Родителите ми не ме подкрепят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Родителите ми не ме подкрепят
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 716 пъти
Просто се чувствам единствената различна в семейството! Всеки си личност по свой начин уникална и различаваща се от тази на останалите, но някакси в семейството ми се чувствам прекалено различна. Често отнасям подигравки. Имам интереси към астрономията и Човекът и природата, който предмет знам че после се разделя на няколко. Вярвам в извънземен животи просто защото ми е интересно и други научни статии. Правя разлика между измислица и истина. Тук въпросът е че всеки път щом спомена някакъв по-малко популярен факт или нещо свързано с извънземни, отнасям куб подигравки. Даже наскоро прочетох по-подробно за заболяването бяс съвсем реални факти и майка ми каза, че това са поредните ми глупости. Също така имам и сестра, която е на 6 и взема за пример всичко от родителите ми. Те не ме подкрепят в това, което искам да съм, а буквално искат да ми определят живота. За щастие аз се бонтувам и това няма да стане, но все пак стресът е голям и мъчителен. Също така, ако имам 10 шестици и една четворка те ще ми се карат за лошата оценка и няма да обърнат внимание на добрите. Общо взето гледам и в бъдещето и обичам да мечтая. Не се държа много като другите, а особено баща ми иска точно обратното. В стресови ситуации, аз не се стресирам, а гледам да разведря обстановката, което води до израза“ Я се стегни и бъди по-сериозна“. Не искам те да променят своят характер, а да спрат да се подиграват на моите интереси и желания. Моля не ми пишете съвети да се променя, а такива как да ги накарам да се замислят и да погледнат по друг начин на нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 61f790c29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки си изказва своето мнение.
Проблема е че родитилите ти казват направо че това са глупости, а не казват, че според тях няма извънземни. С една дума, не трябва да използват думата глупост, когато обсъждат твоето мнение.
Ти имаш мнение, че има извънземни, а родителите ти, е няма.
Приеми, че всеки може да има различно мнение и неговото мнение да не съвпада с твоето.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9db917db5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е добре, че ти ес подиграват.Не са добри родители. Аз на твое място не бих се опитвала да ги променя, а просто няма да им говоря за извънземни и пр.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: db6a4f527f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моите родители също ми се подиграваха за много от нещата, които правех, защото бях и съм ръзлична от тях. Аз още като дете се отказах да споделям с тях, общо взето имах приятели с които говорех за интересните неща. Вкъщи всичко се свеждаше на ниво битовизмост и кратки отговори на техните въпроси. Иначе продължавай да опитваш и да се интересуваш от различни и нови неща, само така ще се изградиш като личност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 206f477fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моите милички мамче и татче пък обичат да се налагат с идиотските си мнения. Татенцето уж винаги прав, включителни и когато не знае и грам от това, за което говори. Мамчето пък знае две думи - театър и поза. Може би е неосъществено сценаристче, не знам, но няма нещо, което аз да правя/да съм и то да не е измежду двете. Няма защо да се опитваш и да си губиш времето да превъзпитаваш простаци. Това са ти родителите, прости селяни. Казвам ти го прямо, защото това е поведението им. Няма да се променят (моите за 20 години не са), няма смисъл. Приеми ги, че са такива бездарници, игнорирай и си гледай твоите неща.

Имаш талант, това ти го гарантирам. Притежаваш критично мислене и вродено желание да учиш, което е признак на добър академик. Способностите ти те правят различна и това е страхотно. Не се променяй, не затъпявай, не жертвай качественото в себе си. Дълбай в научните ти интереси, защото наистина си различна - представи си ако беше ограничена като тях!

Важното е да се развиваш. Правиш ли това, животът сам ще ти намери възможности.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8b266f6476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле, колко познато! Цялото си детство изкарах така! С тази разлика, че просто не говорех с тях много и то по теми за които знаех, че няма да ме разберат. То и сега не си говорим много, но това е друга история.
Така, че намери си приятели с интереси като твоите и си говори с тях, а с вашите говори общи приказки за да си спестиш подигвките. Обаче е безумно глупаво, че се държат така! ОК, не са на твоето мнение, но това не им дава право да те унижават!

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 78b43af5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Родителите ми са същите със сестра ми. Имаме 13 години разлика, тя е на 17 в момента. Не живеем заедно, гледам да се чуваме често, защото много я разстройват нашите. И тя обича астрономията, може да нарисува всички съзвездия, показва ми ги, интересува се от психология, дори от духовност. Говори за енергията на хората, за вибрацията, неща, които на нас по-младите са ни сравнително ясни, но ходи ги обясни на нашите. Спукала съм се да им говоря, че нито са "минали по нейния път", нито са близо, но... стена. Имах надежда, че психолог ще помогне, първо не пожелаха да отидат. След време сестра ми започна да пише фентъзи разкази, страхотни са, но самата аз я посъветвах да не им ги показва. Тя обаче реши да участва в конкурс с един от тях, спечели и поканиха нашите да получат поздравителен адрес в гимназията й. След като прочетоха разказа решиха, че или е в секта, или взима дрога и я заведоха на психолог. Мнението му беше, че сестра ми е изключително талантливо и осъзнато дете, и че не трябва да се опитват да прекършат потенциала й. Познай колко му повярваха. Тя вече почти не говори с тях. Учи в немска гимназия и догодина ще кандидатства във Виена. За щастие, поне това им се харесва на нашите и ще я подкрепят. Милата ми най после ще бъде свободна да бъде себе си, колкото и да ми липсва знам, че това е най-доброто за нея.
Знам за мантрата "Бъди себе си", обаче понякога просто няма смисъл, някои хора просто не заслужават да им демонстрираш това себе си, нямат капацитет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker