Напоследък не се чувствам добре в кожата си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Напоследък не се чувствам добре в кожата си...
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5088 пъти
Добър вечер! Не знам към коя категория спада моята история... за това я слагам при "други"... Знам, че този сайт няма да ми реши проблема, но понякога човек иска да сподели даже и да не получи отговор... просто така да се разтовари.

Напоследък не се чувствам добре в собствената си кожа, не знам дали се дължи на депресия или нещо друго. Имам комплекс за малоценност и това ми пречи в доста отношения. Нямам успех с намирането на работа, нямам необходимата подкрепа от родителите (което е в основата на проблемите ми може би ). Примерно като малка ми е натяквано, че не мога да правя нищо, че всичко е грешно и никога не мога да ги удовлетворя. Вярно, че финансово винаги са ме подкрепяли, грижат се за образованието ми, за което съм им много благодарна, но ми липсва тази морална подкрепа... липсва ми самочувствие, увереност и за това не мога да общувам нормално с хората. И винаги ми е проблем да допусна някого близо до себе си (било то гадже или приятели). А се старая постоянно да променя това защото не искам да съм такава, но за сега без успех...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8497cdc4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Липсата на родителска подкрепа наистина може да бъде голям проблем, особено за по-чувствителните хора. Аз също съм израсла без родителска подкрепа - както морална, така и финансова, знам добре как се чувстваш. За съжаление това насажда у нас комплекси още от ранно детство и после тези комплекси се носят цял живот, което пречи за създаването на стабилни връзки и успешна реализация в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4697e64653
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, много е лесно да търсиш вината у вашите, но дори да си права, те няма как да се променят. Бъди
щастлива, че поне финансово те подкрепят, защото има и други родители.
Работи над себе си, не вини вашите, това няма да ти помогне.
Аз съм като 1, всеки ден се боря със себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 85c865b90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз не си понасям кожата от както се помня. Стъпка по стъпка обаче се променям... ужасно бавно и с доста висока цена често. Просто опитай да се приемеш. Кажи си: "Добре де! Добре. Такава съм. " Кажи си и за останалите "Добре де! Добре. Такива са си. Приемам ги".

Опитай, ако вече не си успяла, да натрупаш една определена доза непукизъм по отношение на хората около себе си и това, което мислят за теб. Ти си си ти. Те са си те. Твоя живот си е твой и само ти определяш какво се случва, с кого и къде. Не дължиш нищо на никого. Не се опитвай на всяка цена да докажеш нещо на някого... няма смисъл. Намали скоростта, смени гледната точка и всичко ще започне да се подрежда.

Приемай мненията на околните просто като тяхната гледна точка. Те си я имат и се опитват да я пробутат на околните. Дали ще я приемеш за своя, зависи от теб ;-)

А, да! И по-малко емоции влагай в цялата тази работа наречена живот. Само се уморява човек. :-) По-малко, но по- качествено ;-)

Пътя е дълъг... аз съм може би само на половината. Наградата обаче си заслужава ;-)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4f92db8347
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   О абсолютно те разбирам и осъзнавам, че сега ти е още по кофти защото си без работа и си притеснена, всеки ден се повтаря все едно и също, затваряш се все повече в себе си и си мислиш че за нищо не ставаш и на никому не си потребна. И да права си-мама и тате колкото и ни помагат, толкова и ни навреждат. В пристъп на гняв или нервност всеки си е "изявал" подобни реплики от мама и тате. Наскоро една моя позната, майка на 7 годишно момиченце заяви, че когато малката правила бели и по съвет на майка и тя предпочитала да я обиди, отколкото да и удари шамар!

И мен са ме възпитавали така-с обиди и ви казвам сто пъти бих предпочела на ден да ми бяха удряли по 20 шамара докато си взема поука отколкото неумишлено да ми внушават, че едва ли не за нищо не ставам и да се чувствам като някакъв изолиран изрод. 100% съм сигурна, че ти си изключителен човек и главният ти страх е че ако допуснеш някого вътре в теб и той те опознае също ще остане с убеждението, че ти не ставаш за нищо и т.н. и ще те съсипе още повече. Отпусни се, знам че е трудно, промени средата която те заобикаля. А за работата не се тревожи, не е в теб вината-криза е! а и работодателите понякога не знаят какво искат.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c553448975
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Мили деца, радвайте се на живота. Вие сте прекрасни. Малоумници запушиха работните места със старци и бабички. За младите хора няма работа.
Бъдете оптимисти. Борете се. Животът е пред вас. Искам всички ви да прегърна и ви дам обич и кураж.
Леля Зария

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker