Искам да умра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да умра
преди: 4 години, 1 ден, прочетена 1115 пъти
Аз съм мъж на "30 и", имам висше образование, работя по специалността, заплатата ми е около 700-800 лв месечно (чисто). Работя и почасово/допълнително/ сезонно когато мога, но тези доходи са непостоянни и средно не повече от 300-400 лв на месец.

До тук животът ми е пълен провал. Израстнах в бедно семейство със сравнително възрастни родители, които са ме "правили" като са били на около моята възраст сега. Те винаги са били твърде авторитарни, като още от училище почти не ми даваха джобни, носех стари дрехи, бях нисък, слаб, пъпчив и грозен. Нямах почти никакви приятели, като рядко ме пускаха да излизам навън. Пък и къде и с кого да излизам като нямах 1 стотинка в джоба? ! Вероятно не ми даваха пари за да не се събирам с "лоши компании". Заради тези неща в училище често ме биеха и обиждаха. В университета беше почти същото. Тогава започнах да работя за минимална заплата, че да си имам нещо за харчене. С тия пари си купих компютър и си пуснах интернет - според родителите ми това бяха "ненужни глупости". След като завърших университета смених няколко работи, бях и безработен известно време, докато преди няколко години не започнах работата на която съм и сега.

Никога не съм бил харесван от момичетата. За първи път "излизах" с момиче на 25-26 г, но нищо не се получаваше. Явно беше, че излизат с мен от скука и чакаха да ги черпя нещо и след това изчезваха. И преди това съм предлагал на разни момичета да излизаме, но винаги ми отказваха по един или друг начин. Не съм "купонджия" - не харесвам излизания в шумни заведения, нито хората които се събират там! Не пуша, пия с мярка от време на време като се събираме с приятели. Правил съм секс само с проститутка, колкото да видя какво е.
Имам 3-4 приятели на около моята възраст. Повечето от тях си имат сериозни връзки, някои и деца, а аз съм сам като куче.

Тогава дойдоха извънредното положение и коронавируса. Преди това излизах често да карам колело или на разходка в планината (почти винаги сам). В резултат на наложените мерки, нямах възможност да излизам и да се разсейвам, стоях и работех от вкъщи, останах сам с мислите си, които постепенно ме превзеха отвътре.

В началото на принудителния домашен арест бях изпълнен с гняв - защо по дяволите ни затварят в къщи? !
Защо не мога да ходя в парка или планината, като така или иначе не се виждам с хора и съм сам? !
Чаках с нетърпение момента, когато ограниченията ще бъдат премахнати и ще мога да правя едни от малкото неща, които ми даваха някаква утеха и ми оправяха настроението.

И ето - повечето от ограниченията бяха премахнати, карах колело в парка, ходих на планина и в началото наистина се почувствах добре - ето всичко е същото както преди, но не!

Равносметката е че животът ми е безсмислен. Не съм постигнал нищо, нито виждам възможност за някакво развитие развитие. Нямам семейство и деца, аз съм все така сам и реално не съм нужен никому - освен донякъде на работодателя ми, но ако мен ме няма, той ще си намери друг да му върши работата!

На "30 и" половината от живота ми е минал! При това по-добрата половина! Какво ме чака от тук нататък - самота, остаряване, болести и накрая смърт! За какво ми е да живея такъв живот? ! По-добре да умра още сега, по възможност бързо и безболезнено. Не мисля за самоубийство - православен християнин съм и това е грях, а и едва ли ще намеря оправдание и смелост да го направя. Просто доживявам един безсмислен живот, който преди да свърши не виждам нищо хубаво което да се случи и да си струва да го живея.

Искам да умра бързо от независещи от мен обстоятелства - катастрофа (като Милен Цветков), коронавирус или нещо подобно и да се приключва това безсмислено съществувание!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 438b082d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери някакъв смисъл в живота си. Пробвай нещо ново - смени работата, града, държавата.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 788731388c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами мисли какъв бизнес искаш да имаш ден и се интересувай как да го реализираш. Момиче трудна работа и то свястно, аз самия съм минал през това което разказваш с малката подробност че и дължа шестцифрена сума и имам един развод, но не съм се отказал парите са цифри които ако нямаш план как да ги използваш изчезват, а жените търсят сигурност.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5ee8925b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Животът ти си е съвсем нормален. Изкарваш добри пари, амбициозен си, имаш висше образование, ходиш на планина. Моят съвет е да не живееш с твоите родители и да се включиш към група планинари. Там ще срещнеш и твоето момиче. Не се депресирай ами действай и ще намериш щастието си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d5be2ad938
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При мен ситуацията е горе-долу същата, като това, което си написал, с тази разлика, че родителите ми са били винаги по-либерални.

С времето отключих различни страхове и депресия. Единственото ми спасение са пътуванията и разходките по различни еко пътеки уикендите.

С настъпването на пандемията нещата станаха по-зле за мен, както и за повечето хора. Но това идва и си заминава!

Има много хора като теб. Причината за всичко това е в самите нас - просто много ни пука за някои неща и сами си поставяме ограничения. Затваряме се в себе си и в собствения си ограничен и сигурен свят.

Ключът към промяната на тази ситуация е по- често да излизаме от зоната си на комфорт. Това понякога е свързано с промяна на местожителството, работата, средата и т.н.

За тази цел напиши на един лист нещата, които по някакъв начин са те ограничавали да имаш приятели, хубава работа, жена и т.н. Анализирай причините и се опитай едно по едно да ги елиминираш. Ключът е промяна на начина ти на живот!

м.32

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3cf7aff247
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Квото и да правиш, всички сме като мишки на колело. Въртим и драпаме на едно место. Просто на някои колелото е по големо, по шаренко и това им създава илюзията, че са "различни" или че "отиват някъде".

Съдбата има изкривено чувство за хумор и рано или късно напомня за реалността...

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 75d0e247cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Докато четях историята ти, ми минаха съвсем сериозни мисли за насилие върху теб. Бих те наритал много здраво, за да се стреснеши да се събудиш от летаргията, в която си изпаднал или по-точно - от която никога не си излизал.
Един мъж, при никакви обстоятелства не трябва да звучи като теб - хленчещ и жалък. Когато има проблем, който осъзнава, истинският мъж се захваща да направи нещо, за да го реши, а не да търси оправдания и да обвинява детството си, жените, външния си вид, коронавируса и какво ли още не. Истинската промяна може да дойде само и единствено от вътре, от главата ти, тя не зависи от никакви външни фактори.
В твоят живот всичко е навързано - депресарският ти характер и ниското ти самочувствие ти пречат да се развиваш, а липсата на развитие и воля за живот те прави плах, неуверен, нежелаещ да поема рискове. Това повлича след себе си ниски доходи, лош външен вид, липса на внимание от страна на жените, липса на мотивация за живот като цяло. Жените просто не забелязват срамежливите интроверти като теб, не са физически привлечени от такива неуверени и "смотани" мъже.
Как да излезеш от този омагьосан кръг, ще попиташ ти?
Това е колкото просто, толкова и много трудно, защото вече си на "30 и" и вероятно начина ти на мислене се е вкоренил доста дълбоко в теб. Свикнал си да мислиш за себе си и за света по твоя си модел.
Първото основно нещо, което трябва да направиш е рязко да смениш начина си на мислене. Започни да си повтаряш "Аз съм един невероятен мъж!!!" "Аз съм невероятно уверен в себе си, нищо не може да ме събори", "Аз съм баси пича, мога да направя с живота си каквото пожелая!!!" :). Когато излезеш на улицата, ходи изправен, смело гледай хората в очите и постоянно си се представяй в светлината на горните утвърдителни изречения. Отначало ще ти е странно и некомфортно, но ако си го поставиш за цел и упортваш, това мислене ще стане част от теб, ще започнеш да се държиш по различен хачин и хората ще започнат да усещат вътрешната ти сила и доминантност.
Второто нещо е да си намериш много по-добре платена работа. Най-добре започни незабавно да мислиш как да го направиш. Тук ти сам трябва да знаеш какво се иска от теб. Не е нормално вишист да се задоволява да работи на минимална заплата. Изкарай курс, научи език, стани програмист...това си е твое решение....но си направи план и го безапелационно го изпълни. Мисля, че е излишно да ти обяснявам за връзката между доходите и самочувствието на мъжа. Някои мъже не се нуждаят от добри доходи, които да са им "патерица" за доброто самочувствие, но ти определено не си от тези мъже. Така че се залавяй да си оправиш доходите.
Третото нещо е да си оправиш външния вид. Спомена, че спортуваш, което е предпоставка за стегнато тяло. Остава да си оправиш дрехите, и най-вече, обувките. Те са най-важното нещо в гардероба на един мъж. Никога не се стискай за хубави обувки, те правят разликата. Потърси в мрежата сайтове със съвети за мъже как да се обличаш стилно, какво да носиш, как да го носиш, как да съчетаваш цветовете и т.н. Най-лесният начин е да си избереш някой известен човек, чиито стил харесваш и да пробваш да вземеш идеи от него. Търсиш го в гугъл по име и добавяш "style"...ще ти излязат много снимки на стила му на обличане. Моят личен идол в това отношение е Дейвид Бекъм. За мен той е еталон за мъжки моден вкус.
Тъй като стана много дълго - в няколко думи...Първо и основно - промени начина си на мислене в посока на вътрешна самоувереност и твърдо чувство, че всичко ще е наред и ще се нареди както ти го искаш, че ти управляваш живота си и не зависиш от никой. Намери начин да си увеличиш драстично доходите и си промени стила на обличане. Ако направиш това, една от страничните реакции на твоята промяна - ще бъде осезаемата промяна в отношението на жените към теб. Те просто не мога да устоят физически на уверен, силен и доминантен мъж, който, се справя с живота, има цели, постига ги....и при това изглежда добре. За един мъж чисто физическата красота не е толкова важна. Много по-важно е самочувствието и старанието за поддържане на приличен и стегнат вид.
Засега стига толкова...имаш достатъчно материал.

М43

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker