Защо мразя борбата и борците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо мразя борбата и борците
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2230 пъти
Мразя борбата в България специално, както и самите борци, защото това не са хора, който иска да се обижда, но е факт. Много рядко съм виждал нормални борци, трениращи за спорта и уменията, вместо да го раздават тежки по улиците, да ходят на групи като мангалите и да предизвикват боища. Мога само да проклинам Васил и Георги Илиеви, задето са се раждали(както и поради куп други причини), но сегашната причина е, че борчетата се смятат за мафиоти, че са семейство, не знам си какво, само че не знаят, че изглеждат толкова жалко отстрани. Против борбата както казах-НЯМАМ, но имам против тази в България и против борците тук, срещал съм читави, но това тук е напаст. Не може да си ходиш кротко и спокойно, а онова да те гледа като разярен пес. И защо? Това са моите размисли, ще съм благодарен на хората, поддържащи сайта да качат темата, благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d7d3b6d07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че проблемът ти не е с борците конкретно, а с погрешната представа за мъжество в обществото ни. Това, което описваш - да го раздават тежки, да предизвикват боища, да ходят на групи, може да се види навсякъде и едва ли всички тези момчета тренират борба. Като цяло всичките им демонстрации са избиване на комплекси и притъпяване чувството на малоценност, които обаче са неефективни и за това се налага да са ежедневни. Общо взето жалка история.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 96daa965be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Що бе пич какво е станало,разкажи си патилата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a603b3470a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   То в България 80% от момчетата са така. Особено с тези химии по фитнесите от, които на всички им дойде енергията и самочувствието, че са здрави като са се издули като някакви прасета от тях. Ама като видят някое цигане накланят главата, а не дай боже да чуят за казарма тогава вече се насират.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 78d218da26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Борбата е като всички други спортове в България сега - една изгъзица! Спорт имахме до 1989 година, за което ясно говорят и постиженията ни на Олимпийските игри по онова време.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e1898a0102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нямам такива наблюдения. Между 14-тата и 22-тата си година тренирах бокс и деляхме една зала с борците - класическа и свободна борба. Повечето от момчетата си бяха готини и с тях още сме приятели. Няколко се вляха в криминалния контингент, с тях също съм приятел, но в никакъв случай не вървят по улиците, както казваш, гледат хората на кръв и пребиват всеки срещнат. Вляха се в сенчестия свят защото нямаха пари, а специално единия беше получил тежка контузия, нуждаеше се от операция, а клубът и федерацията отказаха да му помогнат. Тоест, те практически му прекратиха кариерата, когато беше на 20 г., оставиха го на улицата без препитание и с бременна приятелка....Ти какво ще направиш в този случай? От правия път кривват всякакви, Васил Божков, който сега тресе държавата и беше топ мафиот не е нито борец, нито ММА боец, а....математик с тапиян а преподавател по висша математика и преподавал висша математика във ВУЗ. Имаше момент за всеки силов спортист, когато идва момент за избор по мои наблюдения. Някъде около 20-22, когато става видно дали ще станеш наистина голям спортист или си оставаш някакъв посредственяк дето тренира там за спаринги. Аз например стигнах до това ниво, влязах в мъжкия бокс с медали от юношеския, но....се оказа, че нивото ми е до там и няма да стане шампион от мене, нито ще ходя по Олимпиади, нито нищо. Говоря за неща преди 20, че и повече години, точно мутренските. И какво следваше? Вземаха те почти веднага при разни мафиоти, тогава беше готино. Или почваш да учиш и да си връщаш времето, което си прекарал в спорт към учебниците. Аз озбрах второто, не защото ме е страх, това да е ясно. Момчетата хванали се на онова хоро, другото никога не направиха големи пари, някои се разделиха с живота си, макар и не от моите приятели. КОгато станаха семейни опитаха и успешно се изтеглиха от тези си опасни занимания преди да влязат в затвора или да бъдат убити някъде. Това е историята на всички "мутри", повярвай ми 100% от хората били в тези среди и които познавам са искали само да се махнат от там и да живеят нормално. Годините бяха такива, манталитета беше такъв, създаваше се усещането, че да си престъпник е готино някак. Да, ама днес хич не е така. Времената са различни. Ето пример с онези ММА биячи, които счупиха зъбите на шофьора, онази история с Ивайло Борисов Ториното гардовете....през 90-те нищо нямаше да се случи, ама днес - вкараха ги в затвора и толкоз. Държавата освен това гони яко т.нар. мутри, има обществена непоносимост към тях, докато 90те бяха като филмови звезди. Не знам къде си попаднал, че да получиш такива грешни представи за живота изобщо, но днес бизнесмените с якичките далеч не е наемат биячи. Да, наемат бивши силови спортисти, но ги пращат на курсове по персонални охрани чак в Израел, в САЩ, в Англия и нещата са съвсем други от това да пращаш 10 корави пича да набият някого....

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b087ce20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 5

Не ... Извинявай, но борците са специално прости парчета, дето живеят в някаква изкривена времева реалност където всичко е забило в 1993-а и да се правиш на тежкар бияч е вървежен и нормален начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5d7f4c6ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не, големите побойници се бият с нахакани и физически силни отворковци, не с шушляци. Познавам няколко боксьора и двама борци, за които гарантирам, че реагират много рядко на провокация. И мога да добавя, че има доста НЕбойни натури, които вместо да въртят глава или да си гледат животеца, гледат да се пулят и зазяпват в по-силни и превъзхождащи ги индивиди, от което се стига до конфликти и такива като теб се оплакват. Ние сме далече от 90-те години, друго ти е филмчето :) На мнение съм, че днес е пълно с много свити и слаби физически и психически момчета от поколенията след 93та, и точно това сега прави впечатление, че сред масата кекавели се появяват и здрави мъжаги. Никой не е казал, че трябва да се бият и да тормозят хората, това са стереотипи и глупости от комплексирани тролове. Има хора и хора. Единици са агресорите в престъпният свят. Това, че има 20 борци, боксьори, джудисти и каратисти в ударни групи отпреди 25 години, не значи, че всеки следващ в тия спортове е криминален индивид. И само последно допълнение, Тия дето блъскат в залите и взимат стероиди, не ги причислявай към биячите, защото са смешковци. Те създават лошото впечатление и реноме за останалите подчертавам истински, а не бутафорни спортисти. Нали се сещаш, че боксьори в категория средна ще ги бият повечето батки 115 кила

Запознат

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19cc60f3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Принципно много спортисти стават агресивни.
И финтес-маняците, и борците. Вероятно при някои е от химията, с която се тъпчат.
Другите просто искат да демонстрират своето „величие“ и „голяма сила“, която си е чиста агресия.
Не забравяй, каква е народопсихологията на българина.
Обича да се хвали, обича да демонстрира, като постигне нещо и се смята за „над нещата“.
И на мен са ми противни.
Нищо лично, иначе.
Ако се поинтересуваш от времето, когато Йордан Колев (Дан Колов) е бил звезда, ще видиш, че тогава борбата и кечът не са били театър, както сега.
Но пак, излишна агресия за забавление на псевдоаристокрацията.
Иначе, Дан Колов си е велик! Не като сегашните псевдо мутри и гангстери, дето го правят само за личен престиж, пари и избиване на комплекси.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a603b3470a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4. Каратистите сте най-смешните, заблудени и комплексирани хора в бойните среди и за нищо не ставате. Само ви бият по улици и дискотеки, а вие нападате някой старец, за да си избиете комплексите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6f2feb0e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Личи си какъв човек е зад компютъра само по простотиите и преовеличенията които пише. Явно доста са те били че пишеш подобни глупости :)

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5ac43ecc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бивш борец съм и не мисля, че повечето са такива. Повечето се бият, само когато наистина има защо. Повечето осъзнават на какво са способни и се въздържат от бой, защото знаят, че рискуват в момент на висок адреналин да осакят или убият някого. Даже имам приятел борец, който един го провокираше, той все се стърпяваше, обаче на края онзи прекали и на моя човек му кипна и му вкара само един и онзи падна и при падането си счупи черепа и след няколко дни почина. Те са наясно, че дори един удар може да му е последен.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c95acd3dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, не сме ли всички способни под адреналин да получим така да се каже нещо като ''върховни сили''? Нали? Че може би по думите ти разбирам, че борбата няма равен и, че всеки борец е убиец, всичко друго не може да се мери.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b087ce20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   " Повечето се бият, само когато наистина има защо."

Да, от рода на:
- Глеаше ма лошу!
- Прай ми са!
- Загледа ми приятелката

Все легитимни причини, да нападнеш някого физически.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5ac43ecc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13, 14, не сте разбрали.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 78d218da26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   12 Аз също съм бивш борец и по времето на соца, завърших спортно училище с профил борба. Предполагам съм доста по-голям от повечето потребители на сайта и от опит мога да кажа, че тогава хората спортуваха само от любов към спорта. Общото мнение за борците се промени в началото на 90те години, когато братя Илиеви(бивши борци) осъзнаха че могат да организират бивши спортисти, предимно борци за разни дейности. Това бяха здрави, млади момчета, които видяха в това начин за лесно забогатяване. Тогава бяха мрачни, мътни, гангстерски времена. От тогава думата борец, се превърна в синоним за мутра. Очевидно, сега някои от момчетата които започват да тренират борба, го правят заради грешния статут, който си мислят че ще получат. Гангстерските времена отдавна си заминаха и сега тези които се опитват да се надуват с това, изглеждат на палячовци от третокласен африкански цирк

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e1898a0102
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Както е казано по-горе, сега времената са коренно различни. Ако се бабаниш много и налиташ на бой като нищо ще влезеш в затвора. Някъде около приемането на България в ЕС и НАТО, годините 2005-2007, държавата страшно подгони мутрите и нещата се промениха. Какъвто и да и е манталитета тук, не е никак юнашки да те пратят в затвора, защото много борци, боксьори, биячи се озоваха там. Вече всеки има телефон с камера, има фейсбук и моментите на бабанене на някой корав пич срещу нормалните хора често влизат във Фейсбук, а съответния бияч бързо бива арестуван. Освен и, че става за посмешище. Борците са най-коравите улични бойци поради факта, че тренират страхотно вратовете си и са добри в боя на земя. На улицата, в реалния бой почти винаги се стига до елемента бой на земята, а там съм виждал как борец буквално прегазва каратист или боксьор като танк. Поради тренираните вратове е трудно да ги нокаутираш с един удар (нокаута идва от слаб врат, когато при удара главата ти се разтърсва и вибрациите разклащат мозъка, или ченето ти се разклаща и така нагоре), но при борците с коравия врат ако стиснат зъби вероятността да го нокаутираш е почти нулева, а хване ли те веднъж ще те смачка. Затова ги предпочитат като силоваци.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1ba0af72ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Макар и да е колективен спорт с топка, причислявам ръгбистите към опасните и сериозни типове. И си мисля, че и те респектират и са люти. Влизат си брутално тяло в тяло.. :х и борец може да го отнесе здраво от ръгбист. Има един популярен френски ръгбист Sebastien Chabal - 1.91м.- 113 кила и е считан за много брутален и ефективен в помитането на играчи, а и доста стресира с тая брада и натурална мускулстура.
Хвърлете му един поглед. Страшничък си е.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a3ebb1565a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз умен борец през живота си не съм виждал.

Хитри парчета има, ама умен борец е същото като негър скиор.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b087ce20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Поради тренираните вратове е трудно да ги нокаутираш с един удар (нокаута идва от слаб врат, когато при удара главата ти се разтърсва и вибрациите разклащат мозъка, или ченето ти се разклаща и така нагоре)"

О уау ... физика, анатомия и бойни изкуства в едно :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 78d218da26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Братан не е борец, защото е пехливанин с дебел врат и един сантиметър чело. Не случайно го знаят като "най-интелигентното" човекоподобно парче в сайта.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4e186b191b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Едно е да тренираш борба само за спорта, друго е да ходиш по улиците и да създаваш проблеми. Първото е ок, второто е смешно! Да тренираш за да си здрав е прекрасно, но да демонстрираш поведение на селски бек или нацепена батка е признак за ниска култура и говори за сериозни личностни проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f0a0b4c4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Що' така не ми публикувахте коментара, бре, момци? Кое не ви хареса, че да знам да не го променям, хи-хи.


ДС

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker