Любим град? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Любим град?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 937 пъти
Здравейте. Кой град можете да наречете свой любим, независимо в България, в Европа, или извън Европа, такъв, който бихте посетили или да живеете в него и не искате да го напуснете? Какво ви привлича в него, кое е особеното? Какво харесвате/не харесвате в родните си градове?
В България - Варна, Велико Търново (просто съм влюбена в него! Има уникална, неповторима атмосфера. Исках да остана да живея там, но за съжаление, реализацията е много трудна), и Бургас (моренце, условия за спорт, за велосипедизъм, що годе чист).
Любим европейски град извън България засега нямам.
Извън Европа - Рио (с околните си островчета), Убуд (Бали, Индонезия) - тези двата всъщност са ми и най-любими и с удоволствие бих се изселила там, мисля, че обяснение какво ми харесва в тях не е необходимо, но все пак - местоположение, климат, атмосфера, хора.
Аз съм родом от София. Градът никога не ми е харесвал. Прекалено сив, вече пренаселен, задръстен, мръсен и може би една от най-запуснатите столици в Европа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0583fec51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е как може да нямаш в Европа а да харесваш Бургас и Варна? Будапеща, Краков, Стокхолм, Рим са супер.

Аз в БГ харесвам Русе.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0c98fac439
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   много хубава тема. И на мен Велико Търново ми е един от любимите градчета в България... разкошно, китно, историческо място. Русе няма как да не ми е на сърце, родното ми място е, архитектурата е във венециански стил, главната улица те кара да се чувстваш все едно вървиш из някой западен град... Дунава и кеят пък носят едно спокойно, носталгично, лятно усещане... обичам го този град. Не само защото съм от там...

Ако говорим за чужбина: Монте Карло с подредеността, красотата, морската ивица, велосипедите, чистотата си; Ница - лъха на лято, слънчеви лъчи, спокойствие и синьо; Дубровник - един от най-най-най-любимите ми градчета... такова прекрасно, автентично, историческо, различно място, малък рай... не мога да го опиша с думи, трябва да се посет; не на последно място - Сингапур - едно от най-изисканите, модернизирани, организирани, буквално перфектни метрополити... да не кажа най. Ако трябва да избирам да живея някъде в Азия, ще е там. Или Япония. И други места, на които съм била и никога няма да забравя - о-в Тасос, Флоренция и други...

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5231693f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бургас е страхотен град, направо го обожавам! Няма много възможности за работа, но пък бих казал, че е много красив благодарение и на сегашния кмет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 33bd4e82ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук любим нямам, не харесвам София. Навън - Истанбул и Мадрид, който е голямата ми любов и отскоро официално живея тук. Не харесвам никой английски град, Париж, Мюнхен, Нюрнберг и Барселона.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 35583c9a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В България обезателно Бургас. Най-красивият и поддържан български град с приятни хора и невероятна, отпускаща атмосфера, макар и с не толкова динамичен нощен живот. В Европа - всичко на юг и на море, но сякаш слабостта ми са Малага и Марсилия. В световен мащаб, вероятно Лос Анджелис, но тепърва трябва да го посетя.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e81a82b3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В България е Пловдив, защото имам приятели там, а и ми харесва самият град.
Европа- Прага, но не съм пътувал много из континента. Прага заради архитектурата, красивите жени ;-)
Меделин, Колумбия- "градът на цветята". Прекрасни жени с много секси испански. Градът е прекрасен. Много екзотични плодове; на храната малко ѝ липсват подправки
Сантияго, Чили- прилича ми на САЩ през 90-те; добри бизнес възможности; колониялна архитектура
Такна, Перу- малко, чаровно градче близо до границата с Чили; евтино за живот
Бразилия НЕ ми хареса :-(
Матсуяма, Япония- провинциален град в Южна Япония- не съм ходил, но бих искал!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1c786aa962
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На света има само един град до който не може да са доближи никой друг за сравнение и това е Ню Йорк. В Европа най-красив е Лондон. В България най-доброто откъм интелектуално и културно отношение е Пловдив. Мразя Търново. Ако човек гледа снимки на Анкара и Търново и не пише на тях кое от двете е, е изключено да определи кое е в Анкара и кое в Търново. Не стига, че е супер тясно всичко там и наклонено, ами е и анадолски град насред България, че и самочувствие вади. Той и София са единствените провинции в България, защото са единствените които са се провинили пред България. Търново в миналото като столица, София-сега. От столицата се вземат всичките решения и там е цялото управление на страната. Щом от как се помня България е тоалетната на Европа, значи тия извори са последното нещо което може да се дава за образец на България. Как един управник изключение от останалите не изскочи от там? Това да се сменят управници от там на няколко години в продължение на поколения на ред и да е все едно и също всичко, значи е най-добре да се закрият тия места и поставят под карантина. И не винете Сорос този път за това, че са толкова грозни и с такава среда, а са ни сложени за столици, защото по онова време го е нямало. А на Русе е красив само центъра на центъра му. Иначе спокойно може да се пусне анкета за него"кое е най-шибаното място където сте попадали? " и анкетата да включва всичките му други квартали заедно с кооперативният пазар. Малко и русенци се филмират като шопите. Първите си мислят, че живеят в малка Виена заради няколко подобни сгради на центъра, а вторите в американски град, само заради едно народно събрание, Шератон и ЦУМ. А кочината съставляваща всичко останало от градът ви не виждате ли? Айде зарежете сега зализаната прическа и голямата култура пред останалите от България и излезте от филма, че сте друг сорт граждани, едва ли не западноевропейци и сте над българската кочина. Абе един голям психодиспансер е цялата страна май, ама айде.

Комбайнерът(мутант от клас 4, който драстично намали коронавирусът в САЩ)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8b5da832ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   София в България, Истанбул в Турция и Киев в Украйна. На мен това са ми любимите градове в Европа

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 440126888e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 7

Ебал съм ти и Ню Йорка, с неговите $45 наем на квадрат ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1c786aa962
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7-ми до 9-ти

Кажи го на Москва, дето бъдейки от категорията Къци Вапцаров скача да се бие с Кличко(Ню Йорк) по отношение на цените. Ходете си в любимият СССР. Даже Хонконг който е многократно по-напред от Москва, пада от два шамара на Ню Йорк по отношение на красота и стандарт, а пак ги вади същите цени като него. Само Лондон, който вади същите цени като него може да издържи максимум една минута двубой с него.

Комбайнерът(мутант)

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 425ffa2903
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Има много градове, които харесвам, и в които бих живял, но два от тях са ми любими, това са Талин (столицата на Естония) и Пиза (Италия).

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0583fec51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Будапеща, Краков, Стокхолм, Рим, Бари, Лече, в България Варна и части на София.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 605da30cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В днешна България в нито един град не бих живял. Преди да напусна Б-я живях във Варна, но тогава градът беше много добре подържан. Улиците се миеха и навсякъде имаше спокойствие и чистота. Циганите метяха улиците. Морската градина беше много добре поддържана, тя беше любимото ми място за излизане с гаджета. А какво е сега Варна, вие кажете какво й е хубавото. Същото е и в Пловдив, дори климата през лятото е задушаваш, а въздуха е много замърсен.
Сега живея в най-привлекателния град на САЩ. Градът е само на 30 години, всички сгради са нови, много озеленен, много добре поддържан и има идеален климат. Освен това е и лозарски район и има около 30 винарници. В тази долина има две града по 115,000 хиляди жители и още един малък град около 35,000 хиляди. Общо между 260,000 и 300,000 население. Продължава да се строи, но с по-бавни темпове. Но тези градове са свързани и само една улица ги разделя един от друг. Тук сме около една дузина българи, но понеже всеки работи рядко се виждаме. Мястото се казва Temecula Valley. Имаме най-голямото индианско казино в Калифорния в което работят около 4,500 до 5,000 души. Извън Долината на 2,3 мили имаме авокадови плантации. Градът има всички развлечения освен опера, но пък кой се интересува от опера днес. Тази долина се намира м-у Лос Анжелис и Сан Диего, но на около 30 мили отдалечена от океана към сушата. Прекрасно място с винаги чист въздух. Много хора от големите градове, като Лос Анжелис и Сан Диего, а и от други градове на САЩ, особено от северните щати, се заселиха тук.
Номер 5 не зная кой ти е прехвалил толкова Лос Анжелис. Аз съм работил и живял в Л.А. и повече не искам дори да премина през него.
Номер 7 за какво сравнение говориш за Ню Йорк. И в него съм живял и работил 7 години и повече не искам да чуя за Ню Йорк. Не знам от къде взимате сведения за Лос Анжелис и Ню Йорк та толкова ви се иска да живеете в тези градове. Ако отидете и поживеете в тези градове бързо ще си смените мнението. Но да пробвате никой не ви спира. Аз от моя град навън не мърдам.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8632ba0c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, и на мен винаги е смешно като спорят кой град в България бил хубав. Ами то всеки български град си е гето - олющени панелки и надупчени улици, отрупани с боклуци и кал. Една нова площадка да се направи или нова пейка и след 3 дни вече е надраскана с графити, откъртени са железа за вторични и т.н. Грозна гледка. За възможности за развитие и манталитет да не говорим.

Видях това в интернет и трябва да ти кажа, че точно това е представата ми за хубав, добър за живеене град.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 440126888e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 10

И пак... Майната му на Ню Йорк и 45-те долара на квадрат! За туризъм може, ама за живот НЕ! Сори, ама при наеми от 2500-3000 долара на някакъв малък апартамент, $100к годишна ЕДВАМ те оправят.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e9cd9003b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   България:

Като околна среда и утихналост - Мелник.
Като географско разположение и вид - Велико Търново.
Като оживеност - София.
Като архитектура и чувство за връзка с Европа - Русе.

Европа:

Сигурно Виена, най-вече заради културата и архитектурата.

Америка:

Ню Йорк и Чикаго, защото обичам този вид градска архитектура с небостъргачи и близостта им до огромни водни площи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker