Американската ми мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Американската ми мечта
преди: 4 години, 11 дни, прочетена 1443 пъти
Здравейте, накратко за мен е, че съм момче в 8 клас.Обичам да мечтая и в същото време да постигам целите си с много труд дори, и да изисква време, това са мойте принципи.Не съм като днешните тийнейджъри, който обичат да се забавляват като ходят по купони, пушат и се напиват до припадък.Разбира се това се отразява на мен понякога да отнасям обиди от някой друг, че не съм като тях, но не им обръщам внимание.Да се върна на въпроса ми свързан с “Американста мечта” за, която мечтая и бих искал да постигна в бъдеще.Аз си го представям нещо от сорта (поне за сега) - след 12 клас да се запиша в унирверситет със специалност Счетоводство и одит, и Финанси (има и унирверситет, който ти дава възможост да запишеш втора специалност след 4-ят семестър), и може би през това време тъй като ще го запиша дистанционно, да си намеря някаква работа, за да мога да печеля известна сума пари.(Относно за финансовото състояние на семейсвото ми е достатъчно, че да ми помага до тогава).След унирверситета бих поработил в България за примерно 1/2 години по специалноста.След това следва по сложната част(да не забравим за Визата, която е необходима за работа и живеене там, но има време).Първо бих пробвал за да разбера как стоят нещата там като отида за малко за да видя обстановката и т.н.Следователно, ако ми хареса (даже съм сигурен, че ще ми хареса) бих си намерил работа по специалноста някъде в Калифорния, може би ЛА, защото там бих искал да се установя.Ако всичко това се случи някой ден (с много усилия от моя страна разбира се) бих заживял там, да създам семейство, да имам къща, и успеша работа в, която да се развивам с времето.Относно английският език за сега го знам на задоволително ниво, но не достатъчно.След като звърша 8 клас ще почна самоподготовка примерно до В1 (защото видях, че е възможно до някаква степен), пък след това ще мисля за учител или нещо подобно за достигане на С2.Ако трябва да бъдем честни, не съм споделял с кака ми или майка ми кой знае какво (майка ми и баща ми са разведени), но смятам да го направя в скоро време мисля , че биха ми дали съвет и подкрепили.И даа…Какво ви е мнението за това, което написах свързано с моята Американска мечта?

Поздрави

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 дни
hash: 0deb0652a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много сложно, много сложно. По-добре си намери американка и се ожени за нея. За целта обаче се научи да готвиш вкусни маджички и да я носиш на ръце. Ще върже, ще си родите дечица, поне 3, толкова е нормалното за там, минимум и 5 години по-късно ще се събудиш американец.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: b1cb3e5b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, аз съм на 13! Както гледам си нещо подобно на мен. Аз също искам да живея в Англия и да изучавам програмиране. Та сега по темата изглежда трудно но не и невъзможно, ще ти трябва наистина много време но както казват хората ако има желание има и начин :). И аз като теб не пуша, не пия, не бягам от часове и тн... Лично аз повечето ми познати не ги разбирам защо пият и пушат до припадък, но както и да е. Та пич надявам се да збъднеш твоята мечта!

Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 8b51de044f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Да си видял богат счетоводител? Всички финансисти и счетоводители реално работят като роби-пчелички в офисите на големите фирми. А САЩ не е като по филмите. Недай си боже си счупиш крак или ръка, ще плащаш 2000 долара. Виж в нета как някои живеят в палатки по улиците. Работят като луди и имат малко почивки и откачат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: d901aabe5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако ще учиш Счетоводство, учи го в държавата, в която ще работиш... Ако искаш да работиш в САЩ иди там и го учи.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: cf3ed5cabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Няма такова нещо като "Американска мечта", това е измислица.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 дни
hash: c6918718fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля, че е доста праволинейно и наивно - перфектно е за САЩ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: dafb95b1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам братовчедка, която е в Щатите. Както повечето млади българи, които са там тя отиде на бригада (като студент) и така постепенно завърза връзки. На следващата бригада познаваше доста хора там и намирането на по-добра работа бе по-лесно.

Обаче доколкото знам, американската мечта не е точно мечта, в добрия и смисъл на думата. Труда се заплаща добре, но се бачка наистина здраво. Много от емигрантите там са принудени да работят на две работи и много от тях записват образование само и само да не ги изгонят емиграционните. Много работа, никакво свободно време, но пък живееш в малко по-нормална от нашата страна. Ако нямаш роднини там и не си спечелил зелена карта, получаването на таква е много трудно. Много хора блъскат с години за да им се даде някакво гражданство в САЩ. А сега с мистър Тръмп и цялата галимация около пандемията ще е още по-трудно. Всъщност, това май е основния проблем на всички, които искат да са там - как да си осигурят легален начин за пребиваване в US.

Освен това, ти си се насочил към ЛА, Калифорния. Там са ми казвали, че не е най-доброто място за живеене по ред причини. Има всякакви хора от всякакви националности, много латино-американци, голяма престъпност, много бездомници, лош манталитет на хората.. абе все едно да сравняваш Южна Италия със Северна Италия, примерно. Аз на твое място бих предпочел някое място, където културата е по-близка до европейската, примерно някои места по източното крайбрежие.

Следвай мечтите си и ще успееш! Трябва борба, за да намериш точното място и начин да заживееш легално, но хората, които са се борели обикновено са успявали!

Не съм бил в САЩ, но съм чел и слушал много от хора, които се борят да са там :) Успех ;)

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 37540c94c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Мечти...мечти... жалко че америка не е мястото където да бъдат постигнати.

Стига си се информирал от филми и сериали, гледай влогове от САЩ на американци или още по-добре на имигранти в америка.
Там не е като в западна Европа да имат нужда от работна ръка, там си имат ужасно много бежанци от Южна Америка и Мексико, за това Тръмп строи стена от Тексас до Калифорния.
Аз бих ти препоръчал да прегледаш като вариант Канада, хората там са по-умни, жените по красиви))) даже май на скоро махнаха визите за нас.
Информирай се ама не от сериали или фимли. Имаш достачно източници, все пак е века на информацията.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: a91270abc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ами тя тази мечта е напът да се срути-и географски и икономически,и социално и по какъвто още признак ти дойде на ум.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: f80e11fe4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Американската мечта значи живот на кредит и лекарствена зависимост. Това е американската мечта.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 388ed5e98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   3, като счетоводител ти казвам, че богати счетоводители има и лично познавам такива. Дори и в България. Само че те не работят на трудов договор, а си имат фирми и предлагат счетоводни, одиторски услуги, както и разпростряват и поддържат счетоводни софтуери. Има и гл. счетоводители на големи предприятия и одитори, които взимат 5 цифрени заплати, а направи сметка колко изкарват собствениците на фирмата. Само ще ти кажа, че платихме 800 000 лв на една севлиевска фирма за внедряване на счетоводен софтуер.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 88e5956272
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 2

Можеш да "изучаваш" програмиране и в моемнта. На 13 си вече остатъчно голям.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: 88e5956272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 7

Пандемията ще мине. Гражданстово не ти е особено нужно, ако си с добра порофеия. Просот си хубавите B1 визи за спциалисти. Повечето големи компании дават яки пакети, като то остраняват и често имаш едни 6 месеца, да си намериш работа. То ако не успееш за този период - най-добре си взимай кътаните пари и се прибирай в България. А и това, че ти е изтекла визата, изобщо е е проблем, ако намериш друга фирма, да я подновиш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: ef69754a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съгласен съм с повечето коментари, не знам все още напълно къде бих работил в бъдеше по тази професия (дали ще е наистина в САЩ) или пък някъде другаде, разбира се най-важното, говорящиет език да е английски. Но знам със сигурност, че ще че завърша унирверситет в България с тези специалности, които споменах и някой ден бих постигнал целите си. Освен Канада коя друга държава бихте препоръчали като език е английският. Благодаря предварително!

От автора

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: cb2a796899
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Хубав план си направил, според мен има слаби места. По-добре е сега да учиш до b1 (b2) с учител, защото тогава се предава важна граматика, а вай-видоките нива са богати напдуми и синоними на думите. Трябва да провериш кой международен изпит сертификат ти трябва и да се подготвиш за него ( включват слушане и избиране от няколко отговора, четене и избиране от няколко отговора, писане ва писмо по дадена задача и говорене с още единпчовек явил се на изпит пред двама квестори).

Аз бих проверила на твое място какви сапвъзможностите ми да уча в САЩ след сато искам гам да работя, почти съм сигурна че нямапда ти признаят следването от България. Да учиш в САЩ е много скъпо, но има спортни стипендии, можехда провериш дали имаш данни за лека атлетика или нещо друго с което да получиш пълна стипендия.

Много искампда прочета един ден, че си го направил и ти стискам палци от все сърце!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 дни
hash: 939a468574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Абе деца. Вие толкова ли не разбрахте, че "златните години", "голден ейджът" на САЩ отминаха - безвъзвратно, категорично, безусловно. До 5-10 години друга държава ще е супер силата, изобщо всичко ще се преразпредели доста. И като власт и като икономика.

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: eb2162c7af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Доста наивно. Грешката ти е в завършването на висшето. За втора специалност пък е още по-тъпо. Записваш каквото и да е и правиш бригади през лятото. Като отидеш няколко пъти вече може да решиш какво и как да стане. Ама това да ми завършваш висше тук, че и да поработиш и после да тръгваш за "мечтата" - ще си вече към 30г. Закога? И такива мечти, които гледаш да не стават скоро не са реални мечти, а глупави фантазии.

 
  ...
преди: 4 години, 8 дни
hash: 4d20fa2fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 10 го е казал.
Не искам да те разбивам мечтите, но Америка не е това, което я дават по филмите и което си я представяш! Живея тук от скоро - година- и виждам следното-
Калифорния е един от най- скъпите райони за живеене. Климатът е супер як, да, има работа, но ще се свреш в ореховс черупка и ще плащаш тройно!
Имигрантите тук си остават имигранти до живот. Американците са расисти. Отделно, че голям процент от нацията им е супер проста, ограничена и наркозависима.
Ще бачкаш като роб. Чакай, ти ще си роб. На кредит скора, на иншуранса, на работодателя. Роб!
Тук ако си лекар, мед сестра, фармацефт, адвокат - си добре. Останалите всички по мои скормни наблюдения живеят от чек до чек ( не мога да обобщя всички, казвам тези, които съм срещала и имат образование)
Ако искаш- учи тук. Спечели стипенция. Ще ти се отворят тогава многл врати.
Ако ли не се приготви за следното- по някакъв начин идваш тук, може би студентска бригада. Оставаш нелегално след срока или се жениш за документи. И двете не са оферта. При първото работиш на черно за стотинки, при второ си приготви 20к долара и се моли човека, за който се жениш да е свестен и да не вземе кинтата и да те издъни. Взимаш я обаче тая грий карта и какво?Ако нямаш образование тук - пица деливери, работа в супермаркет... неквалифициран труд сиреч. Жилище сам няма да наемеш дори, защото нямаш кредит история. Ще живееш със съквартиранти ( понякога не малко на брой) и ще бачкаш по 12 часа , за да смогваш.
Това не е живот мечта. А и забравих- ще се молиш, да не ти се счупи зъб, да не се нашожи да влезеш в болница , защото сметките тогава стават десетки хиляди долара.
Ще ме питаш защо живея тук ли? Мъжът ми живее от повече от 25 години тук. И е същият роб, който ти описах. А аз обмислям да се прибера в България с детето...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 дни
hash: ef69754a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Повечето коментари са наистина много логични, но пък аз наистина все още не съм решил къде е по добре дали в САЩ дали в Великобритания (като се съобразявам с езика). Ясно е, че има много време до тогава може да се случат различни неща, затова сега само си правя евентуален план или поне поставяне на цели. Но да...Дори едно момиче от класа ми смята да направи нещо като мен, само че с различна специалност. Много близки приятели сме от 8 години, но и тя също все още не е сигурна към къде да се насочи.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 4650c009ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ако ще учиш в България, а после ще работиш в чужбина Дипломата си я остави у вас. На много места съм чела, че в чужбина никой не гледа Български дипломи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 8b51de044f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Защо не пробваш в Австралия? Подобна е, но е много по-хубава. Сидни и особено Мелбърн са в пъти по-красиви от Чикаго, където се бутат българите. Поразходи се със стриит вю и ще се влюбиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 8b51de044f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   18, на 30 да не е стар? Аз на 31 станах актьор и певец.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 43421d51a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До #19: Виж на Гугъл кой е “Mr Money Mustache”, JL Collins, както и F.I.R.E. Movement.

До автора (OP): Друг избор: Сингапур, Нова Зеландия, Канада (Ванкувър), Австралия, Англия- в тази последователност. Бих се замислил за САЩ, защото принт-пресата на пари вече прегаря от работа.

“Ако си бил умен през XVIII век- ще живееш във Франция, през XIX- в Англия, през XX- САЩ, в XXI- Югоизточна Азия”- известен инвеститор.

За професия- виж това за добри критерии: https://www.lewrockwell.com/2011/02/richard-russell/the-perfect-business/

Потърси и на reddit.com това, което те интересува.

М42, живея в САЩ (не си следвам съветите)

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 3d7f67efcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Хубаво е, че имаш мечта. Единствено те съветвам да учиш с учител ниво В1 на английски или на курсове. Изобщо учи сериозно английски език. Може да опиташ и в Канада. Важно е да имаш професия, която се търси в тези държави. Да, счетоводство, програмиране, мед сестри виж в някой сайт какви професси се търсят и какво им е заплащането изавърши някоя от тях. Докато пораснеш може и да отменят визите за нас, така че имаш шансове. Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 дни
hash: ef69754a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Искрено благодаря на всички коментирали и, че сте отделили времето си, за да ми помогнете. Ще потърся и разгледам дадените сайтове. Благодаря!

От автора

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 66bc8cee35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Хубаво е че вече си се насочил към какво искаш да учиш и къде да се развиваш. Може да пробваш да кандидатстваш за университет в САЩ (доста от университетите предлагат стипендии) или можеш да кандидатстваш във Великобритания. Аз завърших в Шотландия и е безплатно ако следваш бакалавър. Не знам как ще е завбъдеще заради Брекзит. Мисля че ако завършиш в България ще ти е по трудно да си намериш работа по специалността, тъй като ще се конкурираш с хора които са завършили там и говорят английски като роден език. Помисли го и от тази гледна точка. Все пак ако си решил твърдо да учиш в България, бих те посъветвала да отидеш на 1-2 бригади в Щатите да видиш как са там нещата и дали ще ти хареса.

Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker