Как разбирате увереността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96124)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22599)
 Секс и интимност (11186)
 Тинейджърски (20140)
 Семейство (4795)
 Здраве (7755)
 Спорт и красота (4045)
 На работното място (2134)
 Образование (5857)
 В чужбина (1284)
 Наркотици и алкохол (922)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1489)
 Други (13011)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Как разбирате увереността
преди: 16 дни, 20 часа, прочетена 625 пъти
Постоянно се говори за увереност, но така и не разбрах как вие я разбирате. В смисъл да си тип Динко от Ямбол ли, наперен с лош поглед ли, позитивен ли или просто в баланс със себе си? Или по някакъв друг начин.

Защото първите две ги смятам за ганьовски.

Третото е ОК, съгласен съм, само че никой човек на света не може да е позитивен в 100% от ситуациите, а и не е необходимо, защото негативизма също си е емоция и естествена част от нашата същност и смятам, че всяка една емоция трябва да се изживява, без да прекаляваме, вместо да я таим или отричаме. Определено не смятам за уместно, примерно близък да е починал, а ти да се хилиш като зелка или да не ти пука. Разбира се, че ще си тъжен и може би ще искаш да споделиш болката си, да се оплачеш примерно, че шефа ти те е обвинил в нещо и т.н. Само че повечето хора разбират това като слабост. Но и не казвам да мрънкаш за щяло и нещяло.

Четвъртото също е ОК, но и това често се тълкува като посредственост.

Не знам защо от всеки се очаква особено от мъжете да са като камъни и да не проявяват никакви негативни емоции и слабости на моменти. И едва ли не да бият лошите и крадците, че да се издигнат в очите на жените с риск да бъдат убити, вместо да взимат по-рационални и безопасни решения. Защо е толкова важна тази прословута увереност или аз не я разбирам правилно?

Според мен е достатъчно просто да не си комплексар, да не обвиняваш другите за грешките си, да си знаеш, че всяко зло е за добро и да не излъчваш натрапчива увереност тип Динко ид а се тупаш постоянно в гърдите колко си по-по-най.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 16 часа
hash: 6f4e902558
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Динко е педерас, остави го него. Такива тъпи, жалки типове като него таят дълбоко в себе си яки комплекси, я от грозота, я от тъпота, я от тва, че им е малък, или от нещо друго, и си прикриват вътрешната несигурност от тия комплекси, като блъфират с една такава остра, нападателна демонстративна "увереност". Това е само шоу, нали схващаш. Това е само един лошо разиграван театър и шоу за пред хората, за да си прикрият собствената несигурност в себе си, но често не успяват и си проличават техните insecurities (комплекси на английски). И когато човек им ги разкрие, те стават още по-озлобени и нахални и са склонни дори да налитат на бой, само и само за да се докажат колко гоУеми "мъже" са. Типична бай Ганьовска черта, не се впечатлявай. Истински уверения човек просто си се чувства вътрешно такъв и е наясно със способностите и възможностите си и се чувства вътрешно уверен и спокоен в кожата си, и няма нужда да се самоубеждава колко е "велик" по този просташки начин, защото вътрешно си го знае и е сигурен в това. Той просто излъчва естествена увереност с погледа си, с походката си, стойката си, държанието си и излъчването си като цяло, и вдъхва респект, и при това без да се налага. Ето в това е изкуството да си уверен, но повечето няма да го разберат защото в народопсихологията на българина с векове е набивано, че за да си уверен, трябва да се буташ с рогата право напред, това просто си е неизменна част от нашия манталитет. Жалка, смешна работа.

 
  ...
преди: 16 дни, 16 часа
hash: e3596d6d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   За мен увереността в един мъж се изразява в това да е инициативен, да не се страхува от отказ и да се приема такъв, какъвто е в действителност. Примерно да знаеш, че не ти се отдава да си играч и да заложиш на това, че си общителен, забавен тип при общуването си с жената, а не да се отчайваш заради някакви предишни неуспехи или да продължаваш да се опитваш да си ,,играч".

 
  ...
преди: 16 дни, 13 часа
hash: abcc3f6d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Увереността се придобива във времето, след преодоляване на трудности и житейски опит. Тогава човек започва да разбира по-добре себе си чрез ситуациите и хората около него, формира себеусещането си и вярата в себе си чрез преодолените трудностите и предизвикателства. И когато си преминал през много от тези и знаеш, че си справил с тях успешно, това ти дава естествена увереност, че каквото и друго да дойде, ти отново ще се справиш. От своя страна това води до по-голям вътрешен мир и равновесие и по-малка импулсивност и вредна емоционалсност. Това се отнася както в професионален, така и в личен план. За мен един уверен човек, независимо дали мъж или жена, е човек свързан със себе си, умерен, знаещ накъде върви, колко ще му коства и какво ще спечели.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 7 часа
hash: 4b0bee697a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Увереността е натрупан опит и осъзнаване на личните ти възможности. Няма една универсална увереност, не и такава поне, която да не е арогантност. Увереност имаш в една или няколко области, но не и във всички. Някой може да е уверен във външния си вид, но не и в интелекта (или обратното). Можеш да си уверен в общуването със жени, но не и в ръста си и да компенсираш с хумор и дрехи. Увереността е личното ти знание, че си надарен или компетентен в някаква сфера, доказано чрез опит и постижения. Описаното от теб е начин на поведение и манталитет. Те може да са следствия от увереността (или липсата ѝ), но не са синоними.

 
  ...
преди: 15 дни, 23 часа
hash: 522c5b531c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   3, 4, по мои наблюдения е точно обратното. Точно най-неопитните са най-уверени. Ефект на Дънинг-Крюгер.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 21 часа
hash: ed2afb4bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, не най неопитните , а най глупавите. Проблема в ефекта на Дънинг Крюгер е че тия двамата са пропуснали да споменат, че точно самоуверените хора с ниска ителигентност са по-способни с ръцете си от от знаячковците. Да, въздух по налягане са , но физически са способни..Обикновено на по-умните ръцете са им пъхнати в дирника и нищо не умеят, а вестибуларния им апарат е закърнял. И двата типа са безумни комплексари.
Човек трябва да е в средата.

На отговора на въпроса на автора: увереността я определя жизнения опит. Проба грешка. Колкото повече грешиш и се париш от последствията на действията си , толкова по-уверено стъпваш, действаш , говориш. Хората които скатават от неприятностите на живота са празни самохвалковци.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 19 часа
hash: bb004c7c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   "знаячковците" - завист
"пъхнати в дирника" - злоба
"И двата типа са безумни комплексари" - злоба
"празни самохвалковци" - завист

С този си изказ ти имаш претенции, че си "в средата"? В такъв кратък пост обиди отлкова много хора..

А тези, които съумяват "да се скатаят" от неприятности, недей ги мисли, защото по-леко няма да ти стане. Най-доброто, което можеш да направиш за себе си, е да си гледаш себе си.


по-темата: Най-уверени са хората, които са имали спокойно и щастливо детство. Опитът е нещо изключително важно, но трупането му започва още от най-ранна възраст - факт, който по ред причини обикновено бива пренебрегнат. За хората с неприятни опитности от детска и подрастваща възраст нещата винаги се случват по-трудно.

 
  ...
преди: 15 дни, 17 часа
hash: 895cedcc49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм на мнението, че бъркаш увереността с позитивизма, който е вътрешен баланс, а не потискане на негативни чувства. До това второто твърдения и сам си стигнал.
Увереният човек е този, който знае, че има потенциал и качества да се справи с всяка трудност, независимо колко му тежи. Той изпитва болка, изпитва и колебания, но не губи вяра в себе си и не изпада в дълги периоди на апатия. Увереният човек е стабилен и носи усещане за сигурност, но не е непроницаем камък. Той знае силните и слабите си страни, приема се, прощава си, търси начини да продължи напред.

 
  ...
преди: 15 дни, 14 часа
hash: 214c6ad7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Думата съчетава вяра и представка у, демек убедеността ти в нещо, което вече си преживял или друг ти е разказал опитът си.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 13 часа
hash: 14109cebad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   5, това се нарича арогантност. А и ефектът на Д-К показва, че вярата във възможностите се възстановява след падежа.

 
  ...

...
преди: 15 дни, 11 часа
hash: 338094b10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен увереност в социалния смисъл, означава да приемаш себе си, да не търсиш одобрението на хората непременно, да имаш лично мнение за себе си, че си ценен човек, да си приел, че както ти не харесваш всички, така и теб не всеки трябва да те харесва и да си ок с това. Да си позволиш да бъдеш себе си именно със слабостите си, без да таиш гняв, обиди и т.н. с цел да се грижиш първо за чуждия комфорт т.е. за одобрението. И тук не говоря за агресия и нарцисизъм в никакъв случай. Когато човек редовно изявява емоциите си, те се канализират и той не избухва в неадекватни моменти пред онези, които ще го понесат като близките, по-слабите и т.н., а се изразява уверен на момента с любов и защита към себе си, не с агресия към другия. Нали, едно е шефът ти да ти откаже повишение на заплатата и ти уверено, със знанието, че заслужаваш да му кажеш "Не се чувствам оценен, знам, че заслужавам повече, помислете за това отново." и съвсем друго да си неуверен, че имаш право и си ценен, да си замълчиш пред шефа си и като се прибереш да почнеш да се караш с близките си за пари и евентуално да обвиниш всъщност тях, че не те оценяват- това е класическа проекция на потулени емоции, присъща за неуверените хора. Неуверените хора не вярват, че заслужават, не показват, че имат изисквания, правят жертви (а не добро) и като, че изискват от хората около тях да им бъдат като мажоретки, да поддържат отвън увереността им. Уверените хора не се срамуват да имат изисквания, но и не се страхуват да получават откази- това е ключово. За уверения човек отказ на нещо не означава, че не го заслужава, а че ще го получи от другаде. Увереният човек иска своето одобрение, той да бъде в мир и да е доволен от себе си, а не следва чужди представи за щастие, успех и универсални калъпи на поведение.
Имам един приятел, който следва позитивна психология и веднъж ме пита знам ли някой виц, който аз намирам за забавен, обаче повечето хора не. Викам- имам такъв. И ме пита- а разказваш ли го още? Викам -Не, явно е тъп вица. И ми каза- А даваш ли си сметка, че ако си го позволиш и се довериш на себе си кое е забавно, може да откриеш хора, които повече ще импонират на твоето чувство за хумор, и които повече ще ти позволяват да бъдеш себе си, които ще те намерят за забавна и ще повишават увереността ти да се изразяваш автентична. Вместо това ти не вярваш в собствената си преценка за забавно, обграждайки се с хора, които може би няма да ти позволяват себеизразяване и ще те товарят с изисквания, които нито са важни, нито са твои и ще клатят увереността ти.
Той има една любима фраза - По-малко перфекционизъм и повече автентичност. Като аз разбирам перфекционизма в този смисъл именно като желание да се харесваш на всички, което пречи да бъдеш себе си. А, ако не си няма как да бъдеш уверен човек, ако се правиш на нещо друго неминуемо ще се страхуваш от това под маската ( сянката, неосъзнатото, подсъзнанието, както ти харесва) и няма да си сигурен какво и колко заслужаваш. А за да си уверен, а не неадекватен егоцентрик тип Динко, или човек с много потенциал, който не може да изисква отношение, каквото заслужава е много важна реалната самооценка. Да си признал и слабостите, и силните си страни и да знаеш, че към момента си и се движиш към най- доброто си Аз.

Ето го и любимия ми виц :)

След цял живот секс, наркотици и рокендрол Джон решил да стане извисен човек. Станал веган, тръгнал на йога, оставил мотора, обръснал брадата си, облякъл семпли одежди и не след дълго, както си вървял хрисим и смирен го връхлетял тир. Джон погледнал към небето със сетен дъх и казал:
- Господи, защо? Защо сега?
А Господ отговорил:
- А, Джон ти ли си това? Не те познах, човече!

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 0ee4c33d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Според мен най-добро интелигентно разбиране на увереността е дал НОМЕР 4. Личи си, че има дълбоко проницателно вникване в това какво е увереност. Той казва:
"Увереността е личното ти знание, че си надарен или компетентен в някаква сфера, доказано чрез опит и постижения".
Колко по-ясно може да се каже от това. Уверения в себе си човек никога не претендира, че знае или може нещо без да е абсолютно сигурен в това свое знание или способност. Такъв човек е високо морален и етичен индивид. Все едно да кажеш, че философите Питагор, Сократ, Платон или Исус Христос, че лъжат и заблуждават хората. Такива хора имат абсолютната увереност в това което говорят.
Номер 4 бих желал да следиш темите и историите в този сайт и да правиш често коментари по въпроси, които теб интересуват.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 15 часа
hash: 5af707d0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 6 до 7 . Никога не съм имал претенции за каквото и да е. Нещо май се припознаваш и без да си вникнал(а) в това което казах се заяждаш. Обикновено хората виждат у другите това , което чувстват за себе си. Самия ти порив за анализ на поста ми говори много за твоето собствено отношение..
Аз дори не съм прочел темите на другите, с изключение на този пред мен и нямам никакво неистово желание да ги анализирам. Повярвай ми - ИЗОБЩО не се припознавам в твоите обиди.

Приятен ден ти пожелавам!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker