Имали ли сте някакви духовни или странни преживявания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имали ли сте някакви духовни или странни преживявания
преди: 4 години, 1 ден, прочетена 2514 пъти
Няколко пъти в живота ми са се случвали странни неща като например в момент на отчаяние да получа внезапно усещане, че няма за какво да се притеснявам и че всичко ще се нареди по чудо и наистина така се е случвало впоследствие. Интересно ми е и при другите хора ли става така понякога. Случвало ли ви се е примерно да получвате някакво усещане и да сте сигурни, че трябва да направите нещо и да се е оказвало после, че наистина така е трябвало? Или да речем нещо да ви побутнало отвътре да не правите нещо или че не трябва да се доверявате на някого, или че това, което ви се случва е предварително замислено свише, или примерно да сте сънували нещо, което да ви подскаже нещо или да предвиди нещо, или да сте имали някакви видения, или някакъв явен знак за нещо, или каквито и да е духовни преживявания?

Аз примерно веднъж видях едни светлини през нощта, минаващи между щорите, които ги оприличих на ангели. Знам, че ще ме помислите за луд, но после сякаш започнах да усещам външни мисли, които ми казаха, че ще направят така, че баща ми да спре да пие. Той беше алкохолик. Не ми се вярваше, защото той от 20-30 г. не се е спирал да пие здраво въпреки нашите молби. И след месец-два онзи се напи толкова жестоко, че влезе в болница с натравяне и опасност за живота. Даже не се знаеше дали ще оцелее. И само след 2 дни черния му дроб нямаше абсолютно никаква следа от натравяне, все едно не е пил никога. Лекарите бяха шокирани. Само че стареца толкова се стресна да не ритне камбаната, че спря да пие от раз. И тогава се сетих за това видение и разбрах какво са имали предвид.

Един съученик пък беше мутра, биеше хора за пари и продаваше наркотици, обаче катастрофира и изпадна в кома, от която ту излизаше, ту пак влизаше месеци наред. После като свърши всичко, си остана инвалид и изведнъж стана християнин, започна да чете Библия и т. н. Аз бях потресен, това беше коренно различен човек. И тогава той ми каза, че докато е влизал и излизал от кома, минавал през някакви видения, сънища и тем подобни и някой му казал, че е сгрешил много, че е тръгнал по този път, че трябва да се промени и да плати греховете си и т. н. Сега даже е доволен, че е само инвалид, а не мъртъв, защото беше със счупен врат и е цяло чудо, че е жив. И сега по цял ден говори за Бог, чете Библия и такива неща. Което за мен е глупост, ама щом така са му казали отгоре, приемам. От мутра да стане лектор по църквите, представяте ли си? Иначе аз вярвам, но не по религиозния начин.

Все пак дано темата не се превърне в религиозна, а по-скоро във философска и духовна. Ако въобще на някого му дреме за подобни теми де. Сигурно няма да има и 2 коментара, ама карай.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 ден
hash: 64e07e3efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ми почина внезапно преди време, без да знаем, че е имало проблем.
Трудно ми е да определя случилото се, но седмица преди това, получих странен проблясък. Все едно някой ми изля мисъл в главата... че майка ми ще ми се обади, че ми каже, че му е станало лошо и т.н. Тогава не обърнах внимание, защото мислите са като облаците - понякога просто прелитат.
Обаче в последствие майка ми наистина ми се обади и каза същите неща, които бях "помислила". :( Изпитах ужасяващо дежа вю и до ден днешен си питам дали можех да направя нещо, за да го предотвратя...
Още нещо странно се случи покрай това ужасно събитие. Няколко дни преди това все се канех да се обадя на баща ми, за да го чуя, но отлагах, защото все имах много работа, бях уморена и т.н
Десет минути преди да почине обаче ме сполетя силно желание да му се обадя. Беше късно вечерта, мислех да отложа за другия ден, но мога да се закълна, че нещо извън мен ме подтикна да му се обадя... Говорихме, приключихме разговора и нямаше и 5 минути до момента, в който майка ми се обади.
Благодарна съм от все сърце, че успях да говоря с него...
Съжалявам, че разказвам само негативни истории, но аз всъщност имам съвсем обикновен и лишен от свръхестественото живот. Само тогава ми случиха тези странни неща.. Обяснявам си го с изострена чувствителност в онзи момент.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 6a16f34007
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз го наричам интуиция. Повечето пъти като се запознавам с хора имам предчувствие дали са добри като хора или не в първите няколко минути на разговора. Дори когато съм искала да променя първоначалното си мнение за някого - доказвали са ми първоначалното мнение за правилно .

Но не са ми се случвали подобни ситуации като сънища или ситуации близки до смъртта. Ще ми е интересно да следя темата :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 05cbeb35aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами как да ти кажа... Всеки човек, достигнал до определено духовно ниво е имал подобни преживявания, или поне е имал очи да ги види и осъзнае.
Да, Господ и Духовният свят не са това, което пише в Библията и което повечето хора си представят, но за голяма част от тях това да се обърнат към вярата и към Библията е огромна духовна крачка напред в развитието им
Накратко: не сме всички в една духовна плоскост и само Господ да е над нас, евентуално и с посредничеството на няколко ангела... Съществува си строга духовна йерархия, подобна на тази в килийните училища. Всеки си има Водач, и по един или двама Учителя (много често едното се припокрива с другото). Водачът ти е някой много подобен на теб, но една-две-крачки по-напред в развитието си. Представяй си Водачите и Учителите като души, които в момента на твоя живот може да са въплътени като хора на Земята, а може и да не са... Това не означава, че нямат (един вид) постоянен телепатичен контакт с тебе. "Вътрешният глас" - сещаш ли се? :)
Те подреждат и ситуациите в живота ти. Някои неща трябва да преживееш задължително ("Карма", "Житейска програма"), други се оставят на свободната ти вола, на твоя избор.
Водачите си имат свои водачи и т.н. йерархично, докато се стигне до Единното Съзнание ("Господ"), чието основно свойство е да се фрагментира на по-малки самостоятелни съзнателни единици, и по този начин хем да сътворява Битието, хем да се учи от него...
Тук из форума имаше един Рей (Ray), потърси коментарите му.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: b7c59836a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз в един много отчайващ момент когато приключи цикъла ми на работа с корпорациите и без човек до мен, тотално занулен живейки със заеми си мислех че явно е време да направя нещо откачено и ако не стане да се гръмна, една вечер сънувах че карам такси и така вече 4 години. С времето се научих къде са тънкостите на този бизнес и сега горе долу ми е добре. Ако не сте готови да доносничите, интриганствате и ближите гъзове бягайте далеч от корпорации с тях им в съда не може се оправите, защото всичко е през офшорки.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: ea1e0432e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На много хора са се случвали, включително и на мен. Повечето хора са с хипопотамска кожа и безверници и не се вслушват в тези финни нишки идващи от отвъдното. Освен това сегашните времена са изключителни-духовните планове леко се уплътняват, а физическите се разреждат, което води до сближаването им и много хора, особено чистите души започват да виждат различни неща и да усещат закрила, покровителстване и съвети от другите светове. За твоя съученик-мутра какво се чуди-апостол Павел е бил гонител на християните, а после е започнал да проповядва. А при Волтер? Горял е библии, а после домът му става склад за библии. Неведоми са пътищата Господни.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 ден
hash: b121d5b259
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не никога в момента на отчаяния не ми се е случвало да ставам спокойна или да знам, че не трябва да правя нищо и че нещата ще се наредят.
Дори ставам друг човек, изключително черногледа и ми пада пердето, гледам над живота, че няма никакъв смисъл, че всичко е безмислено и дребнаво. Дори сега моментът е такъв за глупости и притеснения отново съм извън релси и търся някаква опора в нещо, спокойствие. Това беше и причината да потърся подобна история в сподели нет, на такава тематика. Понякога, когато прочета сходна история за чувствата на хората, наподобяваща на тази се чувствам малко по-добре. Нестандартността и странност, че съм прекалено емоционално за някой обикновени неща се потушава, което е бремето ми като чели цял живот. Ако можеше в ежедневието си да имам повече връзка с духовни неща, щеше да е по- добре. Понякога битовизма около мен и на работа ме карат да се чувствам съвсем друга. Ако можех да си казвам в трудни моменти както теб всичко ще е наред и някаква вътрешна енергия да ми даваше сила, да гледам над нещата, сигурно щях да съм друга натура. Като чели в по-младите си години, бях по невинна душа, сега чувствам обстановката около себе си осквернена, непорядъчна и безнравствена. Да вметна, че съм само на 24 години. Всичко това ме съсипва, винаги ме е съсипвало. Но вече не издържам. Преди търсех утеха в духовните неща за несправедливостта по света. Сега понякога се чувствам загубила връзка и със себе си :( И изпитвам все повече апатия към живота.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 1d7ad610e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не знам до колко коментара ми ще бъде по темата.. но.. С течение на времето осъзнавам, че съм човек без късмет. Случи ли се нещо макар и малко хубаво в живота ми, то след него следват безброй гадни неща. Много пъти ей така от дреболийки ми се е появявала усмивка на лицето, но след няма има ден, два ме сполетява нещо лошо. Винаги е било така, ама винаги. И ако искате ми вярвайте, открих какво става, когато съм нещастна и без настроение дълъг период от време - нещо хубаво ми се случва. Може да звучи налудничево, но и аз самата нямам обяснение за това. Случвало ми се е например да излизам от вкъщи и предварително, независимо къде отивам, си начертавам мислено посоката, градинката, пейката ако щеш дори, която трябва да подмина. Ако обаче не мина оттам, цял ден се случват някакви странни неща. Или някой ще ме бутне, или ще си изгубя нещо или ще срещна човек, когото не искам да срещна и такива неща. Иначе имам голямо усещане за хората с които контактувам по една или друга причина. Трябват ми само няколко минути за да разбера, какво ще се случи. Имам ли усещането, че този човек е гаден и лош и може да ми развали деня по някакъв начин, се опитвам да прекъсна колкото се може по - бързо контакта с него. Разбира се след това, разбирам, че съм била права.
Жена 23

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: a187ad3432
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А мен мъртвият ми баща ме спаси! Миналото лято неизвестно защо коремът ми започна да се подува. Междувременно един приятел ни подари чудно вкусно мелнишко вино и си пийвах по чашка вечер. Коремът ми нарастваше, а и взех да се чувствам недобре. Реших, че пълнея и минах на диета, че грип някакъв съм пипнала.... Не помогна. И една нощ сънувам покойния си баща, който държи чаша вино и крещи: "Това е отрова за теб! Отрова е!" Събудих се цялата в студена пот. Отидох и си направих изследвания. Оказа се, че страдам от чернодробна недостатъчност, едва ме спасиха. Оцелях все пак, но с винцето се приключи завинаги. Подуването на корема било от странични ефекти, в болницата ми източиха пет литра течност, задържана в тялото. Благодаря ти, татко, където и да си!

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 12dcd2887e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Пиша до номер 11 с молба ако може да сподели повече за така нареченият лош късмет. Аз съм страдам от подобно нещо цял живот и бих искал да потърся отговор защо така става? Искам да видя дали има прилика с моят живот и някак да намеря сходен модел, по който да се ориентирам и да си обясня всичко и защо се случва. Много често както авторката на коментара е казала изпитвам такива случки и се питам защо точно мен. Много пъти се е случвало от голяма група хора, точно този който е конфликтна личност да дойде точно при мен. Аз с нищо не провокирам човека, може да се каже че до някаква степен би трябвало дори да вдъхвам респект и да не се занимават с мен, но ето че се.
Много пъти луди или хора с умствени проблеми започват да заговарят точно мен. Дори да се намират на другият край на улицата, пресичат и идват към мен. Имам и още случки, но нито имам време нито желание да си ги припомням. Някак съм като магнит за проблеми, луди, хора които искат да се бият с мен и да ме нападат. Знам, че доста няма да повярват или ще има научно обяснение за това, но такова няма и съм сигурен понеже съм го премислял винаги като стане така. Просто от 50 човека, нормални дрехи и тихо присъствие сякаш имам табелка и винаги при мен се присламчват такива индивиди. Няма логика, няма смисъл в това. Ако може номер 11 да ми обясни повече или да сподели какво точно става и дали има някаква идея защо ще съм благодарен. Отделно да добавя не става въпрос само за хора ами и за лоши случки. Като цяло магнит за проблеми се нарича всичко това. Единственият начин да се предпазя от тези проблеми и ядове е да си седя вкъщи. Просто това е единственото място, където се чувствам спокоен вече, понеже ми писна от всичко и всеки. Дори не знам с какво съм заслужил това, като някакво проклятие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: 3d07d53e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм имал пророчески сън и едно към едно с всяка дума, която сънувах се случи. В момента на случката не осъзнавах, че всъщност е съня ми, но после се сетих и не можех да поеярвам. Това ме накара да се замисля, че животът не е напълно без влияние отвън.
Някак е невъзможно всяка една дума да беше същатс като от съня ми. Той беше предупредителен и реално не фатален, но тогава наистина реших, че съм загазил. Определено има сила, но тя не е в църквата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 ден
hash: 3d02e0217b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Сещам се за два случая в които имах много силно чувство или интуиция, при които беше нещо като предупреждение. В единия случай имах среща с едни приятели на една спирка, щяхме да ходим на купон. Уж се бяхме разбрали на коя спирка, но аз отидох на друга. Обяснявам си го като начин нещо да ме предпази да не ходя. Отидох и видях, че моите приятели ги няма, тогава нямах още мобилен телефон. Изпитах някакво много силно чувство да не ходя по-добре. Само че нали се бяхме разбрали и се сетих, че може да става дума за друга спирка. Отидох на нея въпреки, че съвсем силно усещах, че нещо ме спира и приятелите ми бяха там. След това на този купон станаха едни мизерии за които няма да пиша сега и наистина не е трябвало да ходя. Но ето не послушах интуицията си и сгреших. В другия случай имах среща с един човек с който се познавахме бегло от преди и се бяхме разбрали да се видим на кафе. Аз не го бях виждала няколко години. Когато се срещнахме ме обзе само за част от секундата едно голямо чувство на отвращение към него, дори ми се догади. Уж нямаше основателна причина за това, пихме кафе разделихме се. След това тоя човек много мизерии ми направи и направо съжалявам, че изобщо съм го познавала. Но ето пак е имало вид предупреждение. Иначе съм имала и други по-дребни случки. Писах за тези двете, защото тогава много силно усещах, че нещо не е както трябва. Така че съм убедена, че има нещо, интуиция, знание за предстоящи събития и т. н.

 
  ...
преди: 4 години, 1 ден
hash: f6f8a1cd36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15, дали може да разкажеш съня си по-подробно?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: ba4cd3f77e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Да, баба ми бае и ми даде песен за баене за деца. Когато опитах да бая на едно дете, без да искам казах едно животно, което го няма в песента и сякаш видях как то се засили към мен и ме удари в корема и после дълго ми беше лошо. На детето му светна, иначе, а майка му оприличи човек с това животно. Като разказах на баба ми тя ми каза, че щом ми става лошо, значи не ми се дава да бая и повече не смятам да опитвам. Но, определено има усещане, някакво свързване с нещо по-голямо и аз не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 22 часа
hash: 50b5a56b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Сънувам пророчески сънища доста често. Понякога за важни и големи събития, понякога за съвсем маловажни неща. Също така ми се е случвало да прочитам мислите на хора в автобуса без да искам. Случвало ми се е много пъти да предчувствам, че ще ми звънне телефона. Според мен всички хора имат такива преживявания в една или друга степен, но много хора ги игнорират.

 
  ...
преди: 4 години, 22 часа
hash: 4c973b456f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Разбира се, че има духовни и странни преживявания. Светът е многопластов и не се изчерпва с материалния свят, който виждаме. Затова човек е описал религии, прераждане, безсмъртие на душата и пр. Хората, които са кръстени примерно имат ангел-хранител, който ги пази. Затова на тези ,които се описват без късмет, могат да бъдат кръстени, примерно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 15 часа
hash: 428da79b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Охоо най-после и аз да споделя тези неща. За жалост на последък случаите отшумяха (хах), но аз също съм имал пророчески сънища! Наистина е невероятно как мозъка успява в състояние на сън да те накара да сънуваш нещо, което ще се случи. Може и да е измамно чувство де, като видиш нещо да си мислил че го сънуваш, но съм имал наистина един два пророчески сънища.
Имам също чувството че имам ангел пазител или нещо такова...
От малък, сега съм на 17 не винаги съм знаел че трябва да се пазя от наранявания и такива, и да наранявал съм се като всеки. Няма да ви пиша за суперрегенерация и прочие( хах)...
но не веднъж ми се е случвало да съм на косъм от смъртта и ето пример:
Исках да взема едно нещо даже не помня вече какво( хаха) от шкафът в нас. Голям, тежък шкаф, а аз не знаех че се държи на някакви си две пирончета. Растоянието между шкавът, поставен да си седи на двете порончета над пералнята и масата бе около метър. Помня как го отворих широко и от самосебе си го повдигнах леко...
В шкафът имаше чинии, чаши, торби, пластмасови буркани и д-р...
За Сегунда картината пред очите ми изчезна и после се бях спокойно облегнал на дръжката на столът, а шкафа бе паднал на страни без да ми остави драскотина!
Нямаше много чаши вътре, но какъв е шанса да остана здрав, и не само че шкафа не падна върху мен, а и не си бях ударил врата във стола на масата силно, никак силно даже.
Имал съм и други такива моменти.
Всеки ден ставам и се чудя дали мога да бъда по- добър човек и успявам ли. Може заради това мое положително мислене да имам такъв късмет...
Бих желал да усъвършенствам късметът си във времето, или каквото е...
Но понякога ми се ще да вярвам във по- необикновени способности, вярвам в телекинезата, даже ще спомена, че мозъка на всеки човек излъчваше някакво поле, но то бе само 1-2милиметра или 1 сантиметър не помня точно...
В телепатия не вярвам, понеже не ми се е случвало(за жалост)...
Както и да е дано моята история ви е харесала. Желая щастие на всеки, който чете!


И още една кратка историйка за бонус. Не помня ясно този ден, но едно стъкло се бе счупило над мен и майка, когато съм бил много много малък. Нито аз и нито майка сме били пострадали!
От тогава тя казва че бил духът на дядо и съм склонен леко да вярвам в тази история, понеже съм бил малък, когато ми е било казано...
Кой знае:)...

 
  ...
преди: 4 години, 15 часа
hash: 428da79b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз съм момчето на 17, бях писал за ангел хранител. По самата тема...
Когато човек преживее травмиращ, болезнен момент, животът му се преобръща и точно това преобръщане променя хората и попадаш във временен транс и да наистина вече не си същия човек. Във този транс ти си даваш сметка кой си, почваш да гледаш по- филосовски и според мен по- истински на животът си. Започваш да цениш малките неща и ставаш по- добър човек. Така че е нормално мутрата след, , среща "със смъртта да си промени възгледите за живота

 
  ...
преди: 4 години, 13 часа
hash: 8071d9df94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До номер 14 от номер 11!
Просто сме родени без късмет това е. Аз самата нямам друго обяснение за това. На мен също ми се случва, седя си на спирката чакам автобуса и около мен има хора, някои от тях са пияници.. и в един момент усещам как, ако не си тръгна, точно тези пияници ще се закачат с мен. И точно и така стана, от 5 - 6 човека на спирката, те решават с мен да се занимават. Друга случка е че наскоро ей така се събудих с много яко настроение, без причина.. Отивах от мястото, където живея до дома на родителите ми да им занеса нещо и исках преди това да седна на една слънчева пейка и да пийна едно сутрешно кафе, слушайки как птичките пеят.. съвсем сама.. наслаждавайки се на прекрасното утро. Е, нищо не предвещаваше, как ще си забравя личните вещи в рейса. Как се случи не знам, а винаги съм била внимателна с нещата които са моя собственост. Цяла сутрин мина в едни страшни приключения и мъки. Края беше щастлив, но все пак. Винаги, когато си планирам нещо да направя, така както аз искам не се получава. Планирам нещо и след 10 мин научавам, че няма да стане, защото.. така е било не само винаги, а всеки ден и всяка минута и секунда. Имам чувството, че Бог контролира моите мисли и не ми позволява нещата да се случват така както аз искам! Винаги нещата придобиват обратен ефект, този който аз не търся и не искам! Щом усещам нещата, като някакъв ад, който ме преследва от малка смятай. Самият случай е много по различен от това да нямаш просто късмет. Може би някоя всевисша сила, би ми помогнала да разгадая загадката, която не мога вече 24 години да разгадая!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 часа
hash: dc70d52d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   До 20

Познавам хора, кръстени, дето умряха на 13-4 години от падащи клони. Твоят англе-хранител, явно е бил в тоалетната в това време.

 
  ...
преди: 4 години, 29 мин.
hash: 12dcd2887e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До номер 23/11 от номер 14!
Разбирам какво изпитваш и знам, че е ужасно объркващо. Надявам се някога да успеем поне малко да контролираме тези случки в ежедневието. Доста хора споделят за сънища тук и не ме учудва. Аз самият съм имал доста пророчески сънища, но това беше докато бях още на 14-15 години, а след това всичко изчезна и сега са просто сънища, случки от деня и такива неща. Може да се каже, че имам засилена интуиция, но когато се съмнявам в нея или я поставям под въпрос стават проблеми. Като цяло всичко ми изглежда доста объркано и хаотично. Никакви закони или смисъл. Твоята случка със спирката и документите след това....напълно познато. Отпуснеш се за 2сек и проблемите едва ли не това чакат. На мен ми се е случвало и вкъщи така, но както казах там някак си се чувствам защитен от околните и проблемите повече. За жалост пак ще трябва да съм навън понеже работата не пита, но ще се старая да съм на нащрек за недобронамерени индивиди и проблеми до колкото е възможно. Лека вечер.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2d37523063
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Номер 11 и 14 и аз много често попадам в подобни ситуации. Всякакви странници решават точно мен да заговарят, дори и непознати деца се заяждат без причина с мен, когато се разминаваме по улиците. Не разбирам защо, всякаш само ние биваме наблюдавани. Може би нещо в аурата ни подсказва, че не сме лоши и конфликтни хора. Един вид изглеждаме като плахи "слабаци" и за това си го позволяват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dc36a69f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Номер 25... ,
Първо номер 21 съм., също 22.
Второ аз не съм виновен за смъртта на хора или животни. Не знам защо са ти пуснали коментара, който намирам за черен хумор, но все пак е мнение...
Без да си представям това с ангела хранител, животът ми става леко скучен. Не вярвам в това, колкото си го представям за развлечение. Помага ми да виждам доброто в живота и да бъда добър с хората и всичко.
Да, тези с късмет могат да си позволят да са добри, докато тези с лош живот са склонни да станат егоисти и да гледат черно на живота.
Каквото и да се случи на някой добро или зло то просто става и колкото да се опитваме да му вложим смисъл, то е най обикновенни явление.
Ние сме просто същества, произлизащи от частици и развиващи се.
Никой не знае дали съществуват свръхнормални неща, даже аз.

П. п:Моя ангел хранител доста често е бил в тоалетната, спрямо мен самия, не бой се;).
Всеки човек преживява зло и добро, а това в което вярвам е че живота поне спрямо мен е справедлив.
Желая ти здраве, щастие и разбирателство, на теб и на всички тук(сериозно говоря)!
:)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 00739f3dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Тези неща всъщност са напълно нормални за всички хаха, колкото и странно да звучи. Въпросът е кой е отворен и заинтересован към такива случки. Не знам защо по-младите хора го виждат като вид табу или измислици. Айнщайн например е бил християнин. Всички сме привикнали прекалено много с материалния свят. Но все повече виждам как хората се отварят към духовенството и се говори повече за това и ми харесва. Съществуват различни видове "духове" от различни измерения и все повече искат да контактуват с нас. Цялата тема е много широка и ако почна да пиша ще мине цял ден. :D

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 775f4837f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Изобщо няма да те сметна за луд, аз същото съм изпитвала много пъти. Не религиозна, но вярваща и духовна. Например имам силно развита интуиция относно хора. Никога първата ми преценка не лъже! Имах една приятелка, която беше най-милият и добър човек привидно, ама аз си усещах, че се преструва и е нарцисист. Точно така се и оказа! Обаче след 3 години ме прецака. И така съм давала шанс на няколко човека, за които шестото ми чувство подсказва, че не са добри. И накрая наистина така се оказа. Както и обратното - дори всички да ми казват, че някой е пропаднал човек и с лоши качества, аз си знам, че е добър, наистина се оказва вътрешно добър човек. Колкото до по-висши и свръхестествени изживявания, имала съм.
Като почина единият ми дядо (на тате бащата) беше първата загуба в живота ми. Не можахме да си вземем сбогом, защото бях малка и бяха скрили от мен (1 клас). Като разбрах към всички се настроих, че са скрили. Аз знаех какво е смъртта вече от телевизията, а те се опитваха да ми пробутат историите за небето и звездичките. Същата нощ в съня ми се яви точно до мен на леглото и каза, че времето му е било дошло. Че не трябва да се сърдя на никого, че са го направили за мое добро. Че ме обича. И събудих се, ревейки, но не от лошо чувство, а просто от силно такова. Другият ми дядо почина 2018. Той по-рано е имал много случки до смъртта, но винаги знаех, че ще ги премине, обаче този път заседна буца в мен (инсулт беше иначе). И той почина. Иначе вярвам и в паранормалното, просто за нас е непознато и го отричаме. Пак силна, но и стряскаща случка беше с дървена дъска викахме точно приятел, паднал от строеж, които почина. Бяхме още тийнейджъри и искахме да се свържем. Две момичета и едно момче се събрахме и нали нa Oija дъската се слагат пръстите върху перце. Получихме отговори, които само той беше поверил на мен, знам аз и нямаше как да знаят те. Пръстите бяха много студени на дъската, а беше лято и другите ни ръце бяха топли. Просто студен полъх отникъде ни завя. Дано не ме помислите мен за луда.

Джен

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9f20f732e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   От номер 11/23 до номер 14/26 - във вкъщи ми е повече от спокойно. Там няма какво толкова да се случи, но излезна ли навън сред хората става мазало. Може би излъчвам несигурност и неспокойствие и за това ми се лепят всякакви индивиди. Имат усещането, че психиката ми е на по ниско ниво от тяхната, знам ли. Не е като да треперя виждайки хора около мен и да си държа ръцете в джобовете и да забивам поглед в земята. Иначе се сещам за още една случка, леко по различна. Дядо почина преди години, а баба съсвем скоро. На погребението реших да откъсна от гроба им 2 листенца от едно дърво. Глупава постъпка, но човек в такива моменти не знае какво прави. Сложих си ги под капака на телефона. И в същата вечер, е такъв кошмар не съм имала никога! Такава бурия, вятър, дъжд.. и то не навън, а у дома. Имах чувството, че се събуждам без никакви сили и цялата мокра от дъжда. Това нещо ми подсказа, че не трябва да си имам работа с подземния свят. Не го тълкувах, като че все едно баба ми и дядо ми не ми казват нещо, а че взимането на едва ли не нещо от мъртвите хора (въпреки че беше листо от дърво) е непозволено! Сигурно имам още истории, но ще ми е интересно и другите да пишат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4a34d6e3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Първо искам да подчертая, че с написаното от мен по-долу не целя да нападам, камо ли да се подигравам на никого. Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Аз пък съм скептик, а въпросите ми - съвсем искрени. Въпреки това се обзалагам, подобно на автора, че мнението ми я събере 2 звезди, я не. :)

Авторе, радвам се за баща ти, но... научно доказан факт е, че черните дробове на някои хора са много по-способни от на други. Даже се знае от каква генна вариация се дължи. Ако баща ти си беше правил изследвания преди съдбоносното натравяне и черният му дроб изглеждаше по един начин, а след това - по съвсем друг, повече щях да ти приема историята. Засега за мен е само анекдот, съжалявам... И да не говорим, че алкохолът не удря само в дроба. Удря и в стомаха и червата, че и мозъка и много поражения може да причини. Не искам да плаша, но 20-30 години алкохолизъм, особено ако си старец, не прощава никому. Е, освен ако не стане чудо - може би висшата сила чудодейно излекувала всичките му вътрешности, не само дроба? Но не се ли питаш... защо? Защо да спасява точно баща ти от алкохолизъм, когато по света годишно умират по 3 милиона? Някаква висша цел ли му е поставена, какво? Другото което ми е интересно е, защо ангелите решили хем да ти се появят като светлинки, хем специално да ти съобщават за намеренията си? Какво щеше да се промени, ако въобще не ти бяха казали нищо, а направо действали? Според мен, отговорът е един, че ако ги нямаше тези мисли и светлинки, историята въобще нямаше да я възприемаш като странна/духовна. Отново подчертавам - не те нападам, просто това ми е мнението.

А за мутрата... Отново съжалявам, но не съм впечатлен. Ако от бияч и дилър се беше превърнал във филантроп който наистина помага на хората, или пък се беше върнал в старите си мутренските среди да променя други отрепки към по-добро... тогава, да. И аз щях да съм възхитен. Ама да си чете Библията и да е лектор в църква, еми извинявай ама какво добро прави там, реално? Как си изкупва греховете, като служи единствено като доказателство че наистина има по-висша сила, ли? Сещаш ли се обаче, че точно в църквата ходят вярващи на които не им трябват повече доказателства така или иначе, а не "нискодуховни" (ако съдя по другите коментари) безбожници като мен? Сериозно питам, къде е файдата тук?

До останалите коментирали до момента: много интересни преживявания сте имали, внимателно прочетох всичко. Бих оборил 5 като напиша, че това за Волтер намирам само и единствено в християнски сайтове... пък и дори да беше вярно, анекдотът гласи че къщата му станала склад СЛЕД смъртта му. Чиляка малко трудно може да има дума кой и как да се разпорежда с имота му от гроба, не мислиш ли? :)

Не ви ли прави впечатление обаче, колко коренно различни са преживяванията до момента? Пророчески сънища за един, предупреждаващи за други, авторът видял светлини които телепатично и директно му вкарали съвсем конкретни мисли, четвърта пък само усещала гадни чувства, пети "чудодейно" не пострадал. И т.н. Как бихте ми го обяснили това? Ако е един тип висша сила в "отвъдното" и един тип ангели, що действат по различен начин? И друг въпрос, по-скоро към християните: как обяснявате, че има и мюсюлмани които твърдят, че и те са имали такива преживявания? И за хубаво, и за лошо. Не следват ли грешно учение, все пак?

Препоръчвам ви, особено на "магнитите" писали тук, да прочетете за психологичния феномен, наречен "самоизпълняващо се пророчество". В най-общи линии се изразява така: 1. Имате грешна представа за даден човек. 2. Започвате да се държите с него по начин, отговарящ на грешната ви представа. 3. Човекът реагира подобаващо, но така все повече ви затвърждава грешното мнение. И така изпадате в заблуда да си мислите, че сте били прави от самото начало.

Така че, това че са ви заговаряли луди/пияни може спокойно да се дължи не на "магнитност", а на ваше поведение, което може дори да не осъзнавате. Такива хора може да са невменяеми, но не е като да не знаят какво се случва около тях. Колкото и да им е замъглен ума, със сигурност имат опит как и други са реагирали на присъствието им - та вашите реакции спрямо тях, дори да са импулсивни и неосъзнати, пак би им направило впечатление. Да ви дам хипотетичен и краен пример: вървите си по улицата - подминава ви един човек, който ви поглежда, намръщва се и отвръща глава, все едно е намерил външността ви за особено неприятна. Как бихте се почувствали? Или пък, връщате се от работа, грохнали от умора, когато от баровско заведение излиза богаташ, прегърнал две засукани мацки. Заобикаляте се, той ви поглежда високомерно за части от секундата, след което напълно ви игнорира - защото сте само една мравка-бачкатор, една от десетки хиляди, незабелижими в тълпата, незначителни. Така описани нещата, как бихте се почувствали?

Същото се отнася и за начинанията, които си поставяте. Та... 23, много ми се ще да ми дадеш пример за начинание което си планирала, и какво точно ти попречило.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 56378d23ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   До Джен: Това за тази дъска съм чувала, че не е шега работа. Мъртвите не обичали да им се нарушава спокойствието. Такава дъска им пречела да преминат отвъд. За предчувствията и непознатите хора: при мен е същото. Имах приятелка, която още като малки като се запознахме нещо имаше в нея лицемерно и фалшиво. Беше мила с всички и се харесваше на хората, но същевременно после се оказа, че първото ми чувство не ме е излъгало. Най-големият нож в гърба получих от нея, нищо че изкриви фактите пред всички, докато аз просто замълчах и престанах да се занимавам с нея. Същото с едно момиче от университета. Като я види човек ще каже - ходещо слънце. Но първото ми усещане беше да се пазя от нея. След няколко години настрои всички мои приятели от групата, когато баща ми почина и ми обърнаха гръб в най-трудният ми момент. Вярвам в задгробния живот, вярвам, че някой неща ни се подсказват в сънища или с интуиция. За сънищата си имам мое тълкуване, че не им дават да ни казват директно нещата и действат чрез символи, образи. При мен, когато сънувам мъртъв роднина, той никога не говори, сякаш не му е позволено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dc70d52d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   До 28


Не е нужно да пишеш повече. Никой не те напада и никой не твърди, че си отговорен за нещо. Просто ти казвам, че това с ангелите хранителни е "врели-некипели". И ти ако си преживял, момчето не преживя.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3d766a8284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Ами аз нямам никакви видения, а много би ми се искало, защото си е тръпка някаква. Ако това може да влезе в тема като тази ще кажа, че много често докато слушам радио, ако си помисля за някоя песен или пък започне да ми звучи в главата след 10-тина минути я пускат.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e70471f993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ако искате видения, научете се на осъзнато сънуване. Аз лично не успях да се науча. Има много материали. В сънищата - там са отговорите. Има някаква сила някъде там.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5f20232d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Мога да разказвам доста истории, но предпочитам да го правя лично. Интернет си е... Интернет! Тук и "Пожелавам здраве на всички хора на планетата Земя" да напишеш може да се окаже лоша идея и да ти излезе през носа.

Ако обобщя, има доста неща, които науката не може да обясни и за които пича с черният хумор по-горе явно е бил в тоалетната, когато са се случвали, та сега си мисли, че го майтапят.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ef189cf875
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Относно яката тема.
Ами духовни не май.
Но от година..
Мога някак чрез лека концентрация да накарам дланите си да изтръпнат.
Не знам какво точно е. Усещам че вътрешно се загряват и стават топли, но мисля че не излъчват нищо. Но мисля че просто умея да изпарявам влага чрез концентрация, понеже леко се изпотяват при това състояние.
Интересно ми е ако по- често правя това изтръпване, какво ли ще стане. Преди можех едва едва, но накрая достигнах това ниво със вътрешното усещане за загряване.
Кой знае, може да се извъдя пирокинетик хах.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker