Вярвате ли в кармата и че всичко се връща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в кармата и че всичко се връща?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1726 пъти
Опитвам се да си обясня някои неща от живота и ще ви помоля да споделите вашето мнение.

Преди време един вид използвах, лъгах и се "подиграх" с едно момиче. И след нея вече 3 пъти (момичета) така ме използват и ми се подиграват и лъжат мен.

Чудя се, защото почти съм сигурен, че каквото посееш това и ще жънеш, чудя се кога ще спре този кръг да ме наказва закона на връщането???

И ако имате конкретни истории и случки. Всичко ли се връща в живота? Благодаря

П. п. говоря за този живот, не да направиш нещо и да ти се връща в другия...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: ab54ed7b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко ще продължи да се повтаря докато не си научиш урока. Имала съм много такива случаи, но единственият който ме накара да си науча урока приключи наскоро. Миналата година се запознах с момче, което ме лъжеше, преструваше се, че има интерес към мен и тн. Знаех, че е фалшиво, но аз го харесвах наистина. Та той си излизаше и се занимаваше с други момичета. Мен ме използва за секс, подиграваше ми се пред семейството и приятелите му, накрая ме обиди и тръгна с колежка ( колежка и на двама ни). Все още са заедно, но през цялото време не е спрял да се опитва да ме следва от фалшиви профили. Отне ми няколко месеца да си върна самочувствието, защото след това нещо се чувствах като парцал, просто ей така захвърлена

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 801f3f6885
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Щеше да е хубаво да е вярно, но не е. Познавам хора, които са толкова добри, на мравката път правят както се казва, с нищо не са заслужили лошите неща, които им се случват. И обратното- ужасни високомерни интригантки си гледат кефа и въобще никаква карма не ги достига. Де да беше всичко справедливо в този живот....
Конкретно за твоя случай предполагам, че може подсъзнателно да си избирал такива, които да се отнесат зле с теб, понеже си се чувствал виновен. Ако ли пък не- чиста случайност. Желая ти късмет занапред

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bb11821723
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Да не вярваш в кармата е все едно да плуваш в морето и да си мислиш че водата не съществува.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 915bc641b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вярвам, че животът е достатъчно дълъг и няма начин да не видиш и двете страни на монетата. Някой път правиш гадно на някого, после ти се случва същото и ти дори не си даваш сметка... повтаря се и осъзнаваш, че преди "н" брой години си бил в същата ситуация, но от другата страна. Друг път пък някой е крайно ужасен човек, обаче всичко му е наред. Предполагам, че всички имаме уроци за учене и житейският ни път ни предоставя стотици възможности, чрез различни трудности, да се осъзнаем.
Не всичко е карма, има още подсъзнание, случайности и интелект.
Нормално е да ти се случват кофти неща. Нормално е понякога да допуснеш грешка и да нараниш някого. Нормално е теб да те наранят без никаква основателна причина. Карма или не, важното е, че си осъзнал по какъв начин си постъпил спрямо онова момиче и вероятно втори път няма да го направиш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 14dcb1d9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Има поговорка: Никое добро не остава ненаказано. Звучи странно и сякаш е допусната някаква грешка в думите, но изглежда има някаква идея за да я съчинят. Просто светът е такъв - ако си много кротък и отстъпчив, вместо някой да не награди заради качествата ти става точно обратното. Натискат те и те използват. Или се радват на добротата ти когато си удобен, а в друг случаи те натискат с успокоение, че ти си безопасен и няма риск да отвърнеш. Затова човек трябва да е сдържан, НО да си отстоява територията и да не прощава мръсни номера с утеха "всичко се връща". Ако искаш да му се връща, трябва да свършиш част от работата по възмездието.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 50892571c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично вярвам, да. Понякога Справедливостта идва със закъснение. Но все пак идва. Всичко е енергия и каквото освободиш, се връща при теб под някаква форма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c03a13b5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   То не е въпрос на вяра, а на природни закони (може би "природни" не е точната дума, по-скоро "ментални" или "закони на Съзнанието").
И да, кармата представлява уроци, които трябва да научиш, не е наказание или отмъщение.
Водната капка, примерно, в първоначалния момент може да има формата и на кубче, или на пирамида, но след като полети няколко десети от секундата през въздуха става... капковидна! Защо се получава така? От една страна - повърхностното напрежение на водата се опитва да я направи сферична, от друга страна обаче, триенето с въздуха много бързо "изпилва" тези заострени части от формата ѝ, които оказват най-голямо съпротивление при полета. Накрая става една гладка, съвършена, аеро- и хидро-динамична капковидна форма :)
Същото се случва и с човешкото Съзнание ("душа") преминавайки през житейските ситуации и отношенията си с другите хора, през не един живот...
На когото съзнанието му е младо, все още "свито", незряло, само той си задава подобни въпроси. За прозрелите малко повече, това не е въпрос на вяра, а факт, опит, при това подкрепен от много други факти.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cae6c02cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Вселенските закони съществуват и е глупаво да се отричат или пренебрегват.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ca4401061f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами на мен ми се върна веднага след като сторих нещо лошо. Предадох много близък за мен човек и после този, заради когато го предадох, се отнесе зле с мен и също ме предаде. На това му се вика карма според мен... На никого не правете лошо и разни задкулисни игри , всичко се връща. Отделно, ако си съвестен, още повече ти тежи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4069bfaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, това не е карма, а заслужено отмъщение. С теб са постъпили така, както ти с човека.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8cf42dfae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d256f34642
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, Господин съдия, признавам се за виновна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8e32c2107f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Карма не съществува. Съществува единствено чувството за справедливост в хората, и нежеланието им да се примирят, ако срещнат несправедливост но са безсилни да направят нещо по въпроса. Това е.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c03a13b5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   14, Цветовете не съществуват. Съществуват единствено електрохимични дразнения в мозъците на хората, и нежеланието им да се примирят, че живеят в една напълно тъмна и поради това и безцветна Вселена, но са безсилни да направят нещо по въпроса. Това е.

/Слепецът/

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8e32c2107f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   15, добре описа какво са цветовете. Браво, точно така е. Отразената светлина от обектите дето попада във фото-чувствителните клетки в ретините, се превръщат в сигнали чрез които мозъка реконструира образи. Затова далтонистите виждат света по много по-различен начин от нас.

Апропо, гледам че си и 8. Капките всъщност нямат капковидна форма. В размер до 2 мм са сферични, след това стават все по-сплескани като форма. Ако е с размер над 5 мм се разцепва на две капки.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e74c751f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Вярвам в кармата. Повечето я свързват с някакъв вид наказание, но всъщност тя може да е и положителна. Каквото правиш, такова ще получиш в замяна. Ако помагаш, на теб ще помогнат; ако лъжеш, теб ще те излъжат и т.н.

Преди време четох книга от тибетски монах, който дава съвети как да засилиш законите на кармата, за да имаш това, което съкровено искаш. Най-най-общо казано: като помогнеш на някой да получи същото, от което всъщност се нуждаеш и ти. Беше дал пример с това, че ако си търсиш партньор в живота, значи ти се чувстваш самотен. Следователно трябва да насочиш вниманието си към някой друг, който се чувства самотен, например възрастен човек, да му правиш компания, да се отнасяш добре с него и по този начин да "изработваш" добра карма за себе си. Разбира се, трябва да се прави искрено, ако искаш и към теб да бъдат искрени . ;)
Аз се вдъхнових от тези съвети и станах по-добър човек, помогнах на приятели в нужда, подарявах разни неща без повод, чувах се по-често с близките си. В момент, когато забравих, че осъзнато трупам положителна карма, следвайки тези съвети, ми се случиха едни прекрасни неща буквално 2 месеца по-късно, което дори мен ме изненада. Така че за мен доказано кармата работи.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 327506ede2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вчера гледах едно филмче (от сериал) по действителен случай. Един мъж решил да изучи децата си и затова се мести със семейството си в големия град, за да могат децата му да учат в хубаво училище. Той е много добър майстор на покриви, обаче понеже не го познават и не може да си намери работа веднага.

Минават дни обаче работа няма и няма. Малкото спестявания свършват и в един момент вече буквално няма какво да ядат. Човекът отчаяно търси работа, обаче продължава да няма такава. В един момент кварталния кафеджия му намира клиент. Той се радва много, но когато оглежда покрива, забелязва, че там има гнездо с новоизлюпени птички. Отказва работата, защото трябва да развали гнездото, а птичките са новоизлюпени и няма да оцелеят. Всички се настройват срещу него. Клиента го обвинява, че си търси извинение, кафеджията му се кара, че го е препоръчал, а той го е изложил, дори семейството му се настройва срещу него, защото няма какво да ядат. А той просто иска отсрочка 1 седмица, за да може да се посъвземат птиките и да може да ги премести. Клиентът го отсвирва, наема си друг майстор, който да развали гнездото.

Буквално гладуват, но в този момент един човек, който му дължи пари, го намира случайно и си връща парите. На другия ден успява да си намери работа - цяла новострояща се кооперация, където той ще е майстор и ще има работници. Един вид добре, че не е почнал онзи малък покрив, защото нямаше да може да поеме този голям проект.

9 месеца по-късно човекът вече си е стъпил на краката, изкарва добри пари, семейството му не гладува, покривът на кооперацията е на привършване, шефът му е доволен от него и го завежда на място, където смята да строи нова кооперация още по-голяма и иска той да направи покрива.

Отиват на мястото и той с изненада вижда, че това е точно къщата, която не искаше да ремонтира зараи гнездото. Пита защо я събарят, а шефът му отговаря, че бащата човека, живеещ там е починал, той много тежко го е приел и като за капак паднала мълния точно на покрива и унищожила част от къщата. Човекът е полудял от толкова стрес и е бил в лудницата и наследниците продавали къща.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4069bfaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не, не мисля, че всичко се връща. Това са приказки от 1001 нощ за слабите, които се самоуспокояват, че на "лошия" ще му се върне някой ден от сила свише.
На всеки човек му се случват и добри, и лоши неща, неизбежно е. И когато на такъв, който е постъпил лошо, му се случи нещо кофти, другите казват: ето на, върна му го съдбата. Всъщност няма човек, на когото да се случват само добри неща къде поради кофти решения, къде поради случайност. Но някои и на улицата да се спънат, все ще търсят знак от съдбата :-)
Да не говорим, че добро и зло са доста относителни понятия. Да мислиш, че вселенското разбиране за добро и зло или за справедливост съвпада с твоето е смешно :-) Примерно двамата се борим за едно място за работа, аз печеля, а ти - не. За теб е лошо, за мен е добро. Какво ли мисли вселената? ;-)
Конкретно в твоя случай вероятно подсъзнателно избираш такива момичета, които не те обичат и уважават и затова получаваш такова отношение. Все пак връзката между двама е по взаимно съгласие, те не падат от небето, ти си ги избираш. Поогледай се каква е средата, в която се движиш и с какви момичета общуваш, най-вероятно там е ключът за бараката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3b18ee921e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И аз не вярвам особено, че всичко в тоз живот се връща, каквото е направил човек, или е съгрешил-не съм твърдо убеден в това! Да, на част от хората, за част от случаите може и да е така, но чак всичко да се връща в тоз живот, особено па в страна като нашата(а и не само)-надали е точно така! ... Такава си е приказката де, но замислете се и вие, колко начесто се е случвало човек да си получи заслуженото за дадено злодеяние, или провинение и каквото е там... Виж, за наследниците вече на дадения човек, извършил нещо може и да е вярно, че те го отнасят вместо него-там вече не споря, може и така да е! Най-малкото защото този човек може впоследствие да е починал, или нещо друго да го е сполетяло, нямащо връзка обаче с вината му. За това вече не споря, че може и други вместо него накрая да го отнесат...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 65d761009f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Невинаги. Иначе нямаше толкова престъпници и изроди да се отървават и да се разхождат на свобода. Но дори и когато предполагаемо на някого му се "връща" за лоша постъпка, може да е просто съвпадение. Зависи най-вече кой в какво вярва.
Но за мен лично е пресилено това твърдение, че "всичко" се връща. Светът щеше да е направо утопия, ако беше вярно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 65d761009f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И аз не мога да кажа, че вярвам в кармата, но и разбирам тези, които вярват. Все пак, що за живот е, ако нямаме вяра в това, че доброто побеждава злото?
И дори хората да нямаме контрол над вселенските закони, все пак имаме контрол над постъпките си. Имаме избор да сме по-добри и мили към другите. Несправедливостта в живота идва от хората, не от животните. Хората са тези, които си причиняват ужасяващи неща едни на други, прецакват се, мамят се, и така нататък. Животът не е честен, защото и ние не сме честни. Трябва да се борим с тъмните си импулси да нараняваме и рушим.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker