Не издържам вече психически, сривам се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не издържам вече психически, сривам се
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1371 пъти
Здравейте, пиша тук, защото няма на кого да споделя за моя най-голям проблем. Знаех, че след карантината много хора ще имат нужда от психолог, но не мислех, че ще съм от тях... Тази година вместо да бъде най-добрата за мен, тя стана ад. Роди ми се момиченце в края на февруари, няма по-голямо щастие. Роди се в 8 месец, седя в кувьоз, приех го доста тежко, но се съвзех. Откакто си я взех започна извънредното положение и си я гледаме само с бащата, нито бабите, нито дядовците успяха да я видят. Сега с този вирус се притеснявам пък за баща ми, защото има хиляди заболявания, остана без работа и живее на село, не може да си види внучката. Нямам си на идея как се гледа дете, но се справям, защото ме е страх да викна бабите да я гледат. Сега пък почина дядо ми. Всичко се срива. С мъжа ми не сме много добре със здравето, просто психически се сринах. Нощем св събуждам от кошмари, цялата обляна във вода, страх ме е, цялата съм скована от ужас. Никога не съм била така. Вместо да отдам цялото си внимание на бебето, аз се сривам и сривам, и ме е страх, че детето ме усеща. Опитвам се да се държа заради нея, но всичкия този ужас, който преживявам ме кара да се чувствам в някаква дупка, имам чувство, че ме чакат само лоши неща. Започнах да мисля, че сме урочасани, никога не са ми се случвали толкова неща накуп. И с малко пари останахме, преживяваме колкото да платим сметките. Не можахме дори да се съберем да отпразнуваме раждането на бебето, просто не знам какво се случва. Осъзнах, че по-важно от здравето няма. Искам да се лекувам, но в момента всички доктори ме гледат всякаш съм болна от чума, а аз имам нужда само от подкрепа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9a3804d029
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виждаш, че сега е трудно за всеки.
Не е най-голямата беда, че бабите не са видели бебето. Важното е, че сте живи и здрави.
Ти си се разконцентрирала покрай раждането, разбъркани хормони, ковьоза и бебето. Концентрирай се в грижите за детето. Съвсем спокойно, бебе може да се гледа само от родителите. Кураж и опора могат да ти дават и по телефона, но не и да се вайкат защо не са видели бебето. Ако имаш някакви въпроси по отглеждането, съветвай се с педиатъра, родните си, с приятелки. Излизай с бебето на разходка и него да го види малко слънце. Прави, колкото можеш по-дълги разходки, движението ще ти помогне за преодоляване на стреса. Разбира се, спазвай хигиена и растояние от други хора.
Не изпадай в паника, дай си време да свикнеш и бебето и нова ситуация.
Кураж и успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 104ad9758d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си урочасана, спокойно. Това се случва на всички. Бабите не си мисли, че знаят как се гледа бебе. Абсолютно безполезни са. Майката е тази която си го кърми и гледа.докато е бебе. Ако имаш въпроси, обади се на личната по телефона и я питай. Отделно в интернет има много информация. Ако нямаш доверие, поръчай си книга как се гледа бебе. Аз моето дете си го отгледах без ничия помощ, не знаех и аз, каквото ме е интересувало съм чела.
Проблема ти не е в обстоятелствата, а в тревожността която те е налегнала. Никой в момента не е в цветущо положение. Аз също чакам бебе всеки момент, без работа съм, а таткото така и не можа да се прибере, защото спряха и полетите. И моите родители са със заболявания. Абсолютно в същото положение съм, но без таткото и с още едно дете и с предстоящо раждане. Не се филмирай. Голяма работа, че бабите не са видяли бебето. Пращай им снимки. Ще го видят скоро, когато паднат забраните. Но до колко е разумно е друг въпрос. Аз лично не ги допускам да идват в нас, нито аз ходя. Най важно ти е бебето, много важно, че не са го видяли. На моето дете на рожденния ден, никой не дойде, не си получи и колелото за което мечтаеше. Но му обяснявам, че когато свърши всичко ще има и колело и празник. Правих му торта през нощта за да го изненадам, не я купих, защото се пазя от вируса и не купувам готови неща. Бъди оптимист, длъжна си в името на детето си, защото то страда в момента и не може да си обясни какво става, защото е малко, но този стрес ще даде резултат в бъдеще.
Не казваш от какво си болна, а казваш, че имаш нужда от подкрепа? Бъди силна, мъжът ти не те ли подкрепя? Аз с моя се чувам само по телефона и въпреки това нямам нужда от ничия подкрепа, разчитам на себе си, защото в живота, както виждаш има моменти в които човек сам трябва да се справи. А ти не си сама, ти си със съпруга си. Бъди силна, не се поддавай. Нямате ли някой заделен лев за черни дни? Близките ви могат да ви пратят по банков път, банките работят. Иначе пари сега освен за сметките и храна не са ни нужни. Да, и за памперси, но те не са толкова скъпи. В лидл памперсите са много добри и най евтини. Изобщо едно бебе не е разход ако го кърмиш. Бебешки дрешки можеш да намериш евтино. Има решение на всеки проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e250e42a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Следродилна депресия. Нормално е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 647b278bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психолога няма да ти помогне. Стегни се, имаш дете, то е целия ти свят. Знаеш ли колко нещастни хора се изтрепват за детенце, дори някои от завист пишат тук против децата, защото искат но не могат да имат. Ти си късметлийка! То извънредното скоро ще приключи и бабата и дядото ще си го видят, просто знай че трябва да го кърмиш честичко и да го миеш. Така е в началото, миене дупе, кърмене, спане и пак същото, докато поотрасне. Друго не иска. Ако имаш нужда от съвет чувай се с майка си, тя ще те напътства по телефона.
Ние сме с детенце на 2г и 5 месеца и ни е трудно у дома, защото сме затворени, а то иска да играе вън.
Дано скоро ни пуснат, дано...
А на теб ти предстоят много приятни мигове, изкарвай и бебче в количката малко около вас на въздух, но далеч от хора.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 866a393f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз мисля като 3, че това е следродилна депресия. Тялото претърпява много промени около и след момента на раждане. Отделят се множество хормони, освен това често се случва да има недостиг на микроелементи, което много влияе на психическата нагласа. Препоръчвам ти да ядеш качествена и разнообразна храна, да си вземеш качествени мултивитамини и минерали. Със сигурност вземи магнезий, ако не си вземала по време на бремеността.

Спокойно, всичко ще се нареди!

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4d01bfeaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Още един коментар от мен, всичко ще се оправи !!! В живота се случват обрати и при вас освен бебенцето, ще имате още много радост напред в съвместния живот!!! Бъдете силни и добри хора, проблемите ще изчезнат, когато най-малко очаквате и ще има щастие в семейството Ви, бъди сигурна !!! Запомни едно: колкото и тежки моменти да има в живота на човек И КОЛКОТО И ДА СИ МИСЛИ ЧОВЕК, ЧЕ НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ, ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, КОГАТО НАЙ-МАЛКО ОЧАКВАШ ПО ЧУДОТВОРНИ НАЧИНИ !!! Желая Ви много здраве и успех на семейството !!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d93a75be7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Следродилна депресия е. Дръж се, ще ти мине и всичко ще е наред.
Кърмиш ли? Ако не, взимай мента глог и валериан, задължително спри кафето и всякакви стимуланти - те пренатягат нервите.
Темата е малко стара, ако я следиш - пиши как си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker