Обръщение към учителите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обръщение към учителите!
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1268 пъти
Ако аи учител и четеш, искам да ви кажа някои неща.
Първо да кажа че щом имаме онлайн училище, това не значи че защото сме си у дома можем да правим тестове за по 10 минути!
Второ, спрете се с тези презентации. Сериозно. Прекалявате. На мен просто ми е омръзнало да правя презентациите ви. Вие просто се оляхте. По каквото се сетите все презентации. Е няма такава страна. Като бях 5, 6, 7 клас много ми харесваше да правя презентации, тогава ни даваха по две, три най-много за година, а сега всяко второ домашно е презентация.
Трето. Когато ще правим тест, моля ви, предупреждавайте. Особено ако е на хартия, защото ако нямаш батерия как ще пратиш снимка с решените задачи??? Давайте повечко време, не знаеш кога ще ти прекъсне wi-fi.
Четвърто. Моля ви, не е честно всички учители да слагате срок до 16 или 17 следобед и ако е пратено след това да не проверявате. Просто няма как след като до 14 си на училище.
Пето. Омръзна ми от тези онлайн тестове. Не е същото. Вече осрах 2 или 3 теста, имам предвид че ги направих за три просто защото беше на материал предаван онлайн, а то не е същото. От онлайна преминах на самостоятелно обучение... първо си мислищ че ще е много лесно, а се оказва че дори да ти пратят отговорите не могат защото са 40 въпроса за 30 минути....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 389e398076
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти да не мислиш, че тия неща са ги измислили учителите и на тях им е супер приятно от създалото се положение? Измислени са от някой "експерт" от Мин. на образованието, а учителите просто да длъжни да ги прилагат.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8fb12abadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А до кога ще има това онлайн обучение? До 30 юни ли?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 58e86f6c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Боже Господи!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 55ce5b3681
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като го написа това, мислиш ли, че учителите ще си кажат "да, този от спдели.нет е прав, дайте да се засрамим и да го послушаме"?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5e09a1e8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И мен тези неща ме тормозят, но погледни от добрата страна на нещата. Остава 1 месец.

Явно вече никой няма да си казва "Искам вкъщи" "Не искам на училище" "Искам да уча вкъщи". Сигурна съм че и ако имаме грипни ваканции за в бъдеще пак ще учим онлайн :(((
Аз му свикнах вече.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d6970f2175
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И в университетите е същата пародия, четвърти курс, последен семестър, те ни занимават с измишльотините си - презентации, курсови, реферати, не знам си какво си.. Аз ходя на работа, правя планове за лятото, само с техните глупости ще седна да се занимавам, как ли пък не... Не се впрягай излишно, захвърляй ги тия неща и си живей живота, аз изобщо не съм го включвал това онлайн обучение месеци наред :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 44037038c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Учител съм, в майчинство. Не преподавам он-лайн, но е редно да знаеш, че план-конспектът е направен от МОН, т.е. учителите ти са проверявани, дали са провели тестовете, които са им изпратени, дали са предали материала по програмата и т.н.
С цялото ми уважение, но за МОН и инспектората, изглежда е най-важно вие просто да имате оценки. Оценката уж означава, че даден материал е преподаден и е проверено как е бил усвоен. Вашата оценка за инспектората е доказателството, че ние работим, както е доказателство пред МОН, че инспекторатът работи. А, колко е ефективен този модел, притеснява единствено нас- учителите и учениците. Ако в час можем да проявяваме гъвкавост, разбиране и творчество, лавирайки с програмата и оценяването, сега работата се наблюдава и всички изисквания се следят. На работещите ми колеги, също като на теб им е неприятно, не се чувстват пълноценни и се притесняват за учениците си.
По останалите въпроси те съветвам да говориш с учителите си, или да им пишеш мейл, че интернетът ти е слаб и домашните ти отнемат по-дълго. Кажи им, че би искал да ги изпращаш, когато си готов и доволен от себе си, ако е удобно. Част от тях ще се съгласят и ще имаш повече време.
За подготовката за тестове- когато имате класни и контролни работи е желателно да се подготвяте, това са обобщаващи оценки. Но, когато трябва да се провери текущото ниво, подготовката го компрометира. Просто казано- аз искам да видя какво вече знаеш, а не какво можеш да си припомниш. Това ще ми помогне да те подготвя за добра обобщаваща оценка.
Относно презентациите не те разбирам. Доста по-скучно и ограничаващо ми изглежда да се изпълни проект на хартиен носител. Например, когато аз дам на учениците задача да направят проучване за нестинарите и им предложа да го представят по желание във формата на презентация, или в тетрадката, никой не предпочита да работи в тетрадка. Всеки иска да прояви творчество, вмъквайки карта на Странджа, снимки на нестинари, линкове към видеа с ритуалите, интервюта с местни очевидци и историци, музикален фон. Текстът, които вмъкваш в презентацията пък е текст, който прочиташ, копираш и поставяш. Сега си представи как се изпълнява проектът в тетрадка- преминаваш същия обем информация, но трябва да опишеш къде се правят тези ритуали, как изглеждат костюмите, как звучи музиката им, как изглеждат танците, да преразкажеш разказите на очевидците (желателно в сегашно историческо време, което ви е много трудно) и разбира се, накрая да оформиш работата и да я запишеш в тетрадка. Наистина ли мислиш, че такъв вариант те устройва повече? Аз винаги давам опция презентация, или писмен доклад- може някой да няма интернет, компютър, или да има 2-ма братя, от които не може да се вреди на него. Но досега не съм получила за проверка такъв. Виж получавала съм предложения "Може ли да не е презентация, а късометражен филм, анкета или друго?", или "Може ли да вместо да преподавам урок, да изиграем съдебно дело?" -за митологията много ми харесва този тип анализ. Всичко може, щом ще прояви максимума ти.
Ние (повечето) не сме цербери, не искаме да потискаме вашата креативност, но помагайте и вие, когато не ни се получава да я извадим на яве. Другият път като не ти се прави презентация, помисли какво ти се прави по темата и го предложи, учителите ти дори ще се зарадват.
Не забравяй, че сме хора. Учителите ти в момента са натоварени двойно, а плодовете от труда им са нищожни. Едно е подготвяш урок на живо, нали се сещаш колко пъти съм преподавала Илиада, например и колко подготовка ми трябва за да го направя отново. Помисли, колко време, обаче отнема това да се приведе в ел. вариант, всеки ден за няколко класа. Помисли и колко различно е да можеш да приложиш оценяване, когато прецениш, че ще извлечеш максимума от усвояването, и колко, когато просто трябва да изпратиш оценки в сряда.
Няма щастливи в ситуацията, прояви разбиране, ако искаш да получиш такова. Излишно е да търсиш вина в учителите си, както и те в теб. Никой от нас не е виновен за това, което се случва в момента.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5458aae445
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Образованието в България е във вечна липса...
Загуба на време...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dde1907178
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да 6. Тъпият ни министър каза че вече няма да има грипни ваканции. Това значи, че ще трябва болен да стоиш пред екрана от 8 до 14. Ама така е в България.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0f5ba75781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   до 10- И в западна Европа няма, но не са измрели.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dde1907178
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинете Учители, че Ви обвиних. Виновни са МОН и Б.Б. Обещавам, че няма да гласувам за ГЕРБ.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bb5ea33937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Добре, ще си вземем поука!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: df02c5e40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Имаш право на мнение и свободно да го изказваш. По мое време пък се пишеха доклади, тамън навлизаха компютрите за домашна употреба и трябваше да правим сумати доклади със снимки от гугъл. Презентация те прави супер лесно според мен и учителите разчитат на това, че вие сте по-добре работещи с компютри и таблети и ще подадете някоя супер интересна идея, която и те биха използвали. Или просто им е итеесно да разглеждат презентации вместо да четът есета и реферати.
Това с телефона е нелепо извинепие след някоя и друга година когато работите няма да мине "Ей Бос обаждай ми се, за да си зареждам телефона." Иначе може би това е е вашият начин на учене и в това няма нищо лошо, но в момента обстоятелствата са такива и това не е само в България. Силно е възможно да се приключи онлайн учебната година и трябва да се радвате, защото можеше да я занулят и догодина да повторите същия клас.

Ж33

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker