Да гласувам ли на следващите избори? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да гласувам ли на следващите избори?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1220 пъти
Здравейте. Както знаете след няколко месеца ше има избори. Аз тогава вече ще съм на 18 години и се чудех дали да гласувам. На мене ми е ясно, че в модерния свят не народа си избира политиците, а те се поставят там изкуствено от други високопоставени лица, а изборите са просто отбиване на номера и те често се преправят. Но все пак имам и една мисъл, че въпреки фалшивите избори аз, ти, той, тя, те, ние сме промяната и трябва да гласуваме. Нашите избори са кочина. Пенсионерите гласуват за БСП, които са супер алчни бандити. Ердоган финансира ДПС и почват да идват рейсове от Анадола пълни с разни мургавелковци да ни се месят в изборите. Тия в България също гласуват за тези анти-български партии, нищо че и от тях крадат. И после всички като виждат рейсовете тръгват да гласуват за ГЕРБ и да избират по-малкото зло. Да не говоря как преди всички избори кандидатите се събират в махалата и подкокоросват братята роми да гласуват за тях. На мене тези неща винаги са ми тежали. Много ми е болно да гледам как изборите се фалшифицират, а тюркофонските ромеи идват от чужда държава да решават нашата съдба. На следващите избори и тези, на които Каракачанов продава паспорти ще почнат да гласуват. И мислех и аз да отида. Но аз съм още момче, нищо не разбирам от избори и ше се оглеждам, като теле в зеле. И за кого да гласувам? Всичките са едни и същи главоци. Прости, алчни, нагли, крадливи, те крадат от моите родители, от пенсиите на баба ми и дядо ми и пилеят парите за себе си, а после гласуват закони против българския народ. Аз напрактика отивам да избирам своя убиец. Там няма един нормален. Единствените неща, по които се различават са имената на партиите им и цветовете на вратовръзките им. ГЕРБ, АТАКА, ВМРО, БСП, ДПС, ДОСТ, НФСБ, Воля, те са едни и същи. А тази Възраждане според мен е най-долната, понеже нейният председател руският шпионин Костя Копейкин използва болни за народа теми, с които да събира избиратели. А тази простотия, която Слави Трифонов направи само показва, че живеем в държавата на абсурдите. Първо нямало такава държава, после имало такъв народ. Кво значи това? И в тая партия кои ше вкара? Годжито, Борис Салтарийски, Гъмзата и ония идиоти. Той е добър шоумен, но с безделници от телевизора партия не се прави. И се зачудих защо да си губя времето да гласувам? Да се гъчкам там като пингвин и да се оглеждам като теле в зеле и после да гласувам за някакъв малоумен егоист, който се интересува само от своя гъз и смята народа ни за касичка прасенце. И после даже да излъжат на изборите. А и знам, че нашите политици са просто пионки, които се поставят изкуствено, подчиняват се на някакви си там и работят за чужди интереси, винаги в разрез с нашите. ГЕРБ винаги ще бъдат първи, следвани от БСП и ДПС, после ще се сменят от други такива главоци. Какво ще ме посъветвате вие? Да отида ли да гласувам или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: acf8e3bd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 28 и до сега съм гласувал само веднъж на предишните президентски избори колкото да не се излагаме с Цецка - президент (за мое оправдание в момента не живея в страната и не е много правилно аз да решавам така или иначе).

Реално промяна не вярвам да се случи. Има 2 големи партии (БСП/Герб) и една по-малка (ДПС), които просто се редуват кой да решава и кой да е опозиция.

Дори да се появи някой нов като Бареков/Марешки/Слави/Светльо - Хиподила, те ще имат толкова малък вот, че няма да променят абсолютно НИЩО дори и да са с най-чисти намерения и реално да искат да направят нещо.

С тези 4-6%, които ще докарат най-добрият им шанс да направят някаква промяна е да се присъединят към една от 2-те партии против които са говорили в кампаниите си, което е смешно.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c24336ac2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да защо? Защото сме граждани на република България. По принцип от 30г са един кръг хора който са в парламента и няма нищо за което да ги избираме но няма и за кой друг. Въпросите в референдума на Слави са варианта там се обидинихме всички без да се делим на партий религия и етнос всички гласуваха с(ДА) . Бошков излиза с същите предложения. Не знам дали са баипас на някой може да ни излъжат но кой не ни е лъгал. Има и много малки партий за който може да се гласува но трябва да се гласува гласят изборите с 1.2мил гласа но ако сме 5 е друго.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 20b50679f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако всички започнат да мислят като теб, само хората, на които им плащат, ще ходят да гласуват...Отиди да гласуваш, защото все пак имаш това право...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a5394b88b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   България е една територия(не е държава), която има имидж на нарко/гангстерски катун.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 94cc02f4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено, че трябва да се гласува!

Управлението на Герб е пагубно за България, достатъчно са 10 години грабителство, кражба и да сме на дъното на всяка класация.

Ще гласувам за всяка друга партия, но не и за в момента управляващата!

Ж33

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4610ece5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Гласуването за престъпници е престъпление

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2f9eb9ce7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всички казват "гласувай", ама да гласуваме за кого? Да гласуваме за някакви престъпници, само за да се каже, че сме гласували?

Българинът вече 30 г. не можа да разбере, че с гласуване не става. Изреди СДС, БСП, мутри, царе, падари и не можа да му светне, че гласуване/не гласуването не е проблема. Той си мисли, че като си е пуснал бюлетината, вече е направил достатъчно за бъдещето си. Все търси някой месия да слезе от небето и да поеме цялата отговорност и да изведе България, а от него се иска само да чака търпеливо да слезе месията и само да си пусне блетината за него. А до тогава ще търпи. Мисли си, че периодично като сменя Станишев с Бойко, този път въпросния ще оправи България.

Първо ние самите трябва да се вземем в ръце и да си почистим градинката, да не хвърляме боклуци, да се уважаваме, вместо да се трепем по пътищата и да се бутаме по опашки. После трябва да си търсим правата и да протестираме много много повече. Ама като казвам протест, нямам предвид да тропваме по едно хорце пред Парламента и да си ходим по живо по здраво. Политиците искат точно такива "протести". Боли го кура Тиквата, че леля Пена от Две Могили тропнала хорце пред Парламента. Докато не започнем да протестираме като гърците, няма оправия. Ако трябва на всеки 6 мес. ще ги смъкваме, докато не се научат.

Всеки знае да плюе, ама един да реши да протестира и всички му се смеят и не го подкрепят и даже му се сърдят, че му правели задръстване. Ами така няма как да стане. Сестрите протестират, лекарите гледат сеир и се "разграничават" и се мазнят на тиквата. После се сменят. Това идеално устройва политиците. Докато не усетят, че действията им имат последици, за чий чеп им е да ти гонят на тебе твоя интерес, а не собствения? Ти ако можеш да лапнеш 1 млрд от въздуха без последствия, няма ли да лапнеш? Още колко по 30 г. трябва да минат, за да разберат хората, че пускането на бюлетина не е достатъчно.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c9b95a6ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Първо ние самите трябва да се вземем в ръце и да си почистим градинката, да не хвърляме боклуци, да се уважаваме, вместо да се трепем по пътищата и да се бутаме по опашки. После трябва да си търсим правата и да протестираме много много повече"

Да, ама сме 5% дето го правим това. Има разделение в народа. Тотален непукизъм и върла простащина са ни завладели. Хора не правят нищо адеквавтно. Някоя фирма не плащала на работниците си 4 месеца заплате, те протестират, а случайни минувачи се смеят, после отиват в магазина и купуват стоката на същата фирма. След 6 месеца, като видят зор "Липсва гражданско общество ..." !!!!!!!!!!

Психиката на българите НЕ позволява, да постигнат това, което всички искаме. Ние имаме прекаелно много "наследство" дето ни е сбъркала. Налседстовто, да сме със сведени глави, наследстовто, да не ни пука за никой и нищо, наследството, да оставяме на партията майак да решава всички, наследството, да се чувстваме малки и тотално незначими, налседстовто, като някой се види с пари, да си купи огромана къща в скъп кварта и да вдигне висока стена, за да се отдели от "масата" ... Всичко това е проблем. Когато заговориш за тези неща, едва ли не те обвиняват, че си "българомразец" и расист. Аз ако бях българомразец, щях да съм си скъсал паспорта преди години и да съм сменил гражданството. Просто "мразя", дребнавите аспекти от съшествуването ни. Мразя, че разбират Андрешко, не като някой, който се бори за оцеляване спрямо нечестна система, а като някой, който прецаква всичко и всички, уж с някакви безкорисни подбуди, ама накрая все излиза на "далавера". Мразя и това, че Бай Ганьо се приема за книга с вицове, но на моменти се приема каот книга с интрукции.


"за мое оправдание в момента не живея в страната и не е много правилно аз да решавам така или иначе)"

Докато имаш българско гражданство, имаш ПРАВТО, да гласуваш, така че "много правилно или не", не значи нищо. Това е твоята страна, независимо къде живееш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ae44c0c6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Гласувай, но проучи кандидатите. Когато не гласуваме платените гласуват вместо нас и те решават изборите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 08960c42e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм така тази година правя 18.
Искам да гласувам, но няма за кой.
Не искам да се излагам като хората преди десет години, които подкрепиха Бойко и да гласувам за някой като тях, само защото имат повече шанс, например Слави или Божков.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cc138bae8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Тъжно е, че никой не споменава партията демократична българия... единствените, които наистина се опитват да правят нещо. Но може би е и тяхна грешката, че не намират толкова изяви по бтв и нова ама то няма и как все пак това са телевизиите на ДПС/ГЕРБ. Един съвет проучете Демократична България, разгледайте им профилите в фейсбук, вижте какво правят в Софиийска община например и направете сами вашия избор :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a1ed891cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Кой пък го интересува дали гласувате? Вашето мнение е със стойност под нулата. Къде сте виждали чобанина да пита овцете какво мислят?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 53587a1daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Гласувай за Демократична България, но проучи добре, че и там май имаше по едно време внуци на червени партийни функционери.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 35674be608
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Демократична България е останка от СДС, ръководена от Иван Костов в сянка. Точно той, който направи приватизацията и даде за по 1 лев цели заводи на комунистическата номенклатура. И на дъщерите си, разбира се. Самият той също се облажи. Хората знаят всичко това и затова не гласуват за ДБ.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: abc9f9e3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ако вашето гласуване можеше да промени нещо,
ТЕ НЯМАШЕ ДА ВИ ДАВАТ ДА ГЛАСУВАТЕ!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c24336ac2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   14 знаеш ли гегата как играе по главата на чобанина?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ac5ed3e3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Изборите са измислени, за да си мислите, че имате избор. Ако изборите можеха да променят нещо щяха да ги забранят. Не е важно кой гласува, а кой брои гласовете

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7124ec7519
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Трябва да вземем пример от гърците, които наричаме мързеливи, глупави и т.н. Закачиш ли ги обаче съвсем малко, един милион са на улицата и нищо не може да ги спре. Тук, ако се съберат 1 000 човека си мислим, че има огромен протест. Другото, е че сме готови да се продадем за жълти стотинки. Пет лева да получим от някой и започваме да му лижем подметките. За съжаление масовият българин така е свикнал - да се мазни, да се спотайва, да клевети и по този начин да се "издига". Нямаме и чувство за общност. Ако нещо се случи със съседа започваме да злорадстваме и да се подиграваме. И през ум не ни минава да му помогнем или да го подкрепим. Когато обаче утре проблема почука на нашата врата, започваме да ревем колко лошо било и как никой, нищо не правел. Ако не сме единни и не си търсим правата, никой няма да дойде да ни ги даде. За който и да гласувате, все тая. Разграден двор и село без кучета всеки ги обира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9a08951478
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   20, тук излизат 50 души на 5 г. веднъж, тропват едно хорце пред парламента, другите ги оплюват колко са прости и се "разграничават" от тях, удрят една четка на Бойко, Бойко си го мести в другия крачол и с това приключва "протеста". На такъв прост народ и 100 лв заплата да му даваш, пак няма да ги заслужава.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: abc9f9e3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ако ти не гласуваш, циганите ще го направят вместо тебе, и ако сега не си добре, тогава ще си още по-зле. Ако сега трима работещи българи носят един мангасар на гърбът си, тогава всеки българин ще носи по три кирливи миризлака на главата си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f9eb9ce7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22, и какво ако гласуват циганите? Цигани, не цигани, пак едни и същи избираме, то други и няма. Преди години като имаше 2-3 пъти по-висока избирателна активност и то без да се купуват цигански гласове да не би да сме избрали месията?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c9b95a6ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 23

Кога не е имало купуване на циганските гласове? В предиода, в които изобщо нищо не значиха?
Проблемът с циганските гласове е, че голяма част от гласуващи цигани, са функционалн о неграмотни и правят избор, базиран на обещанието, че ако пуснат сегашната бюлетина, на следващите кметски, праламентарни или евро избори, пак ще получат 100 лева и безплатно хапване и пиене аза няколкод дена. С оглед на сегашната ситуация, май само и политиците виждат полза от изборите, ако трябва да съм честен.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f881b295ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24, ако циганите не гласуват, ще се оправим, така ли? И кого ще изберем?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0035473c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   25, Слави ще е мъничкоооо по-добре от Бойко, но все пак е някаква промяна. Какво е това 10-15 години един и същ бащица да ни командва, ние като Беларус ли сме?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: abc9f9e3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   До25
Ако циганите не гласуват, може и да не се оправим, но поне няма да ставаме по-зле, а и все от някъде трябва да се започне.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1fee5a1f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Откакто навърших пълнолетие гласувах около 3 пъти.
Видях, че с мен и без мен все тая, а и винаги изборите се падат неделя, което мен не ме устройва да нахлувам след нощна неадекватна и да чакам ред.
Хора, които работят по нощни заведения ще ме разберат. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3601e7b251
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Да, трябва да се гласува, защото ако не гласуваш, оставяш съдбата на държавата в ръцете на тъмния етнос и твърдите електорати на големите партии. Гласуването е работа за 20 минути. Но дори да има необичайно много хора и да трябва да чакаш - струва си. От толкова много партии и независими кандидати все ще избереш някой, който ти харесва.

Асото

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker