Как намирате смисъл да живеете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96360)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22655)
 Секс и интимност (11206)
 Тинейджърски (20163)
 Семейство (4816)
 Здраве (7774)
 Спорт и красота (4054)
 На работното място (2141)
 Образование (5892)
 В чужбина (1290)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1492)
 Други (13046)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Как намирате смисъл да живеете?
преди: 1 месец, 21 дни, прочетена 1587 пъти
Здравейте,

Предполагам, че това е въпрос, на който не може да отговори лесно, защото съвкупност от много елементи, но не знам как другояче да го задам.

Жена на 32 години съм и нямам нито желание, нито воля да живея. Изморена съм, изключително комплексирана, нещастна и объркана. Отраснах в семейство с алкохолик, който биеше наред - майка ми, баба ми, по-рядко мен. През ден идваше полиция, за да го води в изтрезвителното, а майка ми редовно ходеше с насинени очи, разбита уста, цепната глава или счупено ребро от ритници и юмруци. Скандалите бяха ежедневие и прекарвах часове, криейки се под леглото със запушени уши, за да не слушам. Често си удрях главата в стената или се режех, за да се разсея от емоционалния тормоз.
Още в детската градина ме "надушиха", че съм затворено и силно притеснително дете, така че нещата не бяха по-добре и извън дома ми. Това продължи и в началното - аз и няколко други "смотльовци" бяхме непрестанно на прицел от тарторите на класа. Понякога бягах от училище, просто се разхождах по 6-7 часа. Това водеше до проблеми - обаждаха се вкъщи или майка ми ходеше в училище. Ако не беше доволна заради 4 по математика, примерно, хващаше един парцал, удряше ме в лицето с него и ме завличаше в кухнята или банята да чистя, защото за друго, освен за долна чистачка, не ставам. В гимназията влязох толкова комплексирана и побъркана, че макар хората в класа да бяха съвсем нормални, не можах да се впиша от страх и ниска самооценка. Но поне никой не ме е тормозил. Останах си така - страхлива, затворена, притеснителна и с непрестанно чувство на вина, че съм грозна и тъпа. Вярвам го и до днес, даже го знам, както знам, че водата замръзва под нулата или че годината има 12 месеца. Не знам как бих могла да мисля иначе. Аз съм единствения човек в обкръжението си, който не успя да завърши висше образование, а не го намирам за кой знае какво постижение, въпреки че специалността ми беше много интересна. Висях да уча с часове, да правя планове, да чета библиографии, вадя бележки, търся допълнителна информация и пак не успявах да запомня голяма част от материала. Затова започнах просто да уча наизуст, което още тогава, ми се виждаше безумно, но не знаех какво друго да правя. Съответно бързо забравях и много трудно надграждах наученото, започнах да затъвам и в един момент сметнах, че не ставам и за това, така че се отказах. В курса ми имаше доста изключителни хора - умни, начетени, оправни, но не мисля, че полагаха повече усилия от мен в ученето. Въпреки това изказът, идеите и изобщо цялото им излъчване бяха на академично ниво. Това беше и мнението на преподавателите, така че не са само моите комплекси. Както и да е, реших да не се мъча и срамя повече. Тогава изгубих и всичките си амбиции да правя каквото и да е. Нямам хобита, нямам интереси да се развивам, защото не вярвам, че имам умствения капацитет да направя или предложа нещо интересно. Работата ми може да я върши всеки с приличен английски и няколко мозъчни гънки, не се изисква нищо особено. Трябва всичко да ми се обяснява по няколко пъти, губя нишката, когато ми дават задачи. Понякога изобщо не разбирам какво ми се говори, какво ме питат и много ме е срам. Панирам се, че не схващам и се въртя в омагьосан кръг. Не знам дали е от тъпотия или нещо друго, винаги съм си била така.

Личният ми живот е пак нещо подобно. Момчетата ме обиждаха или, в най-добрия случай, не ме отразяваха. Не съм хубава, не изпъквам и с характер. Първото ми гадже си хванах на 20 и бях изумена. Толкова се зарадвах, че някой ми е обърнал внимание, че развих нещо като зависимост и цялата ми себестойност се изразяваше в това дали ме харесват. Толкова бях самотна и отчаяна за внимание. Започнах да полагам много усилия да изглеждам възможно най-добре, опитвах се да угодя на всички. Имаше един, който си падаше по луничави червенокоски - смених си цвета на косата и с 300 зора намерих студио на другия край на България, в което ми татуираха лунички с перманентен грим. Да, за такова чудо става въпрос. Като цяло, попадах на мъже, които ме взимаха, за да има с кого да се гаврят. Аз съм си виновна за това - подигравали са ми се за малките гърди, за носа ми, за косата ми; нищо нямало да ми помогне, толкова е тежко положението, сваляха приятелките ми пред мен, коментираха други жени и какво ще им направят, изневеряваха ми. Бях тотална изтривалка, но пък благодарна, защото хей, поне някой ти обръща внимание и те прегръща нощем. Единственият мъж, който ме уважаваше и успя да ме накара да се почувствам като нормално човешко същество, не искаше да има сериозна връзка с мен. Две години се надявах, макар че беше честен и директно си ми каза кое-как. Е, влюби се в друга, създадоха семейство и така.
В момента имам приятел, но връзката ни е отвъд трагична отново заради моята несигурност. Той е пълната ми противоположност - жив, амбициозен, разцъфва сред хора, пълен с идеи и много деен. Харесван и желан мъж е. Висока летва за мен, трябваше да ми е ясно още в началото. Вниманието, което получава и желанието му за живот, направо ме съсипват. Не го обвинявам за това, естествено, но усещам как му завиждам и колко по-зле се чувствам покрай него. Аз съм вечно в лошо настроение, винаги подозирам, че желае интересна и красива жена, която да го дърпа нагоре, да го мотивира. Виждам интереса му към такива жени, виждам порното, виждам как гледа и се интересува, а много дами не остават безразлични към него. Била съм свидетел как му се натискат и опипват, въпреки че знаят за мен. Усещам, че се ласкае... не ги отблъсква директно, усмихва се и тактично отклонява ръцете и желанията им, за да не ги обидел. Какво значение има дали ще се обидят? Той ходи с мен и трябва да пази честа ми, както аз пазя неговата. Ако някой тръгне да ми нахалства, ще режа директно, за да си знае мястото, а няма да му се хихиким отстрани. Но не бил грубиян, та не можело така да се отнася с хората. Твърди, че ме обича и иска да е само с мен, но не мога да повярвам. Обременена и несигурна съм, харесва всичко, което аз не съм. Затова се затварям повече, не искам да излизаме заедно, срам ме е от себе си.
Моля ви, не започвайте връзка, ако нямате елементарно самоуважение първо към вас самите. Не разчитайте на друг, за да ви направи щастливи и пълноценни хора, да запълни емоционалните празнини. Това не е тяхна работа. Ще тормозите и него/нея, и себе си. Поне това успях да науча.

И така, затова съм се докарала дотук. Приела съм го до известна степен, но на моменти се натрупва. Може би съм лабилна и лигава, не знам. Трудно ми е да се оправям с живота - след работа се затварям вкъщи и чакам да стане тъмно, за да си лягам и поне тогава да не мисля. Това е режимът ми всеки ден. Имам само една приятелка, която до голяма степен ме разбира, но роди преди 8-9 месеца и няма как да се занимава с мен.
Непрекъснато мисля за самоубийство, но си ме е страх, нямам смелост, а сигурните начини, привличат внимание. Искам просто да се скрия накъде и да изчезна, никога да не се бях раждала най-добре. Често си представям как дарявам оставащите ми години живот на някой, който заслужава, който ще ги оползотвори по-добре и ще се радва от факта, че е жив.

Знам, че стана много дълго и съжалявам. Как намирате сила и мотивация да живеете, кое ви движи? Защо не лежите по цял ден, чакайки края си, като безполезен плужек? Възхищавам ви се, сигурно е хубаво да имаш смисъл.

Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 21 дни
hash: 6b8422b4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Трябва ти нова мотивация за живот. Щом имаш добър мъж до себе си, защо не помислите вече за деца? Те ще придадат нов смисъл на всичко. Ще можеш да им дадеш всичко, което ти не си имала като дете. Не оставяй миналото да определя бъдещето ти. Имаш почти всичко, което ти трябва за да си щастлива - дом, работа, партньор, приятелство. Оценявай малките неща и ще се почувстваш благодарна.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 00a3777790
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Защото животът е прекрасен. Защото мога да чувствам, да се смея, да плача, да губя и да печеля. Защото мога да понеса доброто и лошото и да продължа напред. Защото мога да падна и да стана, да гладувам и да се нахраня, да се уморя и да почина. Защото имам толкова много да видя и преживея. Защото живея в настоящето. Защото няма път назад, опитвам от всичко, стигам дъното, изправям се и продължавам. Защото ценя малките моменти. Защото всичко зависи от мен и моето възприятие. Защото мога да дам и да получа любов. Защото и без мен животът ще продължи, ако аз не помисля за себе си, никой няма да го направи. Защото без грозното, няма красиво. Защото обичам да съществувам, затова съм тук, както и ти.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: b2b0e26cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Съчувствам ти, но родителитети са те сасипали. Те са виновните. Това е ужасно детство!
По отношение на гаджетата, аз мисля, че за да се почувстваш щастлива, желана и уважавана ти трябва по-възрастен партньор. Примерно 15-25 години по-голям. Няма нищо лошо или срамно.
Относно мотивацията за живот основното нещо което крепи нормалните хора да вървят напред е вярата в Господ и децата. Друг смисъл няма. Това е животът. На мен също ми е тежко, защото нямам деца, нямам жена, но вярата в Господ и надеждата, че ще стана баща ме крепи. Това е!!
М 32

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 6ce25a0e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Според мен живота ти е тежък, защото искаш да харесат и защото си несигурна в себе си.
Но живота се живее за теб самата, а не за другите.
Започни да правиш каквото можеш, за да се чувстваш добре със себе си. Например ако ще те зарадва нещо скъпо-купи си го. И си кажи поне веднъж, че и ти заслужаваш нещо хубаво.
Ако не харесваш как изглеждаш - има стилисти, фризьори, треньори... Всяко нещо може да се оправи. Разнообрази си живота - отиди до място което винаги си мечтала.. скочи с бънджи ако трябва/ карай лодка/ запиши се на танци. Каквото и да е просто промени си ежедневието.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: d1b6fcd72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Все едно чета моята история преди няколко години! С тази разлика, че аз дори имам опит за самоубийство. Иначе същата история! Вярно, баща ми не е алкохолик и не бие, но така ме смачка психически като дете, така ми внуши, че съм просто едно нищо, че вече на 38 още не мога да се отърва от чувството, че съм провал. Да, завърших висше и то с отлична диплома, но какво от това, като така и не си намерих работа по специалността. Работя като теб неща, който всеки с английски и една мозъчна гънка може да върши. И това е повод родителите ми и до днес да ми повтарят, че съм провал, че са дали куп пари за моето образование, а аз не правя нищо и т.н.
Колкото до мъжете в живота ми, винаги е било едно и също. Раздавам се на макс, живота си ще пожертвам ако трябва и накрая, най-добре да се разделим или по-лошо брак завършил след системна изневяра от негова страна. Просто бяхме стигнали до там, че въпросната госпожица му звънеше по телефона по сред нощ и нито той нито тя смятаха това за проблем! Сещаш се как ми минаваха дните. От работа, вкъщи, без мечти, без приятели, без нищо. Вечер само заспивах с мисълта, че поне е свършил още един ден, а в най-трудните моменти молех починалата си баба да ме прибере при себе си. Бях развалина! Пиех "мента, глог и валериан" за да имам сили да ида на работа, вечер пиех билки за да заспя...и все се питах какво ще стане ако някой път изпия на куп всички хапчетата за сън.
За мой късмет съвсем случайно срещнах страхотен човек, който буквално ми върна желанието за живот. Събрах смелост, разведох се и с негова помощ се върнах в света на живите. Заедно сме от 4 години и макар и да имаме трудни моменти, той е моята опора. За него живея и заради прекрасното кученце, което си взехме. Да, някои хора ще кажат, че се лигавя, че това е куче, но по здравословни причини не мога да имам деца и това малко пухче се превърна в нашето бебе. Та това е накратко моята история. Както ти казах и ние се караме понякога и не всичко е цветя и безкрайно щастие, но знам, че на света има един човек, който истински държи на мен, както аз държа на него. А като бонус си имаме и нея, нашата малка глезла. Заради тях живея и сутрин ставам от леглото.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c048bfe878
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ейййй само да си се самоубила! Ще те набия :D Виждам че си силен човек щом си изтърпяла всичко това. Всички сме били на това положение. Много хора няма да разберат, но най важното нещо за човек е да бъде добър и да ходи на църква защото там е смисъла на живота. Тука на земята както и да живееш живота си все ще свърши. А в Библията Бог обещава че на Неговите посветени Той лично ще превъеже всяка рана и ще обърше всяка сълза да. Исус Христос казва че тъгата ще се обърне в радост. Чети Новия Завет защото е истина. Почни да ходиш на църква. Приеми Божия призив : Елате при Мене вие които сте отрудени и обременени и Аз ще ви успокоя. Истина истина ви казвам, който дойде при Мене никак няма да го отпратя. Помоли се на Господ Исус. Ела с молитва. Това което си написала кажи Му го на Него в молитва. Питай Господ Исусе ами сега какво да правя?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c66df15694
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Психотерапевт.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 5233ef9412
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Живея за да сбъдна мечтите си, те ме мотивират. Искам един ден да се оженя за момиче, което е родено през 2002, аз съм роден към края на 1998 година.
Това е една от мечтите ми :)

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: e7a9f1b9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Добър психотерапевт ти трябва (малко са такива), а не птички, пчелички и тем подобни лиготии, каквито описват тук. Не че има лошо в това, ама не си в това състояние да ги оцениш. Да направиш деца с тази нагласа, за да осмислят живота ти, не знам дали е добра идея. Страшно много ще ги натовариш и тях с негативизма си.

Към номер 3

За какво ѝ е мъж с 25 г. по-голям? За да стане болногледачка на 45 и вдовица на 50 ли? Много добре ще ѝ се отрази това на негативизма, да.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 54cb1f6c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Авторке,

Самият факт че осъзнаваш какви са ти проблемите говорят две неща за теб. Първо, че не си толкова глупава, за колкото се мислиш. Второ, че тези проблеми ги ЗНАЕШ, тоест можеш да започнеш да работиш върху себе си.

Съжалявам за детството ти, звучи ужасно и отвратително. Нямам представа какъв съвет да ти дам, освен да гледаш на миналото като поука за настоящето и бъдещето. Баща ти е бил отрепка, а майка ти и баба ти са го търпяли... в крайна сметка са ти провалили живота още от началото всички. Хвърлили са те в пропаст, от която трудно ще можеш да изпълзиш - но не е и невъзможно. Даже напротив.

Изпитала си и си опознала злото. Ако един ден си създадеш семейство, ще знаеш какво е и до какво води, и какъв ефект ще има върху децата ти - и в този смисъл ще можеш, надявам се, да покажеш сила и да предпазиш поколението си от същата съдба. Родителите ти може да са били едни, но ако не искаш историята да се повтаря, ти няма да си като тях. Така ще си по-добра от много други хора.

Въпреки че ми е много лесно да ги пиша такива работи, защото моето детство беше щастливо, а родителите ми се разбираха. Единствено в гимназията ме тормозеха съученици - за външния вид, за свитото ми поведение, даже с какви приятели дружах - един от които беше двойкар и пияница. Да, последното беше и то в гимназията. Покрай впечатленията им за него приеха, че и аз съм такъв и презрението им беше открито.

Много време ми трябваше, за да се отърся от комплексите. Все още имам някои от тях, други съм превъзмогнал. Тук стои смисъла на живота донякъде - докато си жива, имаш възможност да се самоподобряваш всеки ден. Да правиш прогрес, без значение колко са малки крачките. Все пак вървиш нагоре. Все пак утре ще си на по-високо стъпало отколкото днес.

Висшето не го завърших и аз (не намирах смисъл в специалността), и моята текуща работа може да я върши всеки. Но последното се отнася за 75% от работите по света. Всеки мъж може да работи като хамал, примерно. Всеки може да е продавач/ка в магазин. Важното е, че все пак работиш. Вършиш, НЕЩО. А знаеш ли колко хора има, които си веят краката и чакат на хранилка...?

И всеки човек е суетен. Почти всеки иска да бъде харесан от другите. Според мен на много малко хора наистина не им пука как са възприемани от другите. Гледаш наконтена жена, т.нар. "кифла". Гледаш некви с къси полички и силикон в устните и също така в... да не казвам къде. Дали за себе си го правят, ти как мислиш? Не. И те го правят за другите, за да бъдат по-харесвани. Много от тях пък са баш кифли, не се усещат къде е границата - и като почнат да им увисва тялото на 40-50, се превръщат в плашила. Аз като излизам на срещи, много ясно че ще се наконтя, с най-хубавите си дрехи и най-марковия одеколон. Такива неща са нормални.

Виж, с луничките определено си прекалила, надявам се че има начин да се махнат. Но ако не - да ти е като обеца за ухото. Сама признаваш че е крайност, това е хубаво.

Накрая... Няма значение каква си, колко си гениална и красива, винаги ще има хора които няма да те харесат. Дори да се промениш за да започнат да те харесват - други пък няма да приемат промяната, и ще спрат да те харесват. Затова толкова често се повтаря мантрата "бъди себе си." Това е пътят към щастието, да се приемеш с всичките си недостатъци НО И силни страни. Можеш да промениш нагласата си и да си по-позитивна и активна, можеш да се образоваш, можеш да спортуваш и да си в страхотна форма. А нещата които не можеш да промениш - те са част от идентичността ти. За малките гърди няма дори да коментирам, освен да кажа че има мъже, които предпочитат именно такива. Други въобще не ги интересува големи ли са или малки, а гледат други качества в теб.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 6076c8d7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ами ако дойдеш при мен, никога няма да ти посягам и много ще те обичам и уважавам.
Обаче IQ-то ми е 152, не пия и не пуша.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: f2f6fee5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Напълно те разбирам , бях много весел и щастлив но след като ме остави любовта на живота ми нещата коренно се промениха.Имам чувството че си писала за мен . Ме знам как да продължа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 8962ce2071
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   1 е нещо недочела -авторката определено не е с "добър мъж до себе си".
9, те тези дето ги дават такива съвети изобщо не им пука за нещата, които обясняваш. Те просто искат да се раждат повече деца заради демографията. Как ще растат тези деца няма никакво значение за тях.

А точно от възрастни мъже най-много трябва да се пазят такива като тази авторката. Хората на повече години са по-обиграни, с повече горчив опит -следователно с по-тежки и тромави характери. Тези, които са някакви по-отворени и наперени чичковци се занимават с момичета под 25. А останали са някакви сдаващи багажа старци, дето буквално си търсят някоя, която да им бъде послушна слугиня. Ноо и двата типа, ако ѝ се ядосат нещо, ще ѝ нанесат такива травми, които вероятно ще я довършат съвсем. Не, че това не може да го направи и връстник, но както казах - хората на повече години са много по-овълчени...

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 986d1fb282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами аз все още не мога да намеря смисъл - за автора не знам... Дано Бог (или каквото там му викат) да му помогне !!! ...

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 273c1f5b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Потърси религия или езотерика, която да четеш. Разхождай се сред природата, занимавай се с йога или изкуство...Грешката е била на майка ти, че не се е развела с баща ти, ами те е оставила да живееш в този ад.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 56a8359512
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Как намират смисъл... колкото да се наебат, изпокарат и направят деца като теб... Колелото на живота. Много идеализирани представи имаш за тоя живот, което е директно следствие на ниското ти самочувствие. И аз не завърших университет... като сигурно повече от половината випуск. Завиждам на тия дето имаха достатъчно акъл да си тръгнат още първата година... Повечето преподаватели са алкохолици, абсолютно незаинтересовани от предмета който преподават, освен като дойде време за изпити и рушвети. Не те знам в каква паралелка си била, но всички назубрят (или просто преписват), колкото да вземат изпита, и го забравят на следващия ден. У почти никой не се забелязва желание да изучи някой предмет както хората, наистина в дълбочина (както си се пробвала). Факт е, че ако пробваш наистина да учиш нещо - не оцеляваш с тия програми. Те са писани от накадърници, които се опитват да натикат какви ли не безполезни глупотевини в програмата, вместо да отделят достатъчно време да наблегнат на предмета който наистина си решил да изучаваш. За съжаление така функционира образованието в България, защото хората които разбират, заминават. Отиват да работят или преподават другаде. Примерно в ТУ, повечето специалности имаха (може и още да имат) ЕДНИ И СЪЩИ ПРЕДМЕТИ първите 2 години... Класиката беше - техническо документиране... За каквото и да влезеш да учиш, това беше основен предмет. Що? Щото такива даскали имат, и каквито даскали имат, това се учи. На повечето им беше ясна схемата, и просто гледаха да минат тия 4 години. В повечето ВУЗ-ове е до психическа нагласа и оцеляване, не е учене, още по-малко качества... Така че и дали ще си паснеш с колектива, е дори още по-важно от началните години, защото тогава се прибираш при мама и тате. Е, в твоя случаи и това не е било идеално...

Иначе, ходенето по мъже в това състояние, може да ти доката само едно дете на което да предадеш модела. Ходи по психотерапевти... Подобен съвет мога да дам на 95% от днешните жени, но за тях по-важно е ебането от психичното здраве. Затова и тоя по-свестният те е ползвал само за секс. Поне е бил честен. Повечето няма да ти го кажат, ако изобщо правят такова разделение, защото за тях всичко е просто секс.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 06a5804e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Искам ако не друго, то поне да ти кажа, че аз те харесвам. За мен си много истинска, преживяла си много. Анализираш трезво, сякаш говориш за някой друг. Това, което си преживяла не те е озлобило. Липсва ми да познавам хора като теб. Рядкост са. Сред хората основно фалш и превземки. Мен това ме отвращава. Само пози, масово. Този човек, с който си, не е за теб. Подтиска те. И вероятно това му харесва. Чеше си егото. Мен ако питаш, ще ти е по-добре без него. Поне няма да си допълнително затормозена. Повече ти взима отколкото ти дава тази връзка. Иска ми се да те познавах. Откривам много от себе си в теб. По въпросът ти... Търся отговора и аз. Имам приятел, който се самоуби и ми е мъчно. Бивше гадже ми беше. И знаеш ли беше много хубав мъж, пълен с енергия, чаровен. И ми изневери и до там бяхме. Но то край него жени да искаш. Та както казах самоуби се. Последно ми пишеше, че бил самотен. Викам си точно пък ти... Не обърнах внимание. Искам да ти кажа, че и да имаш всичко, което си писала, че ти нямаш, пак не е гаранция, че ще си щастлива. Пак може да не те спаси от отчаянието. Всичко е в ума ни. По повод този мой приятел се разрових за самоубийството и.. Водело се най-големия грях. Въпреки че не съм вярваща някак... Може би не съм стигнала до предела и аз. Всъщност ти не знаеш утре какво те чака и как може да се преобърне живота ти. Със сигурност ще има и хубави моменти сред гадостите. Имай предвид също, че не си единствена, която често се чувства гадно, аз също :) по други причини, тези, които ти си изброила за мен не са съществени, не че ги нямам, не им отдавам значение. Съветвам те същото. Какво като нямаш висше, какво като някой не те харесва или пък работи по-хубава работа и тн. Утре ако станеш свидетел на давещ се човек или пък животинче да има нужда от помощ, този с хубавата работа може да ги подмине, но ти не. Давам пример само. Това е да си стойностен, това е да си човек. Не е кой какво работи, какви дрехи носи, каква му е косата и тн. Излез от това. Може би ще те накара да се почувстваш по-добре ако се запишеш доброволец, я в някой приют за животни или по друг начин. Нещо, което обичаш. Ще знаеш, че благодарение на теб едно добро се е случило. И това е значимо! Останалото е... Вятър. Жалко, че не можем да си разменим координати, аз самата имам нужда с хора като теб да общувам. И се извинявам за хаотичното писание.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 86ae9ef2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Начинът по които пишеш говори категорично , че не си тъпа.Знаеш ли какво значи да цениш себе си ? Ще ти кажа аз как го виждам как се излекувах от усещането за нищожност.Борех се дълги години за правото да дишам едва ли не .Накрая след цялата ми борба и не кои знае какви сполуки се ядосах.Казах си -а нима и да не съм най- перфектна нямам право на това което и другите .Винаги ще има по -умни , по -красиви ,по -млади и т.н Е И ??? Дай сега аз да се гърча тук да съм жертва и дори да не смея пред себе си да искам нещо хубаво за самата мен.Е няма да стане ! И така.Не че станах по -по -най .Ама я се огледай момиче.Има много Хай левъл хора, но и колко са на нашето дередже ...и нима не си живеят живота.Някакси ще го живееш и ти .И не няма да бъдеш изтривалка за една прегръдка нощем.Повярвай знам какво е да си сам.Но няма по голяма самота от тая да си с някои , а да се усещаш сякаш си с никои .Сякаш ти самия си НИКОИ.Травмирана си от детството си .Много тъжно и много трудно ще е да залепиш счупеното.Но бъди сигурна все още има някои с които можеш да имаш щастие .А и дете .Тогава ще разбереш че не е бил напразен живота ти.Любовта ще го осмисли.На любимия ти на детето ти.Но никога никога не прави копромиси с насилници .Живяла си с такъв баща и се пази да не повториш схемата.Успех .И се грижи за себе си .За тялито си за женственосттаси.Това също повишава самочуствието .Малко ли много ли , но го повишава .

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: dd998d1ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Има много добри техники за промяна на нагласите.
Каквото и да е обаче, трябва да искаш да се промениш!
Твоят ум управлява твоя живот!В момента той го управлява зле! Миналото е оправдание.
Има много психологическа литература по въпроса за промяна на подсъзнателните нагласи (Кехоу, Хосе Силва, Луиз Хей, Наполеон Хил....).
В you tube има цели канали -този на Мария Стефанова например за промяна на подсъзнателните нагласи с много видеа по разни въпроси.
Първата стъпка е вътре в човека-да иска да промени нещо, да се развива! После става интересно заради пътя на промяната.
1.Не се сравнявай с никого (пример-какви били колегите)
2. Другият ти причинява това, което му позволиш(бившите гаджета).
3.Не завиждай, завистта е слабост. Възхищавай се и стани по-добър от този, на когото ти се иска да завидиш!(тази дума се изхвърля от ума на момента)
4.Не се интересувай от живота на другите, лош или добър, ти не го живееш. Твоят е в твоите ръце и УМ, използвай ги!
5.Постави си цел за близката една година! (от кардинална важност е да имаш цел).Действай за да я постигнеш. Всеки ден работи за нея, всеки ден.
6.Бъди благодарен. Винаги има за какво да си благодарен-че си например по-добра версия на човек от много други наоколо.
7.Не съди другите!Подминавай! Хората са на различни нива.
8.Чети! Разивай се, учи, довърши образованието или запиши ново.
9.Не се оглеждай в другите- те не реагират според това каква си ти, а според това какви са те! Ако ти върнеш изгубен портфейл едни ще ти се възхищават, други ще те смятат за глупачка. Във всичко е така, добре го запомни!
10.Има ли още? Има- да поискаш да направиш крачката!

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 9dcb29d366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Прочетох написаното от теб и знаеш ли, написано е много добре и грамотно. Направи ми впечатление думата "изтривалка", защото и аз я използвам често, имам същите мисли и ниска самооценка, защото моето детство също беше тежко и тъжно, но за разлика от теб аз направих наколко крачки в посока промяна и за това ми помогна срещата с психолог и четене на приложна психология, статии, книги и осъзнаване. Всъщност ти не осъзнаваш, че тежкото детство ти "отваря" очите за много неща, ставаш много по-сензитивна и виждаш много неща, които другите не осъзнават, просто защото нямат твоя опит. Проблемът е емоциите и това, че ти пречупваш всяка ситуация с опита от детството си.
Чети в нета по темата за тежко детство и ще се изненадаш какви неща ще прочетеш, колко известни личности са имали такова детство и, че не си единствената. Всъщност повечето хора са имали тежко детство за съжаление. Аз също често съм тъжна и не мога да се зарадвам на успехите, които имам и са факт. Постоянно се подценявам и много се дразня на себе си за това. Понякога умишлено изслушвам и наблюдавам хора, които са видимо без покритие, но с високо самочувствие и това ме кара да се замисля за мен самата и да осъзная, че реалността е друга, а не онази в главата ми.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: eabe0e33a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Бих ти препоръчала да отидеш на фитнес, ако трябва само един път, за да видиш дали ще ти харесва и горе главата. Знай, че най-важното е ти да си щастлива дори и сама. Смисълът на живота е да си щастлив, а не да си с някой пикльо.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 0fa1fe422d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Остави ги тия дето говорят тъпотии от рода на "живота е прекрасен". Прекрасен бил. Ми за някой пък не е прекрасен бе.

Звучиш ми като интелигентно момиче. Мислиш, разсъждаваш дълбоко.

Детството ти малко те е прецакало. Иди на психотерапевт, може да ти помогне. Чети книги които може да ти помогнат. Ти имаш на къде да израстнеш и го разбираш - това е добре. За жалост на някой от нас картите дето са ни раздадени са малко кофти.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: c18ba28754
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Слънце, всичко освен терапия е излишно. Казва ти го човек с многоо търсене по темата. При мен години йога, паневритмия, техники, практики, медитации, дишания, около 70 книги годишно, не можаха да постигнат това, което 5 месеца работа с психолог постигнаха. Преди... само съм си мислила, че знам какво е прозрение, катарзис и яснота. Яд ме е единствено, че отлагах. С нагласата си днес, щях да развия по-добре потенциала си.
Просто никаква файда от многото ми знания, без навигация. Сигурно от 20 годишна знам, че имам детски травми, съзависимост и съответно ме привличат хора от антисоциалния спектър- егоисти, нарцисисти, социопати и психопати. Знаех и за прословутата любов към себе си, която нямах и търсих отвън. Знаех, колко искам връзка и какво лайно ставам, когато съм в такава. В най- красивите моменти, вместо спокойствие, аз чувствах постоянен страх, че човекът ще си тръгне. Колкото по-хубаво ставаше, аз толкова повече се страхувах, че ще свърши и толкова по-луда ставах. И никаква информация не беше способна да промени поведението ми, превръщах и най- милите около себе си в насилници. Седях и наблюдавах как се самосаботирам и на 27 най после се замъкнах вече с депресия и бърнаут на психолог. За тези 3 години, постигнах повече с живота си, отколкото за 27-те преди тях.
Поне опитай, може да не попаднеш на правилния човек веднага, при мен третият психолог се оказа точният, може и да имаш късмет още с първия. Но поне пробвай, след всички тия гадости заслужаваш да изживееш любов към себе си, заслужаваш хубавото чувство да си доволен човек.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 3116f8ba89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Повечето хора все не си харсват нещо, много хора понякога се чувстват така, но всеки човек е ценен, независимо как изглежда. И какво като нямаш висше, аз като имам не взимам никак много, но си харесвам работата.
Можеш да пътуваш например.
Приятеля щом е с теб е видял нещо у теб, аз пък не бих ти казала да го оставяш, всеки иска да е желан. Първо трябва да харесаш себе си...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: cfda9e7226
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 23, поздравления за постигнатите резултати. Би ли могла да споделиш име на психолог, ако е удобно? Сама казваш, че попадането на добър професионалист не е толкова лесно. Благодаря предварително!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 0cd6079855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От 1 до 13:
"жив, амбициозен, разцъфва сред хора, пълен с идеи и много деен. Харесван и желан мъж е." Защо мъж с тези качества според теб не е добър?
Децата носят щастие и осмислят живота. Ако всеки чака да постигне пълна хармония и душевен мир, по-голяма част от хората ще умрат преди да направят деца. Аз имам дете и чак сега разбрах какво е истинско щастие. Затова посъветвах авторката да използва, че е намерила мъж, за който другите й завиждат, и да свие гнездо, за има семейното щастие, което като дете не е получила.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 4b970aadc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Прочети тези книги до края на годината:
- 12 правила за живота - Противоотрова срещу хаоса - Джордан Питърсън
- Човекът в търсене на смисъл - Виктор Франкъл
- Flow: The Psychology of Optimal Experience - Mihaly Csikszentmihalyi
- Братя Карамазови - Достоевски

След тези четири книги, никога няма повече да си позволиш да напишеш "Как намирате смисъл да живеете?". Освен разбира се ако не страдаш от клинична депресия, като от това което си написала, бих казал че не е така.

А за "Той ходи с мен и трябва да пази честа ми, както аз пазя неговата.". Защитавай твоята чест първо, а след това очаквай някой друг да я пази! Не занимавай себе си и приятеля си с ревностите от този сорт. Знам че е трудно. Щом е с теб, не е просто така. От това което си написала изглежда е свестен. Ако обаче тръгва да престъпва границите (както са правили твоите бивши, защото си им позволявала) трябва да се защитиш, по какъвто и да е начин.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 9fbf0559e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Здравей, потърси книги и видеоклипове на Alan Watts, идеологията му ще ти помогне много.

Ако искаш да задълбаеш, поинтересувай се от Таоизъм или книгите на Лао Дзи.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 5dac5a457b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   до 26: "Виждам интереса му към такива жени, виждам порното, виждам как гледа и се интересува"

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 5dac5a457b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ако я обичаше наистина щеше да намери начин да успокои ревността ѝ. Също и да спре порното.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 87e734c13e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Много ме кефят хора, които обясняват колко са неуверени, а в същото време са им се случили куп неща в живота...
Ако бяхте толкова неуверени, щяхте да се изолирате от света и нямаше да ви се случва нищо особено в живота, за което да се терзаете.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: edff99e2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Аз не съм намерила смисъл, нито съм създала смисъл. Моят живот е загуба на време и пропилявам всичко. Ще взема да се самоубия.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: c18ba28754
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Номер 23 съм, говоря за Десислава Стефанова в гр. Пловдив. Орлин Баев от София, също е много добър специалист, но обикновено няма часове. Общо взето това, от което съм най-доволна е хипнотерапията. И двамата правят такава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: dfe011d44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Не съм прочела другите коментари, съжалявам, ако се повтарям с някой от тях:
1. Родителите ти са упражнявали тормоз над теб и това ти е повлияло, нямаш вина за това. Бих ти препоръчала терапия, но нямам добри впечатления от терапевтите в България. Можеш да започнеш да си водиш дневни, да пишеш за нещата, които стават, аккто и за нещата, които си спомняш. Това ще ти помогне да виждаш нещата по-ясно, а може би и донякъде да преодолееш травмата. Не съм специалист, но съм чувала, че помага и не виждам акк би могло да навреди.
2. Намери някаква благотоворителна организация, където да си доброволец - това знам от опит, че помага ( аз не съм била жертва на домашно насилие, но също страдам от комплекси и ниско самочувствие) - да помагаш на хора, които са в по-тежко положение от теб (или на животни, ако това предпочиташ), ще ти покаже, че има смисъл от теб на този свят. А и в зависимост от това какво ти дадат да правиш, може и да развиеш умения, които да ти помогнат да си намериш друга, по-хубава работа.
3. Седни с твоя приятел и си изяснете отношенията и намеренията за бъдещето. По-добре да се разделите и той да не те разиграва (както изглежда от това, което си написала, което е единствената информация за връзката Ви, с която разполагам). Времето си минава и докато си се вкопчила в човека, с когото си сега, понеже сигурно мислиш, че няма да намериш друг, може да изпуснеш възможността за истинска любов и пълноценна връзка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker