Няма да повярвате какво ми се случи с ДСК - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Няма да повярвате какво ми се случи с ДСК
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2874 пъти
Обаждат ми се днес от ДСК и служителят без да се представи като име, каза само че е от централата в София. Каза, че им дължа 38 000 лв по някакъв кредит. Викам му:

- Господине, аз изобщо не съм Ваш клиент, как така ви дължа?
- Да, ама вие преди сте имали сметка при нас.
- Да, но аз я закрих преди 2 г.
- Е, да, явно сте я закрили, за да не можем да си съберем задължението. Но ние рано или късно ще ви потърсим и ще си вземем парите.

Значи, аз до преди 2 години имах ипотечен кредит към банката, но нито беше 38 хил. лв, нито съм го оставил непогасен. Погасих си го до последната стотинка и си закрих сметката. И докато му го кажа това, той ми затвори телефона в лицето, понеже аз бях започнал да се изнервям, че ме обвинява и заплашва.

Звъннах в кол центъра, след 15 минутно чакане ми обясниха, че не съм имал кредит, но съм бил поръчител на някого си. Исках да ми дадат повече информация, не можело. Да съм отидел в клон. Аз излизам от работа, вече целия разтреперан, какви ли не мисли ми минават през главата - че ще плащам чужди кредити и т. н. и отивам в централния в Русе.

Отивам при една служителка. Тя ме гледа като крава, една незаинтересована такава и 2 часа едвам ѝ обясних за какво става въпрос, ама аз вече съм на ръба на нервна криза, защото говоря с малоумни. Все още се овладявам някак. Тя ми вика "аз тук не виждам задължения, но е възможно да има, защото аз нямам права, върви при мениджърката, тя има пълни права".

Отивам при мениджърката, заключено. Връщам се при същата да питам, ще се върне ли скоро. Ама нея я е нямало на работа, да съм дойдел другата седмица. В този момент вече не издържах и се разкрещях. Викам, вие ебавате ли с мен, защо не го казахте преди да отида - първо ми звъните по телефона, че дължа, ама не казвате нищо конкретно, идвам в офиса, единия не виждал, другия не бил на работа. Аз сега какво да правя, от работа съм излязъл и вие не сте виждали и ви нямало.

Една друга започна да пелтечи. Провери и тя. Вика ми, че съм нямал задължение. Казвам, айде последно се разберете помежду си имам ли, нямам ли. Едните казват, че имам, вие, че нямам. Ето ти телефона на онзи плужек, говорете и се разберете. Говориха, какво говориха. 2 часа му обясняваха, сякаш не беше преди 3 ч. Затвори и ми каза, че онзи се объркал и се извинявала от негово име. Питам я тая, според вас професионално ли е, без да е проверил като хората да ми звъни, да ми твърди, че съм дължал, че и да ме обвинява, че затова съм си закрил сметката и да ме заплашва, че щели да ме намерят. Ама тя какво да направела. Питам я къде мога да подам оплакване. Ама то не можело, не сме знаели как се казвал, само с номера нямало да стане. Викам, ѝ пак те питам, дължа ли или не, да не ми звъннете другия месец пак. Ами не била много сигурна, ама за по-сигурно да съм дойдел другата седмица, че да съм говорел с мениджърката, като се върнела на работа.

Бях в шок, че не могат дори да ми кажат със сигурност дали дължа или не. Дори вече не знаех какво да им кажа, просто не можех да повярвам, че това нещо е възможно и се случва в момента. Тряснах вратата и си тръгнах. Звъннах пак на онзи само да го попитам възнамерява ли със сигурност да ми каже дали дължа и поне да ми се извини. Не ми вдигна. Звъннах по-късно от друг номер, пак не ми вдигна.

Айде кажете ми как ви се струва всичко това. Аз между другото все още нямам категоричен отговор дали дължа нещо и дали съм станал поръчител, без да знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ba89ab869
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някой се е объркал, а ти си се панирала и си раздула проблема много повече. По-спокойно другият път. Въпреки всички градски легенди, досега не знам един, "банкта да го е цакнала" да плати фалшиви задължения, па камо ли в тези размери. Ако това ставаше, щеше да има запалени банки.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2fbac571a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Как да ми звучи, това са пълни идиоти. Как не ги е срам. Дали не можеш да заведеш едно дело, да си платят за наглостта и непрофесионализма?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c2a860dc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не успеете да доведете диалога до логичен завършек с мениджърката, която се очаква да дойде на работа, опитайте отново да се свържете с въпросния субект, който Ви е звънял да Ви заплашва, и поне разберете от кой клон на ДСК е изтеглен кредита, на който сте уж поръчител. Този клон има директор, който се води Ръководител Офис. Изискайте среща с него и заявете, че става въпрос за личен проблем. Ще се учудите колко бързо ще Ви обърнат внимание, ще Ви поднесат извинения и, живот и здраве, евентуално ще се окаже, че някой сбъркан служител е объркал ЕГН-тата. Бъдете здрав!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cfb60977a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ох, винаги когато правите кредити, след това няма да ви оставят намира, дори и да е без причина... Просто се опитват да ви подмамят, за да вземат повече пари... Отвратителни са. Не знам какво друго да предложа, освен търсене на адвокат...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c2a860dc33
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Изпращам Ви и един и-мейл: ceo.assistant@dskbank.bg

Това е личната поща на госпожа Виолина Маринова, Главен изпълнителен директор на ДСК, на която можете да напишете жалбата си и да бъдете 100% сигурен, че ще Ви се обърне внимание. Опишете всичко учтиво, прегледно, без излишна емоция, само с факти. Стискам палци всичко да се разреши и да можете да спите спокойно!

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7253fe94f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има други офиси, има управители не вярвам да е само един и важно е да установиш дали си поръчител на някой.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4bf2860a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   2, на всеки се случва да се обърка и мога да проявя разбиране, но това, което ме подразни още повече, е отношението, обвинението и заплахата. Не стига, че е виновен, ами и нагъл.

Ако поне беше благоволил да ми вдигне и да ми се извини, пак щях да си затворя очите. Нямате си на представа колко се притесних и още не съм сигурен, че не дължа нищо.

Благодаря на номер 6, още днес ще пиша и ще обясня проблема. Междувременно се консултирах вече с адвоката си, който ме посъветва да подам жалба в прокуратурата. Утре ще свърша и това. От тяхната некомпетентност съм си патил доста, ама чак такава наглост не е била. И този път вече няма да оставя нещата така. Това вече е прекалено дори и за моето търпение.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 245647919c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много смотана банка. Чувала съм всякакви истории. След като купиха Експресбанк и там настана хаос и се махнах и от там.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ba89ab869
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8

Имаш прекалено високи очаквания от хората. Повярвай ми - ако ги намалиш, ще живееш по-добре. В България е така - безхаберие и нахалство. Можеш да се обградиш с хора, които не са такива, но истината е, че не може да избегнеш това в днешно време и всеки нехае за такива работа. Хабиш си напразно усилията и нервите. Това искам да ти кажа. И аз много им се ядосвам, дори съм хващал няколко за гушата, ама нищо не помага, явно :(

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 20056a148b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Станала е техническа грешка, не виждам какво толкова се раздухва и драматизира.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0ba89ab869
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 3

Освен ако не можеш да докажеш, големи финансови загуби, проблеми със здравето и/или заплахи за саморазправа. Заплаха, че ще те намерят, не значи нищо. Аз мога да те намеря, но това не е престпление. Престъпление, ще е ако кажа, ще ще те намеря, за да те пребия или нещо подобно.
Съдът (и адвокатът преди това) просто ще каже, че няма правно основание за завеждане на дело.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4bf2860a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   11, техническа грешка е едно, а да не могат да ми кажат на място е безхаберие. И като за капа това отношение. Та аз все още не знам дали дължа и дали не са злоупотребили с мои лични данни.

Не вярвам да си много спокоен и широкоскроен, ако ти се обадят да ти кажат, че дължиш 40 бона, за които не знаеш нищо, и в същото време се държат арогантно. Ама то едно е да го четеш в сподели.нет на чужд гръбм, друго е да ти е на главата, нали?

12, това ще каже вече прокуратурата. Аз каквото зависи от мен ще направя, за да не се чувствам като поредния идиот, който си мълчи, въпреки че го ебат, защото това не е за пръв път и вече ми писна. Махнах се от тази банка преди 2 г. и още не мога да се оттърва от тяхното безхаберие.

Не знам колко малоумен трябва да си, за да кажеш на някого, че дължи толкова пари, без да си сигурен и си проверил нещата, че и да се държиш арогнатно на всичкото отгоре. Ако беше Киро Брейка, щях да разбера, ама това се води банков служител, вероятно с някакви образование.

В тая банка умишлено да искаха да съберат най-големите идиоти, нямаше да има такъв персонал, вече се убедих. Не знам от училище за бавноразвиващи са ги събирали явно или от палмите в Африка, не знам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5dea10799e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   "ние рано или късно ще ви потърсим и ще си вземем парите" - не знам хора, ама на мен това ми звучи доста заплашително.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 46f8053183
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ами там всички са връзкари с незнайно ниво на владеене на знанията за съответната длъжност, като сложиш безхаберието, немотивираността, българската простотия и не на последно място-АКО МИНЕ НОМЕРА и изкярим още някой лев и... всичко си идва на мястото. Търси си правата и се бори, а ако и това не помогне копирай челния опит на военния пред едно гише на банка преди години, сещаш се предполагам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f795b25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   До 11
Много ти е лесно на теб г-н Над нещата! Някои хора с проблеми със сърцето съвсем спокойно може да получат я инсулт, я инфаркт.... това не е лев-два!
Аз също съм била в тая ситуация и замалко да припадна, добре че мъжа ми ме хвана! Разберете че има по-чувствителни, лабилни и болни хора от вас, които не са устойчиви толкова. Дано всичко се разреши,!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ac241fd915
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   15, какви връзката бе човек. 700-800 лв са заплатите в банките, мислиш ли че някой връзкар би ги искал? Кадърните хора напускат защото могат повече, а остават глупаци, които са наясно че за нулевите им знания и тези пари са им много и затова и обслужването е такова.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1df61861d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Това е най-скапаната банка, която може да съществува.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6569f29467
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Официално оплакване с точни факти. Не искам да правя на никого реклама, но най-професионално е отношението в Прокредитбанк и съм сигурна, че нямаше да се случи това, което описвате. Няма оправдание, че е в България и очаквания. Ако някой е неспособен за дадена работа, да си ходи. След ужасно отношение на служителка в банка и подаден от мен сигнал повече не я видях.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 91ae4d80cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Очаквала съм да ми се случи нещо подобно, имай предвид, че трудно се работи с документи на толкова хора. Веднъж служителка по телефона ме пита колко голям ми е кредита в пощенска банка, пък аз нямам сметка там и никога не съм имала. Оказа се, че се е объркала, поне бързо се разбра, ние коментирахме кредит в обб и изведнъж тя ме пита за някакъв друг в друга банка. Това при теб обаче е брутално, радвай се, че е грешка. Другата седмица провери пак и им искай документ, удостоверявщ, че нищо не им дължиш, за всеки случай. Служителките в клона не са ти виновни, те са обикновенни чиновнички на 800-1000 лв. заплата и няма как да знаят какво си говорил с колегата им.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8ed49a11b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз съм към една друга банка, и вече няколко години наред по имейла ми пращат банкови извлечения, номер на банковата сметка, адрес, име и какви ли не още лични данни на друг човек с моето име и фамилия.
Ходил съм няколко пъти до банката за да им кажа грешката, и че изпращат данни на грешен имейл, тоест на моя. Всеки път едно и също- Да господине, ще проверим, ще оправим проблема.
Вече 4 години нищо не са направили.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4bf2860a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   6, благодаря ти за контактите. Писах и ми се обадиха по телефона. Само че не той лично, а прекия му ръководител. И ми се извинява. Аз ѝ казах, че тя няма за какво да ми се извинява и аз нямам никакви претенция към нея. Искам онзи да ми се извини. Той бил дал обяснения, ама отричал. Щели да прослушат разговора. Казах им да прослушат задължително, защото ако и прокурата иска да го прослуша да са подготвени. Попитах я редно ли е онзи да обвинва хората в задължения, без да е проверил и да е сигурен и на всичкото отгоре да ми се държи арогантно и да ми затваря в лицето без повече обяснения. И какво щеше да стане, ако на мое място беше някой възрастен човек със сърдечни проблеми примерно.

Но сякаш беше в повече режим на защитаване на онзи и в извинтелен режим, той бил в нейния екип, дал обяснения, ама неговата версия била друга. Има си хас да е същата, след като нямаше доблестта дори да ми вдигне телефона, като му звънях и да се извини поне. Ама той нямал време. ВИкам за целия ден не можа да намери 2 мин да ми върне обаждането, така ли?

Нека прокуратурата да се занимава с тях. Леля ми работи там. Сигурно нищо няма да им направят, но ми стига проверката и цирка, който ще се спретне. А дано онзи плужек някой да го измами и да злоупотреби с данните му, че и да се държат арогнантно и нагло с него да види колко е готино.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 77de311b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторе, първо - да бях на твое място, и аз щях да изкипя. В държава като нашата много лесно стават злоупотреби, а да се окаже че ще плащаш кредита на някой тарикат-отрепка си е плашещо отвсякъде. Тръпки ме побиват само като си го помисля.

Второ - просто се чудя, не съм правен експерт, така че що да не се посъветваш с адвоката си отново - дали не можеш да си извадиш свидетелство от психолог, с цел да се удостовери причинения стрес/уплаха? Не знам дали помогнало и как, но тия заслужават да им се върне ТЪПКАНО.

Ръководителката - също. Според мен се е защитавала и себе си, защото стане ли скандал ще си го отнесе и тя. Заслужено - за какво е ръководителка, щом подчинените й се държат така? За останалите брънки от веригата, с които си се сблъскал - без коментар...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bff1bd1759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Задължително да подадеш оплакване! Единственото по-лошо от случилото се е тяхното спокойствие по въпроса! Дори в мола да получиш лошо обслужване, поне за пред теб ще се престорят,че ще има последствия за служителя. Не трябва да се оставят такива хора да им се размине, дори и просто да им развалиш ден или два, пак ще си заслужава.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4c5a5f76a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Като я няма конкретиката, можело е да се изстреляте така: знам колко сте, кои сте и хубаво си помислете КОГО искате да заплашвате!!
Не се изключва версията някой да си е направил лоша шега. Или да са били просто ало-измамници. Обръщайте внимание на изразите. Авторът сам каза, че не се е представил как се казва. То е като хороскопите. Общи приказки, валидни за всеки. Каквото са казали, могат да го кажат на всички. Бъдете бдителни. Следете какво казвате и на кого! Успех!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 09ad8e6f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Ти си ненормален.
Служителите е трябвало да извикат полиция.
Такива като теб малоумници трябва да бъдат пратени на психиатър. Пти най-малкото неразположение си е опасен.
Тоя дето ти е звънял нямаш грам доказателства, че е служител на банката. По-скор служителитв могат да подадат оплакване срвщу теб.
Не бъди толкова отворен щом си клиент. Да не станеш виновен

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4bf2860a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Да ви кажа как се развиха нещата. От прокуратурата ме насочиха към икономическа полиция, защото не било по тяхната компетенция. От там пък ми казаха, че нищо не можели да направят, защото не било и по тяхната компетенция. Само щели да го питат за неговата версия и до там. Не можело да се обърна и към защита на потребителите, защото и по тяхната компетентност не било, те отговаряли само за етикети и надписани цени.

С две думи в на никой компетенцията не е и излиза, че аз мога да си звъня на всеки, да си му казвам, че ми дължи големи суми, да се представям за който си искам и да си стресирам хората ей така за бъзика и това си е напълно законно и морално. Че някой може да се стресира сериозно, голям праз.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bd82cfc356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Ей тъй между другото, имах една да кажем позната. Изведнъж брат и се покри и изчезна. След година разбирам защо, теглил кредит и си бил камшика в хубава държава извън ЕС.
Ей на това му се казва банков обир, ама хитър- тия дето си им обрал парите от банката без да ги имат, тях ще ги търсят ,на тях заплата и пенсия ще спират и тях с полиция ще ги вадят от къщите им.
И понеже никой не е луд да става поръчител, явно по български има по втория начин поръчители.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker