Серафим Тодоров - единствения победил Мейуедър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Серафим Тодоров - единствения победил Мейуедър
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 945 пъти
Вече в няколко предавания слушам как Сарафа, след като победил Мейуедър, получил много милионна оферта от най-големия американски спортен мениджър, която той отказал от родолюбие, а Мейуедър, който бил зад гърба му бил следващия, на когото са предложили.

Останалото който е запознат, знае, че е история. Мейуедър става непобедим професионален боксьор, един от най-добрите на всички времена, както и най-богатия. Първият милиардер сред спортистите. Докато Сарафа вместо награда получава предателство от Българската федерация и скоро след това край на кариерата и после работа като шофьор, охрана и какво ли не по чужбините и години на глад, мизерия и нещастие. Сега от дистанцията на времето той казва, че това е била най-голямата му грешка.

Въпросът ми е - мислите ли, че наистина Сарафа ако беше приел офертата тогава, можеше да бъде сега на мястото на Мейуедър. Или той според вас няма тези качества на боксьор, както и личностните качества да е толкова години на върха, макар че тогава го е победил?

Аз имам мнение по върпоса, но ще го споделя в коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: a4ed9413fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не мисля, че ако беше приел офертата щеше да стане като Мейуедър.
Предполагам, че визираш предаването, което наскоро излъчиха по телевизията за него. Аз не го гледах, но гледах реклмите, в които той обясняваше как Георги Илиев му е предлагал да стане част от бизнеса му, но той е отказал.
Прави ли ти впечетление, че живота многократно му е протягал ръка, за да се възползва от таланта си, но той неизменно не се е решавал. Направи ми впечетление, че е изключително свит и срамежлив човек, смачкан от живота. Това е разковничето на житейския му неуспех. Как един шампион по бокс се е докарал почти до просешка тояга? Явно е, че само чистия талант не дава никакви гаранции за житейски успех.
Ние сме чували за успеха на Мейуедър и няколкото като него, но малко хора са чували за хилядите много талантливи боксьори които са свършвали в приюти за бедни.
Не всеки е роден за светски успех. Предполагам, че не и това целта. Серафим е останал един много добър, честен и свестен човек. За Флойд не съм чувал подобно нещо :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ee3248f26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че щеше да стигне това ниво, но пак, можеше да няма този тежък живот. Знам ли, може би си е съдба всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fdf5c506cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Миля те ... искаш да кажеш онази битка, в която Съфията вдигна ръката на Флойд, като победител, но всички онемяха, като чуха решението, че Тодоров печели? Решението, което още се смита за пълна шашма? Ако това е победата, то е много непретенциозна победа, брат. Гледай мача и ми кажи, как Тодоров го бие.

И стига си приказваш глупости, че Мейуедър бил зад гъба му и едва ли не, щял да стане шифър на камион. Мейудър вече беше звезда и единственият, което щеше да се случи е, да отнесе главата на Тодоров в професионален мач.
Но дори и да беле, както го изкарваш, пак се питаш, дали Серафим, щеше да стигне тези “висоти”.
Не, защото няма “личностните качества”, да е интересен. Виж Кличко - Фюри - 5 милиона а за Клитчко и 3.5 за Фюри.Фюри беле първия сериозен опонент от 4 години насам.

Това са пари, които Флойд правеше 2005-а. Клитчконизкара повече години наприфесионалния ринг, спрямо Флойд. Хонорарите се знаят и бяха много по ниски. Ако утре Клитчкониаже, че ще се бие с някой от сегашните топ боксьори, моиоже и да изкара едни 6-7 милиона. Ако Тайсън, дето е на 100 години го каже, ще изкара 56-7 милиона.
Никой нямаше да иска, да с вбие със Серафим, защото нямаше да има хубави пари в тея боеве. Човека просто е скучен. Виж Мани Пакио - атрактивен като боец и като личност. Хората го обичаха. Обичаха Тайсън и още го обичат, въпреки цялата помия и омраза, която сам си навлече в началото на 90те. Същото е и с Флойд. Дори да имаше загуби, пак щеше да прави повече пари от Клитчко, макар не и сегашните суми.

А Серафим е загубен. В тоя спорт няма “родолюбие”. Само някой с много детски акъл си мисли, че се бие за “чест” или има да доказва “нещо”. Бивш се, за да изкараш пари. Това е. Миж Конър Макнъгет - пълен клоун! Хората го гледаха, защото се надяваха, че някой ще му набие кофата. Ама това му косеше пари.
Добре, че Серафим не тръгна по тоя път, че щеше да синдокара някакви тежки състояния, дмеенции, паркинсонови ранна смърт, от “чест”.

Това е монети мнение. Щеше да вземе 2-3 боя, да си повярва, да не си подбира опонентите и да се мята като рибка и щеше да залезе бързо с много наранявания, а сега щеше да си е изхарчил всичките парички и щеше да е неква псевдо реалити звезда. Пак - просто е мнение. Ще се радвам, да прическа какво кашлят другите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ccc06659e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм автора. Да си кажа и моето мнение. Пренебрегва се факта, че Мейуедър тогава е бил на 19, а на Сарафа на 27 в разцвета на силите си. А това има голямо значение, защото на 19 още човек е доста неопитен макар и талантлив, докато на 27, опита си казва думата. Въпреки това разликата между двамата на мача беше малка. Мейуедър със сигурност не е бил на същото ниво, когато е бил на 27. Точно затова е голям, защото е израстнал много. Не само е израстнал, ами и се е задържал на върха, което е още по-трудно. За това трябват и чисто личностни качества, каквито не мисля, че Сарафа има. Струва ми се, че щеше да се главозамае от много слава и пари и кой знае къде щеше да избие.

Въпреки всичко си остава добър и талантлив боксьор, но не мисля, че е чак толкова колкото го изкарат. А и това, че веднъж си победил Мейуедър, не означава, че си по-добър от него. По тази логика има български футболни отбори, побеждавали Ливърпул и Барселона някога в далечното минало, но въпреки това има много хляб да ядат, докато ги стигнат. Ако става въпрос и Майк Тайсън, Мохамед Али, Кличко, Джошуа и т.н. са падали от по-слаби от тях.

Не съм специалист, но като съм му гледал други мачове, не мисля, че е бил някакъв извънземен боксьор. Да, добър е бил наистина, но чак да беше стигнал Мейуедър...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d8b7cfbae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Дошли му с много-милионната оферта мениджъри зад Океана на Сарафа? Това са неговите измислици и оправдания защо се е провалил като човек и спортист. 1996 когато е победил Мейуедър е попийвал. После още пиене, комарджийски навици, тн.

А ти гледа ли мача? Тогава Мейуедър е на 19, Серафим на 27. Спорна победа защото ощетиха Мейуедър в първи рунд.

Изглежда американските промоутъри са заложили на правилния кон, а не на Серафим. Не искам да звуча антибългарски, патриот съм, но Серафим си е (не)заслужил доверието от такива бизнес хиени. По негови приказки - за родината било.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 59484944d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имайки предид, как обича да се весели - ядене, пиене, наркотици...
Според мен като се видеше с големите пари щеше да му е много трудно да не свърши зле. Може би е за негово добро, макар че разбирам, че няма как да не съжалява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3f54df9ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Серафим Тодоров, единственият побеждавал Мейуедър! Преди цели 24 години! Мейуедър дали го помни изобщо - никой не знае. Дошли хората, с костюми, оферта и оркестър, че да се молят на нашия човек. Но понеже те са му под нивото, а той родоЛЮБЕЦ, все пак "България на три морета" - отказал. Не е ли излезнал вече да каже, че са го прецакали?
Абе, то туй като 94-та WC, бе. То това ще ни е. Да питам, вие спомняте ли си кой беше четвърти на предното световно, а на по-предното, а на по-по-предното?
Да живее чайка, оп - майка България! Няма по-високо от Витоша, Борисов на власт и все предните му виновни, нищо, че седи 10 години. Най-хубавата храна, най-хубавите заплати, най-хубавите жени, най-хубавият стандарт/начин на живот! Точка!


ДС

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2612fe8457
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това са пълни глупости от страна на Серафим. Първо той няма качества да побеждава на световно ниво поради липсата на дисциплина. Второ много аматьори си мислят, че като бият в 3 рунда по 2 минути, където няма как да се покажат големи качества за това време. Не означава, че маже да бъде световен шампион. Трето. Майуедър беше малко неопитно дете срещу опитен мъж, напълно неравностойна битка. Четвърто Мейуедър подобряваше постоянно нивото си, докято нашия дълбаеше на едно място. Ще слшжа една аналогия. Ломаченко например е губел срещу един руснак в аматьорските младежки години. След време се извършва реванш и се вижда, че има драстична разлика. Този който е можел да побеждава вече се оказва, че няма развитие и е загубил всякакви качества да излезе на сцената като велик боксьор. И пчнапрактика този който развива бойните си умения става велик боксьор, а този дето е разчитал само нанатуралните си качества остава аматьор завинаги. Същата ситуация с още един велик боксьо е тази с Рой Джонс Джюниър. На олимпиядата през 1989 година в Южна Корея губи на финала от един кореец, но това което става е благодарение на упоритоста си е не обедим следвйщите 10 години срещу всякакве противници и до момента е един от най-добрите в света (Джошуа след като победи Кличко спомена името на Рой Джонс и изказа че ееди от най великите в този спорт), а корееца със златен медал на врътлето си така и не успява да стане професионален боксьор. Аматьорската победа не се брои за победа. Защото там се играят много такива мачове и се срещат всякакви противници, които може просто по стечение на обстоятелствата да са научкали слабите места на противника, но това не означава, че останалите примерно 100 противника са успяли, напротив те са загубили.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fdf5c506cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До автора - Серафим не е единственият, побеждавал Фоуйд при аматьорите. Общо има 5 загуби.

"Трето. Майуедър беше малко неопитно дете срещу опитен мъж, напълно неравностойна битка. "

За неопитно дете, се представи достатъчно добре, че 25 години по-късно, хората да казват, че беше ограбен ... За сметка на това, на финала казват, че Тодоров беше ограбен. Не мисля, че щеше да се представи добре при порфесионалистиет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker