Защо на вас все комунисти са ви виновни??? Обяснете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо на вас все комунисти са ви виновни??? Обяснете
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1940 пъти
Много ми е странно как като има избори и баща ми все вика този комунист, онзи комунист... даже като бях сигурно четвърти клас и имаше избори и на училище госпожата ни говореше как разстрелвали хората през комунизма за нищо, колко страшно било... и нали има избори и питам баща ми, за кой ще спечели или за кого ще гласуваш (не съм сигурен) и той вика, че комунистите ще спечелят или нещо подобно и аз бях в шок, да чуя че все още има комунисти! И до ден днешен слушам как комунистите са все виновни.
Въпрос, минаха 30 години, нима е правилно да ги наричаме комунисти? Добре разбирам, че управляват техните деца. Но дразни ме винаги комунисти да са виновни. Защо не направихте нещо по въпроса тогава? Защо не гласувахте за не комунист?
Обяснете ми моля ви. Мина почти половин век и през 2050 ли комунисти ще са виновни. Друг е въпроса, че всички са корумпирани... може би проблема е другаде... защо тогава продължавате да си избирате комунисти?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: fd467b86fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Соцялисти има във всяка държава, те изповядват често идеята дайте да дадем и да помогнем на най-бедните, като по този начин печелят гласоподаватели. Националистите използват други идеи и пак завладяват хора, които да ги подкрепят.
Ами по времето на плануваната икономика България фалира 3 пъти може да прочетеш изпнета. Идеите на соцялизма са много привлекателни за бидните хора и за мързеливите, зато при тях се разпределя имеството на тези които са постигнали повече, дори изрелския кибуц трудно успява да просъществува.
Може би баща ти вижда вижда, че това за което тяхните поколения са мечтали, не се е осъществило. Дори сегашния ни премиер удивително прилича на соцялистеския лидер, а и му е бил охрана. Друго човек, като гледам, че имаме толкова много генерали на високи постове в държавата и направо ме побиват тръпки, като в диктаторските страни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6d2934527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото комунистите промиха мозъците на хората, до толкова, че 30 години по-късно на тях все още комунисти са им виновни.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 52fc759eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Преди 30 години се бориха за промяна, копняха за нея, желаеха я, демократично и велико бъдеще ги чакаше. Скачаха и показваха двата пръста. След 30 години, никой от тия не иска да признае, че се провалиха, че бяха заблудени и ги заблудиха. Трудно е да признаеш провал, особено когато илюзорно си се борил за нещо непознато, ново и неизвестно. Илюзия. Друг трябва да е виновен за твоите провалени надежди и напразни вярвания за прекрасно демократично бъдеще.
Кратък аналог, в UK гласуваха за Брегзит. Хората искат Брегзит. До някаква степен независимо какво говореха политиците, това беше желанието на гласоподавателите, не на политиците. Това е и причината да се проточи толкова дълго във времето. Хората са убедени и вярват, че ще си върнат величието във "Велика Британия". И когато четеш по форуми или ги слушаш по радиото, попитани ако нещата не са такива каквито очакват след Брегзит, а са по-зле от очакваното, казват - това няма да е Брегзитът, който искахме. И пак ще обвиняват някой друг за собствените си избори и нереализирани копнежи. Аре, стига.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 32083a8fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото погледни запада и погледни изтока. Пълна мизерия и идиотщина. По индекс на човешкото развитие хората на изток са назад, по продуктивност ги няма никъде. При комунизма има система на равенство което е идеологично, идеалистично и което отрича индивидуалността и това че ти не си като другите във качества, персонаж, интереси, способности и прочие. Защо Запад толкова залага на разнообразието според теб всячески? Включително мултикултуризъм? Това спомага капитализма, конкуренцията, растежа. В България няма бизнеси. Всичко що голямо са кол центрове и то пак от запад с триста зора привлеченш да дадат работни места които на всичко отгоре та и по-добре платени от хора с професии. Хората не са научени на бизнес в България, не са наученш на растеж. Не случайно по телевизията говорят предимно за бригади от ягодоберачи от България за на вън. Повечето няма какво интелектуално да допринесат на местното, нито има с какво да търгуват от страна на България защото няма бизнеси. Най-много агрикултура което не е и печелившо достатъчно. Индустрии други няма. Хората са глупави и няма какво да предложат друго за да търгуват на вън. Това е. На ти комунизъм и консерватизъм. Да не говорим че на Запад са научили че търговията е по-добре от войната. На Балканите и в третия свят все още ще се изпоизбият на всичко от горе за земя. Омразата е по-голяма (за плиткоумните) от колкото това да има даже туризъм.

Капитализма и демокрацията не са идеални но са по-добре от планувана диктаторска икономика. До ден днешен психологическия белек не се е махнал.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e90ba09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Как да гласуваме за некомунист, като то няма такъв? Дори Бойко беше охраната на Бай Тошо. А червените бабички и дядовци още си мислят, че като гласуват за БеСиПе-то, ще се върне бай Тошо и младостта им. И хляба ще стане пак 5 ст.

Комунизма е манталитет, не просто строй. За съжаление ще трябват още десетилетия, докато се поизчисти този манталитет. Дори и германците още не могат да се оправят с Източна Германия. Манталитетът на мързел не се изкоренява за 30 г. Погледни само каква фрапантна разлика има в западната и изиточната част на Германия до ден днешен. В манталитет, икономика, каквото се сетиш? И това е един народ, една държава, разликата е само в бившия комунистически строй и вече 30 г. по-късно все още разликата е фрапантна. И то говорим за немците, които са известни с това, че дисциплинират. Но с това чудо дори и те не могат да се справят.

А за България какво да говорим? Викаш 30 г. не са ли много вече. Изобщо даже не са много. Дори за Германия са малко, а за България ще трябват поне 300 г. с тия комунистически отрочета.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3042e9a4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   В България е имало объркан тоталитарен социализъм, но той не е строен от идеалисти! Комунистите са избити преди БКП да хване властта. Добър социализъм е имало в Югославия. Но и тук е било по-добре от сега. Сега всеки тъпак кара кола, прави деца и взима диплома след средно, а това недопустимо.
Страшно интелигентни хора са ергени в момента.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 941de8c34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Комунистите през 1944 г, а и преди това са финансирани от Русия. След 44 г на практика България става колония на Русия. В чужбина се взимат решенията за нашата страна. Във всяка нормална държава тези, които служат на чужда държава се наричат национални предатели. Е, такива волно или неволно са комунистите в България. И, да, 30 години след т нар промени те и наследниците им продължават да служат на Русия, а не на България. Тоест продължават да са национални предатели.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a918643467
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев
За съжаление думите му са се оказали пророчески. Още ни тресе комунизма.
Можеби баща ти няма предвид "комунисти" като чисто политическо движение, а по-скоро на корумпирани хора, които не могат да създадат истинска демокрация.
И моят баща все викаше "тези комунисти" но така определяше всички смучещи пиявици и хрантутници у парламента.
Онзи ден видях някаква диаграма. Оказва се, че България е на последно място от страните членки на ЕС по свобода на словото.
-Липса на свобода на словото- типично за комунистическа страна
-Държавата е управлявана от бивши ДС агенти, доносници и ченгета- отново по комунистически модел
-БоЕко се изживява като Тодор Живков, той строи, той коли и беси, той закрива и покрива. Виждаме един опит за идолопоклонничество- отново типично комунистичеки методики.
-Полицейщина, протестираш, идват при теб и те натискат- доста по комунистически
-Липса на малък и среден бизнес- лъха яко на комунизъм.
-Глупави и стари хора, които идеологизират комунизма, нищо че бай Тошо има 3 фалита, а самите комунисти им откраднаха спестяванията........
Ами след всичко това, нормално е баща ти да вижда навсякъде комунисти. Те отдавна не се и наричат така де, те отдавна са "демократи", зелени, пембени, либерали и всякакви. Но целта им е една, да лапат и да трепят като дядовците си партизани.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6221874c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защото да кажеш "комунист" е по-лесно от "дете на комунист", "внук на комунист", или "близък приятел на комунист" и т.н. Думите имат флуидно значение и с времето значението на една дума се променя. В България, предвид нашия климат, "комунист" се е превърнало по-скоро в нарицателно за всеки който е имал нещо с властта преди '89, или им е бил близък по един или друг начин.

А защо сме си били избирали комунисти... кой е казал, че ги избираме?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d8d9c3d8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 6

А защото преди не беше същото ...

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: db2d49a3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Защото винаги е удобно да набедиш някой за виновен за собствените си престъпни грешки, дори той да не съществува. Баща ти просто повтаря като папагал мантрата, която се лее ежедневно от медиите и политиците. Социалната му памет е изкривена, просто казано - промит мозък е.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 835799391f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Комунисти ние наричаме хората които през социализма бяха висши членове на партията, строяха си вили, а сега си живеят в дворци. Мина време, остаряха и се превърнаха в дърти ченгета, които все още имат връзки в полицията и са причастни към корупцията в страната.
Те са виновни с това, че пратиха България в пропаст, след като инсценираха прехода, като си раздадоха заводите, СТРОЕНИ ОТ НАРОДА, не бива успехите на народа да се преписват на комунистическата партия. Също така не дей да преписваш, проблемите на онова и сегашното време (както други много обичат да правят) на Русия. Те пострадаха много по-сериозно, ама много! А като цяло марксизма е немска, западна теория. Карл Маркс е бил немец, Ленин също.
Сега те са демократи, социалисти и либерали, две страни на една и съща монета. Сигурно след време вие ще ги наричате по друг начин, но това не е важно все ще си останат национални предатели...
Надявам се вашето поколение да промени България към по-добро!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d77d75797e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   То как да ти се обясни, вземи и чети има история.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6a6ea6197d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Нормално е баща ти да има нещо като параноя от комунистите. И ти да си живяла тогава и ти ще имаш. Само споменът за това предизвиква отвращение. Комунизмът не е просто система. Той е заболяване. Орките във Властелинът на пръстените като раса са били Елфи които са били подложени дълго време на мъчения и физическо и психическо израждане, като резултатът от това са тези изродени, грозни, примитивни, жестоки, коварни, злобни и отблъскващи същества. Същото прави и комунизмът с хората минали през него. А после и да го има и да го няма комунизмът все тая, резултатът е налице и е траен. Затова е толкова трудно да се намери алтернатива в такова общество. Има обаче едни, които осъзнават това и други които не. Вторите съответно са особено зле.

Комбайнерът(мутант)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6c61fe2059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Та те в момента всичките костюмари и бизнесмени, наред с управляващите са комунисти. И как няма да страдаме, като още си носим последиците от комунизма. Нямаме работеща икономика и няма и да имаме. Отново благодарение на комунизма.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 06ada0fd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Комунизма е добър само във Виетнам и Китай.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b985593ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Защото на нас българите (и мене включително) все някой друг ни е виновен за всичко, като естествено никога не гледаме себе си, когато търсим вина за нещо. То дали ще са комунистите, фашистите, руснаците, турците, американците, ЕС, китайците, Тройната коалиция, гейовете, циганите, извънземните, сърбите, гърците, македонците, Халеевата комета, озоновата дупка, международното положение, евреите, масоните, глобалното затоплян, корона вирус, бай Тошо, Иван Костов и пр.
все някой или нещо друго ни е виновно за скапания ни живот, но никога ние самите. Та така и бащи ти, понеже когато е бил млад (сигурно през 90-те години) е било на мода да са ни виновни комунистите, та така си го повтаря, като мантра. А, че когато се случваше прехода и приватизацията по времето на Костов (наистина е комунист и то от най-върлите (преподавал е Марксиско-Ленинска философия в МЕИ / ТУ - София)) е блеял с останалите ни съграждани вместо да правят бунтове, той кой е виновен. Нали има една поговорка за зелника/баницата и това кой е луд.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 57d4522c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   На мен не.
За най-голямата ми горчивина ще определя, че в продължение на 30 години дядо ми и баба ми (родителите на баща ми), когато продаваха имот всички пари ги даваха на леля ми (сестрата на баща ми), на нас нищо не ни дадоха.
Оня си купува багери, камиони, сега си сменил и колата и джип на жена му купил.
Резултатите от това са, че 10 години вече не съм стъпвал при родителите на баща ми (той как ги дърпи, незнам) живее на втория при тях. Миналата година баща му умрял от рак, не отидох на погребението му. Питали са защо, ами да си отговорят сами.
И бабата като умре и на нея няма да отида.
Всичко квот продадоха досега го дадоха на най- старата сестра.
На баща ми бяха дали некви 10 000 евро, къде ги е трошил незнам.

Един имот 2008 година го продадоха за 105 000 евро. Дали са му на онзи и си е купил комбиниран багер и купиха едно место и го дадоха на най-голямата сестра, на майка му.
При това към края на 90-те прододаха имот в регулация, купиха си ЗИЛ.
2017 година продадоха имот пак в регулация оня си купи БМВ.
Аааа стига толкова.
Малката сестра (те са три деца) са я дали да я отглеждат на семейство в провинцията, тя от 20 години е емигрантка. На нея нищо.
Най-голямата сестра казала за какво да й дават на нея... (потресаващата провинционална наглост)
На баща ми засега са оставили етажа само.
Ха ха

Ейто това ме мъчи всеки ден. Тази мисъл ще я нося в главата си докрая на живота си.




Мъж на 28 години

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c4e8db7a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Просто е, защото на идиотите всеки им е виновен... Истината е такава, че поговорката "прост народ, слаба държава" за нас важи с пълна сила все някой ни е виновен, за това, че никой 1989 година не е видял какво се случва и как приватизираха фабрики и заводи, раздаваха се куфарчета с пари и прочие и не си мръднаха пръста от народа, но това е положението. Ето и сега вместо да кисне всеки вкъщи да излезне да прави революция за по добър живот, да ама в някой друг живот ще е това не и в този....

Но иначе комунистите са виновни, а простия народ, дето не си мръдна пръста никога той не е виновен...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 577750f7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Тези глупости които са ти ги наговорили за комунизма са пълни лъжи. Имаш мозък в главата си, използвай го! Трябва само да провериш историческите факти и всичко ще ти стане ясно. Когато в 1945г. комунистите дойдоха на власт в България, завариха една изостанала земеделско/животновъдна държава с десеттина предприятия и тетдесеттина малки работилнички - БАНАНОВА РЕПУБЛИКА. През 1989г. вече имахме 730 завода със стотици хиляди работещи в тях, 35 000 инженери, 5 000 научни дейци създаващи нови технологии и машини в 30 научноизследователни института. Бяхме една от 30те страни в света, произвеждащи и продаващи машини на световния пазар, включително и западните държави. До 1945 година България беше на последно място в Европа, като след нас беше само Албания. След това, до 1989 година, България стигна до второ място по икономическо развитие. В 1989 г. пристигна демокрацията и първото нещо което направи е да унищожи индустрията и икономиката ни. Като резултата от това беше огромна безработица и принуди българите да се изселят от България за да си търсят работа в други държави. Огледай се наоколо и ще видиш руините на стотиците ни разрушени заводи. Хората по времето когато бяхме Народна Република България, бяха щастливи, спокойни и сигурни за бъдещето си, за разлика от сега.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8e5aee58bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторе, вземи 3/4 от мозъка на един човек и това, което остава, повтаря постоянно "иска секс, лоши комунисти, аз гладен". Не е нужен много ум, за да повтаряш тази смешна опорка вече 30 години или да кимаш убедено с глава, когато някой я повтори пред теб. Виж трябва си доста ум, за да се усетиш, че комунистите у нас са един Торбалан - така, както Русия и Северна Корея в световен мащаб. Нали трябва да имаме някой, който да бъде обвинен за всички земни грехове, за да не видим кой всъщност прави простотиите?

Та и тук така! Който разбрал, разбрал! За останалите: повтаряйте след мен "иска секс, лоши комунисти, аз гладен"!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e90ba09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   23, фактите са репресии, възродителни процеси, политически затворници, доносничество, ДС и избита интелигенция. Ей това за мен е много по-важно от всякакви заводи, правени с насилствено отнети от хората капитали. Ако цял живот са ме измъчвали в Белене заради някаква глупост, знаеш ли колко ще ме стопли един завод? Върви в Дулово и Езерче примерно и им обяснявай на децата на убитите и безследно изчезналите колко завода е имало.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e90ba09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Аз пък бих задал обратния въпрос - защо на червените бабички все демокрацията им е виновна? Или защо дори 30 г. след комунизма все още има достатъчно тъпи хора, които си мислят, че ако се върне комунизма, ще се върнат спомените им от детството и младостта им, че толкова го идеализират? И това са същите хора, които подскачаха и викаха СДС. И защо хората до ден днешен не могат да разберат, че комунизма е една утопия и не може да продължава вечно? Защо не могат да асимилират, че не може да даваш по равно на мързеливия и работливия, без да се демотивират във времето и цялата икономика да започне да страда? И защо забравиха за репресиите и възродителните процеси? Или като са турци и помаци, няма проблем да се убиват, само защото не са си сменили насилствено имената? Защо ви е толкова къса паметта? Мислите ли, че ако комунизма беше толкова хубав, щеше да се задържи само 45 г. в целия свят? Демокарцията може да е всякаква, но съществува още от Древна ГЪрция и продъжлава? Сериозно ли никой не се замисля над това?

Ей това са моите въпроси и наистина съм изумен, че има толкова тъпи хора, които още милеят за комунизма? За всичко демокрацията им е виновна, а то дори няма и реална демокрация в България.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e90ba09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Аз винаги обичам да давам този пример, за да разберат нагледно хората защо комунзима не е добър в дългосрочен план. Може да са направили заводи в разгара на комунизма, но всичко е утопия и въпрос на време да се срути. Трите фалита никак не са случайни. Репресиите също. Без репресии този режим не може да се задържи дори и 45 г.

Един професор по икономика от Тексас, който се гордеел с това, че никога не е късал студент, веднъж скъсал един цял клас. Студентите в този клас настоявали, че социализмът (всъщност комунизмът, но в оригинал е използван терминът социализъм - бел. ред.) работи и ако бъде приложен никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат. Иначе казано, ще настане голямото равенство.

Професорът решил да им даде шанс да докажат теорията си с малък експеримент. Условието било, че всички ще получат оценки, които да са средно аритметично на сбора на всички оценки. Така няма да има скъсани, но пък и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани, за сметка на тези, които пък въобще не били учили, но със усреднената система извадили късмет.
Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно решили, че сега това няма особен смисъл и те учили по-малко. След втория изпит всички имали четворки.

След третия изпит всички получили тройки. Това довело до скандали между студентите, обвинения и караници, като след тях никой вече не искал да учи заради другите. Така на следващия изпит всички били скъсани. "

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7a9f0ea999
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Да не забравяме, че и самите ТКЗС-та предприятия и заводи са работили в непрекъснати загуби. Не случайно Тодор Живков има 3 фалита.
Дори още след 44-та година, храненето на червената армия струва на България милиони и на практика я банкрутира.
Комунистите не могат или не искат да правят причинно следствена връзка.
Виждат завод, но не се запитват дали този завод произвежда качествено, дали има нужда от дадената продукция, дали стоката му е конкурентна на пазара и тн. Като цяло плановата икономика има много грешки.
Това че бозата е 6 стотинки, не значи, че държавата не е пред фалит, другари.
Има много митологеми, на които простоватите комунисти вярват.
Нагледал съм се на доста архивни документи, свързани с криминалните случаи преди 89та. Пълно е с битова престъпност, кражби, изнасилвания, педофилия и прочие. Успеваемоста на тогавашната милиция, под 30%. Но естествено, когато за тези неща не се е говорело по телевизията, хората са си мислели, че такива неща не е имало.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c06e769e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   На мен пък ми липсват 2005-2014, тройната к-я, първите години на ББ преди краденето и Орешарски. Тогава имаше подем.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ea39828463
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Имам въпроси към 25, 26 и 27, които са един и същ потребител, не защитавам политическа система просто не познавам политическите системи, така добре колкото той казва, че ги познава.
Днес няма ли репресии, политически натиск и доностничество? Кои поред в ЕС сме по свобода на словото? Защо твърдите, че през социализма на всички са давали по равно, след като също вие твърдите, че имало семейства с вили и семейства без вили, имало семейства с лични автомобили и семейства без такива? И защо твърдите, че тогава било зле като се плащало по равно, нима заплатата за всички професии е била една и съща? То и днес в частните заводи за една и съща професия плащат по равно, без значение колко си работлив. В който и завод днес да идеш всички чистачки с еднакви заплати, всички заварчици с еднакви заплати и така по професии, никой не сяда да даде нещо отгоре на работливата чистачка или на работливия заварчик- каква е разликата между комунизма и днес? Аз работя в завод и всички с моята професия взимаме еднаква заплата от години, ако увеличат, увеличават на всички по равно, дори наемат новите на същата заплата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 577750f7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   До №23
Какви капитали са отнели на хората? Когато комунистите дойдоха на власт завариха една изключително бедна, разорена държава! От къде хората можеха да имат капитали? Можеш ли да го обясниш това? Колкото за Белене, той беше закрит в 1957 година. Тези които ги вкарваха в него, едните бяха закоравели престъпници, а другите съботьори, които опожаряваха посевите и предприятията и за това целия народ помагаше на милицията да ги залови. Ти можеш да наричаш трудовите хора доносници, но те го правеха, защото не искаха на сутринта като отидат на работа да заварят предприятието опожарено и те да отстанат без работа, реколтата унищожена и животните вТКЗСто изтровени. За това ги докладваха, а не защото българите са мръсници! По времето когато на власт бяха комунистите, децата, а и народа ни като цяло, не измираха от наркотици, глад и отдавна забравени болести, които веднага се появиха след 1989 година. Когато в 1971 година тогавашният минисърът на образованието на Великобритатия Маргарет Тачър посети България, каза; Българчетата са най-образованите деца в Европа, като това е документирано, черно на бяло. Сега официално българските деца, са най-необразованите, в същата тази Европа. А всичките лъжи които се казаха от демокрацията, най-после излязоха на яве.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e90ba09d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   31< какви капитали са отнети? Ами питай хората, на които им бяха отнети земите, фабриките, бизнесите? България само да ти кажа оюе 19. век е имала факрики. А колкото до Белене казах го примерно. Лично познавам хора, чиито родители са убити, били са изтезавани, били са репресирани. Някои защото не са искали да си сменят имената, другия само защото е залепил един плакат, се опитали да го хванат, само че той избягал в Гърция, от там в САЩ и затова цял живот са репресирали братят, сестрите му, родителите му. Даже сестра му е болна точно от бой. БИли са ги с надеждата той да се върне от съжаление. Единият пък случайно е минавал покрай някакво събиране, където говорили срещу комунизма, заснел го доносник и после цял живот не можел нито работа като хората да си намери, нито да учи, нито нищо, че се принудил да избяга в Чехия.

30, нямаме свобода на словото, да. Защото нямаме и демокрация реална. Но дори липсата на свобода на словото бледнее пред това да лежиш в Белене и да те изтезават с години, понеже си залепил плакат или да ти убият, защото не искаш да си смениш името. ТИ как мислиш? ИМа ли разлика?

Не ми го хвалете този изродски режим, моля ви. Не казвам, че демокрацията е цвете, не казвам, че и комунизма си няма предимства, ама да ми твърдите колко готин бил комунизма, няма нужда.

Прав е бил Талев, че последния комунист ще умре в България, не в СССР.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ea39828463
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   32 Ти въпросите ми видя ли ги, или не можеш да поддържаш тезата си ако им отговориш?
Макар да не разбирам от политика май е по добре оня социализъм от колкото да се водим в демокрация, която липсва. Ако знам че за плакат ще лежа в белене няма да правя плакат и ще имам "работа като хората и ще уча" каквото искам.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f400e4698
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   33, видях ги, не отговорих, защото дори не си разбрал/а тезата ми и последния ти пост само го потвърждава. Дори във въпросите ти няма логика, как да отговоря.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ea39828463
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   34 аз ако разбирах тезата ти и удобрявах логиката ти, нямаше да питам провокативни въпроси, на които да не можеш да отговориш, без да говориш против тезата си. На 40г съм и знам какво е политика, само те бъзикам за да докажа на четящите, че тезата ти няма покритие и си един балон, който при един въпрос издиша. Въобще не работя в завод, разбира се, иначе как ще пиша тук в сряда по обед.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3f400e4698
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   35, как да ти повярвам, че разбираш от политика, като не разбираш от правопис.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 44aed639e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Щото българинът е скопен и не смее дори да се изправи и да се озъби на тия ченгета и партийци.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 577750f7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   На крив х.. вълната му пречи. На глупаците все някой им е крив за това че те не могат да се оправят. Другите бивши социалистически страни и сега имат в правителствата си членове от тогавашните комунисти, но това не им пречи да вървят напред. Не партиите, а самите хора са в основата на всичко. Как можем да се развиваме като държава, след като много от политиците ни, не работят за интересите на България и българите?

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 577750f7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

45.   До №28
Ако предприятията ни по времето на соца не произвеждаха качественни стоки, нямаше да можем да ги изнасяме в цял свят, включително и в западните страни. Знаеш ли колко западни фирми фалираха, защото не можаха да издържат нашата конкуренция. Намам го времето да ги изброявам, защото листа е дълъг. Тогава Народна Република България беше една от тридесетте държави в света, произвеждащи и продаващи машини на световния пазар. Българската фирма "Балканкар" беше на трето място в света, след американската "Кларк" и японската "Тойота" по производство и експорт на електро и мотокари. Това че по времето на соца България е фалирала три пъти е измислена глупост. Тогава индустрията ни вървеше с пълна пара, като повечето работеха на три смени -нон стоп 24/7 - 365 дни в годината. Само от корабостроенето ни печелехме над 2 милиарда щатски долари! Ако продукцията не се продаваше, мислиш ли че всиките ни заводи(над 730) щяха да съществуват? Тогава не само че нямахме такива проблеми, но трябваше да внасяме и работна ръка(Гаст арбайтери), за да можехме да поддържаме нивото ни на производсво. По тази причина приехме хиляди виетнамци да дойдат и работят в България с договори от по 3 и 5 години. Тогава България също даваше и помощи на страни от Третия свят. Как може една индустриално развита държава с добро производство да фалира. Ти това можеш ли да го проумееш? Тогава България никога не е фалирала. Сега сме фалирана държава, защото сме Бананова Република и трябва непрекъснато да вземаме външни заеми. Вече дължиме огромни суми - МИЛИАРДИ. Ето това е фалит! Това са официални факти за които непрекъснато пишат в пресата и говорят по радиото и телевизията и не може да се скрие. Официален факт е, че сега сме най-бедната страна в Европа, с най-висока смъртност! Иди и се опитай да го оспориш това!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: beb4ab088b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Комунистите подобни на проф. Иво Христов (бил на хранилка на "Отворено общество", жена му в Мултигруп и участвала в грабителската приватизация) държат морал.

Ще добавя, че няма български фирми, които да излизат от страната, за разлика от чуждестранни такива.
Даже румънците имат един популярен електронен магазин.
Няма да споменавам западните хранителни вериги, магазините за автомобили и подобни.

Общо взето тия дето взеха благата набързо ги направиха на парчета и това им беше. Кражба без въображение.
Вземи парите и бягай.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: beb4ab088b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   https://www.youtube.com/watch?v=8VungRV3faA - тука има мнение за икономическата ситуация в страната за последните 30 години.

Бизнес старт: Приватизацията над 20 години носи загуби на България

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker