До сега си мислих, че българският народ не заслужава такава съдба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До сега си мислих, че българският народ не заслужава такава съдба
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2292 пъти
... но сега вече се убедих, че и тази мизерия му е много. Тук не се цени колко си умен, работлив, честен, а колко задници целуваш. Тук на никого не му пука, че го ебат и дори няма да се обади, камо ли да си защити правата, да изисква някаква отговорност. Тук са много силни на пътя, ако някой случайно ги е "засякъл", обаче няма да каже "гък" на политиците, които му отнемат залъка от устата и бъдещето. Гледам, всички оклюмали, млади момчета в разцвета на силите не виждат смисъл от нищо, живеят на доизживяване и нямат желание за нищо. Момичетата са много силни на селфита, джуки и пластмасови цици, ама ценностна система и акъл не търси в тях. Даже и това управление ни е много, дори и това не заслужаваме. Даже малко ни тъпчат. Като сме овце, ще ни стрижат. Трябваха ми 34 г. да разбера колко глупав съм бил, че съм си мислел, че някой ще оцени усилията ми, старанието ми и че нещата малко от малко ще тръгнат на добре. Те не само не тръгват, а по-зле става.

Сега разбрах защо сме най-бързо топящата се нация. Просто такива свине като нас и природата не ги иска и ги елиминира. Дано по-скоро се приключи с това жалко подобие на нация и природата се оттърве по-бързо от нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5e32b50bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подкрепям! Боко Тиквата е представителна извадка на простия материал, който вирее по нашите ширини. Е, на 10 има по един свестен, но като цяло - пълна трагедия!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e73f39b5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен съм с автора на 100 % !!!!!!!!!!
Аз това го разбрах на 31 г. ......

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2ca91f2554
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Всички отрицателни черти на българите са резултат от постоянното насаждане на комплекси. Всички хора, независимо от националността, малко или много зависят от средата, но на нас "средата" ни е отровна. В ужасен порочен кръг сме.
Това е, който може да мисли логично поне малко, ще разбере коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3e029e9e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, ние зависим от средата, но средата зависи от нас. Докато търпим и се мразим, няма от къде да дойде тази среда. Дори малкото свестни хора нямат стимул да уважават никого, защото тях самите не ги уважава никой. И става един омагьосан кръг.

Аз примерно 12 г. работя в една фирма, стигнах до гл. и единствен счетоводител в дъщерната фирма и днес разбрах, че взимам най-малко от целия счетоводен отдел на компанията майка. Взимам по-малко дори от оперативните счетоводители. А от тях има хора, които за 3 г. работа не можаха една програма да научат и всеки месец им обяснявам едно и също и на следващия емсец пак същото ме питат и пак не могат да го научат и това 3 г. То на мен ми отнема повече време да им обяснявам, отколкото да го направя аз. Де факто им върша работата плюс моята си, а взимам по-малко от тях. При все че правят само по едан операция, примерно калват едно банкиране до 9 сутреинта, после до 5 бият кучето, а аз правя цялостното счетоводство, приключване, декларация, доклад, отчет, всичко плюс ТРЗ и охрана на труда, неща, които те не са и чували. Обаче аз не съм човек, който вдига врява до небесата за всяка свършена работа, нито целувам задници и затова аз съм под тях.

Но разбира се, аз съм си тъп. Отворих джобса с надеждата да има някаква алтернатива и останах гръмнат. Първата обява за ГЛАВЕН счетоводител с 1000 изисквания плюс език - заплата умопомрачителните 1100 лв БРУТО (850 нето). Втората 1100 нето. Повтарям за гл. счетоводител с опит, не за чистач на кенефи. Пратих им по едно СВ само с по една псувня вътре и приключих с тях.

Мисля да ходя в Германия сега и каквото стане. Ако трябва кенефи ще чистя отначало, пък после ще търся някакъв стаж като счетоводител, ама с тази гавра няма да се примиря.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bcc8813d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Комплексите са от нисък стандарт и налагани стереотипи, нищо друго. И най-лошото е, че самите хора се обръщат срещу всеки, който има кураж за промяна и бунтовен дух, че доти и ненавист изпитват. Най-точният пример са жените, виж какви свити мъже избират. Все тая, но идкам да ти споделя, че това си е заслужено. Толкова години вече и едно и също се дъвче за комунистите, мутрите и нз си кои. Младите си мислят, че парите са по дърветата..

Реалист

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1dd963678a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, хубаво е човек да е наясно сред какъв народ живее, за да се приспособи или да се разкара.
Средата у нас е съставена от голям процент доста завистлив и слабо развит народ. И като образование и като ценностна система и като отношение помежду си, никаква етика, никакви достойнства.
Замисли се и за себе си - ти лично като човек какво си направил досега, за да се подобри мястото, в което живееш и хората, сред които живееш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4ef3539d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Българския народ или измря или изчезна в чужбна. Това което е останало в БГ в момента е утайката. Не си прави генерални заключения за българския народ, тъй като най вероятно изобщо не си имал досег с нормалните българи и елита ни. Особено ако си се родил след '80.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 81e06d2113
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Не съм съгласен автора, да слага всички ни в един кюп. Щом той мисли така за себе си, да говори за себе си.
На мнение съм, че каквото даваме това получаваме.
На такива заплати се съгласяват да работят, затова им плащат такива заплати, а и до толкова им стигат уменията. Гледаш оклюмали, млади момчета в разцвета на силите, но замисляш ли се какви знания и умения имат? Нищо не могат, не знаят, не се интересуват от работа, а само от каква заплата ще вземат и къде, за какво, ще я похарчат. Завършили професионални гимназии без никакви знания и умения, търсят работа, като продавачи в магазин или бармани, но не искат да научат и какви стоки продава този магазин, камо ли да ги наеме някой по специалността им, пълна нула от към знание и трудолюбие. И голяма заплата да им предложиш пак липсва желание за работа и желание да постигнат някаква степен професионализъм. На работа се държат точно както са се държали в училище, присъстват колкото да не им се пише отсъствие, лафят си с колегите за коли и жени, и само ревът че не им стигали парите, имат изградена нереална представа за знанията и уменията си. Верно че за да върви въобще работата на дадена фирма, на 10 човека един обира пешкира, старателен е, става знаещ и можещ, но не му се заплаща достатъчно, защото изкарва заплатите и на тези около него.
А парите на младите не им стигат, защото не са научени да живеят според собствения си стандарт. До вчера били на училище, мама давала по 10лв джобни на ден, отделно хладилника в къщи пълен, и родителите купуват дрешки, дават и някой лев отделно за дискотечка. В момента в който завършат на 19г отиват да работят за 30лв надник, защото нямат никакви умения или знания. Изведнъж се оказват на квартира, където сами трябва да си плащат наема, сметките, храната, дрехите и се оказва, че след като платят всичко не им остава по 10лв джобни на ден, както е давала мама. А те са се надявали след като са назначени на работа да повишат стандарта си и колица да си купят и да я поддържат.
В чужбина родителите, които са обикновенни работници, макар и с по големи заплати от българските не предлагат на децата си гимназисти да имат толкова висок стандарт на живот. Майките не им дават 30% от надника си за джобни, не им взимат най скъпите маратонки в града, нито им дават 15-20% от заплатата си за 1 вечер в дискотека. Затова младежите им усещат, че след като почнат работа повишават стандарта си. Докато са ученици могат да си позволят бира, събрани на някой паркинг с приятели, ако се разходиш из Европа ще забележиш групичките младежи на паркингите на хранителните магазини след 20ч. Когато обаче почнат работа вече могат да пият бира в бар, донесена от сервитьор, тогава си позволяват и коктейл, виждат повишения си стандарт, затова не са и оклюмали.
Все пак няма никаква житейска логика, след като почнеш работа и се отделиш от родителите ти, да ти падне стандарта, нали. Но това нашето се дължи на нелогичните действия на самите родители.
Всяка вечер излизам на разходка в града, просто вървя, гледам заведенията пълни с млади хора, масите пред тях отрупани, и като си направя малка равносметка, че в България местата в заведенията са много повече на брой на база живеещо в България население, от колкото в чужбина, излиза че ако не всяка вечер поне през вечер над 70% от младите хора до 35г са на заведение, това обяснява частично и оклюмването им на другия ден, на настроението им действа хем махмурлука, нем намалелия драстично семеен бюджет.
Миналата седмица гледам младо семейство, личи си, че са обикновенни работници, с тях дете на около 3г, часът е 22, детето спи на пейката в градината на заведението, завито с анцугова горница на бащата, а родителите на същата маса пият, пушат и наредили три вида мезета пред себе си. Това в Европа никаде няма да видиш, случи ли се веднага някой ще извика социалните или полиция, заради неглижиране нуждите на дете. Но в същата картинка се вижда, къде това младо семейство си харчат доходите и защо евентуално не им стигат парите.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 23ca7e5fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Точно така! Бягай и ти, докато още не е късно! Аз го направих на 36 години, след десетилетия опити да променя нещо, след безброй часове висене по протести по площади за свалянето на поне три правителства. И да ти призная, грам не съжалявам, че се махнах от тази кочина...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6aba003c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Напълно съм съгласен с човека написал коментар номер 8. Зажалост след като завърших се върнах в България с цел да търся работа и се срещнах с утойкота. Бях много разочарован и бях принуден да отида в Германия да работя. Исках тука да работя но със заплата от 1000 лева, няма как да стане!!! Лошото в България е че хора, които искат да останат и да работят в България биват изгонени и унижени по- най галфонския начин. Тъжно е и ми се реве като само си помисля какво е България.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 910f5620a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласен съм. И няма как иначе де, това си е самата истина за голямо съжаление. Аз съм на 17 и се чудя за какво всичко е толкова прецакано в тази държава. Преди си мислех, че е заради политиците и Бойко, ама той е буквално средностатистически българин. Разбирам народа да е глупав, да не може да излъчи и един свестен представител за политик и общественик, разбирам го това. Но народ, който не му пука, че всичко в родината и обществото му е в окаяно състояние, че всичко е една пародия и той да разбира, че е така и да не прави нищо по въпроса, ето това е страшното. Само и единствено българин ще се гордее с Бай Ганьо и с ракията. От малък слушам как за всичко били виновни комунистите, били виновни турците, кажи речи българина, е готов да си намери триста причини, но себе си никога няма да посочи. И най-жалкото е че българина не се учи от грешките си, не се интересува от това как да се усъвършенства, а просто се оплаква и търси виновни.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a29a1446d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз пък го разбрах,когато тръгнах на училище. С автора съм съгласна много.
Пубер на 13

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 19c107ac17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Добре, искате да имате ниво , но как се учи в средното образование , като изобщо не се ходи на училище ? Вероятно, защото учениците нямат нужда от знания и квалификация, само от пари .Не само, че не се учи ,но и се ходи на работа в това време .Ей, то факири нашите ученици . Знаете ли , че цели села липсват от страната , но децата се водят мъртви души в училищата . След това получават всевъзможни диплопи, че и шофорски книжки , с незавършили осми клас .
Какво е висшето образование ? Нароили се университети , които не могат да си наберат студенти , след това се пишат оценки , гледайки тавана . Сега е модерна специалността Национална сигурност , мръщят се на Компютърни науки .Специалността Национална сигурност се изучава и във филиал на незнамсикой унивеситет в Смолян . Сигурно ,скоро ще открият и в Белчин баня , да не се разкават много студентите . И тия ,които едва са си взели матурите , ще ни пазят от и аз не знам кой. Те , на дядо си , царевицата на полето не могат да опазят.
Авторе, прецака ли са те . Но , ако си толкова добър , защо не си направиш бизнес и да предлагаш счетоводни услуги .
Кой ще ти даде заплата в частния сектор ,след като не можеш да правиш нищо .

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 86bcf50e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Това е резултатът от турско робство и съветска диктатура. Този резултат е българският народ и това му състояние и манталитет се предава от поколение на поколение. Както при японците се предава от поколение на поколение работливостта, честта, дисциплината, отговорността. Там се е изградила такава среда, тук-такава. Обаче трябва да знаеш че има много по-големи свине от нас. Като цяло целият останал свят са доста по-големи свине от нас, като само САЩ, Канада, ЕС, Австралия и Япония са по-нормални от нас. Добре, че се откъснахме от Русия и се събрахме със ЕС и САЩ. Макар и малка надеждата и колкото и бавно да става, нахлува течение на промяната, което бавно препрограмира на демократични ценности, свобода и търсене на права, тежко повреденият ни народ. Ще отнеме много време, поколения наред и ако всичко живо не се е изнесло навън дотогава и останали само циганите, има известна надежда за оправия. Обаче предвид това колко бързо се топим и колко малка и слаба държава сме по-скоро ме навежда към развоят Fucked up beyond all recognition.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 809ba42761
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   За всичко е виновен човека. За неговият манталитет и възпитание. Не искам да говоря за други страни, защото не съм живяла за постоянно никъде и не мога да говоря с факти. Но, какво виждам тук в нашата мила Родина - едни утайки. Хора със самочувствие без покритие. Толкова меркантилни и нагли женички, толкова нагли и наперени мъжленца. Груби, без грам уважение към по - възрастните хора и останалите.. Ами цесекарчетата и левскарите (някои групички ), след всеки мач трошат, пребиват някой и вършат 1001 простотии.. Защо? Защото тъпите им родители така са ги възпитали. Докато майката си прави джуките, а баща му е седнал в скъпарския ресторант, детенцето им прави поразии и рисува фашистки знаци, където му падне! Казвам го това защото се сетих че познавам такива хора и реших да дам пример. А какво става в Б-я, ако случайно малко повече парички ти се натрупат в джоба? Купуваш си екстра автомобил, маркови парцали, супер яките очила и си мислиш, че си Ален Делон? А реално си по нисък от тревата. Колко пъти на ден чувате "Добър ден ", "Довиждане", "Приятен ден "? Аз много рядко, където и да било, по какъвто и да е повод. Абе, наредила съм се на каса в супермаркет, господина пред мен едвам, едвам си отвори голямата уста за да поздрави касиерката. Ами една "хубавелка", най нагло казва "айде, айде по - бързо, че нямам време".. Мале що за държание мили хора.. Заслужават един ритник отзад, честно. Вбесяват ме такива нагли, подобие на човешки същества хора. Докато всеки си мисли безпричинно, че е повече от другия, нещата ще се влошават. Вече все по - рядко срещано е "истинското приятелство ", "истинската и чиста любов", "истинските роднински връзки, които не се основават на наследство, имоти и дългове ". Защо? Защото хората позволяват всичко това да се случва. Лъжат, интриганстват, намират си любовник/любовница, не държат на семейството си и на връзката си. Приятелството е "ало, имам проблем", а не "ало как си днес, добре ли си, имаш ли нужда от нещо ". Всичко е толкова пошло и гнусно, че колкото и позитивен човек да съм, няма как да не ги отразявам тези неща... Отиваш да работиш някъде, трудиш се, седиш с часове, не почиваш, искрен и лоялен си.. за какво? За да те изцеждат до последната капка. Щом си от добрите, значи ще те мачкат и ще те унижават. Колко работни места смених, само защото господина или госпожицата са решили да направят бизнес и ти едва ли не си им подчинен, който и подметките им трябва да излиже. Хахах. Селяндури.
Сигурна съм, че ако някои си свалят маските, самочувствието, започнат да мислят и действат като зрели хора, започнат да помагат, приключат с кражбите и побоищата под каквато и да е форма, станат по любезни и искрени, ще бъде малко - добре... Да, ама не. Всичко върви надолу, всеки живее и оцелява, както може. От ден на ден, става по - зле. Ако всеки даваше по една частичка от себе си за някаква минимална промяна, развитие щеше да има. Икономиката зле, Здравеопазването под всякаква критика и куп други неща. Да не говорим за природата майка, която хората я погубват, но не осъзнават. Страшно вече се живее.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9d100ebbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Простотията е на власт и не сме на последно място по-всички показатели, но ако става въпрос за парите и условията, то защо си мислите, че чуждите държави и техните компании са предлагат по-различно нещо от един хищнически и коварен капитализъм?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d4d13b108f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторе, напълно съм съгласен с теб. Аз съм на 30 г и съм лекар. Работя в голяма университетска болница. Виждам как е при нас. Гледа се да има тарикатлъци, да се кара яваш-яваш и много да не се върши работа. Дава се път на тарикатите. Не ти се позволява да работиш. Когато имаш желание да се трудиш, да се постигне нещо, те гледат с насмешка, че едва ли не си идиот. Добре, че все още има стабилни началници, които стимулират нас младите. Аз в никакъв случай не говоря за заплати, а изобщо за това, че условията и начинът на работа са под всякаква критика. Общо взето, както е във всеки един отрасъл, така е и в медицината. Скоро болниците ще се разпаднат. Аз почти със сигурност ще напусна България, просто, защото няма да има къде да работя, а и ако има, не искам да си представям на какво ниво ще бъде. В процес на подготовка и търсене на работа съм.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1a5c8a0eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

22.   17, еййййй, много обичате да сте роби, бе! Не ви ли писна?!?! 500 години, та 500 години! А когато Борис l е избивал цели родове и хората, които не са искали да приемат християнската вяра нищо не казвате. Да не забравим и за сина му - Владимир Расате, на когото изважда двете очи, а накрая го убива!

Така е, мили авторе! В училищата масово учат бай Хан Крум, дето' отрязал главата на съперника си и си направил чаша! И големите му закони, които важали само за народа!Брех, че гордост! Или Симеончо "Златния век" , който управлявал 30-на години, вложил всичките ресурси на страната, за да осъществи болната си мечта!

За какви робства ми говорите, когато В. Левски е имал съдебен процес и турците са гласували ПРОТИВ, а българите ЗА? За какви робства говорим, когато изобщо българи са имали думата? Когато са заемали големи постове като Везири?

И този кръвен данък! Османците са взимали само децата на най-бедните хора, които не са можели да се грижат за тях. А не е ли същото и с казармата? Старшината взимал хората и ги пращал да му строят имотите, за без пари!

Ще ми учат те "Балканджи Йово". Дъщеря си убивам, не я давам на турчин! Страхотно мото, а? Нищо, че въпросният турчин чоже да е богат и уважаван сред селото/града.

Та, така. От ранна детска възраст се започва. Националисти с изкривена ценностна система и възгледи.
По-хубаво сирене от българското няма.
По-хубаво домати от българското няма.
По-хубава природа от българската няма.
По-хубави жени от българките няма!
Аве, България на три морета, бе!

Да не забравите да си резервирате билетите за почивка в Турция и Гърция (може и за 3 дни или само отиване и връщане, ама с 600 лева - толкова) .


ДС


Към модераторите - не знам дали си мислите, че съм трол, но чета форума от 4 години, просто наскоро започнах да се подписвам. Казвам го, защото забелязвам, че не ми се публикуват коментари, въпреки че няма псувни в тях. Благодаря.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c6ba51705a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   На 24 съм това го осъзнах преди две години скапна работа.Никой не оценя умните...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b7c8b3a4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   "Тук на никого не му пука, че го ебат и дори няма да се обади, камо ли да си защити правата"

Това е просто стечение от фактът, че няма гражданско общество. Това самосиндикално човек да тръгне да си защитава правата НИКЪДЕ ГО НЯМА. Не можеш да излезеш сам срещу политическата, съдебната и милиоционерската машина. Начинът е единствено огранизиране на големи групи. И това тук не работи, защото всеки е свикнал да се "спасява" самосиндикнално, пък дори като безправен роб. За съжаление това е стечение от цялата ни история на 1000 години държавна слабост или тотална бездържавност. Гражданското общество се нуждае от правова държава, а такава... да си кажем честно - не е имало тук.

Прав си че никой не ти цени уменията и качествата. От тези около теб които не те възприемат като ценна част от някакъв общ колетив, а дребнаво по махленски - на какъв се правиш. До работодателите, които си мислят че те са фирмата, и кадрите които наемат са лесно заменяеми дронове.

Иначе споко, до 20-30 години тази... територия ще се е преобразила тотално. И аз съм на мнение, че по-добре да се приключва. Това са природните закони - слабите биват унищожавани/притопявани. Така е било навремето, тъжно, но затова и са останали силни страни като Франция, Германия, Италия, Испания... Ние някак между капките минаваме, и се радваме че сме оцелели, ама на каква цена? И заслужаваме ли го? Лошото е, че на Балканите, България исторически беше най-силната, най-културната и най-многочислената страна. Тя трябваше да бъде лидера тук, и нейният провал е дестабилизация на целият регион. Някой ще дойде тук да си търси интереса, и те няма да са нови играчи, а старите познати - Турция и Русия. Тия които плюят срещу Русия, реалността е, че че са за Турция... Западна Европа никога не е и няма да се е интересувала от нас. За справка - погледнете Украйна. И на тях гледат като на нас - просто буферна зона между ЕС и Русия/Близкия изток. Бойко им върши черната работа, и повечето заедно с него си вярват, че "сме влезли" в Европата. За съжаление това положение е доста временно, тъй като виждате какво става - държавата продължава да се разграбва, икономика никаква, младите напускат, тия дето останат са негодни дори да се репродуцират... Тук ще се пренесат конфликти като тези от Украйна и Сирия, където по-големите си изнасят боевете.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b44bb204bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Според мен българинът е дълбоко нещастен, страда от чувство за недооцененост, комплексиран е. Всички тези вътрешни скрити терзания се изразяват сред другите чрез злобата, постоянното чувство за себедоказване. Няма как да си щастлив отвътре и да си злобен с останалите. Докосвайки се до подобен тип хора, един млад човек започва да чувства първите чувства, а след това става и злобен. Няма я емпатията, уважението и чувството за равенство между хората. Един трябва да е по-долу, за да се чувства/т друг/и по-добре и в превъзходство. Нерядко се наблюдават подобни взаимоотношения и в образователните ни институции, които често се превръщат в институции за психическо оцеляване. Това обяснява и един коментар по-горе защо младите момчета нямат желание за нищо, а момичетата блъскат с пластмаси телата си. Не го правят защото са щастливи, нали? :)

Като ЛГБТ човек съм се чудил защо в България темата за правата и равното третиране на хора от нашата общност изобщо не се повдига. Или ако се повдигне то е с много силно изразена негативна окраска. И отговорът е ясен и е скрит в темата и във всички коментари. Няма как едно нездраво общество да има нормално отношение към уязвимите си групи. Няма как всеки член от това общество да се чувства добре, докато не усеща минимално нормално отношение от околните, камо ли да прояви такова към някоя маргинализирана група. След 100-200 години може и да се случат нещата. До тогава ще гледаме утопичните светове, които хора, способни да проявят малко доброта към другите са създали със собствени усилия и не са чакали някой друг да свърши тяхната работа - работа на достойни човеци. Дано по-скоро бъдем способни да проявим малко искрена доброта към себе си, а от там и към околните, защото когато е искрена, тя е споделена. На другото май егоизъм му се казва, ама и той ни е добре познат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bcc8813d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Манталитет преди турското робство, четете история. Страхливци и доносници още от Крум.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 910f5620a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Алеко Константинов не случайно създава персонажа бай Ганьо, за да може българина да се погледне отстрани .

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 81e06d2113
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   32 Всяка нация има поне един описан персонаж, който върши смешни неща.
Какъво според теб е Мистър Бийн за англичаните или Recep İvedik за турците. Само българин с комплекси може да помисли, че бай Ганьо е написан за него, да се гледал от страни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9f4c7c762b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Десет години работих по 12 часа в България и мизерствах! Принудих се да замина за Германия и да започна от нулата. Сега след две години си стъпах тук здраво на краката и съжелявам, че не съм емигрирал по-навреме. Да ви кажа на по младите. Хора искарайте си средното и бягайте от България! Сега съм на 30 и си мисля какво ли щях да постигна тук, ако си бях събрал багажа на 20! По - добре късно, отколкото никога!

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 64cdc5bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   35 какво работеше у нас? 30 не са много, аз също съм на толкова, но предпочитам да седя у нас, не мога да кажа, че мизерстваме, не знам всеки го усеща различно.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3e029e9e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   33, в другите страни такива персонажи са изключения, а бай Ганьо си е точно народопсихология.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7ec3433afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   33 при нас и президента и премиера са Бай Ганьовци. Въобще всички простаци, калинки и мутро нерези са в НС и на високи постове. Орбан например е поне една идея по-начетен и умен от разни селянки, пилоти и пожарникари, които издигнахме в култ тук.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e312fd3884
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Така е и в последните 4 месеца това се вижда с пълна сила. Гаврата с хората е повсеместна, а няма един протест с повече от 400 човека. Ако близките няколко години не изметем всички политици крали България последните 30 години скоро няма да има държава.
Манталитетът на хората тук е ясен - всеки се спасява поотделно и никой не мисли за държавата (общото). № 26 е дал 20-30 години - според мен са най-много 10 заради кризата с вируса. Една държава, която не произвежда нищо и разчита само на сектора на услугите е обречена на фалит. Една държава с опростачено младо поколение и прогресивно застаряване на населението е обречена на изчезване. Но вместо да се оплакваме трябва да променим нещата. Няма време за бавене и чудене вече. Имаме два избора - или преустройваме държавата наново и измитаме всички политици, които са управлявали досега или ще ходим да живеем за постоянно в чужбина. Аз все пак искам да живея в България, но ако в близките 1-2 години не се променят нещата и аз ще търся изход навън. Разбира се, вероятността тази държава да се оправи е много малка, но докато не умре и последната надежда си струва да се борим.

Асото

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1996beb7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Най-големия проблем на българите е, че са наивни до глупост. Погледнете в историята. Ако вашите предци не бяха толкова наивни и лекомисленни, сега нямаше да имате цигански проблем, нямаше да имате и много други проблеми и нямаше да сте в това незавидно, окаяно положение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker