Какво промени създалата се обстановка последните месеци специално в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво промени създалата се обстановка последните месеци специално в България
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 677 пъти
Привет,

Пиша по една наболяла и избягваща се тема и именно това как се държим помежду си. Забелязах, че последните 2 месеца изкараха много истини наяве, специално говоря за това как ни оценяват така наречените "приятели" и познати. Казвам го, защото по мои наблюдения, след като се случи така нареченото извънредно положение, никои не ме потърси да ме пита дори тривиалното "Как си? ". Сега знам, че на теория приятелството се показва в трудни ситуации и т. н и т. н., но като българин и интересуващ се и живящ в България, видях че мнозинството от хората поради икономически и други причини се изолираха и поставиха границите си на интересуване до половинката си с която живеят и родителите си. От една страна е нужно истината да излезе наяве, особено при факта как последните години се наблюдава един фалш и лицемерие, демонстриран във фейсбук. Няма да си кривя душата и не ме страх за разлика от много да си призная, че това не ми харесва и че не играя тази игра, съответно и се плаща по висока цена. Смея и да кажа, че не съм толкова екстровертен, но не и интровертен и ме накара да се замисля сега през тези месеци, наистина какво означавам като стойност за хората. Задавал съм си и въпроса дали това ще е "новото" и съответно ще тръгна от нова точка, защото да дам пример не ми пречи да съм по инициативен, но дори сега когато се интересувах както винаги да потърся обичайните хора в моя кръг, от тях нямаше отговор, което е ясно как ме накара да се чувствам. Бих искал да чуя и вашите мисли и наблюдения по този повод! Накара ли ви наистина всичко това да се почувствате по друг начин и как?

М24

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 124f474d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още един път се показа, че средностатистическият българин с пада малко олигофрен. Работи за мизерна заплата, пенсиите са по 200 лева, но той се присмива на всеки, който се осмели да протестира и се опитва да направи промяна.
Ей това показа.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d701b7ac77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, С или Без вирус, повечето хора винаги са били такива - основно гледат каква полза биха имали от отношенията си с теб. Смятам, че това винаги е било така още откакто са се появили първите хора.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0441395048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, при мен всичко е същото, липсата на срещи дори укрепи повечето ми приятелства и сега на всички ни е по-приятно отново заедно хД зависи какви са твоите приятели, ако живеят на семейни начала или са във връзки от години, вероятно сега просто са намерили повод да се фокусират върху партньора си, което аз лично не го разбирам (както обичахме да казваме като пубери - гаджето е до време, приятелят - завинаги)... Моите френдове повечето са свободни, купонджии, живеят си ден за ден и не бързат за никъде... Вероятно от там идва разликата...
М23

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6a91bd45df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, авторе! Наистина режимът се отрази и върху моя живот-напр.не можах да отида на церемониите по повод 20.04, 06.05, а другата неделя е 24.05-Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост! Ден, който за първи път от много години, ще прекарам у нас, защото манифестация няма да има! Няма да стана рано сутринта, да отида на площад "Св. Кирил и Методий" (от Варна съм), защото към 9.00 часа спират движението на МПС-та! Няма да видя учениците и техните учители, нито ще мога да чуя кое училище има юбилей тази година! Миналата година, въпреки дъжда, бях там! До обяд! Беше петък! Мислех, че след 13.05 всичко ще бъде както преди, но щом абитуриентите ще са на разстояние, чиито родители няма да видят изпращането на децата си, а за репетиция също нищо не се чу, излиза, че 24.05 няма да се празнува, щом като и комбинираното предаване по БНТ 2 "България празнува" няма да се излъчи! Режимът се удължава до 14.06-пак ще има концерти на открито, но само до 30 души, на разстояние един от друг! Събитията в Радио Варна също са отменени поне до 14.06!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 49bd14e248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За 24 годишен мъж си много назад с материала, ако това е толкова шокираща промяна за теб. Винаги хората се интересуват само от половинката си, ако я имат и кръвни роднини първа линия. Като си бил малък не са ли те учили,че семейството е най-важно? Като си пораствал не ти ли се е случвало да го осъзнаеш? Приятелите са хубаво нещо, но е посредствено. В тежките моменти (каквото е карантината и световната криза) човек има нужда от най-скъпите си хора. Като дойде време пак за кафета и дискотеки ще се виждате.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7c391c99bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 2 е прав - реално дори поговорката гласи "приятел в нужда се познава". Тоест, като имаш нужда - тогава най-много търсиш човек. Сега хората не излизат, не се социализират, нямат нужда да общуват с някого освен половинката и родителите си. Аз съм доста самодостатъчен и затова нямам много приятели. А с малкото приятели, които имам, имаме общ чат във вайбър и фейсбук и общо-взето там си говорим. Никой лично не ме е питал "как съм" и съм окей с това. Това е нормално.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker