Какъв е вашият смисъл на живота!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв е вашият смисъл на живота!?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3360 пъти
Здравейте!

Аз съм момче на 15, и за себе си, аз открих своя смисъл на живота... Но се питам какъв е вашия?
Наред със всичко, което живота ни кара да се сблъскваме всеки ден, и да се чудим защо все на нас се случват лошите, друг път - хубавите неща във животите ни, и как не ги заслужаваме, и това как съдбата е благосклонна и щедра към едни, и по-..... към други, почти не остана време за любов!

Дори на тези години аз зная какво искам от живота, за какво съм жив, за какво съм тук на тази земя и какъв е смисълът на живота ми, и съм убеден и сигурен, че вървя към правилна посока...
Пътят, по който вървиш, определя мястото, на което ще стигнеш! И за да бъде историята ми пълна, ще ви споделя нещо лично, и подозирам, че най-малко ще се учудите - аз съм от ромски произход, циганин, мангал...

Благодаря ви предварително, че сте прочели историята ми, и че споделихте вашата гледна точка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2b7df76a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво има общо пройзходът със смисала на човешкото съществуване. Нима не сме всички преди всичко хора, нима има човек на този свят, които не иска да бъде щастлив, да бъде здрав, да има семейство, да има работа?
Проблемът на хората, мангали, цигани, т. н. не е в пройзхода, а в липсата на образование. Ето, ти си млад и образован човек и си се научил да мислиш абстрактно, чел си книги, знаеш какво е Китай да кажем. Готов си да излезнеш ментално извън малкия си свят и да мечтаеш, да имаш цели, да мислиш за повече, отколкото ти се налага от произхода.
На 15 аз съм мислила 100% за образованието си. Нямала съм и приятел, мислила съм за любовта, четох много литература, много стихове, проза. Но определено на 25 реших, че точно любовта си заслужава, за да живее човек за нея. Това не е задължително да е романтичната любов, може да е любовта към природата, към Бог (виж Йоан Рилски), към науката, към семейството, децата, дори към самия себе си, любов към родината и свободата (Левски).... изобщо, да обичаш - затова си заслъжава да живееш!
Можеш да се опиташ да промениш света, но без любов няма да стане!!!!
П.П. може да се намерят хора, които да те нападнат заради пройзхода ти, но ти си знаеш, че те само игнор заслужават!
Едно ще ти кажа, нормалните българи нямаме проблем с ромите, с ромите, които ходят на училище и пращат децата си на училище, работят и живеят според законите на страната. Ти сам си се определил през преброяването, аз много бих се радвала, ако си написал „българин“, но и да не е така - оставаш си български гражданин и от такива хора имаме нужда и българите, и ромите.
Иначе, ти самият не пишеш, какъв е смисалът поне за теб, ти до какъв извод си стигнал за себе си?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c96570e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм българка. Нямам нищо против ромите и ги смятам за равни и равноправни с останалите ни сънародници. В България от векове живеят роми, еврей, турци, арменци и някой други за които не се сещам в момента. В другите страни сега също има български малцинства. В Русия има и на други места, българи, които се опитват да си запазят българската култура.
А на мен смисълът на живота ми е да се радвам на живота. Сутрин като се събудя да мога да се радвам на слънцето, на тревата, на цветята, на хората разбира се - на тези които обичам, и да не се притеснявам от тези, които не ме обичат а пък те са толкоз много, че ако зависи от тях, мен въобще не бива да ме има... Но животът е хубав, дори и за най-бедния човек, когато му е спокойна на душата.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0e17589569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей. Аз не съм циганка но ще ти кажа нещо. Аз съм на 14 и тази година ще се местя от това училище-бях единственото момиче българче. Но като ти чета темата виждам че си интелигентно момче. Не се притеснявай от това. Ако искаш да станеш като българите просто се опитай да си по ученолюбив. Бъди себе си знай че към момичетата трябва да си изключително внимателен. И аз ще ти разкрия тайна приятелката ми ще се омъжва за циганин. Познавам го момчето учи в страхотен медицински университет и не виждам причина тя да не се омъжи за него-любовта им е взаимна. Не се чувствай различен-лесно е да го кажа-така си мислиш! Нали! Не аз знам изолацията. Едно българче в клас от цигани.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1c96570e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, че циганите с професий и нормален стандарт на живот не биха били различни от останалите граждани. Не е ли така? България не е социална държава, а циганите са голямо малцинство и в по-голямата си част са ужасно бедни и неграмотни, та затова ги мразят - заради престъпността която поддържат. Ако си вадиш честно хляба, не бива да те закачат. Жалко, че има такъв конфликт. Бих искала всички в тази държава да се разбираме и да няма конфликти. А също ми се иска да имаше работа за всички, добро образование за всички и изобщо всичко да беше наред, ама де да видим кога.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 66b4da726f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Смисълът на моят живот е да го изживея така, както намеря за добре и както смятам, че ще се чувствам в хармония със себе си и природата. Може да сгреша някъде по пътя си, може да нараня някого, но това си е моят избор, моят път... А за произхода - не е вярно, че няма значение. Не бъркайте гражданство, с етническа принадлежност. Тук става въпрос за други нрави и друг тип култура, които в повечето случаи са в разрез с нашите. Това не е расизъм, а чисто антропологична характеристика. И не, хората не се променят, остават си едни и същи, само с времето се научават да се прикриват по-умело. Разбирайте го както искате. Приравнявайте се с когото искате, аз не се чувствам равна с циганите. И никой не е равен с тях. Няма начин. Няма и смисъл да се правим на толерантни. Нещата са очеизвадни - различни сме и това е. Това, че има някой друг, който е решил да се образова, да стане човек не означава, че всички са такива. Просто това са изключения и няма смисъл да се захващаме за тях и да съдим за цялото. И аз не съм равна с негрите (да, негри, от негроидната раса). Аз съм бяла, аз имам други навици и друга култура. И не съм равна с азиатците. И с турците не съм равна. Аз съм различна, моята раса е друга, моята религия е друга, моите убеждения са други, моите традиции са други. Моята кръв е друга. Различни сме, факт! Смешно е да се говори, че произходът е без значение. От значение е, защото той е в основата на това, което сме.
Ж25

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cf29d95891
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   великият Хектор е казал на света обичам 3 неща сина си жена ми и народът на Троя ето тва е смисъла на живота Хектор

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 471789e4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зигмунд Фройд е казал, че щом човек започна да си задава този въпрос, то той е психично болен.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e6c639b396
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Колко учени хора и мислители са посветили живота си на този въпрос и не са открили отговора, та ние ли ще го открием? Ти за себе си щом си го открил - това е добре, явно си с една крачка пред мен, понеже аз още го търся. И все повече започвам да си мисля, че НЯМА смисъл. Поне не очевиден. Затова и живея ден за ден, без много да разсъждавам.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1fd7b75ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смисъла на живота са вашите мечти. Не забелязвате ли, че постоянно преследваме някакви цели в живота си, поставяме си цели и след това ги изпълняваме. Имаме мечти и се стремим към тях и малко по малко ги осъществяваме, вървим към тях. Секи ден имаме задачи, които трябва да изпълним и ги изпълняваме. Живот без цели и мечти няма.
И естествено, трябва да бъдем добри и да се стремим към доброто, да правим само добри неща, добрини. Това е, така се живее пълноценен живот.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 009f7bf3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Страхът е определящ фактор за това дали ще сме щастливи или не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker