Ненужен и непотребен съм!Защо живея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ненужен и непотребен съм!Защо живея?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1583 пъти
Здравейте, ако някой въобще чете, боря се с депресия от тинейджърските си години и нямам кого да обвиня за това! Семейството ми е прекрасно, двама родители, три деца, аз най-малкия, сестра ми си има семейство вече с две деца, докато брат ми е в чужбина, аз все още на 23 години при родителите си. От малък съм бил по-закръглен, борил съм се с килограмите си, но след това всичко съм си възвръщал. Не съм се интересувал от книги, позанния, наука затова и нямам никакви елемнтарни познания-коли, строителство, машини и т. н., изостанал съм във всеки аспект, нямам приятели защото съм комплексиран, а и дори не харесвам пола, който ми е предназначен. Нямам кой да обвиня, освен че съм падал два пъти на глава, но се съмнявам, че има общо. Визуализирал съм в главата си смъртта си по много различни начини, но никога не съм имал смелостта. В този смисъл защо въобще живея? Защо заемам излишно пространство? Най-малкото мога да спася нечий друг живот с моя ненужен и непотребен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 095fcd56c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В същата ситуация съм, момиче на 16
До няколко месеца мислех, че нищо няма да стане от мен, понеже нямам приятели с които да споделя за това, през което преминавам.
Реших стъпка по стъпка да се справя с проблема :)
Започнах да спазвам хранителен режим и да тренирам, за да си повдигна самочувствието което бе почти никакво.
Свалих над 20кг.
Съветът ми е: вземи си някакви етерични масла, вечер си взимай вана с тях. Разхождай се, движи се. Ако имаш воля - опитай се да свалиш натрупаните килограми. Премести се в друг град, където никой не те познава, за да започнеш живота си на ново. Открий това, което ти е интересно ( книги, спорт, рисуване)
Успех :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9d920cc59a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как ще спасиш чужд живот точно не разбрах?
Моя съвет е потърси къде можеш да се запишеш доброволец за нещо. Аз също съм се интересувал, но не достатъчно, че да предприема тази крачка. Но когато си мислиш, че вече няма за какво да живееш и само заемаш пространство, според мен това е един чудесен вариант да си полезен с нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 276242104b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Промени това, което не харесваш. Още си много млад и животът е пред теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6af804299a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако това ще те успокои, не си сам. По-голяма съм от теб, но се чувствам по същия начин.
Заради кризата останах без работа, разведена съм, нямам пари, нямам деца, а родителите ми ме смятат за пълен провал. Какво да ти кажа и аз се чудя има ли смисъл да продължавам с това, но от опит знам, че като удариш дъното, след това обикновено нещата тръгват нагоре. Та дано някой ден изгрее слънце и на нашата улица.
Не се предавай!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 61e518f505
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Както се казва за да съществуваш, за теб Господ има план. На първо място излез от дома на родителите си и си намери квартира, както и работа. Така ще се вземеш в ръце, вместо да се самосъжаляваш. Стани самостоятелен, работи и тогава ще разбереш какво ти харесва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7fe9c8bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти луд ли си да се отказваш от този живот? Гледай само колко много работа имаш - учене, изграждане на по-добра обща култура, помощ на обществото, постигане на самостоятелност, подобряване общото здраве на психиката и тялото. Ехеее... някои хора седят и умуват със седмици, за да си намерят цел. Всичко, което нямаш е всичко, върху което трябва да работиш. И дори най-малкият резултат ще ти дава смисъл да продължаваш, затова ще го правиш. Нещата ще се подредят, но това няма да се случи с мрънкане и стоене. Малко хора са успешни в 20-те си години. Красивото тяло не се изгражда за няколко месеца, както и депресията не се преборва с щракване на пръсти.
Биохимичните процеси в мозъка ти те карат да изпитваш апатия, демотивация и тъга. Никой не е виновен, но има лечение. Той този серотонин може да се стимулира по различни начини. Депресията е пасивност и се преборва с активност във всеки един желан аспект. Ще работиш, ще го правиш и когато нямаш особено желание. Ще се бориш със себе си не за друго, а за да може някой ден, когато вече си добре, да помогнеш на човек в твоето сегашно положение.
Щом искаш да си полезен- стани доброволец в някоя фондация, кампания за набиране на средства или друго. Задържай вратата на майките с колички, помагай с торбите на бабите, пускай по левче за болните деца, готви вечеря за семейството ти, чисти вместо майка ти... ако искаш да си полезен, има милиони начини да го постигнеш. Ако се самоубиеш ти не се отказваш само от живота, който имаш сега, а и от цялото бъдеще с всички възможности в него, отказваш се от човека, когото можеш да бъдеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4447a4dca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри. Спри да се обвиняваш. Ти си прекрасен човек, да точно ти. По своему. Нима си единствения закръглен на планетата земя? Знаеш ли, излизам от дома си и от известно време наблюдавам хората. Не е с цел подигравка или нещо подобно. Всеки един е различен - мамка му! Един е нисък, друг висок, трети мургав, четвърти с голям нос, пети пък със зелени очи, а шести с голямо чело. Ама със самочувствие, с високо вдигната глава, отивайки от точка А до точка Б. Всички ние сме различни. Така сме устроени. Нима, това трябва да ни спира да живеем? Родил си се за да бъдеш поне малко щастлив. Аз, като съм жена и например нямам фигура на модел, нямам големи гърди, не съм най голямата красавица, трябва да се застрелям ли? Не - майка ми ме е родила и ми е дала живот. Ще си го изживея и каквато и да съм - това съм АЗ! Някои неща, не мога да променя, но мога да се постарая да бъда по добра версия на себе си! НЯМА от какво да се комплексираш. Който ще да ти се смее и прочие. Нали не живееш за мнението на хората? Днеска те ти се смеят, утре някой на тях ще се смее. Кръговрат. Ако пък те притесняват килограмите - напъни се пък! Тренирай у вас. Свали няколко килограма и когато се почувстваш, по - добре, само се поддържай на това ниво. Ще трябва да ограничиш храната, иначе не става, колкото и да искаш. Запиши се, ако имаш възможност на спорт, там, бъди сигурен самочувствието ще ти се повдигне. Вземи си куче. Разхождай го из природата. Радвай се на малките неща. Намери нещо, което да те вдъхнови. Ако, щеш ми вярвай, днес почувствах, че трябва да си купя нова цветна покривка за масата. Знаех, че искам да е цветна. Е, казвам ти с кеф седнах на масата и изпуших няколко цигари в рамките на няколко часа. Няколко дена бях зле емоционално, че нямам работа и т. н, е тази прословута покривка ми вдигна настроението до максимум. Представяш ли си? Така красиво беше покрила масата и факта, че беше цветна, ми направи слънчев деня. Веднага положителни мисли, обзеха ума ми. Разбираш ли за какво говоря - малките неща. Единствено от теб зависи промяната. Заслужаваш да бъдеш щаслив. Приятели ще имаш, когато си намериш и ти самият си готов за тях. Не се затваряй в себе си, това само ще те погуби. Искам да си ведър, разумен и усмихнат! Пиши коментар и разкажи понатам дали имаш промяна?
Ж 23

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4447a4dca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спри. Спри да се обвиняваш. Ти си прекрасен човек, да точно ти. По своему. Нима си единствения закръглен на планетата земя? Знаеш ли, излизам от дома си и от известно време наблюдавам хората. Не е с цел подигравка или нещо подобно. Всеки един е различен - мамка му! Един е нисък, друг висок, трети мургав, четвърти с голям нос, пети пък със зелени очи, а шести с голямо чело. Ама със самочувствие, с високо вдигната глава, отивайки от точка А до точка Б. Всички ние сме различни. Така сме устроени. Нима, това трябва да ни спира да живеем? Родил си се за да бъдеш поне малко щастлив. Аз, като съм жена и например нямам фигура на модел, нямам големи гърди, не съм най голямата красавица, трябва да се застрелям ли? Не - майка ми ме е родила и ми е дала живот. Ще си го изживея и каквато и да съм - това съм АЗ! Някои неща, не мога да променя, но мога да се постарая да бъда по добра версия на себе си! НЯМА от какво да се комплексираш. Който ще да ти се смее и прочие. Нали не живееш за мнението на хората? Днеска те ти се смеят, утре някой на тях ще се смее. Кръговрат. Ако пък те притесняват килограмите - напъни се пък! Тренирай у вас. Свали няколко килограма и когато се почувстваш, по - добре, само се поддържай на това ниво. Ще трябва да ограничиш храната, иначе не става, колкото и да искаш. Запиши се, ако имаш възможност на спорт, там, бъди сигурен самочувствието ще ти се повдигне. Вземи си куче. Разхождай го из природата. Радвай се на малките неща. Намери нещо, което да те вдъхнови. Ако, щеш ми вярвай, днес почувствах, че трябва да си купя нова цветна покривка за масата. Знаех, че искам да е цветна. Е, казвам ти с кеф седнах на масата и изпуших няколко цигари в рамките на няколко часа. Няколко дена бях зле емоционално, че нямам работа и т. н, е тази прословута покривка ми вдигна настроението до максимум. Представяш ли си? Така красиво беше покрила масата и факта, че беше цветна, ми направи слънчев деня. Веднага положителни мисли, обзеха ума ми. Разбираш ли за какво говоря - малките неща. Единствено от теб зависи промяната. Заслужаваш да бъдеш щаслив. Приятели ще имаш, когато си намериш и ти самият си готов за тях. Не се затваряй в себе си, това само ще те погуби. Искам да си ведър, разумен и усмихнат! Пиши коментар и разкажи понатам дали имаш промяна?
Ж 23

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6983fc31b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не си харесвам пола

Леле, леле Авторе! Ти НЕ си наред с ума! Колко си зле, авторе, да не си доволен от това, че си от мъжки пол! Пълен срам е за пълнолетен мъж да се отрича от собствения си пол и от мъжествеността! Срам! Докъде стигнахме с тези криворазбрани " ценности"! Авторе, излизай веднага на квартира и си припечелвай сам заплатата!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eee4fdf07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитай се да бъдеш от полза за някой друг, така ще спасиш нечий живот, а не чрез смъртта си. Особено сега има толкова много хора в нужда, сирачета, възрастни, болни. Както са ти написали, стани доброволец или започни работа и помагай на всички тези хора.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7aa71a47fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер две, чрез даряване на органи след смъртта му, евентуално. А сега по темата, Авторе, от 15/16 годишен страдам от депресия, работих с психолози но полза никаква. Единственото което ми помага е когато сменям обстановката, друга работа, друг град, друга държава! Относно работата, смятам, че колкото повече напрежение има толкова по добре се отразява за мен. Най- добре се чувствам в кухня, особено когато е пълен хаос и отвсякъде се чуват викове. Чувствам се отлично в подобна среда и ме разсейва доста от депресията. В момента съм в Холандия от четири месеца и все още съм сравнително окей, когато отново започна да се чувствам некомфортно ще сменя държавата за пореден път. Не съм непотребен, не съм ненужен просто не се чувствам щастлив. Имам пари, имам работа, имам хобита, като цяло с всичко ми върви, живота ми е приказка, но все пак не съм щастлив. Търся щастието, също като теб, а докато го намеря предполагам ще сменя още една дузина държави, градове, работни места. Успех, не се отказвай, радвай се на малките неща в живота, понеже те обикновено са най- красиви. Излизай на разходка, купи си китара, фотоапарат или скицник с моливи, пътувай през свободното си време и прави всичко възможно да се разсейваш от лошите мисли!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0cd406f6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Измислица!
Нерде, нерде, не си харесвал еди какво си.
Я се скрий писателКо!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e91f97d6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пишеш грамотно. Имаш самооценка, макар и негативна. Тоест имаш някаква себеосъзнатост. Въобще, по-добре си от едно 30-40% от хората да ти кажа :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: da950a77a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 2 и номер 11 чрез това, че може да има и други хора в същото положение и да не се отчайват.
А към автора за обвиняване? Защо изобщо трябва да обвиняваш някой? Виж ти си на 23 а не над 30 ако си над 28 и живееш с вашите тогава мда не е ок. Опитай се да си намериш работа длед това изкарай пари и така наеми апартамент. Попринцип има доста хора без възможности да се изнесат дали защото 24/7 учат дали финансово дали друго. Може да си в депресия. Опитай се да поговориш с някой и да излезете навън да видиш красотата в живота. Живота е красиво място. Човек трябва да изживее живота така както иска а за да постигне това трябва много труд

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker