала, в който живея. Търсих си жилище пак там. Намерих оферта, но отказваха да кажат адреса, съгласих се за оглед. Обаче хубаво огледах покрива на сградата и няколко прозорци на къщи, които се виждаха от спалнята. Пуснах си гугъл стрийт вю и около два часа гледах покривите на сградите докато от правилния ъгъл видях на кое място е. Отказах огледа, отидох на място и намерих собственика. В крайна сметка не купих, защото не беше реална квадратурата, имаше дефекти по терасата, които не бяха посочени в обявата. Има терата към стаята, но няма излаз на нея... и т.н.
Има начин, просто бъди хитър.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 3239b233a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Имам позната брокер и ми е разказвала какво прави, когато някой се опита да я прескочи. Последно ми разказа как мъж и жена без брак я ангажирали да им търси имот. Жената подписала договор с агенцията, обаче нали не е свързано лице с мъжа, той има право да купи и без посредничество. Тайно подхвърлял визитката си на огледите с идеята продавачите да се свържат с него, обаче вместо това всички казали за визитките на моята позната, защото, когато собственикът е подписал договор схемата не работи и той ще дължи неустойка, доста по-голяма от комисионната. Познатата ми си замълчала и просто им показала доста евтин, незаконен имот и ги оставила да я "надхитрят". Собственикът на незаконния имот нищо не казал за поредната подхвърлена визитка и стигнали до сделка. После позната ми пуснала сигнал за незаконния строеж и за да го узаконят новите собственици хвърлили три пъти повече от комисионната й.
Тръгнат ли да я прескачат вади черния списък- имоти с тежести, незаконни, спорни наследства, лошо строителство, прикрити недостатъци, проклети съседи и т.н. и просто оставя хората да се свържат зад гърба й и да сключат сделка без агенцията. Защото работата на агенцията е не само да прави огледи, а и да проверява имотите по общини, кадастри, данъчни и да подготвя документите за сделките. С прескачането, агенцията се освобождава от отговорност, че не е дала информацията, тя реално не е страна. Така, че с това мислене на дребно брокер няма да ти помогне. Все пак използваш услуга, или си плащаш, или си вършиш работата сам.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 53c49bf183
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   8,


Тонът ти не ми хареса. Демек ако доброволно не си даваме парите на брокерите, заслужаваме да ни прецакат.

Брокерите са си пиявици. Един искаше да си продаде апартамента, пусна си обява и му се изредиха всички агенции да му звънят да му го продадат те. Той не искаше да натоварва купувача с излишни комисионни, че се почнаха едни заплахи и разправии. Окупирали си всички обяви като някакви пиявици и не можеш да си намериш без посредник. Аз ако искам да съм защитен, ще си хвана адвокат, няма да чакам някоя агенция да ми пробута апартамент със скрити недостатъци. Всяка втора дума им е как цените щели да растат, да си купел сега, че да не купиш после за по-скъпо. Дори и в най-голямата криза това повтаряха, сакън да не изтърват някой лев. Крият недостатъци, лъжат и т.н. И за какво да им плащам? Тях ги интересува да си приберат комисионната, а не ти дали е се набуташ.

От гл.т. на купувача са си живи паразити. Сякаш без тях не мога да си купя. Нотариуса е точно затова, а ако му нямаш доверие, има си адвокати, но АКО ти искаш. Това да окупурат всички обяви и да заплашват, не е редно. Продавача обикновено се съгласява, защото не се занимава и не плаща нищо, понеже комисионната я поема купувача. Ама за купувача няма избор, понеже всичи обяви са окупирани и ще, не ще си плаща комисионната. Това си е живо извиване на ръце и законен рекет. Не че нещо, ама 3% на 200 000 лв са и 6 бона коммисионна. И за какво ги вземат? Защото са те закарали на 5 огледа. Адвоката не ти свърши тази работа за 100-200 лв. Айде няма нужда. Те хората по половин година бачкат за бона, а онези тарикати ги искат за 5 огледа.

Ми дай тогава да сложим брокери на хранителни стоки, на дрехи, на обувки. Нали ние сме малоумни и не можем без брокер.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 1 до 4
Тъй като коменара ти насочен за мен.
Ти между строител и собственик разлика правиш ли? Строителите не наемат брокерски агенции да правят огледите им. Как при покупка от строител ще прескочи брокер, като няма брокер? При покупка от строител подписваш с негов представител балъко:) /извинявам се на модераторите за епитета, но щом сте побликували 4 със същия епитет не би трябвало да е проблем/
Не знам кога и как си подписал хвърщащото листче, но повярвай дали от теб или от собственика, брокера комисонната си е прибрал или ако е било преди 10г или сте попаднали на брокер новобранец, може да сте минали метър.
През последните години вече всяка брокерска агенция си е вързала гащите с правилните документи за пред съд и такива измами да издириш собственика не минават. Дали ще подпише с продавача или с купувача или и с двамата договори, първо се подписват документи, после оглед и доста често големите фирми искат превод на гаранционна сума от купувача, че ще купи жилище точно от тях, преди да тръгнат да те водят по огледи. Сестра ми преведе 2 000лв преди да я заведът на оглед миналата година, безпатно не бяха съгласни за огледи.
И аз съм на мнение, че доста често те са ненужни, най-често са алчни и сумите които прибират са прекалено високи. Обаче те съществуват, вършат някаква дейност и труда им трябва да се плати. Често продавача работи или живее далеч от продавания имот и няма възможност да посреща огледи и да оправя документи, често брокерите освен че оправят документите по институциите, дори и вземат документи от топлофикация дали има дългове, почистват, подреждат, или дори латексират някоя стена, прикриват недостатъците залепяйки отлепена плочка и декорират имота, купуват вазички слагат свежи цветя и им сменят водата ако щеш, подреждат лампи купени от тях, подреждат дори дърва в камината, мият банята и тоалетната чиния и др такива, за да изглежда добре пред клиента, това е труд, а труда не е безплатен. Ако купиш от продавач примерно е възможно от години да не му е засичана водата, ти го купуваш в състоянието в което е, искаш да прехвърлиш партидата за вода, идват засичат че на водомера има навъртени 1000 кубика и ги пишат на моментния собственик, тоест на теб, хоп дължиш на ВИК 3-4 хилки, ако има брокер това ще бъде проверено и няма да има такива изненадки.
Съгласявам се с 9 че доста често са пиявици и търсят къде да се лепнат, издирват свободни продавачи и ги тероризират по телефона, но борба за хляб какво да се прави. 9 не е прав в това, че продавача се съгласявал, безплатно. Ако един продавач се съгласи той подписва договор, че именно тази фирма ще продаде имота му, и ако след подписа си той се откаже да продава или продаде прескачайки брокера или подпише и с втора фирма, която му обещала че има реален клиент ще дължи парите за комисионна на всички брокери с които е подписал. Никой брокер вече не работи ей така на доверие. Имах познат дядо, който подписал с две фирми и когато едната продаде малката селска къща си взе комисионната от купувача, притискайки дядото да намали цената, другата фирма осъди дядото да й плати неустойка на пръвоначалната сума, че и съдебни разходи, накрая излезе така че все едно дядото подари къщата, за него почти нищо не остана. Къщата я продаде за 5 хил едната фирма, втората взели от дядото по 500лв за всеки клиент който завели на оглед, че била далечно село искали си и тяхната комисионна спечелили делото и т.н. Точно хартийките Иван Иванов на №4 важат в съда, като доказателство, че са водили клиенти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: cfa3c06402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, т.е. искаш да ми кажеш, че ако аз сключа договор с агенция, за да ми продадат имота, но впоследствие никой не ми предложи искана цена, трябва да платя неустойка, така ли? Има ли някакъв срок, в който трябва да продам? Защото аз ако не получа исканата цена, може и 20 г. да не мога да го продам. И през това време нямам право официално да се откажа от продажба, без да платя на агенцията, въпреки че не съм продал нищо и не съм взел никакво пари от никого, така ли?

 
  ...

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: f6d33a7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10

"Съгласявам се с 9 че доста често са пиявици и търсят къде да се лепнат, издирват свободни продавачи и ги тероризират по телефона, но борба за хляб какво да се прави."

Най-мразя пиявици, дето се извиняват с това. Притискате само дядовци и хора без положение. Ти си същата пиявица. Лъжете хората, че били само оглед, нямало обвързване, а после едва ли не, искат по 1000 лева, защото сте се разходили, при това в чужд имот и не винаги с разрешение на собственика.
Като ви кажат, да го духате, мятате разни хартийки, дето минават само ако другите не мога да си позволят адвокат.
Последният път, когато продавах имот, един същия цайсат изрод, като тебе беше копирал обявата, беше я пуснал с 50% по-ниска цени и беше карал обаждащите, да подписват договори.
Копелдака искаще да ме върти със 125 000 лева. После ми звъни, и нагло ми заевява "имам всичките ти евнтуални купувачи". Отначалос е стреснах, защото ... кой е тоя, бе? На кой е човек? Оказа се, че е просто някакъв ДОЛЕН ЖАЛЪК ПЕДАРАСТ, дето решил, че "играч". Аде ми обясни, КАКВО ГО ПРАВИШ ТАКОВА?!

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11 Ако се откажеш да продаваш, да, дължиш неустойка. За срокове не знам, но на брокера такава му е работата, да залъгва и манипулира, както купувача така и продавача, големи психолози са.
За един и същи имот Докато казва на купувачите, че сега е момента едва ли не от утре цените скачат, а имота който ви показва е страхотен за цената си и т.н. В същото време казва на продавача, че неговия имот има такива и онакива недостатъци, примерно няма спирка на метрото пред вратата, а това се търси в момента и само той е в състояние да намери клиент, но положението в момента банките не давали кредити на потенциални купувачи /това винаги, не говоря за пандемията от грип/, затова нямало купуващи, баламосват продавача докато се навие да падне от цена. Не забравяй че повечето продаващи искат да се отърват от имота и вече са намислили какво да си купят с парите или най малкото им тежи да плащат данъка на имота, затова клякат на манипулация, някой лесно някой по трудно, но клякат.
В следствие от всико това до 20г никога не се стига, но има сделки проточили се по 2-3 години.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: cfa3c06402
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13, "Ако се откажеш да продаваш, да, дължиш неустойка"

Ако е така, това си е жив рекет. Демек аз трябва да избирам между това да си продам имота на безценица и да дам пари на някой, който никаква работа не е свършил.

Не знам дали изобщо е законно и ще мине ли в съда това безумие. Чак не вярвам да е истина.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12 айде сега, аз притискам дядовци, посмали малко. Мрази си който си искаш, но не слагай и мен в кюпа на брокерите, работата ми няма общо с продажба на имоти. Да ми говориш с обидни квалификации само защото казах, че има борба за хляб....... и защото съм горе-долунаясно по темата......
А онзи дето те лъгал, че ти намерил клиенти за имота нищо не можеш да му направиш, опитал се човека да те манипулира, ти не си се вързал, вместо да си доволен от факта, нападаш мен, неразбирам?

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14 Такъв е живота! Но пък винаги имаш вариант да не подисваш с брокер и да се опитваш да си го продаваш сам имота, защо си на мнение, че имаш само варианта с брокер. Да в последните години е доста трудно да продадеш имот сам без брокер, защото това което пише №12 че обещават имота ти на потенциалните купувачи без съгласието на продавача е вярно, в следствие на това купувачите не търсят теб а тях, дори като видят снимката на имота ти не отварят обявата, мислейки че са наясно с този имот и разглеждат другите обяви, но с упоритост е възможно да се справиш. Примерно ако върху снимката си направиш надпис "от часно лице" или "без брокери", както те слагат върху снимките техните брандове /само идея/.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 964c468e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   не разбирам

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: f6d33a7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 15
Абе ей!
Не ти нападам, просто ти казвам опита си с вскякави боркерчета. Онзи беше карал хора да поздписват някакви договри, а като се сврзах с един от тях, ми каза, че ако искал да купи имота, на какват и да е цена, трябвало да даде 8% от горе на боркера и щял да кпи, само ако го нямало тоя проблем.
Иначе до въпросният брокер - вече не практикува и още му се налага, да ми дава обезщетене.
Само искам да кажа, че СЪМ МНОГО ИЗНЕРВЕН, на такива жалки твари и ме е яд, когато полиция и прокуратура, щото тея плъхове и те били хора... ама не са.

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: f6d33a7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   А и да добавя нещо:

"А онзи дето те лъгал, че ти намерил клиенти за имота нищо не можеш да му направиш"

Ти страхлив ли ме наричаш? Спред тебе нямах топките, да направих кавото трябва? Виж, аз бях изнервен, ама ти вече вече направо с3 гавиш с мене ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 18 дни
hash: f6d33a7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 15

И като не си от боркерите - супер. Норамлен човек си!
Аз просот ти казвам, че онези не заслужават да дишат, заради всички злини, които творят. Това е.

Айде, че се изнервих!

 
  ...
преди: 4 години, 18 дни
hash: f6d33a7d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 14

Минава, ако нямаш пари за адвокат или приятели, деот да обедите лайното, че не може да прави така ...

 
  ...

...
преди: 4 години, 18 дни
hash: 6cfeb2d99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   20 След като си го осъдил, ок, защо се нервиш? Интересно само остана в какво си го обвинил? В това че говори с хора, които са потенциални твои клиенти или в това че е ползвал авторското право над снимката ти или в какво?
А той какви договори с какви хора е подписвал е без значение, все пак никой никого насила не е карал някого да подписва, каквото и да било. А и не са ли сети, че е възможно човека с който си се свързал да ти разправя, че щял да купи ама еди си защо не купил е възможно да е негово поставено лице? Иначе каква му е ползата или целта за да говори с теб.
Иначе не разбирам насъбраната в теб омраза, чак да не дишали, те са най обикновенни свързочници между продавач и купувач, и ти правят толкова колкото им позволиш, без да им подписваш договора нщо не могат да искат от теб. Както твърдиш миже и да спечелиш дело срещу такива накърнили бизнеса ти , така че какъв ти е проблема.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker