Докога ще ги сънувам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Докога ще ги сънувам?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 935 пъти
Здравейте.

Ще бъда кратък.

В гимназията имаше 2 момчета от моя клас, които често си позволяваха да се гаврят с мен по най-различни начини. Бях кротко и възпитано момче и затова станах тяхна мишена. До физически тормоз почти не се е стигало, но психическия на моменти беше дори по-ужасен.

Но всичко свърши, след като завърших не съм ги виждал никога повече. Попаднах в друга среда, станах студент, и така. Но вече 6-та година откакто не съм ги виждал, още продължавам често да сънувам кошмари, в които те се гаврят с мен по най-различни начини, сънувам стари случки или съвсем нови неща. Не знам, може би тези неща са останали в съзнанието ми по някакъв начин, въпреки че много от тях вече съм забравил и никога не се връщам в миналото, когато съм буден... но в съня не мога да направя нищо.

Докога ще сънувам тези неща и има ли някакъв начин да спра?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: ad20036adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И на мен ми се случва да се връщам в училище на сън и то с неприятни случки. Ако навремето си подтискал лошите чувства и тези хора ,които са те унижавали са оставили вътрешен отпечатък в подсъзнанието ти се изразяват чрез сънищата. И може би вътрешно ти имаш някакъв страх от това ,което ти се е случило в миналото.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2b88e32f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да ти отговоря директно, но ще ти разкажа какво стана при мен.
Преди години започнах да сънувам непрекъснато кошмари свързани с това как например попадам между две стени и те се стесняват докато не мога да дишам, или попадам в затворено пространство което се стеснява до невъзможност да дишам и други такива, все различни, но с една и съща тематика. Будех се задушавайки се.
В някакъв момент обаче когато се роди първото ни дете се замислих какъв човек съм всъщност. Какво ще мисли един ден сина ми за мен. И това което видях не ми хареса. Не съм мислил конкретно за тия сънища. Поредицата битовизми с годините ми бяха посмачкали фасона. Минах през различни етапи. Направих всичките неща от които ме беше страх преди това. И физически, и други. Отново съм силния човек който бях като млад, дори се чуствам по - силен.
И в един момент се сетих, че кошмарите отдавна са престанали.
Помисли какво не ти е наред, ако трябва ги срещни тия хора. Виж ги какво представляват. Ако ги покриваш под пласта на времето няма да помогне. Трябва да минеш през това и да се пребориш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dc83d714d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   До като не ги хванеш един по един и да им начупиш канчетата, ще продължаваш да ги сънуваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1d50d31b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че психическият тормоз в училище ти е причинил емоционална травма. Следователно всеки един психолог би трябвало да знае как се преодолява, но аз мога да ти дам и съвет от личен опит.
Преди време ме тормозиха едни кошмари, също свързани с хора от миналото ми. В ежедневието не ми се мислеше за това, потисках спомените, но вечер те се явяваха като сънища.
Накрая ми писна. Започнах вечер преди да заспя да мисля за сънищата си, които бяха до голяма степен еднакви. Един вид си ги представях в будно състояние със затворени очи, като така имах контрол и можех да мисля достатъчно рационално, че да анализирам и себе си, и участниците във фантазията. Сънищата ми са доста близки до мой спомени от прогимназията, бях си дете тогава. Когато сънувах кошмарите бях на 22 години. Вложих съзнанието си на по-зрял човек в представите, така постепенно спрях да сънувам кошмари и преодолях лошите спомени, като минах повторно през тях и ги обмислих.

Надявам се обяснението да е написано достатъчно просто, че да схванеш какво имам предвид. Не съм учител, трудно ми е да предавам такъв тип информация. Основната идея е да минеш през лошите спомени, за да ги анализираш и да разбереш по-добре себе си. Вече си зрял човек, цялата тази процедура е с цел да помогнеш на детето в себе си, да го успокоиш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 94a2d79251
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като простиш на себе си, че си позволил това отношение. Сънищата са свързани с вътрешния ти свят, не с някакви хора от училище. Прости на себе си. И аз съм имала подобни преживявания със съученици, но сега съм друг човек и никога не бих позволила такова отношение сега. Бих реагирала съвсем различно. Промени това в теб, което тогава те е спирало да се защитаваш. Или когато сънуваш, се опитай да контролираш съня си. Има си техники за осъзнат сън, моделиране. Сама съм го правила много пъти. Осъзнавам, че е сън, и променям нещо или се събуждам сама.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 986ec0f10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Бъди по-добър от тях. В каквото можеш. Дори реално да не си по-добър от тях, си набий по някакъв начин мисълта, че си над тях. Когато превъзхождаш някого и си по-добър от него, не те бърка какво мисли за теб и какво ще ти направи, защото ти е в краката. И аз съм момче и имах проблем с една съученичка. Тя си беше пропаднала ку*ва, но самочувствието ѝ беше отвъд небето. Подигравала ми се е за какво ли не, но с годините станах по-добър от нея във всичко - по-умен съм, мога да се защитя, имам увереност в себе си, просто ако се срещна с нея отново няма да може да ме засегне по какъвто и да е начин. Затова се постарай - дали ще станеш по-силен физически, дали си по-умен от тях, дали изкарваш повече, дали си по-успешен с жените - все ще има нещо, в което си по-добър. Сравнявай се само със себе си!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker