Мисля да си стегна изоставена къща в изоставено село - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мисля да си стегна изоставена къща в изоставено село
преди: 4 години, 7 дни, прочетена 1692 пъти
Здравейте. Знаете какво е положението в българските села. За съжаление се обезлюдяват и някои вече са останали само с по няколко човека, други с по един, а трети вече са тотално обезлюдени и са се превърнали в призраци. Но няма да говора за тва. Както селата се обезлюдяват, изоставените къщи сигурно са милиони. Айде не милиони, но хиляди със сигурност. И ми мина през ума да отида в едно такова пусто село, да намеря една изоставена къща и да си в стегна. Някое в планината. И не за да живея там, а само да ходя от време на време, да преспивам, ей така за тръпката. Ще си взема туби, ше си ги пълня с вода и ше пия от тях. Няколко стари мебела от ОЛХ-са и един надуваем матрак ще са ми удобни. И един къмпинг душ може да си взема, а ако къщата има камина може от гората да взимам сухи дърва и да я паля, само ше внимавам и себе си да не подпаля. Обаче ако са изоставени може да са доста порутени. Баща ми има една стара изоставена къща на една село и тя е в окаяно състояние. Едвам се крепи да не падне, вътре е адски прашно, стъклата са счупени, някои стени са станали на камъни и там са се навъдили плъшоци, които са оставили гадни каркалешки. Но аз ще си потърся нормална къща. И ще гледам да е чиста, за да не хвана някоя зараза там. Но се притеснявам и от други неща. Да не падне нещо на главата ми или да ме наръфат плъховете. Но от такива къщи съм забелявал, че дори и вредителите си тръгват. Друго нещо, което ме притеснява е да не се окаже, че къщата не е изоставена и да дойдат собствениците. А ако не се случи това да дойдат братята роми. Чувал съм, че циганите ходели в такива изоставени къщи и или оставали там или ти разтурвали и си тръгвали. Ако случайно отидат там или усетят, че в къщата става нещо могат и да ме убият. Аз ще си сложа катинари на вратите и ше си взема една бая голяма гьостерица за всеки случай да не ме нападнат мургави бандити, а може и българи да ме набият. Случвало се е цигани да убият някой в изоставени сгради. За тва ще бъда внимателен. Вие можете ли да ме посъветвате нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 дни
hash: 3a3d41fc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз си мисля за подобна идея честно казано. Още не съм решил къде и как точно ще стане обаче

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 07c1572a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично не бих рискувал, защото е твърде вероятно постоянно да разбиват и обират къщата. А и си е страшно, ако решиш да нощуваш там. Вече има такива хора, че и за 5 лв биха те убили. Поне гледай да подбереш някое място, където няма престъпност.

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: c00c846eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Стягането на къща изисква труд и пари. Затова съществува право на собственост, за да можеш да ги защитиш по някакъв начин. Иначе ще дойде следващият и ще си избере същата къща защото ще му се стори и на него по-запазена... И най-вероятно ще е точно циганин, защото българите наистина зарязаха селата.

Принципно трябва да се въведат някакви закони, като отказваш да си поддържаш собствеността, и си я зарязал на произвола с години, да те принудят да я продадеш. Ако не могат да издирят собственик - някакъв търг на безценица. Има подобен проблем примерно в Япония. Но така просто да се нанесеш някъде, и то при условие че оставяш собствената си къща на село да се руши... несериозно...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 7ec2d650fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи ще изоставиш собствената си къща на произвола, но ще се нанесеш в чужда? Много идейно :-)
Да, всички проблеми, които си изброил, са реални, освен че да се нанесеш в чужда къща е незаконно. Като такова не си защитен и от набези на други желаещи да се нанесат в такива къщи или да си вземат каквото им харесва. Просто в изоставено село няма кой да ти помогне ако имаш нужда от помощ. Отделно такава къща ще изисква доста работа и средства, за да стане годна за живеене, пък дори и от време на време

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 001aaffa6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Жена ми започна да ме врънка да сме си купели къща в едно село, в което нейна колежка с мъжа си са вземали. В началото си мислех че е откачила, но като отидохме и видяхме къщата на колежката и, си промених мнението. Миналата година и ние купихме една и не ми отне много време да я стегна, защото структурно беше в много добро състояние, а и аз съм строител по професия. От вън направих фурна и барбекю. Сега ходим там редовно, почти всяка събота и неделя, защото селото е на около 20тина минути. Нищо не губиш ако купиш къща в някое село, инвестиция е. Трябва да я купиш, а не просто да се нанесеш, защото със сигурност принадлежи на някой. До колкото знам, все повече хора го правят.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 07c1572a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не съм запознат в детайли, но юридически ако собственикът не се грижи за къщата си и ти я стопанисваш 10 г., можеш да си я прехвърлиш на себе си по давност. Доколкото знам, трябва да представиш някакви доказателства за ремонт, платени данъци, свидетели и т.н. Но предполагам, е рисковано, защото ако я оправиш и собственикът разбере, най-вероятно ще предяви претенции, защото къщата му вече ще има някаква стойност, която може да материализира.

Ако искаш, по този въпрос се консултирай с адвокат. Друг е въпросът дали си заслужава да се занимаваш и да рискуваш такава инвестиция. Може би е по-добре да срутиш къщата на баща си, за да използваш мястото или да си купиш такова и да си построиш нещо ново. Може да е тип сглобяема малка къща примерно. Изглеждат много красиви и за такива случаи са перфектни. Но каквото и да направиш си трябват средства, освен ако не е някаква дървена барака примерно.

Ако използваш мястото на баща си и си направиш от сглобяемите къщи, ще си спестиш разрешителни, планове, скици и т.н. Не съм строял такава къща, но съм чувал, че квадрата излиза около 200 евро. Една стаичка с кухненски бокс, ако я направиш компактна ти е 10 квадрата или 2 хил. евро. Можеш да отпуснеш още 2 квадрата за баня. Ще си прекараш вода, ток, всичко и ще е доста красиво, приятно и уютно, няма да се заминаваш с разни съборетини и плъхове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: 35babd4f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо изискванията за строеж са толкова скъпи и жестоки ... пречат на хората да си имат жилище - за това!

 
  ...
преди: 4 години, 5 дни
hash: 41c0f0a072
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има една група във фейсбук - Къща под наем без наем. Идеата е хора, които имат имот да го предоставят на други срещу поддръжка. Т. е. не плащаш нищо, живееш в дома или ходиш от време на време и го стопанисваш.
Друг вариант е да си купиш някоя селска къща, ако имаш финансов ресурс - те не са много скъпи.
Винаги можеш да сложиш аларма срещу нашественици.
Но да си настаняваш в чужда къща си е даже опасно, според мен.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 472ce4620d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ние (аз и семейството ми) живяхме в три такива къщи, в различни части на България. Пълно е с изоставени къщи, собствениците отдавна са умрели, а децата им пръснати по чужбина и последното нещо, за което ще се сетят е някаква съборетина на село... А и дори да се появят могат само да са благодарни, че сте съхранили къщата.

С 2-3 месеца труд и 200-300 лв. за мебели, пералня, това-онова една къщичка може да стане чудесно място - от опит казвам.

Съвсем друго е с голям двор, да се грижиш за растенията, да караш колело в гората или по полските пътища, да си събираш сам дърва, плодове, гъби, да правиш дълги разходки по хълмовете и горите около селото.

Само който не е живял така не знае какво е изпуснал...

Само който не го е правил няма да разбере радостта от това сам да си направиш от подръчни материали пейка, ограда, плет за краставиците...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker