Как се издава книга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се издава книга?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1118 пъти
Здравейте!
На 19 съм и много обичам да чета книги, това е моето хоби. Падам си и по писането на разни измислени от мен истории. Наскоро ми хрумна да се опитам да напиша нещо като роман, но ми е интерено дали това мое развлечение може да се превърне и в нещо повече.
С една дума - как се издава книга? Възможно ли е след време и аз да бъда писател?

Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: d82f35fce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много просто, отиваш в издателството с написаната книга на файл, плащаш си и те ти правят редакция, оформление, печат, всичко. После ти дават бройките, за които си си платил, а ти си търсиш начин да ги продаваш. Книжарниците няма да проявят интерес почти сигурно, най-много на консигнация, но и това е малко вероятно. Т.е. трябва да си пуснеш реклама и да си намериш начин да си ги продаваш. Общо взето е това.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a076a53fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Издай я в интернет, като електронна и аудио книга.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1886d0a652
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Както всичко друго - с пари. Всеки който има пари в днешно време може да е "писател". Виж да си печеливш писател е доста трудно. Особено в България където сме една шепа народ. Според мен има пазар само ако си английско говорящ. И то не само да знаеш езика, но и културата, очакваният на публиката, за да те възприемат добре. Но ако ти е просто мерак, събери няколко хилядарки, и издаваш електронна книга, не е особено скъпо да ти я проверят и оформят малко по-професионално.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a1ebd132dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Печат на хартия от издателство струва бая пари и накрая реално те вземат печалбата, а ти получаваш някакъв хонорар. Утехата е, че при евентуално второ издание може да спечелиш. Затова по- има шанс в електронен вид в Amazon примеро. Виж също това: https://www.lulu.com
Нещо като печат на екземпляр по заявка. Остава една дребна подробност - съдържанието, което си въобразяваш, че имаш, но ще разбереш, че имаш само мъглява идея и нула опит в писане.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e8b481a98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако искаш да знаеш как се издава книга, отиваш в издателство и питаш за процедурата.

Ако искаш да станеш писател (качествен), пътят е дълъг. В училище знанията по БЕЛ трябва да са безупречни, това е минимумът. Никой няма да чете писаното от автор с беден речник (не и стойностни читатели). Трябва да си запознат с различните жанрове, форми на речта, а и да си писал немалко. Като започнем от есе и стигнем до измислена проза, през всичко трябва поне веднъж да си минал, за да усетиш къде ти върви, към кой стил имаш усет. После е упражнение. За да пишеш не се изисква конкретна диплома, всеки може да пише. Иначе филология, право, журналистика, лингвистика, всяка една специалност, която изисква четене на множество текст, изучаване на език или писане ще е от полза. Горното за БЕЛ важи и за знанията по чужд език, ако искаш на такъв да пишеш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 38b732a37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "съдържанието, което си въобразяваш, че имаш, но ще разбереш, че имаш само мъглява идея и нула опит в писане. " - УаааУ!

Това "УаааУ" е специално за опитните като номер4. (който реши да недоразбира - не казвам за опитните по принцип, а за опитните като номер4)
Първоначално смятах да понапиша един пространствен кометар за пословичния негативизъм сред бг-обществото като цяло.
Но... 5 сек. след това реших, че изказвания като на 4 не заслужават нищо повече от едно Уааау.

Към авторката/автора: Просто действай. Каквото и да стане ще знаеш, че си опитал/а. И да не ти се получи, това няма да е краят на света, нито пък твоят.

И честито лято двайсе-двайсе на всички :-)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6cdc40b7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Можеш да издадеш всичко стига да имаш пари. Редакцията не е задължителна, но е желатилна. Всяка книга има уникален номер и без него не може да я разпространяваш. Обръщаш се към фирма за разпространение на книги и те взимат комисионна върху обявената от теб цена, но за сметка на това я разпространяват в цяла България. Можеш да си намериш спонсор за книгата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 702e1ba681
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   доколкото знам като се съгласиш за издаване взимаш по - малко от 50% от продажбите. Но пак това са доста пари. Представи си, че книгата струва 16 лв и се продаде в 5000 копия. Това пак са много пари. Това, което мога да ти кажа, че ако вложиш усилия и парични средства ще успееш да издадеш книга. Виж бг ютубърите, чиито книги са просто някакви картинки, никакъв текст, няма нищо интересно вътре, правят реклама в профилите си и ги продават големи бройки. Дори Криско написа книга. Всеки може да е писател в днешно време. Тъй че давай смело напред.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a1ebd132dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   от 4 до 6 - глупав ли си или нямаш идея за какво говориш? Мислиш ли, че всеки, който иска да стане писател може да напише нещо смислено и интересно? Ако можеше, щеше да се чудиш коя книга да четеш по-напред. А такива като Стивън Кинг ще са хиляди. И ти ли се имаш за писател или с шестица по литература се вземаш насериозно?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cf433662ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Глупав си ти, а и си арогантен, защото си позволяваш да се изказваш за съдържанието на автора без дори да си го видял.

Всеки е свободен да пише, и изобщо да прави каквото си иска, стига да е в рамките на закона.
Ако писането е нещо, което прави автора щастлив, защо да не пише? А защо и да не издаде? Теб лично ли ще ти попречи някак? Това все едно да кажеш на някой, който обича да играе футбол: "абе ти нямаш качества да станеш футболист, то ако беше толкова лесно такива като Роналдо щяха да са хиляди" . Дори и да няма данните на Роналдо, защо да не играе за местния отбор?

Иначе аз лично не съм писателка, нито ми е мечта да бъда, спи спокойно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a1ebd132dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 6/10 - 19 годишен, който обича да чете книги, но не и да пише. Тепърва мисли да пробва... И ти се правиш на много умен и не-арогантен като си заядливо-сигурен, че е много по-вероятно да измисли интересна книга отколкото да не се получи... Имаш ли представа колко книги се издават и колко от тях има кой да ги чете и има смисъл от преиздаване? Сигурно е 1:50 съотношението или още по-зле. Но ти тъй като не си глупав и никак не си арогантен - продължавай да раздаваш правосъдие. Тъпоъгълник смешен.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a1ebd132dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Дори Криско написа книга" - ами някой написа книга от името на Дриско. Съвсем друг въпрос е дали е успял да продаде нещо. Погледнах я веднъж с убеденост, че е някаква тъпотия. Долу горе бях прав, тъпотията беше по-сериозна от очакваното. Съдържанието беше "... и после се запознах с една на 30г в дискотеката и отидохме да правим секс. А на другия ден се запознах с една на 28 и й предложих да... ". Върхово качество на съдържанието и на изразните средства. В синхрон с цялото творчество на Дриско.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker