Той не понася детето ни и мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Той не понася детето ни и мен
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1965 пъти
Имам нужда от съвет. Не искам да съм разведена и самотна майка, но съпругът ми се държи малко лошо. Имаме дете на 2 години и 4 месеца. Аз доста яко го отнесох сама две години в майчинство и вече съм доста преуморена, но си го гледам и като съм в отпуска поемам грижата изцяло. Има дни, в които той по цял ден стои затворен у дома и отказва да излезне с нас. Обижда майките по площадките, че били утайки. Не можел да понася и другите деца. Аз сутрин ставам, храня детето, обличам го и излизаме, на обяд го храня и приспивам. Следобяд той отказва да излезем, стоим у дома, вечер го къпя сама, обличам и пак приспивам. А той седи на дивана гледа в земята и казва, че мечтата му е да прекара цял ден без нас. В същото време е свободен, но не отива никъде, а стои и се самосъжалява. Не спира да пие бира всяка вечер. Интимно сме зле, не ме поглежда, нито говори с мен. Няма си друга, но е доста натоварен от това, че детето постоянно говори. Апатичен е и всичко го дразни.
Това ли е края? Това ли е да си женен с дете? Толкова се старах, и все още е старая... искам да се нагълтам с хапчета и всичко да приключи, но ми е жал за детето, то не заслужава такава съдба. Не заслужава да расте и без баща... Искам детето да е добре, но мисля че то е нервно, защото усеща баща си... опитвам да говоря с него, но той си знае неговото... А преди детето се разбирахме чудесно, след това стана съвсем различен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2e8a591d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз се разведох преди 3 години, и съм щастлива, че подобрих живота не само на мен и детето ами и на бившият си съпруг. Той е там където иска с когото иска и прави каквото му харесва

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 11694b6874
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е редно поведението на мъжа ти. Или да го преосмисли, или го разкарай. Тъй и тъй не ти е никаква подкрепа.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f260054268
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   О, не се самосъжалявай, аз съм с две но ако преценя, че мъжа не го бива си тръгвам. Нищо не е свършило, той не се вълнува от вас, за какво ти е? Пожелавам ти да срещнеш любовта, дори да е при вас, не ви иска... Тъжно, горките мъже все им е криво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fafdbb24e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обясни му, че с времето ще става все по-добре, когато детето започне да разбира повече. Знам, че ти е трудно, но се опитай да му влезеш в положението и му помогни да излезе от тази депресия.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3eb159098a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом не му харесва тази ситуация, се разведи, тръгни на работа. Ако има кой да ти помага-баби, дядовци, ще е още по-добре. Детето не е добре да расте в атмосфера на скандали, то чувства, че си нещастна, а бащата изнервен. Какво значи, че той се дразни, че детето говори? Явно не му е приятно да бъде баща.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 264edeb5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Само гледайте да не я докарате до тук...:

https://dnes.dir.bg/temida/dozhivotna-prisada-za-dilyan-koyto-hvarli-5-godishniya-si-sin-ot-viadukt-v-gabrovo

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a22b621444
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Развеждай се докато е време. Такива утайки, като него, не заслужават да имат семейство. Не се страхувай от нищо. Имаш ли покрив над главата, където да отгледаш детето си? Имаш ли роднини, които временно да ти помогнат, докато си стъпиш на краката, след развода и след като се изнесеш? Ако, да то недей да търпиш повече. Няма нищо по унизително и болезнено от това да седиш с човек, който не цени и уважава теб и твоето дете. Без да те познавам, ще ти кажа, че сама по-добре може да отгледаш детето си. То е най святото нещо, което заслужава всеотдайност и много любов. Дори и без мъж до теб, можеш да се справиш! Не бъди глупава, защото, знай че след 2 години и т. н този пак ще си е същия, а и може по зле да стане. Много жени са станали самотни майки, но това не трябва да ги обезкуражава. Винаги в една връзка или вече семейство, отначало мъжа е цвете, но след време си показва истинската същност. Това винаги ще бъде така, защото такива мъже има (както и жени). Може да си намериш и друг мъж, независимо, че си с дете. Стига да имаш този късмет. Но не бързай. Махни се от него, поплачи си, като си сама, гледай си детето или намери някой да ти помогне и не свеждай глава! Искам да пишеш тук, когато вземеш решение, ще следя. Надявам се скоро да е!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7cb6dc46dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Същото го слушам и от жена ми, която спи с детето до 9:00ч., излизат с приятелки с децата, пият кафе, обядват на някое заведение, прибират се почивка малко, към 17:00ч., излизат пак кафенце... и много тежко било майчинството... А аз всяка сутрин ставам в 5:15ч., отивам на работа, прибирам св в 18:30ч., пребит като куче, лягам малко на дивана в хола, и става панаира. Как само съм лежал, не съм обръщал внимание на детето, не съм играел с него... Аз обичам детето си, обичам жена си, всичко което правя го правя за тях, но това не е достатъчно. След всичките тези панаири, не че нямам сили след това за секс, ами нямам желание, иначе желая жена ми, нямам влечение към други жени.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 11471df992
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момиче бягай докато е време! Лично аз съм със разведени родители. Баща ми беше 3 години в затвора. Майка ми ме гледаше изцяло. Наистина гадно е, но лично искам да ти кажа че децата предпочитаме да са разведени отколкото всяка вечер караници и това да остане белег в живота му, както при мен!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f53e22e647
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1, а как се чувства детето като не живеете заедно а само с теб, например?

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e087bb0b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Прост пример за шизоиден тип.
Няма да се оправи.
В очите му вие сте пречка за самотния му, но така бленуван живот.
Махай се оттам, задължително с детето. По-добре да израсне без "баща", отколкото с б*оклук, който открито го ненавижда. Горкото детенце.
Не знам къде си блеела като си го избирала тоя.
Да не дава Господ...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8e83f88a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм мъж и бях в ситуацията на мъжа ти. Когато се разведахме започнах да се разбирам много добре с двете си деца, а и аз самия съм много щастлив. Нямам втора жена. Разбирам, че просто съм искал да живея сам без гюрултия. Плащам издръжка и то колкото даде съдът - аз го удвоявам добворовлно и даже утроявам понякога. Не искам да обвинявам бившата си жена, че не е могла да ме задържи, че е обръщала внимание на децата - защото тя това си повтаря, а и с нея съм сега в добри отношения. Просто истината е, че исках деца много, но не мога да живея с тях, не мога да търпя шум и много хора, даже и никой да не говори. Преди да се родят децата с бившата ми жена бяхме една от най-щастливите двойки на света сигурно, пътувахме, живеехме, лудории, после - всичко свърши с ражданията. Не съжалявам за нищо, човек трябва да има деца, но напълно разбирам мъжа ти и те съветвам да се разведете, защото в такова неврно положение ще се намразите, а това е излишно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 447f158e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Разведи се и ще си много по-щастлива! Ще имаш тежки две години, но след време ще благодариш на съдбата, че си се осъзнала доакто си млада и детето не помни травмите. Ще срещнеш нов мъж, а може и да си имаш още едно детенце. Този мъж не е щастлив с вас и според мен няма да стане по-добре с годините.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6003ce8cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Какво имаш в предвид детето да расте без баща? То е вече без баща така или иначе. И аз като теб се самообвинявах и не исках да съм поредната самотна майка, само че реалността е, че ти си самотна сега и в много по лоша позиция отколкото ако си без този наоколо, както и детето. Същия индивид беше и у нас, само че аз уважавам себе си и макар и трудно да се реших, го направих. Животът ни се подобри изключително много.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 10a4a14903
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Този човек не заслужава да има семейство, наистина трябва да го напуснеш, за да оцени какво има или да си намериш човек, който наистина ще е до теб.. Опитай да поговориш с него за всичко което ти липсва и как се отнася с детето и в нищо не ти помага.. до кога ще живеете като съквартиранти, ако те устройва цял живот да се грижиш само ти и да си незадоволена като жена продължавай.. То и за детето не си заслужава да разсте в тази среда, потърси си достойнството, където си го забравила и говори с този човек, но така че да му стане ясно, че вече си на предела и наистина ще си тръгнете, ако не положи усилия за вас и теб в частност..

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 74d2c7216e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Подобни казуси никога не са лесни.
Аз съм жена и като такава, разбира се, искам бракът ми да е щастлив и детето ми да расте с двамата си родители, също като теб. Но всяко едно дете заслужава да израсне в здравословна среда. Когато бракът на родителите е под всякаква критика, детето се обърква. Усеща, че нещо не е наред. Не добива нормална представа за любовта и връзките, няма нужното спокойствие в дома си. После става на 15 години и пише по форумите, че мама и тати се карат и вечер не може да спи, че се чувства зле и не иска да живее.
В заключение, аз искам детето ми да расте с двамата си родители, но повече искам детето ми да се чувства спокойно, да има спокойни родители и да не се чувства виновно за чужди скандали. Предполагам, че това са неща над които е добре да помислиш.

Не ти казвам да се отказваш от този брак с лека ръка. С твоя мъж сте се избрали по някаква причина и любовта ви е създала цял човек. Очевидно има нещо между вас, щом сте стигнали толкова далеч като двойка. Ако трябва да съм честна с теб, на твое място щях да взема детето и да прекарам лятото при родителите си. Мъжът ти има мечта да прекара ден без вас, аз бих му дала два-три месеца. Да, щях да го чувам по телефона, щеше да му е ясно, че винаги може да дойде при нас и каквото там се сетиш. Това не е раздяла. Той явно е изпаднал в някаква криза, може би има нужда да остане сам и да се изясни със себе си. Понякога се случва. След едно лято разделени само от километри и нищо повече от това, много неща ще ви се изяснят. И на теб, и на него. Би следвало детето да му залипсва. Тишината е приятна за седмица, но след това ти се иска да се прибираш в пълна къща. От друга страна, ти също си на ръба и имаш нужда от почивка. Бабата и дядото ще искат да си видят внучето, ти също сигурно искаш да видиш родителите си. Ще разнообразиш малко, ще имаш помощ, време за себе си и време за детето ти без да слушаш мрънкане. Ти ще презаредиш силите, мъжът ти ще презареди силите си. След това би следвало да можете да седнете и да поговорите спокойно за брака си.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f260054268
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   8 Остани сам един ден с дете, вземи отпуск, жена ти да иде на Спа... Пийни едно кафене, по хапни на ресторант, легни поспи..

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: aad54a354e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторке,

Не гълтай хапчета, нито пък се развеждай! Търпи си мъжа и това е. Обичай мъжа си такъв, какъвто е - и с положителните му качества и с това, че ти се сърди и ти се кара. Брака е и отговорност, не само цветя и рози! Брака е по- важен от съжителството без брак или сиреч семейните начала.

Уви, днес повечето, дето са на семейни начала нападат женените и омъжените, от яд, че последните не живеят без брак. И тези изтъкват едва ли не, че в брака е имало само интереси , но не и любов, а пък видите ли само тези, които са без брак се обичат! Уви, сега има такава кампания против брака и против мъжете , тая кампания подкрепя самотните майки, изостаналите деца и феминистките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4a907ca6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не не е това да имаш връзка и деца. Нашето е на почти 2 години и живеем далеч от всички баби и дьдовци, а и двамата работим и си гледаме детето, сменяме се според работата ни. Аз пера и простирам, не гладя, мъжът ми готви. Пода го чисти робот, а за останалите веща се сменяме или сме си ги разделили. Ние се радваме, когато детето не говори, а то направо вика и всички се забавляваме. Аз намирам гледането на дете за страшно лесно и искам още поне 1.
Но ако мъжът ми се държи по подобен начин на твоят аз не бих била с него. Първо бих поговорила и бих му обяснила как се чевствам, после бих го изслушала как той се чувства и да потърсим заедно решение. Ако ми откаже или говорим нещо и не се получава тогава не виждам смисъл да продължи това мъчение. Не е срамно да си разведен и за детето ти няма да е проблем, то щепсе вижда и ще прекарва време с баща си. А да и аз не бих стояла вкъщи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1dd173aa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не виждам много полза да оставаш с мъжа си. Нито е добър баща, нито - добър съпруг; а най-лошото е, че дори не се и опитва.
Детето ти и сега расте без бащина грижа, макар на теория да има баща.
Моят съвет е да се отделите с детето, било при близки или сами и да видите как ще се чувствате всички участници в ситуацията.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6a99c4158e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Като педагог мисля, че одобрението и любовта на родителите са по-важни от присъствието им.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9a12842446
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Аз не разбирам - за какво ти е той? За статуса ли, да не си разведена и самотна? Прекалено висока цена. Детето се стресира също покрай вашите отношения. По-добре само с единия родител тогава. И изискай издръжка задължително. Ако си много горда, просто я трупай на влог и ги дай на детето един ден. Това му се полага.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1d554e9e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Послушай съвета на номер 16. Много им е лесно на всички да те съветват да се разведеш, но после няма те да дойдат да те издържат. Не че разводът е изключен, но е крайно решение, когато всичко друго е опитано и не действа. Открий отново път към мъжа си така, както една умна жена може да го постигне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker