Не ми се живее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не ми се живее
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1024 пъти
Мъж на 29 години, работя, тренирам, не пуша не пия, възпитан
Но съм на леки анти депресанти и не не е от тях чувствах се така и преди тях, тотално съм отчаян и не се оправя качеството ми на живот по никакъв начин, самотен съм, само трениране то ме крепи към момента, моля ви споделете, съвет, не желая да споделям повече подробности, чувствам се празен и се питам за кво съм жив. Помогнете

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7cd15f1f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши се на фитнес.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0eb39bfdaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си приятелка.
Стартирай бизнес.
Трябва да си поставиш някаква цел и така няма да си депресиран.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 11b9c37ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Чети религии, езотерика. Постави си някаква цел в живота.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: be57516f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен, имаш нужда от любов. Именно тя е нещото, което прави човека истински жив, щастлив, цял и пълноценен. Човек без любов е като цвете без вода - умира (не буквално, но...)

Намери си някое момиче, което да обичаш, както и тя теб, и ще видиш как ще ти се върне желанието за живот.

Ж,23

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 37dac55b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Е той щом като казва 'самотен съм' е ясно, че има нужда от любов. Това нещо допускам, че го е разбрал всеки, кликнал в темата.

Но проблемът е, че чак 'не му се живее' заради това.
Ако си намери някоя, но в един момент тя реши да го остави по някаква причина, то направо не ми се мисли в какъв емоционален цикъл ще влезе тогава...
В смисъл тя (вероятно) ще замести антидепресантите в най-добрия случай. Но след това какво? Пак хапчета, самоубийство?
Според мен малко да походи на психотерапия, хубавичко да помрънка там, а междувременно да се научи да живее без хапчетата. Не може цял живот на хапчета.
Те и без това психиатрите в бг ей така си ги изписват разни хапове да вървят неща по здравна каса..

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ae539ab26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, не всички самотници имат нужда от любов. Съществуват и психари, които обичат да си играят с чувствата на хората, с добрините им и т.н. Длителни отношения не им трябват. Отнася се и за двата пола.
Други пък казват, че "просто им е хубаво да живеят в самота", представи си какво може да стои зад тези думи...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7cd15f1f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Малко ти е фитнеса. Увеличи го. С фитнес всичко се оправя - болест, неувереност, приятелка си намираш, работа си намираш, забогатяваш, секс правиш, ставаш красив, депресия лекува.

Даже не знам защо изобщо съществува медицината и фармацията в 21. век, след като има такава панацея като фитнеса, с която ставаме практически безсмъртни.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e3f8318bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Седни и помисли, това е.
Трябва сам да си отговориш на много въпроси, ние не можем да го направим. Човек се чувства жив, когато си живее живота по собствени правила. За едни щастието е да имат време да ловят риба, а за други да могат да ходят по барове. Ти какво искаш да правиш и защо не го правиш?
При всеки човек има определено ниво на стрес, което го кара да се чувства на гребена на вълната. Да живееш без стрес е точно толкова лошо, колкото и да си прекалено стресиран. Нещо трябва да те човърка отвътре, трябва да имаш динамика в ежедневието и занимания, които да ти пречат да стоиш сам и да се отчайваш. Когато дразнителите около теб са твърде малко, ти се застояваш в комфортната зона, спираш да прогресираш и изпадаш в такива самотни състояния. Тренировките вдигат нивата на допамин, временно те карат да се чувстваш по-добре, дават ти смисъл в ежедневието, защото тренираш там с някаква твоя цел и работиш за нея. Ако правиш повече неща целенасочено, ще имаш повече смисъл. Колкото повече излизаш от комфортната зона, толкова по-добре.

Хората горе ти говорят за любов, също са прави и също може да се обясни. Когато си влюбен имаш бум на допамин, окситоцин, серотонин и ендрофини, това извън химията се нарича щастие.
Антидепресантите са устроени така, че да стимулират повишаването на серотонин. Най-много да подобрят общото ти настроение, но не и да премахнат дълбоките негативни чувства. Тоест, ти трябва да си една идея по-буден и да приемаш случващото се по-леко, но няма да ти реши проблема генерално. Ако не си една идея по-буден, значи дозата ти или лекарството ти не са правилните за теб и трябва да направиш нова консултация с лекаря. Само с лекарства не става, идеята е успоредно с тях да се провежда терапия с психолог. Аз няма да те карам да ходиш на психолог, ти сам трябва да прецениш. Идеята е следната- лекарството провокира по-добро настроение, което ти помага да се съвземеш по-бързо и да приключиш с терапията не за 6 месеца, а за 3 (примерно говоря).
Действително ти можеш да се стимулираш сам, но ще ти е нужно постоянство. Примерно:
- Запиши си цели, които трябва да постигнеш и за които трябва да работиш често и усилено. Нека някои цели са краткосрочни, а други дългосрочни.
- Вземи един буркан, на малки листчета запиши интересни за теб занимания и ги пусни в буркана. Всеки ден дърпай по едно листче. Нека поне 1/3 от листчетата да са неща, които те вадят от комфортната зона и нека друга 1/3 да са неща, които обикновено обичаш да правиш, но рядко се захващаш. Гледай вътре да има и съвсем прости предизвикателства- днес споделяй повече; днес изслушай някого.
- Всеки ден си отделяй едни 20 минути за теб, в които да се глезиш активно. Например да слушаш любима музика, да проучиш наново любима твоя тема и т.н.
- Гледай често да си напомняш за нещата, които си постигнал и в които си добър. Прави си малки комплименти от теб за теб. "Мислех, че няма да взема онзи изпит, но успях", " В началото едва правих 5 набирания, а днеска колко повече мога" . И обратното, не се отдавай твърде много в мисли за непостигнати цели, лоши преживявания и тн
- Изразявай благодарност и търси неща, за които да бъдеш благодарен.
- Прегръщай по-често, изразявай топлите си чувства с думи и жестове.
- Гледай да се забавляваш повече, ако ще и това да означава да гледаш смешни клипове в ютуб. Смеха наистина подобрява общата ситуация.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 608d724e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вероятно имаш някакъв дисбаланс, предполагам щом пиеш антидепресанти си минал през лекари. Как да се оправиш не зная, мислил ли си с какво се храниш? Промяна в диетата? Повече сурова храна? Нещо в организма ти не е наред, това чувство за празнота не е добре. Антидепресанти предполагам само е опит да се замаскира проблема, при това несполучлив. Пък и ти тровят организма. Наистина защо не се насочиш към по-здравословно хранене? То не върви аз да го препоръчвам, защото напоследък се храня само с боклуци и съответно постоянно се чувствам уморена и раздразнителна. Когато аз се опитвах да си оправя храненето заради разни мои здравословни проблеми, не само че чисто физически проблемите ми се решиха, ами и умът ми се избистри. Светът изглеждаше по-добро място, дори изпитваш чувство на приповдигнатост безпричинно. Просто ти е добре. Имаш проблем в организма, от там тези мисли и черногледство и чувство за пустота. Помисли за това, опитай поне. Сурови плодове и зеленчуци, сурови ядки накиснати, махаш всичко пакетирано и хляб купешки. Опитай и виж как ще се чувстваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3906d00dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И на мен, авторе. Умирам от самота. Няма кой да се позаинтересува как ми е минал денят. Но пък имам близки, които не искам да наранявам с подобни крайности. И си живея някак...

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0bcea72375
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на хората отделили малко внимание върху проблемът ми.
Тренирам всеки ден с един почивен ден, работя 5 дни в седмицата точно след тренировките сутрин, храня се добре. Виждам сериозни резултати от залата и фитнесът започва сякаш постепенно да ме лекува но разбирасе не е само това със сигурност. скоро ще прекратя вземането на тези депресанти защото е добре да не става рязко. Започвам да вярвам, че бих могъл да бъда малко по отворен за хората и да завъртя "колелото" и нещата да се случат лека по-лека.
Благодаря за вниманието.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e89d731f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И на мен не ми ми се живее, но явно трябва. Едва ли някога ще изпитам любов, така че просто чакам края си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: db7289e05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите с отрицателния потенциал на козинката си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. Госпожата коткозащитничка остава с впечатлението че котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. В същото време котката е прекалено тъпа и инстинктивна за да се сети че после няма да има кой да я храни. Аз имах котки и ги обичах и хранех и гледах добре, но вече не искам след болезнена съдба и много загуби, а уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. Далеч съм от мисълта да убивам инструментите на Шейтана, но се опитах да ги преселя до месокомбината където работя в другата част на града отвъд реката само един мост има казах си не ще видят пътя назад, пък и там ги хранехме 3 пъти на ден с кожички и жили и месо да не са така неевропейски мършави, но Сатана ги върна до една на празния контейнер пред блока ми да разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Замислете се мили хора, нищо не се прави или пише случайно. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човеяката популация в което число сте и вие?


Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човешката популация в което число сте и вие?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker